Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elftal van de Week: ADO is hofleverancier; ook invaller verkozen

Laatste update:

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en zondag werd de vierde speelronde van het seizoen afgewerkt. De spelers van ADO Den Haag maakten daarin de beste indruk, aangezien de club met drie spelers hofleverancier is. Spelers van Willem II en NAC zijn vanwege de staking in het onderlinge duel tussen de twee clubs niet opgenomen in het elftal.

Het doel wordt deze week verdedigd door Jorn Brondeel. De sluitpost van FC Eindhoven liet zich vrijdagavond op geen enkele manier passeren en was belangrijk bij de uitzege op Telstar (0-1). Brondeel bewees zijn waarde door alle vier de doelpogingen van de Witte Leeuwen te keren. ADO-spelers Jort van der Sande, Daniel Granli en Matteo Waem hebben hun uitverkiezing te danken aan een overtuigende zege op Jong AZ (4-1).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht
In een speelronde met een aantal verrassende uitslagen en vooral heel veel rode kaarten wisten de ervaren Van der Sande en Leandro Bacuna boven te drijven. Bacuna was belangrijk in de 0-2 overwinning van FC Groningen op TOP Oss. Hij slingerde een vrije trap op het hoofd van Kevin van Veen en gaf zo zijn eerste assist van het seizoen. Van der Sande maakte er twee in de overwinning van ADO op Jong AZ. De aanvallende middenvelder promoveerde bij zijn debuut voor de Hagenaren twee hoekschoppen tot doelpunten.

De absolute smaakmaker van de afgelopen speelronde was Martijn Kaars. De aanvaller van Helmond Sport was vrijdagavond de grote held van Helmond, dat enigszins onverwachts wist te winnen van SC Cambuur (2-1). Kaars loste drie schoten op het doel van de Leeuwarders, waarvan twee achter doelman Yanick van Osch belandden. Dankzij het winnende doelpunt in de laatste minuut wist Kaars zich tot smaakmaker van de speelronde te kronen.

Ook Joey Konings verdient het om benoemd te worden. De aanvaller van FC Emmen wist zijn ploeg dan wel niet te behoeden voor een nederlaag tegen FC Dordrecht (2-4), maar zette zichzelf toch op de kaart. Hij viel na dertig minuten in voor Ahmed El Messaoudi en maakte twee treffers namens de thuisploeg. Daarmee is Konings de eerste speler die dit seizoen twee keer scoort als invaller. Koen Kostons maakt de aanval van het elftal compleet. De spits van MVV Maastricht nam het doel van Jong Ajax maar liefst zeven keer onder vuur en liet het net twee keer bollen bij een 2-1 overwinning.

Elftal van de Week: Brondeel (FC Eindhoven); Dagasan (Jong PSV), Granli (ADO Den Haag), Waem (ADO Den Haag), Tytens (Jong PSV); Bacuna (FC Groningen), Van der Sande (ADO Den Haag), Segecic (FC Dordrecht); Kaars (Helmond), Kostons (MVV Maastricht), Konings (FC Emmen).

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vorige week stonden er vier in van VVV na de overwinning op een jong ploeg, en toen zei ik ook dat je die resultaten eigenlijk niet moet opnemen in het team van de week, en ook nu mijn eigen ADO hofleverancier is na een overwinning op een jong ploeg blijf ik bij mijn punt. Neemt niet weg dat het wel een heerlijke overwinning was!

5 september 2023 om 10:14

Inderdaad, die 4-1 overwinning geeft de ADO-burger wel weer moed. Mooi ook dat Kalezic vanwege de interlandbreak 11 dagen volop kan trainen met zijn nieuwe ploeg!

5 september 2023 om 12:28

Vind het ook raar fc dordrecht win met 2-4 van emmen die als kampioens ploeg wordt gezien
Staat er maar 1 speler in
Vind dat wel een beetje appart.

5 september 2023 om 15:35

Er stonden anders wel 6 a 7 spelers in de basis die vorig seizoen de Youth League hebben gewonnen. En ze wonnen niet zomaar van een paar clubs. Onder andere Real Madrid en Barcelona hebben verloren van dit Jong AZ.

Buiten die 4 goals heeft ADO ook gewoon de wedstrijd gedomineerd en was een overwinning ook gewoon terecht.

Er staat een leuk team en ik geloof best dat er een periodetitel of zelfs een directe promotieplek in zit. Maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

5 september 2023 om 21:04

Gaat mij er meer om dat de spelbenadering van de jong ploegen anders is aangezien het resultaat niet lijdend is. Hoe hoog het niveau van de jong teams ook, naar mijn idee zouden deze wedstrijden niet meegenomen moeten worden in zo'n klassement, ondanks dat ik absoluut te spreken was over de overwinning van ADO en de jongens die hier namens ADO in het elftal staan hebben ook gewoon een zeer puike wedstrijd gespeeld die smaakt naar meer en vertrouwen geeft voor het aankomend seizoen. Heb er weer zin in !

Wij (ADO) gaan hoog eindigen dit seizoen. Je ziet Willem II erg kwakkelen sinds Mathijsen daar weg is. Bij ons heeft hij echt puike werk afgeleverd met de samenstelling van onze selectie dit seizoen. Gisteren nog Lasse Vigen aangetrokken. Deze speler kan makkelijk mee in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren