Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Er is nog één uitweg: Donny van de Beek móét terug naar Ajax’

Laatste update:

Ajax moet komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek terug te halen naar Amsterdam, zo luidt de mening van John Graat. De chef sport van Trouw ziet met lede ogen aan hoe de carrière van de middenvelder stap voor stap verder in het slop raakt en Graat kan nog maar een remedie bedenken: een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA.

Van de Beek staat sinds deze winter onder contract bij Eintracht Frankfurt. De Bundesliga-club huurt hem van Manchester United en heeft een optie tot koop bedongen, die komende zomer gelicht kan worden.

Het begin van zijn avontuur in Duitsland had Van de Beek zich waarschijnlijk anders voorgesteld. In zijn eerste drie wedstrijden voor Frankfurt had de ex-Ajacied steeds een basisplaats, maar in al die duels werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald.

Van de Beek wist amper te imponeren in de minuten die hij speelde en hij was niet direct betrokken bij een doelpunt. Het kostte hem zijn basisplaats en dus is Van de Beek inmiddels bankzitter. Deze week kwam een bevestiging van de minderende status van de Nederlander bij Frankfurt.

Van de Beek werd door zijn werkgever namelijk niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Conference League en dus zal de negentienvoudig international van Oranje niet in Europees verband in actie komen met Frankfurt.

Graat is verbaasd over de afbrokkelende voetballoopbaan van Van de Beek. "Donny bestormde ooit de hemel. Hij scoorde in de grote theaters van Londen, op Stamford Bridge en dat van Tottenham", schrijft de journalist in zijn column. "Hij scoorde in De Kuip en was op die mythische avond in Bernabeu in 2019 het loopwonder in het Ajax dat Real Madrid vernederde (1-4)."

De wereld ziet er inmiddels compleet anders uit voor Van de Beek. "Er lijkt wel iets geknakt, in dat hoofd. Of is Van de Beek altijd overschat geweest, zoals er wel meer van dat bejubelde Ajax uit 2019 voor de echte top niet goed genoeg bleken (Neres, Onana, Ziyech, Tagliafico)?", vraagt Graat zich af.

"Er is nog één mogelijke uitweg: Van de Beek móét terug naar Ajax. Hoe dan ook", is de columnist duidelijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet Ajax dat willen dan? En dit is dan chef sport van de Trouw.

10 februari 2024 om 16:55

Denk het wel. Weet het natuurlijk niet zeker, maar als het niet al te veel geld kost kun je die gok wagen. Bij Ajax weet je wat je aan hem hebt. Hij heeft wel een aantal specifieke kwaliteiten.

10 februari 2024 om 18:01

Waarom zou je dit als Ajax willen? Je hebt met Hlynsson, Taylor en Berghuis soortgelijke spelers die op 10 kunnen spelen. Donny gaat wat dat betreft niet veel toevoegen. Het zal kapital vernietiging zijn om deze gozer terug te halen.

10 februari 2024 om 18:24

Misschien als een soort cultuur bewaker. Kent de club van binnen en buiten, verzaakt nooit en is toch een redelijk grote naam. Misschien zit er wel iets in zijn hoofd niet lekker als ie te ver van huis is en gaat ie weer zijn oude niveau halen als ie daarin weer vrij is.

10 februari 2024 om 18:33

Voor Donny zou dit denk ik wel een goede zaak zijn voor Ajax niet perse. Als je hem zou gaan halen moet je zo wie zo eerst wat middenvelders kwijt. Daarnaast is Donny of een type Donny ook wel ergens anders te vinden , misschien wel goedkoper en beter. Komt nog biçj dat andere posities meer priotiteit hebben.

10 februari 2024 om 16:57

Ja dat moeten ze willen. Dit soort jongens zijn prima spelers voor de Eredivisie. Hij is sowieso beter dan Taylor en Hlynsson. De gemiddelde leeftijd van de basiself van Ajax is 22 ofzo.. een jongen als Donny met wat ervaring kan dan prima wat toevoegen.

Ligt er wel aan wat hij eist qua salaris uiteraard.

10 februari 2024 om 17:06

Dan Taylor sowieso, dan Hlynsson, dat weet ik niet per se. Kan me zeer goed bekoren nu al, wel een totaal ander type dan Donny, wat meer flegmatiek a la Eriksen. Zou Donny wel zien als goedkope (huren met optie tot koop wellicht) optie om te concurreren met Hlynsson. Er zijn zo veel posities die versterkt moeten worden dat dit soort jongens, als het relatief goedkoop kan, erbij hebben goud waard is.

10 februari 2024 om 17:13

Dan Hlynsson ook hoor. Die begon hartstikke leuk en deed het boven verwachting goed, maar die is ook al een paar wedstrijden flink minder. Laat me het zo zeggen: als Donny enigszins op zijn oude niveau komt, is hij beter dan Hlynsson. Ik weet niet exact wat zijn niveau nu is, maar als je hem een paar maanden de tijd geeft vermoed ik dat hij beter dan Hlynsson is.

Zeker weten doe je het nooit natuurlijk.

10 februari 2024 om 18:06

Gefaald bij een Man Utd en breekt nu ook geen potten bij Frankfurt, waarop jij baseert dat hij beter is dan een Taylor en Hlynsson weet ik niet. Deed het onder de vleugels van een Frenkie en Ziyech prima bij Ajax, maar nu zal hij in een heel ander Ajax terecht komen waar hij gewoon ondergesneeuwd zal worden.

10 februari 2024 om 21:25

Hlynsson vind ik totaal niet vergelijkbaar met Eriksen. Eriksen was veel creatiever.

10 februari 2024 om 16:57

Alsjeblieft niet. Donny hobbelde goed mee toen ten Hag de coach was, stond vaak op de juiste positie in de zestien maar was ook toen al aan de bal echt een matige speler. Heeft mij echt nooit kunnen bekoren. Hij voegt niks toe aan Frankfurt maar moet dan wel andere spelers bij Ajax in de weg lopen?

10 februari 2024 om 17:04

Donny is geen pingelaar nee, die gaat geen verdediging in de luren leggen nee. Hij heeft wel vrijwel altijd een goede aanname en zijn kaats is ook prima. Dus aan de bal prima. Vergelijkbaar met Klaassen en die was meer dan nuttig.

Dat hij niks toevoegt aan Frankfurt zegt helemaal niks. Dat deed Ramaj ook niet en dat is de eerste keeper nu. Je kan niet zomaar zijn situatie daar en zijn situatie bij Ajax aan elkaar spiegelen. Dat is veels te simpel. Wie weet voetbalt Donny veel vrijer als hij terug is in zijn geboortestad, bij een club die hij kent, dicht bij familie. Totaal andere situatie dan wonen in Frankfurt waar je de taal niet eens machtig bent, en je niks met de club hebt.

10 februari 2024 om 17:14

Momenteel is Donny bij meer clubs gefaald dan geslaagd. Je kunt hem niet altijd blijven verdedigen puur omdat hij uit onze jeugd komt, hoe graag sommigen dat ook doen.

10 februari 2024 om 17:32

@Deem - Precies wat jij zegt. Hij heeft destijds bij Ajax gepiekt, maar door die mislukte avonturen kan je niet zeggen dat het niveau van destijds zijn echte niveau is. Hij heeft er in ieder geval een mooi zakcentje mee verdiend.

Daarnaast zeiden mensen toen Ten Hag naar United ging dat het weer rozekleurig werd voor Donny. Diezelfde Ten Hag heeft hem, waarschijnlijk door het niveau, ook compleet genegeerd.

10 februari 2024 om 17:34

Een jonge keeper is wat anders natuurlijk, die krijgen gemiddeld later de kans, helemaal in het buitenland. Donny z’n kaats en aanname maar wel klagen om Taylor. In de wedstrijden die Donny speelde, speelde hij 80% van de ballen achteruit maar wanneer hij het doet is het wel oké? Kortom je hebt liever een speler die na Ajax nergens iets gepresteerd heeft, totaal geen risico in z’n spel legt, veel geld kost en er voor zorgt dat je overig kapitaal vernietigd? Klaassen ja, ook zon fantastische speler en ik maar denken dat Ajax vooruit wilt!

10 februari 2024 om 17:43

Joh, ik heb helemaal niks met speler als Klaassen en Van de Beek, maar je kan niet ontkennen dat zij hartstikke nuttig geweest zijn, ondanks hun tekortkomingen.

10 februari 2024 om 18:53

Ik heb het niet over de nuttigheid. Alleen doen mensen alsof hij zomaar weer zijn oude niveau aantikt.

10 februari 2024 om 17:29

Alleen als je hem transfervrij kunt ophalen zou ik het doen, een tranfersom betalen zou gekkenwerk zijn.

10 februari 2024 om 19:10

En weer wordt er geprobeerd om deze totaal overhypte middelmatige speler aan alle kanten aan een club te helpen. Want met z’n eigen spel en kwaliteiten lukt het hem niet om ook maar een trainer te overtuigen. Helaas is een eerlijke maar treurige constatering dat deze jongen zelfs niet goed genoeg is voor Utrecht of RKC. Bij dat soort clubs komt hij misschien door z’n naam eerst in de basis maar ook daar zal hij door z’n gebrek aan kwaliteit op de bank komen. Laat hij maar samen met Taylor naar Heracles gaan dan weet ik nu al dat Heracles degradeert.

Zou in ieder geval een grote verbetering zijn ten opzichte van Taylor. Donny kan namelijk wel scoren vanaf 2 meter van de goal.

10 februari 2024 om 16:59

Dat scoren lukt ook niet echt meer. Die jongen heeft 3 goals in totaal gemaakt sinds hij weg is bij Ajax

Dan zou er eerst wat ruimte op het middenveld moeten worden gemaakt. Momenteel is dat nu net het gedeelte van het elftal waar Ajax niet echt spelers voor nodig heeft.

10 februari 2024 om 16:59

Er is kwantiteit op het middenveld ja, weinig kwaliteit. Donny kan op de positie van Hlynsson wel wat toevoegen, ook iets lager op de positie van Taylor denk ik overigens.

10 februari 2024 om 17:06

op dit moment heeft volgens mij het middenveld geen prioriteit, dan kan je beter eerst andere posities versterken dan het middenveld. Mocht je dat gedaan hebben dan kan je nog altijd kijken of van der Beek nodig is , maar dan nog zal je denk ik eerst wat ruimte moeten maken.

10 februari 2024 om 17:16

Stel, je haalt een rechtsbuiten, dan komt Berghuis weer in aanmerking voor de 10 positie. Dan heb je inderdaad niet perse Donny van de Beek nodig. Dan heb je rechtsbuiten aankoop/Berghuis en op 10 Berghuis/Hlynsson/Taylor.

10 februari 2024 om 17:38

Ook zal je denk ik spelers moeten verkopen, je kan moeilijk al die middenvelders op de loonlijst laten staan? Daarnaast wat zou Donny moeten kosten , zijn er ergens anders geen betere alternatieven ? Het is natuurlijk geen speler van de buiten categorie. Voor Donny zelf zou Ajax een uitweg zijn , maar niet perse voor Ajax.

10 februari 2024 om 17:01

Oke, want wie is er beter of heeft de potentie om veel beter te worden? Hlynson is een leuke speler, maar dit is een speler die ik wel wat hoger inschat.

10 februari 2024 om 17:34

Je zal toch eerst een of twee middenvelders moeten verkopen ook al zijn ze misschien minder dan van der Beek. Daarnaast zijn er denk ik andere posities die prioriteit hebben. Ik neem aan dat 8 middenvelders op de loonlijst een beetje te veel van het goede is?

Voetballers die niets toevoegen bij een club als Frankfurt gaan ook niets toevoegen bij Ajax. Donny zit nu op het niveau van een leuke subtopper in de eredivisie maar voelt zich daar natuurlijk veel te groot voor en wil veel meer verdienen. Dan is er nog maar 1 uitweg voor Don en dat is Turkije.

10 februari 2024 om 19:05

Mexico? De MLS? Saoedi-Arabie?

Helaas, is gewoon een middelmatige voetballer, die in een goed team kan renderen. Als Ajax terug wil naar de top, dan moet er nog veel gebeuren, maar Donny zal Ajax niet naar een hoger niveau brengen.

Donny rendeerde bij Ajax enkel door de topspelers zoals Tadic en Ziyech in het team. Als je Donny nu bij Ajax zet gaat hij niet het verschil maken omdat hij geen creatieve spelbepalende leider is. Ajax heeft met Henderson de 6 of 8 positie vervuld maar Henderson is een loper die voor balans zorgt en niet het type dat continu spelers vrij voor de keeper zet of ballen in de kruising jaagt. Donny kan dat ook niet en is naar mijn mening maar een bescheiden speler die door de naam van Ajax voor veel teveel geld naar een topcompetitie is verhuisd. Persoonlijk lijkt mij een Quinten Timber of Ismaël Saibari een betere voetballer dan Donny, al zijn het natuurlijk wel iets andere types.

Donny was in dat Ajax niet eens één van de betere spelers. Die had daar geluk dat het systeem bij hem paste en dat hij Tadić voor zich had, daardoor heeft hij een leuk half jaartje gehad heeft waar United zich vervolgens op verkeek omdat ze naast Frenkie en Matthijs hadden gegrepen. Veel meer is er niet aan. Maar goed, sinds wanneer gaan we voor voetbal bij Trouw aankloppen eigenlijk?

10 februari 2024 om 17:48

Dat en sentiment. Hij werd aanzienlijk beter gemaakt door sommigen enkel om het feit dat hij een jongen van de club was en is. Overigens geen slechte speler hoor (in relatieve zin), maar in top competities hebben ze specifieke omstandigheden nodig om zich staande te kunnen houden.

11 februari 2024 om 11:26

Ik zag toendertijd ook maar twee clubs waar hij uit de verf zou komen, door de speelstijl. Bayern, waar hij net als Müller achter Lewandowski kon, maar die speelt hij er nooit uit. En Spurs, waar Alli hetzelfde deed met Kane. Maar ja, als Real en United komen aankloppen...

Ik zie echt maar één reden om hem terug te halen, en dat is dat de Van de Beek van bij Ajax lang niet zo frustrerend was als Taylor. Maar dat niveau is er al jaren niet meer bij hem, en z'n beste periode was op 10, waar Taylor niet staat. Dat mensen dit überhaupt durven te noemen als een soort Tadić/Blind aankoop is ronduit belachelijk.

Hebben we al genoeg middenvelders;
Taylor, Tahirovic, Henderson, vd Boomen, Mansverk, Vos, Hlynsson.
Als die komt heb je er 9 waar plek is voor 3

Nooit meer wat bereikt na Ajax en bij Ajax ook nooit zo weg van geweest. Staat al 4 jaar stil

Ajacieden die hem terug willen hebben hem niet meer zien spelen na z'n blessure, het enige wat hij nog kan is de bal 1x raken en een balletje opwachten rand 16. Elk ander onderdeel van het spel heb je niets aan hem.

Tja, het is een gevalletje Guus Til, maar dan wat beter aan de bal. Die jongens renderen in aanvallende ploegen in middelgrote competities, maar verder heb je er gewoon niet veel aan. Vaak zit er ook niet echt ontwikkeling in, waardoor ze hun gehele carriere op een bepaald niveau blijven steken.

Natuurlijk niet. Niet meer aan beginnen. Te duur en je moet maar afwachten of hij nu nog wat toevoegt bij Ajax. Want na zijn vertrek heeft hij nergens potten kunnen breken. Maar dan moet Ajax hem, volgens ene Graat, maar in de armen sluiten. Waarbij de kans groter is dat hij niet levert, dan dat hij de sterren van de hemel gaat spelen. Niet weer beginnen te gokken!

Transfervrij is nog wel het proberen waard, ik heb slechtere middenvelders dan Donny zien renderen in de Eredivisie. Hlynsson kan ook een hoop van hem leren. En we komen spelers tekort in de groep met 24-29 jaar. Kwaliteit kan niet zomaar verdwijnen.

Nee bedankt, middenvelders en ook wat er aan komt hebben niet nodig. Nico, Neres/Ziyech zijn wel welkom die spelers kan je in dit Ajax ook echt gebruiken.

Wederom bijzondere reacties hier van blijkbaar voetbalkenners op dit medium. Neem jezelf vooral niet te serieus mensen want waarschijnlijk hebben jullie zelf in de kelderklasse gespeeld 🥳🥳

Ik zou donny alleen terug nemen als die gratis was. Ik zou als ajax geen transfersom er voor willen betalen

Al die jongens van Ziyech tot Neres waren fantastische voetballers en deze jongens allemaal stomme carrière keuzes gemaakt. Hadden lekker bij elkaar moeten blijven samen met Erik.

Graag, maar dan wel exit voor Kenneth Taylor. Al die gemiste opgelegde kansen schiet Donny in Ajax shirt er namelijk wel allemaal in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren