Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edson Álvarez lijkt Dortmund te kunnen vergeten na deal van 30 miljoen

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zich definitief versterkt met Felix Nmecha, zo brengt de Duitse topclub maandag officieel naar buiten. De 22-jarige middenvelder is afkomstig van VfL Wolfsburg en tekende na de succesvol verlopen medische keuring tot medio 2028 in het Signal Iduna Park. Volgens Fabrizio Romano legt Dortmund 30 miljoen euro inclusief bonussen neer voor de enkelvoudig international van Duitsland. De komst van Ajax-middenvelder Edson Álvarez lijkt hiermee definitief van de baan.

"Felix is een snelle, technisch vaardige en fysiek sterke middenvelder die ons middenveld zeker zal versterken met zijn profiel. Hij voegt verdedigend en aanvallend veel toe", jubelt sportief directeur Sebastian Kehl op de clubsite. "Hij heeft een topopleiding genoten bij Manchester City en heeft zichzelf afgelopen seizoen echt op de kaart gezet in Wolfsburg. We zijn blij dat we opnieuw een Duits international hebben weten te strikken en zijn ervan overtuigd dat Felix zich hier verder zal ontwikkelen."

Nmecha kan niet wachten om bij zijn nieuwe werkgever aan de slag te gaan. "Borussia Dortmund is een geweldige club die ik al sinds mijn jonge jaren volg", aldus de miljoenenaankoop van de nummer twee in de Bundesliga van afgelopen seizoen. "Ik ben blij daar nu deel van te mogen uitmaken en ga er alles aan doen om de doelstellingen te realiseren in de Bundesliga, Duitse Beker en de Champions League. Ik hoop daarnaast op de volledige steun van de fans", zo stelt Nmecha, die Wolfsburg bedankt met een post op Instagram. De kersverse aanwinst wordt door velen overigens gezien als de opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Jude Bellingham.

Twijfelachtige posts
Dat er eventueel twijfel is over de komst van Nmecha, kan de leiding van Dortmund begrijpen. De middenvelder deelde nog niet zolang geleden een video, waarin de vader van een transgender kind belachelijk wordt gemaakt. "Daar zijn we ons van bewust", aldus CEO Hans-Joachim Watzke en clubpresident Reinhold Lunow in een gezamenlijk statement. "We weten dat er wellicht kritiek komt vanwege de posts die door Felix op internet zijn geplaatst. Daarom hebben we ook intensief met hem gesproken over zijn overtuigingen en waarden. Felix is jong, diepgelovig en net zoals iedereen verre van perfect. Maar hij heeft ons ervan overtuigd dat hij absoluut geen transfobe of homofobe idealen heeft. Hij heeft voor iedereen respect en kijkt niet naar huidskleur, religie of seksuele voorkeur."

Edson Álvarez
Romano meldde onlangs dat Dortmund een persoonlijk akkoord had bereikt met Álvarez. BILD kwam echter al snel naar buiten met het nieuws dat er toch twijfels waren rondom het aantrekken van de Mexicaan van Ajax. In Dortmund groeit het vertrouwen dat Emre Can het middenveld wel kan aanvoeren, wat de komst van de Ajacied alleen tot overbodige luxe zou maken. Met de komst van Nmecha lijkt Álvarez Dortmund uit zijn hoofd te kunnen zetten, al meldt journalist Florian Plettenberg van het Duitse Sky dat de Duitse grootmacht de deur op een kier houdt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik gunde het die jongen wel.

Ben benieuwd of Alvarez überhaupt wegkomt.

3 juli 2023 om 20:27

Mag ook prima blijven hoor !

3 juli 2023 om 20:35

Benieuwd of Alvarez er zelf ook zo over denkt ?

3 juli 2023 om 20:50

Daar zal hij vast wel over hebben nagedacht gezien hij 1,5 jaar geleden met zijn volle verstand een verbeterd contract tekende zodat hij tot en met media 2025 nog vastligt... Deze zomer moet er gewoon de hoofdprijs aan hem verdiend worden en anders blijft hij nog een jaartje.

3 juli 2023 om 21:16

Wou net zeggen Zuid-Amerikanen en Midden-Amerikanen staan er volgens mij niet om bekend dan weer erg blij en tevreden naar de club te komen (Antony vorig jaar bv.). Al is dat wel erg generaliserend want ook als Europeaan zou ik er ook goed van balen. Niet dat Ajax daardoor de vraagprijs moet verlagen trouwens want er is nog tijd genoeg deze transferperiode

3 juli 2023 om 20:28

Dat ben ik ook. En zeker niet naar een topclub

3 juli 2023 om 20:35

Misschien dat West Ham door pakt als Rice officieel weg is. Leuke stad, leuke club, niet de absolute top en toch een miljoenen salaris. Middenmoot PL kan hij ook makkelijk aan

Zijn toch 2 verschillende type spelers? Zou deze jongen eerder als opvolger van Bellingham zien.

Alle ballen op West Ham, die kunnen straks vast wel rond de 40 miljoen voor hem missen😛

3 juli 2023 om 20:41

40 mio voor Alvarez is toch veelste veel.

3 juli 2023 om 20:47

Dat weet jij, dat weet ik, maar ik hoop dat ze aan de andere kant van de Noordzee er anders over denken

3 juli 2023 om 20:48

Dan blijft hij dus.

3 juli 2023 om 20:49

Vreemd dat je zon jongen een transfer niet gunt. 35 a max 40 miljoen is echt veel geld voor Alvarez. Vorig jaar is hem ook al een transfer door de neus geboord. Een ontevreden speler heb je ook niks aan immers.

3 juli 2023 om 20:55

Ik vind het vervelender dat er zo denigrerend over bij Ajax blijven wordt gepraat. Want het is zeker niet alleen dankzij Alvarez dat die clubs als Dortmund uberhaupt komen, dat is ook dankzij Ajax zelf. Een Haller was daar nooit beland als hij met een weergaloos Ajax Dortmund niet historisch aan gort zou hebben gespeeld. Voor Alvarez geldt hetzelfde. En als hij absoluut de beste van de Eredivisie en veel te goed voor Ajax was geweest, was dat anders. Maar afgelopen jaar was in het land der blinden éã©noog een soort van koning, want hij was nog steeds niet constant en fantastisch. En wat nou gunnen? Ajax moet het hebben van de toptransfers, dát is het verdienmodel zodat Ajax Europees lekker kan mee blijven doen en zo nu en dan mooie uitschieters heeft. Ajax verdiende afgelopen zomer 216 miljoen aan transfers, heeft het dus veel te weinig kwaliteit voor teruggehaald dus nee: 35 a max 40 miljoen hoeft niet per se genoeg te zijn voor Ajax. Alvarez had dan even twee keer na moeten denken toen hij 1,5 jaar geleden tot medio 2025 getekend heeft.

3 juli 2023 om 21:13

'door de neus geboord', toen Ajax al 6 basisspelers had verkocht en Chelsea zich last minute voor deadline meldde?

3 juli 2023 om 21:33

In de hedendaagse markt? Je kunt het ook te weinig noemen. Zie champions league ervaring, aantal prijzen en wedstrijden met Ajax, aantal wedstrijden met Mexico (toonaangevend land uit Centraal Amerika). Het is maar puur vanuit welk perspectief je het bekijkt. In Nederland lopen we elke week te janken als kleine meisjes van 7 om het gedrag van Alvarez en het aantal gele kaarten. In Engeland, Spanje en Italië zijn ze juist fan van dit gedrag en harde mentaliteit. Kunnen wij Nederlanders best wel wat van leren!

3 juli 2023 om 21:41

Dat kan je wel vinden myvision, maar zo werkt de voetballerij niet. En volgens mij wou Alvarez zelf ook graag naar Dortmund. Nogmaals een ontevreden speler heb je niks aan laat staan als hij straks transfervrij de deur uitloopt.

3 juli 2023 om 21:52

Hij heeft een contract tot 2025.. de stelligheid waarmee jij alles zegt is vrij storend

3 juli 2023 om 22:22

Ga je nu ook al woordvoerder spelen?

4 juli 2023 om 11:07

Tja Derkaiser123, we weten allemaal dat Myvision hier één van de meest die hard Ajax fans is. En dat hij wat betreft kwaliteiten en verkoopprijzen van de eigen spelers één van de meest grote clubbrillen op heeft. Dat is niet erg. Alleen soms niet heel realistisch. Vaak krijg Ajax de laatste jaren grote bedragen voor haar spelers, alleen zijn die zelfs volgens bepaalde fans nog te laag. Daar wordt in mijn optiek de plank wel vaker mis geslagen. Het gaat om speler uit de Eredivisie.. weliswaar bij Ajax, maar dan nog. Ze hebben allemaal een bar slecht seizoen erop zitten en in Europa was het ook niets. Wat wil je dan? Maar een Anthony lijkt de maatstaf te zijn geworden.. ondanks dat zijn prijskaartje puur door Ten Hag en paniek van United tot stand is gekomen.

Volgens mij is 35-40 miljoen voor een Alvarez gewoon een zeer faire prijs. Je pakt voor Timber ook zo'n 40-45 miljoen, wat ook gewoon fair is (zelfs aan de hoge kant vind ik nog). Een Eredivisieclub die even aan 2 spelers zo'n 80-85 miljoen verdient. En dan heb je fans die zwaar ontevreden zijn dat de club niet 60 miljoen per speler eist...

Dat is hetzelfde als ik als Arsenal fan zou zeggen dat wij met Oxlade-Chamberlain voor 43,5 miljoen naar Liverpool en Iwobi 30,5 miljoen naar Everton belachelijk slecht hebben gehandeld en veeeeeeel te weinig hebben gevraagd... Dat is juist het tegenovergestelde in mijn optiek. We kregen toen zelfs ''teveel'' als je realistisch naar de kwaliteiten van de speler en de prijs kijkt.

Dit is een 10, Alvarez is een 6. Mag hopen voor de Dortmund fans dat ze niet met Can een heel seizoen op 6 willen spelen, dan ga je het Bayern volgend jaar in ieder geval niet lastig maken.

3 juli 2023 om 20:40

Want met Alvarez op 6 ga je het Bayern wel lastig maken?

3 juli 2023 om 20:40

Emre Can speelde echt bijzonder sterk het laatste halfjaar, lijkt de juiste kalmeringspillen gevonden te hebben.

3 juli 2023 om 21:20

@baronvonborsig - Bijzonder sterk? Dat viel ook wel weer mee. Hij speelde gewoon normaal en speelde niet meer zo afschuwelijk als die vorige 18 maanden. Overigens was hij in het slot van de competitie alweer minder met als negatieve uitschieter de kampioenswedstrijd. Daarin was hij abominabel slecht.

3 juli 2023 om 21:49

Hij speelde gewoon bijzonder sterk hoor, verdedigend zo stabiel waardoor een Bellingham kon excelleren aanvallend. Pik jij anders Emre Can er even uit die laatste wedstrijd dan houden we de overige 10 lekker buitenboord. Ik heb hem tot aan Januari 2023 genoeg bekritiseerd.

3 juli 2023 om 20:50

Als of Alvarez een verbetering is voor Can. Dortmund moet er gewoon een extra cvm bijhebben. Ik snap eigenlijk niet waarom ze niet voor Skhiri van Koln gaan. Nog transfervrij ook.

3 juli 2023 om 21:22

Ik vind Alvarez absoluut een verbetering ten opzichte van Can. Die heeft in de afgelopen twee jaar zo'n 4 maanden goed gespeeld. Alvarez is aan de bal een simpele kracht, maar is verdedigend absoluut beter dan Can. Die heb je beiden niet voor hun geweldige steekballen e.d.

Alvarez heeft de gunfactor want hij heeft grinta en alles gegeven

Wat toevallig weer een speler van de concurrentie gekocht!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren