Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engeland beleeft probleemloze avond dankzij uitblinker Raheem Sterling

Laatste update:

Engeland heeft vrijdagavond beslag gelegd op de eerste plek in Groep A van de EK-kwalificatie. The Three Lions waren op Wembley veel te sterk voor Tsjechië en wonnen dankzij onder meer een hattrick van uitblinker Raheem Sterling met maar liefst 5-0. Montenegro en Bulgarije speelden eerder op de avond al met 1-1 gelijk tegen elkaar en nemen voor Kosovo en Tsjechië de tweede en derde plaats in.

Jadon Sancho maakte zijn basisdebuut aan de kant van de Engelsen en de jongeling van Borussia Dortmund viel in de eerste helft op door een aantal goede acties aan de rechterkant. De achttienjarige aanvaller was bovendien na ruim twintig minuten spelen betrokken bij de openingstreffer toen hij diep werd gestuurd door Harry Kane, de bal voor het doel langs schoot en zag hoe Sterling bij de tweede paal binnen kon glijden.

Bondscoach Gareth Southgate zag zich voor dat moment al genoodzaakt om voor het eerst te wisselen na een blessure bij Eric Dier en hij koos er, hoewel het er even op leek dat Declan Rice zijn eerste interland zou gaan spelen, voor om Ross Barkley in het veld te brengen voor de controleur. Engeland kwam in het restant van de eerste helft nauwelijks meer in de problemen en op slag van rust kwam het er allemaal nog wat rooskleuriger uit te zien voor de thuisploeg.

Sterling ging na een goede actie namelijk in de sandwich bij Tomás Kalas en Pavel Kaderabek en Kane schoot de daaropvolgende penalty hard achter Jiri Pavlenka. Na de onderbreking kreeg Tsjechië via Tomás Soucek en David Pavelka ook zijn eerste kansen van de avond, maar daarna werd het alweer snel eenrichtingsverkeer de andere kant op. Met nog bijna een halfuur op de klok kreeg Sancho een goede mogelijkheid op meer en hij stuurde zijn kopbal over het doel van Pavlenka. Een paar minuten later was het echter wel raak via Sterling, die nadat Tsjechië de bal niet weg kreeg hard raak schoot uit de draai.

Daar bleef het echter niet bij, want een minuut of vijf later was het opnieuw raak voor de aanvaller. Na een snelle counter van de Engelsen schoot hij vanaf de rand van de zestien via een tegenstander raak voor de 4-0. Vlak daarna kreeg Sterling zijn publiekswissel en Callum Hudson-Odoi werd met zijn 18 jaar en 135 dagen de op-een-na jongste speler die ooit een officiële wedstrijd speelde namens Engeland. De jongeling eiste vervolgens vijf minuten voor tijd een hoofdrol op bij de laatste treffer van de avond toen zijn schot werd gekeerd door Pavlenka en Kalas de bal in zijn eigen doel werkte.

Zie jij Raheem Sterling als een grote kanshebber voor de eindzege op het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is Sterling ongelofelijk goed, niet snel met oogkleppen, maar kan gewoon goed ballen. Was leuk Engeland en Frankrijk tegelijk te zien, sterke ploegen en enorm veel potenties. K vind Engeland wel zwak centraal achterin en van hun middenveld wordt k niet warm van. Voorhoede is echt heel goed, veel dreiging, techniek en neus voor de goal.

23 maart 2019 om 09:26

Hij heeft afgerekend met zijn zwakte; matig afwerken. Inmiddels vliegen de doelpunten als warme broodjes over de toonbank.

23 maart 2019 om 10:06

Zijn passing, voorzetten en afronding heeft over de laatste jaren behoorlijk wat ups en downs gehad, gelukkig mag je bij pep geen voorzetten geven dus dat is al 1/3. Hij is lekker bezig de laatste tijd, maar 1 zwaluw.....

23 maart 2019 om 11:40

Hij is al 3 jaar beter geworden

23 maart 2019 om 15:04

1 zwaluw? Lekker bezig de laatste tijd? Niet serieus te nemen. Sinds de start van het vorige seizoen is hij de speler die het meest bij een doelpunt is betrokken. 41 goals en 23 assists. 1 Zwaluw? Elk jaar heeft hij zich verbeterd op bijna alle aspecten van het voetbal maar het belangrijkste op mentaal gebied. Een iets wat zure reactie vind je niet?

23 maart 2019 om 17:20

Niet serieus te nemen? Maar dan ga je wel statistieken erbij halen? Je reactie zou beter zijn door dat neerbuigende weg te laten en daardoor was je vanzelf minder hypocriet

De statistieken zijn dik in orde daar ga ik niet over twisten, maar ik beoordeel op basis van wat ik zie en ik zie Sterling ook dit seizoen opgelegde kansen gewoon missen en veel van die doelpunten zijn intikkertjes. Ja goed dat hij er dan als de kippen bij is, maar het is nog zeker niet de 'afronder' geworden die nu neergezet word de media en de jaknikkers daar rondom heen. Oh en passing is door die statistiek ook gelijk beargumenteerd? Ik vind van niet.

Ik zie ups en downs in zijn spel, wat is daar mis mee of moet ik mijn ogen niet meer gaan geloven omdat iemand met statistieken gaat slingeren?

statistieken kunnen je mening ondersteunen, maar het is niet de blinde waarheid. Daarom moet je bezuinigingen ook nooit laten doen door accountants alleen

23 maart 2019 om 18:37

Het gaat erom dat je zegt de laatste tijd terwijl het al nu al bijna 2 seizoenen zijn. Je geeft aan passing en voorzetten hebben ups and downs gekent terwijl het alleen maar beter wordt dus een beetje flauw om te zeggen ups and downs. Hij staat er om goals en assists te geven en zoals de statistiek al laat blijken doet geen een speler uit de premier league dat beter het afgelopen anderhalf seizoen. Dus die statistiek geeft wel degelijk aan dat bijvoorbeeld zijn voorzetten al beter op maat zijn.
Hij heeft de meeste assists van city en staat daarmee op de tweede plek in de ranking van de premier league.
Een statistiek is misschien niet de blinde waarheid maar een prima graadmeter om bijvoorbeeld een ontwikkeling mee aan te geven. Als hij niet zo goed een pass kan versturen of een voorzet kan geven zullen zijn assists ook beduidend minder zijn. Dat hij geen koelbloedige afmaker is daar kan ik me in vinden maar hij laat zien dat hij inmiddels wel een goede afmaker is. Veel goals zijn intikkers zeg je terwijl dat inmiddels ook meevalt. Vorig seizoen waren het in iedergeval meer intikkers en dit seizoen creeert hij zelf de goals door bijvoorbeeld na een individuele actie de bal er in te schieten.

Zeer knappe zege van Engeland. Tsjechië mag dan iets weggezakt zijn, maar we weten - als Nederlanders zeker - allemaal hoe moeilijk ze over het algemeen te bespelen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren