Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Einde van een tijdperk: Buffon hangt keepershandschoenen aan de wilgen

Laatste update:

Gianluigi Buffon heeft zijn keepershandschoenen dan eindelijk aan de wilgen gehangen, zo meldt de 45-jarige doelman zelf op Twitter. Een vertrek van de Italiaanse sluitpost hing al langer in de lucht, daar journalist Gianluca Di Marco van de Italiaanse tak van Sky Sports en het Spaanse Relevo zondag al aankondigden dat Buffon zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal al had gespeeld.

Buffon heeft woensdagmiddag het afscheid dus bevestigd. “Dat was het dan. Jullie hebben mij alles gegeven en ik heb jullie alles gegeven. We hebben dit samen gedaan”, schreef de ervaren sluitpost op Twitter. Ook zijn laatste werkgever Parma laat van zich horen op het sociale medium: “Bedankt voor alles. Gigi is forever!”

Richting het einde van 1995 maakte Buffon zijn debuut voor Parma in de Serie A. In een thuiswedstrijd tegen AC Milan wist de keeper gelijk zijn doel schoon te houden. De doelman zou uiteindelijk zeven seizoenen voor de club actief zijn, alvorens hij voor een bedrag van meer dan vijftig miljoen euro een transfer naar Juventus maakte. Hiermee werd Buffon de duurste keeper ooit. Deze titel verloor hij in 2018 aan Alisson Becker en inmiddels geldt Kepa Arrizabalaga als doelman met het grootste prijskaartje.

Na een periode van zeventien jaar bij la Vecchia Signora maakte Buffon een uitstapje naar Frankrijk, waar hij twee seizoenen voor Paris Saint-Germain speelde. Twee jaar later was hij al terug bij Juventus, om nogmaals twee seizoenen later de cirkel rond te maken met een terugkeer bij jeugdliefde Parma. Buffon speelde 176 interlands voor Italië, waarmee hij recordinternational is. Met zijn land pakte de doelman in 2006 de wereldtitel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een carriere, wat een keeper en wat een absoluut icoon! Gigi is 1 van de grootste die de sport heeft voortgebracht!

2 augustus 2023 om 16:37

Wie de beste was laat ik in het midden. Feit is, dat Buffon de enige keeper ooit is die 20+ jaren van wereldklasse was en dat is ongezien.

2 augustus 2023 om 17:23

Klopt, samen met Neuer, gewoon geen tot nauwelijks dip in kwaliteit/vorm op late leeftijd.

2 augustus 2023 om 18:49

Neuer speelde tot z'n 26ste bij Schalke.

2 augustus 2023 om 19:35

En is toch eigenlijk al 3 jaar niet meer de keeper die hij was. De enige die voor mij in de buurt komen of qua kwaliteit gelijkwaardig waren aan Buffon zijn Cech en Casillas. Dat zijn 2 keepers die ook ruim 10 jaar op het absolute topniveau gekeept hebben.

Bedankt legend! Jammer dat hij stopt. Wat een mega goede keeper is Buffon.

"...het einde van 1995 maakte Buffon zijn debuut voor Parma in de Serie A."

Zo dan. 90% van de huidige voetballers waren nog niet geboren toen Buffon zijn debuut maakte in het profvoetbal. Bij het huidige Nederlands Elftal waren Virgil, De Roon, Wijnaldum (4 jaar) en Daley Blind (5 jaar) geboren.

Wat een absolute held is dit.

2 augustus 2023 om 16:05

Leuke research! :D is idd een bewijs wat voor een held Buffon is.

Beste keeper voor mij persoonlijk, en jeugdsentiment natuurlijk. Vanaf de jaren 90 al. In zoveel goede elftallen gespeeld, met de beste spelers uit meerdere generaties. In het oude Delle Alpi

2 augustus 2023 om 16:06

Prachtige tijd was dat met juve.

2 augustus 2023 om 16:37

Toen Juventus nog bestond inderdaad.... De intrede van dat nieuwe logo staat voor mij symbool voor de verandering van "de oude dame". Trezeguet, Del Piero, Camoranesi, Nedved etc. fantastische lichting was dat!

Wat een keeper was dit ook. Een legende, mag direct een FUT Icon krijgen.

2 augustus 2023 om 16:04

Inderdaad, grootste waardering die een gestopte voetballer kan krijgen…

Gianluigi Buffon stopt ermee. Dat is een monument die beindigd wordt. Sowieso beschouw Ik Buffon als 1 van de beste keepers aller tijden. Hij komt voor in mijn top 5 in willekeurige volgorde samen met Yashin, Banks, Zoff en Schmeichel
Sowieso beste van zijn generatie, beter dan Neuer, Cech en Casillas. Dat waren ook uitzonderlijk goede keepers, maar Buffon had meer flair. Topspitsen hadden altijd moeilijk tegen Buffon
Een all round keeper, sterk in de lijn, goede positiorering, fantastische reflexxen, penaltykiller tevens een aangeboren leider. Met buffon op goal wist topdefenders als Maldini, Nesta, Cannavoro, Chiellini, Bonucci dat mochten ze een slippertje maken dat er altijd nog Gigi nog is. Hoe fijn is dat.

Mijn favoriete keeper is Peter Schmeichel, maar Gianluigi Buffon zullen we ook na 100 jaar beschouwen als 1 van de grootste keepers aller tijden. Bedankt Gigi. In mijn FUT team koos ik veelal voor jou als eerste keeper, nu moet ik verder zoeken. Grazie voor wat je alles aan het mooie voetbal hebt gegeven. Het gaat je goed.

Een van mijn eerste voetbal herinneringen is Buffon zien spelen op het WK van 2006. Wat een legende.

Gianluigi Buffon heeft zijn keepershandschoenen dan eindelijk aan de wilgen gehangen.

Eindelijk?

Wat een grootheid!
Als kind was die fan van Genoa. Maar denk dat Parma en Juve inmiddels wel op gelijke hoogte staan mbt zijn liefde.

Vroeger vaak met 88 op het shirt, wat naief wellicht zoals zoveel Italianen en vooral erg vaderlandslievend.

Gigi! 🙏🏻❤️

2 augustus 2023 om 16:19

Naïef? Hij staat bekend als een fascist en support de kleindochter van Mussolini. Persoonlijk vind ik Buffon helemaal niets.

2 augustus 2023 om 17:34

Fascist nog wel? Nogal een beschuldiging, maar veel mensen niet vreemd tegenwoordig.

En ik neem aan dat je doelt op Rachelle Mussolini of Alessandra Mussolini? Waarschijnlijk die laatste, gezien haar steunbetuiging aan het adres van Gigi eind jaren ‘90 in het Italiaans parlement. De beschuldigende vinger wat betreft zijn, volgens jou, fascisme, gaan ook terug in die tijd. Dus omdat iemand 25 jaar geleden fouten heeft gemaakt is hij tot op heden nog steeds (mocht hij het ooit al zijn geweest) een fascist?

Zo dan!

2 augustus 2023 om 18:07

Dit zei Buffon 2/3 jaar terug:
“ In these last years, they said I'm a fascist and I don't know how to answer except that I feel and have always felt proud to represent my country. If I had to define myself on a political level, I would say that I am an anarchist-conservative."

Hij ontkent het niet als 40 jarige. Dus nee. Het speelt niet alleen af in zijn jeugd. Waarom was het zo moeilijk om een duidelijke nee te zeggen?

2 augustus 2023 om 22:08

Het niet ontkennen is wat anders als het beamen, dat is dus heel wat anders.

Hij legt het in jouw quote uit, dat is wat anders als een fascist dus hij ontkent het dus wel degelijk, niet direct maar indirect.

3 augustus 2023 om 02:08

Het is toch niet moeilijk om direct nee te zeggen of je wel of geen fascist bent? En dan zeggen dat je anarchie conservatief bent wat helemaal niet kan.

2 augustus 2023 om 17:46

Even Chatgpt wat laten uitzoeken hierover:

Buffon heeft zelf altijd ontkend dat zijn keuze voor het nummer 88 een politieke betekenis had. Hij verklaarde dat het getal 88 simpelweg was gekozen vanwege de vorm en symmetrie van het cijfer, en dat hij zich niet bewust was van de associatie met het nazisme op het moment dat hij het nummer koos.

Nadat de controversie over het nummer 88 aan het licht kwam en sommige fans kritiek hadden geuit, besloot Buffon om van rugnummer te veranderen. Hij heeft sindsdien verschillende rugnummers gedragen bij verschillende clubs en het nationale team.

Hoewel de keuze van Buffon voor het nummer 88 ongelukkige associaties met zich meebracht, is er geen bewijs dat hij persoonlijk sympathieën heeft voor het nazisme of enige vorm van extremistische ideologie.

Geweldige keeper met een geweldige carrière. Jammer van die 2 jaar in Parijs.

Buffon, toch wel een van de allergrootste keepers ooit die het voetbal heeft voortgebracht. In zijn prime was hij simpelweg onklopbaar! Ben benieuwd wat zijn vervolgstap zal zijn, deze prachtige kerel wil ik toch terugzien in het voetbal!

Buffon geniet buiten zijn imposante carriere vooral respect van mij voor de manier hoe hij hem afsluit.
Nog even een paar jaartjes ballen bij je jeugdliefde in de Serie B zonder je daar te groot voor te voelen als icoon in het voetbal!

Een waar voetbal icoon, een echte heer, en een van der allerbeste keepers allertijden.
Prachtig dat hij z'n laatste jaar dan ook is teruggekeerd waar het allemaal begonnen is, Parma.
Het ga je goed icoon.

Jammer dat hij nooit de CL heeft gewonnen, desalniettemin een geweldige prof en carrière!

Einde van een tijdperk inderdaad wel, ik ben prof voetbal actief beginnen volgen als kind in het seizoen 97/98 en dan het WK dat erna kwam. Buffon was denk ik nog de enige actieve voetballer op een deftig niveau die in 1998 al een bekende prof was (al werd hij pas echt bekend in 1999 geloof ik). Wat een fenomenaal lange carriere heeft hij gehad.

Buffon legend.. je streed altijd tot het bittere einde.. een echte italiaan die altijd met hart en ziel keepte

Icoon! Bedankt voor de prachtige jaren, forza Juventus!

Voor mij de beste keeper die ik hem zien spelen. Altijd die rust en geweldige reflexen samen met zijn passie als er een bal goed werd verdedigd. Ik ben zelf Inter supporter maar gunde Juve die CL winst puur voor Buffon. Wat een grootheid zeg.

Grande Gigi! Pure klasse.

Zat er een keer aan te komen. Heeft een fantastische carrière gehad en bij mooie clubs gezeten.

Beste keeper ooit wat mij betreft. Hoopte eigenlijk dat ie door zou gaan tot z´n 50ste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren