Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elia: ‘Weet je wat ik echt erg vind? Wie is nu de linksback van Ajax?’

Laatste update:

Eljero Elia baalt ervan dat Jorrel Hato zijn doorbraak beleeft bij Ajax. Volgens de voormalig vleugelaanvaller had de in Rotterdam geboren linksback nu eigenlijk bij Feyenoord moeten spelen. Hato koos er medio 2018 echter voor om Sparta Rotterdam in te ruilen voor de jeugdopleiding van Ajax. Onder interim-coach John Heitinga krijgt hij dit seizoen de kans zich te bewijzen in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

"Weet je wat ik echt erg vind?", vraagt Elia zich hardop af in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Wie is nu de linksback van Ajax? In de laatste wedstrijd (tegen PSV, red.). Hato. En waar komt hij vandaan? Van Sparta. Hij is de jongste debutant bij Sparta en Ajax pakt hem gelijk. Ajax en Sparta hebben een samenwerking, jonge spelers van Sparta mogen alleen naar Ajax en niet naar Feyenoord", aldus de gewezen buitenspeler, die kort in de Ajax-jeugd speelde en met Feyenoord landskampioen werd in 2017

Ajax mag sinds 2019 in ruil voor een vast bedrag elk jaar de beste talenten weghalen bij Sparta. Het gaat bij de onderlinge afspraken om een financiële vergoeding, een limiet van drie spelers per seizoen en toegang tot alle informatie en data. Algemeen directeur Manfred Laros benadrukte in februari nog dat Sparta nog steeds baas in eigen huis is. "Met deze afspraak voorkomen we juist dat de opleiding wordt leeggeroofd". zo klonk het in gesprek met Voetbal International. "De vergoeding is voor Ajax en PSV geen enkel probleem. In twee jaar tijd verloren we vijftien jeugdspelers. Vervolgens was hier het verwijt: de jeugdopleiding rendeert niet. Ja, vind je het gek?"

"Ik ben naar Ajax en Feyenoord gaan kijken", vervolgt Elia zijn verhaal. "En Ajax heeft twee teams. Ze hebben een C1 en dan hebben ze nog een C1. Die jongens spelen oefenwedstrijden. En als je echt goed genoeg bent, kom je in de C1 en ga je competitiewedstrijden spelen. Die jongens spelen competitiewedstrijden op het hoogste niveau. En de jongens die kans hebben, kunnen doorgaan. Maar waarom doen ze dat? Sommige jongens ontwikkelen zich later pas. En dan heb je ze niet weggestuurd, maar spelen ze nog steeds op een hoog niveau en bij Ajax." Volgens Elia is er wat dat betreft een groot verschil met de situatie in Rotterdam. "Feyenoord heeft dat niet. Feyenoord heeft een team en daar doen ze het mee."

Jeugdtrainer
Elia loopt als jeugdtrainer stage bij Feyenoord. In dat kader krijgt hij de vraag wat hij wil meegeven aan jonge spelers, wat hij zelf als jeugdspeler niet heeft gekregen. "Socialer zijn en meer naar de thuissituatie kijken. Niet iedereen heeft het makkelijk, snap je. En dat is wat ik wel bij Feyenoord heb gezien, ze hebben daar een speciaal potje voor gemaakt. Ze proberen bij te springen bij jongens die tekortkomen. Soms zijn het alleenstaande moeders die een zoon hebben die goed kan voetballen. Dat is denk ik al tachtig procent, man."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is eigenlijk de winst voor Sparta in dit verhaal? Krijgen zij huur spelers of percentage van doorverkoop?

27 april 2023 om 20:15

Een vast bedrag per jaar, ook als er geen jeugdspelers overgenomen worden. En ze behouden het gros van hun talenten. Dat staat in het artikel.

27 april 2023 om 20:17

Zij krijgen een vaste vergoeding in ruil voor de jeugdspelers staat in de tekst. Lijkt me een prima oplossing, want Hato is op z'n 11e naar Ajax gegaan, en hij doet het toevallig goed, maar 95% van de 11jarigen redden het profvoetbal uiteindelijk niet.

27 april 2023 om 21:09

Hato is ook naar Ajax gegaan een jaar voor er überhaupt een samenwerking tussen Sparta en Ajax was.

27 april 2023 om 20:20

Ze krijgen geld, en ze hebben de garantie dat Ajax niet even een heel elftal naar Amsterdam lokt als ze een gouden lichting hebben.

En waarom had die voor Feyenoord moeten spelen? Omdat die uit Rotterdam komt? Wat een onzin Elia maar dat zijn we al gewend dat er niks zinnigs uit je mond komt. En jongste debutant van Sparta waar praten we over? Die jongen is 16 en is sinds 2018 bij Ajax toen was die dus 11 jaar. En dat terzijde Ajax en Sparta hebben sinds 2019 een samenwerking Hato is in 2018 naar Ajax gekomen. Een hoop onzin dus wat er uit deze man zijn mond komt.

27 april 2023 om 20:47

Nou opzich zegt Elia niks geks. Als Feyenoord zijnde zou je zulke jongens minstens een aanbieding moeten doen. De grootste talenten uit je eigen regio zijn in het algemeen makkelijker te benaderen als talenten uit de regio van de concurrent.

27 april 2023 om 21:08

Maar wie zegt dat die geen aanbieding van Feyenoord heeft gehad? En de beste man was 11 jaar toen die naar Ajax ging alsof toen al bekend was dat die zo vroeg ging doorbreken. Spelers kiezen uiteindelijk zelf waar ze heen gaan uit de aanbiedingen die ze krijgen daar hebben hun club niks over te zeggen.

28 april 2023 om 09:36

Als eerst is die jongen dus 17.
Daarbij is het toch logisch dat er bij een club uit een regio, jongens spelen uit de regio?
In Amsterdam zullen er overwegend jongens uit Noord-Holland spelen en misschien een stukje Zuid-Holland.
Bij Feyenoord overwegend jongens uit Zuid-Holland en misschien een stukje Zeeland of Utrecht.
Dan is het toch helemaal niet raar als er wordt gezegd dat hij uit de buurt komt en Feyenoord heeft zitten slapen?
Tevens zonde dat je Elia nu wegzet als iemand waar niks zinnigs uit komt, daarmee insinueer je zelf over een bepaald niveau te beschikken.
Ik zou misschien iets minder roepen en iets meer onderzoeken.

Je hoeft natuurlijk niet alleen in geld te denken zoals Elia.
Wat ik heb begrepen is dat Ajax zelf de mogelijkheid biedt aan broertjes en zusjes van spelers van het eerste? die moeite hebben op school om bijles te krijgen in de Arena.
is ook wat waard lijkt mij

Ajax heeft juist de laatste jaren wat steken laten vallen op het gebeid van scouting in eigen land
Het laatste toernooi zag ik alleen middelmaat

Van de week zij een ander al dat het zo moest zijn. Heeft elia ook gehoord en denk zal even interessant doen

Ligt het aan mij of is het een beetje een verwarrend verhaal? Geen idee of dat aan Elia ligt of aan hoe dit artikel in elkaar gezet is.

27 april 2023 om 19:40

ik zei het al in het vorige artikel over elia in dit interview.
hij heeft een aantal "uitspraken" gedaan en dat wordt nu over verschillende artikelen hier op VZ geplaatst zodat er meer kliks worden gegenereerd.
om namelijk in 1x het gehele interview te analyseren + samen te vatten zodat de gehele context duidelijk is...tja who cares, als er maar geklikt wordt. opzich Vz hun goed recht joh, veel lezen het toch wel

27 april 2023 om 20:48

Ah oke, duidelijk! Zo is het namelijk wel los zand

Als je naar de spelers kijkt van beide teams lijkt me op dit moment het veel beter om bij Ajax te zitten.
Bij Feyenoord zou hij niet eens een kans krijgen en bij Ajax gelijk basis.
Dat zegt al genoeg.
En dan heb ik het eigenlijk over 6/7 posities waar je nu je kans kan grijpen als jeugdspeler.
Jammer is nu wel
Dat is er niet zo heel veel
Talent rondloopt op het moment.

27 april 2023 om 22:51

Dat is ook wel overdreven. Laten we niet doen alsof Feyenoord nou bulkt van de kwaliteit. Die zitten vooral beter in elkaar en worden daarom ook kampioen. Onderaan de streep zijn de topclubs dit seizoen bijzonder pover. Feyenoord heeft een goede reden omdat het van ver komt, maar Ajax en PSV draaien ook erg matig. Ze moeten allemaal alle zeilen bijzetten, want op dit moment is niemand echt klaar voor de Champions League. Dan moet je als neutrale toeschouwer maar hopen dat AZ er niet met die tweede plaats vandoor gaat. De club gun ik het natuurlijk wel, maar dat wil je niet in de CL hebben.

Dat is Wijndal, tenminste, die wordt er flink voor betaald!
En als ie t op z’n heupen heeft, is hij samen met Bergwijn de beste linkerkant van Europa, aldus hemzelf

27 april 2023 om 20:06

Dit is zo typisch he. Wijndal heeft zelf gezegd dat hij met Bergwijn de beste linkse kant van Nederland is (is ook onzin). Mensen op tv blazen dat op en roepen dat Wijndal de beste kant van Europa heeft gezegd en papagaaien hier blijven dat ook tot in den treure roepen onder elk bericht, ook waar het totaal niet relevant is. Maar het zal wel een hoop duimpjes op leveren, gefeliciteerd, wees er blij mee.

27 april 2023 om 20:43

Wat maakt dat je hier zo door geraakt wordt?
Dat levert pas likes op!
Neem jezelf niet te serieus, dat past niet bij je
‘Niet relevant’ bij een item waar de linksback van Ajax besproken wordt?

27 april 2023 om 20:53

Omdat we het nu wel kennen. Zo veel spelers hebben in het verleden wel eens wat doms gezegd, maar dat blijven herhalen en herhalen… Weet je doe lekker wat je leuk vindt, maar het gros van VZ kent dat nu wel.

27 april 2023 om 22:00

Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van janter.

En niet relevant bij een voormalig jeugdspeler van Sparta die nu doorbreekt bij Ajax. Daar gaat het om. En niet specifiek om de linksback-positie.

27 april 2023 om 22:00

Wauw jij bent wel echt grappig man. Zou je iets mee moeten doen!

Spelers van Sparta mogen zeker wel naar Feyenoord, alleen heeft Ajax de eerste keus om spelers een aanbod te doen. Maar als zo'n speler niet naar Ajax wil mag hij vervolgens naar elke andere willekeurige club. En in Rotterdam hebben ze toch Hartman? Dus wie zegt dat Hato daar nu al in het eerste had gespeeld?

Zeer goed verhaal van zelfs. Met het verhaal zoals Ajax en Feyenoord te werk gaan slaat hij de spijker op zijn kop. Daar wordt het verschil gemaakt. De buitenwereld heeft altijd een oordeel over Elia maar hier benoemd hij iets essentieels.

27 april 2023 om 20:34

Een oordeel kan ook positief zijn.

Ik vind de naam van die speler machtig mooi. Zijn vader is toch duidelijk een Superman fan die op slinkse wijze zijn zoon een naam gegeven heeft waar anders nooit mee ingestemd zou worden?

Sparta is tevreden, Ajax is tevreden, Hato is tevreden. Beetje vreemd dat Elia niet tevreden is

Hato heeft gewoon voor Ajax gekozen. Komt niets zinnigs uit deze kerel. Begrijp niet dat hij een podium krijgt.

Die samenwerking tussen Ajax en Sparta an sich vind ik een vreemd verhaal, maar het gebeurt natuurlijk vaker dat een jongen uit Rotterdam bij Ajax speelt en een ander uit Amsterdam bij Feyenoord. Met Ayoub Ouarghi komt één van de grootste talenten in de jeugd bij Feyenoord op dit moment ook uit Amsterdam.

Ik heb het idee dat Elia een soort wrang naar Ajax heeft vanuit het verleden. Objectiviteit is ver te zoeken dus ik kan zijn uitspraken niet serieus nemen.

28 april 2023 om 00:55

Kijk die podcast en dan valt dat wel helemaal mee. Het zat hem wel dwars dat die was weggestuurd maar zeker geen wrang. Hij zei eigenlijk best goede en interessante dingen op de podcast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren