Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie grote namen lekken uit als mogelijke opvolger van Martínez bij België

Laatste update:

De Belgische voetbalbond mikt in de zoektocht naar een opvolger van Roberto Martínez nog altijd op het aantrekken van een grote naam. Het Nieuwsblad komt donderdag met drie gelekte namen die hoog op het lijstje zouden staan om de nieuwe bondscoach van België te worden: Joachim Löw, Mauricio Pochettino en André Villas-Boas. Frank Vercauteren zou juist weer nadrukkelijk in beeld zijn voor de rol van technisch directeur bij de Belgische bond.

De 66-jarige Vercauteren zou zich daarmee kunnen verzekeren van een gewilde rol, al valt de naam van Michel Preud’homme ook nog altijd. Voormalig Ajacied Thomas Vermaelen liet onlangs op de Belgische televisie weten graag technisch directeur te willen worden. Ook ex-PSV’er Timmy Simons en Johan Walem stelden zich kandidaat, maar voorlopig nog zonder succes. De Belgische bond lijkt te azen op een ervaren man voor deze functie. Het is goed mogelijk dat de technisch directeur eerst wordt aangesteld, alvorens de nieuwe bondscoach arriveert.

Donderdag en vrijdag vergaderen de Taskforce van de Belgische voetbalbond over de kandidaten. Naar verluidt mogen sterspelers als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku ook hun zegje doen over de nieuwe bondscoach. Laatstgenoemde gaf tegenover Sky Italia aan dat hij Thierry Henry graag voor de groep zou zien, maar die naam wordt amper nog genoemd. De 63-jarige Löw, die na het mislukte EK van Duitsland in 2021 nog altijd zonder baan zit, zou wel een optie zijn. Met de Duitsers won hij in 2014 het WK.

Argentijn Pochettino en Portugees Villas-Boas zijn twee jongere opties, die beiden nog nooit een functie als bondscoach hebben gehad. Laatstgenoemde nam in februari 2021 woedend ontslag bij Olympique Marseille toen de club, buiten zijn wens om, middenvelder Olivier Ntcham aantrok. De vijftigjarige Pochettino werd in juli ontslagen bij Paris Saint-Germain. Martínez, die na het mislukte WK in Qatar zelf opstapte bij België, is inmiddels alweer onder de pannen. Begin deze maand werd hij aangesteld als bondscoach van Portugal.

Wie zou van deze drie namen de beste optie zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga toch voor Henry. Sympathieke vent, zit er al een tijdje (met tussenpoos), kent de spelers en volgens mij is hij vrij populair onder de spelers. Zet er een ervaren Belgische assistent naast, en je zit imo top.

26 januari 2023 om 10:40

Je gaat er toch geen onervaren coach neerzetten? Hebben wij ook eens gedaan met Blind, was inderdaad een groot succes. Tuurlijk je hebt altijd uitzonderingen, maar in de fase waar België nu zit (generatieovergang), heb je een ervaren coach nodig. Zoals jij Henry beschrijft is het juist een ideale assistent-coach. Beetje gek om dan juist andersom te gaan redeneren lijkt mij?

26 januari 2023 om 10:54

Rare vergelijking imo. Blind was namelijk bijvoorbeeld heel ervaren ivm Rijkaard en Van Basten 😉. Blind was al veelvuldig trainer en assistent geweest. Denk dat zoiets niet echt met ervaring komt, maar eerder persoonlijkheid en visie. Ajax stelde begin jaren 90 een heel onervaren trainer aan, ene Louis van Gaal. Volgens mij pakte hij direct de UEFA cup en een paar jaar later de CL.Denk juist dat die Belgen geen oudere bondscoach moeten hebben, maar iemand die tussen de spelers instaat en charisma heeft. Zie dat Henry zijn. Net als Rijkaard ooit bij ons. En Blind is gewoon geen trainer imo. Ervaring of niet doet er dan niet toe.

26 januari 2023 om 11:00

Blind heel ervaren? 1 jaartje hoofdcoch bij Ajax wat ook geen succes was? Hebben het hier niet over een baantje als beginnende coach bij laagvlieger, maar meteen over een baan als bondscoach van een serieus voetballand. Ik dank dat België juist een coach nodig heeft die keuzes durft te maken. Hebben nu denk ik alles behalve een coach nodig die gezellig in de groep ligt en verder alles nog moet leren? Moet een brug gaan slaan tussen de afzwaaiende generatie en een nieuwe generatie de boventoon laten voeren. En jij ziet een onervaren coach als Henry dat wel even doen?

26 januari 2023 om 10:43

Zoals mijn 'nickname' al doet vermoeden, ben ik een Henry fan. Maar ik denk dat het te vroeg is voor hem om bondscoach te worden. Heeft zowel bij Monaco als in de USA toch niet kunnen overtuigen als trainer.

Uiteraard is hij erg geliefd onder de spelers en hebben diverse spelers (lukaku, Alderweireld) aangegeven Henry als nieuwe bondscoach te wille. Maar ik hoop dat er met meer parameters dan dat rekening gehouden wordt bij de aanstelling van de nieuwe coach.

Hoop wel dat ie als assistent kan aanblijven maar dat lijkt me onrealistisch.

26 januari 2023 om 10:46

Ik denk daarom aan een ervaren assistent. Wat Hiddink bij Van Bommel deed en Advocaat bij Gio.

26 januari 2023 om 10:43

Dat zou ik echt geweldig vinden, maar het is een onervaren trainer en zijn periode bij Monaco was geen succes. Daarna is hij niet meer bij een serieuze club/competitie trainer geweest. Henry aanstellen zou dus een groot risico zijn.

26 januari 2023 om 10:53

Wat heb je nou aan Henry. Die heeft werkelijk nog niks laten zien. Zijn laatste grote klus was Monaco en daar ging het niet best.

26 januari 2023 om 17:43

Allemaal leuke argumenten, maar imo leuke extra's. Niets inhoudelijk van wat je zoekt in een topcoach. Liever dus geen Henry. Tenzij we willen voortborduren op de vorige periodes.

Dit zijn toch al beter namen dan Thierry Henry of Andrea Pirlo:-) Ik twijfel alleen over de haalbaarheid...

Joachim Low zou een valabele optie zijn want heeft een ruime ervaring als bondscoach. En ook al waren zijn laatste jaren bij Duitsland niet goed meer, het blijft iemand met een zeker aanzien en die weet hoe het is om als bondscoach te werken. Ik vrees alleen dat die heel duur gaat zijn en je moet je de vraag stellen of die 'het' wel nog heeft.

Pochettino lijkt me onrealistisch. Ik heb het gevoel dat die zich nog meer richt op het clubvoetbal want die staat toch altijd op de radar bij mooie clubs.

Andre Villas Boas vind ik helemaal niets. 'grote' naam dat wel en ooit de coming man van de trainersgilde maar heeft het bij Chelsea (en ook erna) toch nooit zijn potentieel kunnen vervullen.

Ook benieuwd naar de technisch directeur... Preud'homme was ook van de namen op de lijst en zou voor toch wel de ideale man zijn.

26 januari 2023 om 10:43

Preud´homme heeft al ergens anders getekend. Dus die valt af, mijn voorkeur gaat naar low. Henry heeft nergens iets getoond. Ja hij kent de spelers maar heb er weinig vertrouwen in. Benitez wordt ook genoemd maar nee danku dan is het helemaal noppes. Maar goed we gaan het zien wie het wordt.

26 januari 2023 om 10:46

Waar heeft Preud’Homme getekend?

26 januari 2023 om 10:52

Las ergens als adviseur bij de Waalse voetbalbond. Maar ook dat dat niks in de weg zou staan. Volgens mij wilde hij voor de functie TD gaan toch van Belgie? Ipv bondscoach.

Löw zou leuk zijn. Een optie voor de lange termijn en die heeft bewezen een team te kunnen bouwen. Pochettino krijgt veel negatiefs over zich heen, maar voor een bondscoach is dat gewoon iemand met veel kwaliteiten (aangezien de echte topcoaches vaak bij clubteams zitten), al is de kans dat die heel lang blijft misschien niet zo groot.

Van mij mag het ook wel gewoon een Belg zijn trouwens.

26 januari 2023 om 10:49

Löw had ook wel de mazzel met een aardige generatie imo. En weet niet hoe lang hij nog mee gaat, is al 63 las ik. AVB en Poch lijken me nog niet zo ver. Maar je weet t nooit. Welke Belg zou je zelf graag zien? Clement?

26 januari 2023 om 11:17

Kompany, Clement, Preud’Homme, Vanhaezebroeck (in die volgorde). De eerste twee gaan dat echter niet doen denk ik (te vroeg), bij Preud’Homme is het dan weer te laat denk ik.

En ik zou Hein wel eens met heel veel kwaliteit willen zien.

26 januari 2023 om 15:16

Waarom zou je Kompany bovenaan je lijstje zetten? Omdat hij het nu leuk doet bij Burnley? Het is Burnley he. Hein zie ik juist erg graag bij Ajax komen, die kan daar echt wat neerzetten denk ik (met een redelijk tot goede directie boven zich, daar is nu geen sprake van).

26 januari 2023 om 19:46

Ik vind Hein nogal een zagevent, daar zit ik persoonlijk niet op te wachten. Buiten dat is het wel een degelijke coach. Doe mij maar een pochettino. Al vraag ik me af of we zo'n coach wel kunnen/willen betalen



Ik zou het volgende voorstellen:

Voor een Belgische bondscoach: Preudhomme of Clement

Voor een buitenlandse bondscoach: 1 Tuchel 2 Enrique 3 Zidane 4 Pochettino 5 Van Gaal. Low kan ook eventueel maar ben toch niet helemaal overtuigd van hem. Wat heeft Villas Boas in godsnaam bewezen? Geflopt bij Tottenham. Dit is wat we moeten ambiã«ren als Belgiã« zijnde. Het enige nadel bij Pochettino is dat het geen prijzenpakker is maar was er toch dichtbij ( in de Champions Leauge).

Als Technisch directeur stel ik inderdaad Preudhomme of Vercauteren voor.

Wat moet je in godsnaam met Henry, die echt zwaar geflopt is bij Monaco en Montreal. Het moet gedaan zijn met de vriendjespolitiek (lukaku en Alderweireld die hem aanraden). Dan krijg je weer het scenario Wilmots. Hebben ze na al die jaren nog niks bijgeleerd??? Iemand met ervaring en een trackrecord willen we, geen trainer à la Henry of Vermaelen die de groep kent maar nog niets heeft bewezen als trainer. De laatste 10 jaar om zeep geholpen door barslechte coaches , met een Conte bijvoorbeeld hadden we al lang een prijs gewonnen. Wanneer leren de mensen van het Belgische bestuur eindelijk hun les???????

Peter Bosz zou dat heel goed doen, ik ben er zeker van.

26 januari 2023 om 13:12

Schreuder, kies schreuder!

Out of the Box, misschien Van Bronckhorst niet iets? Hij is ook een echt people manager en een man met charisma..



Best wel jammer als dit waar is.

Als je voor je nationale elftal een nieuwe trainer wilt aanstellen, zou je eerst moeten kijken welk type je denkt nodig te hebben (en voor welke periode)

Voor de drie genoemde namen kan ik alleen als gemeenschappelijke factor bedenken dat:
Ze geen Belg zijn
zijn bekende namen
hebben in een aansprekende competitie en/of toonaangevend land gecoacht.

IK zou (als ik Belg was) graag willen dat de bond had ingezet op een coach die bewezen heeft een team te kunnen opbouwen en tegelijkertijd rust in de tent weet te houden. daarnaast misschien aardig om over de gewenste speelstijl na te denken.

Schreuder is beschikbaar. Heeft al ervaring als coach bij een Belgische club.😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren