Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische bond hakt knoop door en gaat bondscoach snel presenteren

Laatste update:

België gaat Domenico Tedesco op korte termijn presenteren als bondscoach, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische voetbalbond verkiest de 37-jarige Duitser daarmee boven Peter Bosz, die samen met Tedesco was overgebleven als laatste kandidaten voor de functie. Tedesco zal tot en met het WK van 2026 aan het roer staan bij de Rode Duivels en heeft naar verluidt al ingestemd met het contract.

Volgens de Belgische krant is de deal maandag voltooid, toen de top van de KBVB naar Duitsland afreisde om de laatste plooien glad te strijken. Tedesco volgt bij België Roberto Martínez op, die na het teleurstellend verlopen WK afscheid nam. De Spanjaard was maar liefst zes jaar bondscoach van België en leidde het land naar de derde plaats op het WK in 2018. Tedesco moet met de nieuwe generatie voor successen zorgen. Hij staat bekend als een trainer die datagericht te werk gaat en staat voor energiek voetbal.

Bosz en Tedesco kregen in de laatste fase van de Belgische zoektocht de voorkeur boven een aantal grote namen. Eerder deze maand lekten in de Belgische media al de namen uit van Joachim Löw, Mauricio Pochettino en André Villas-Boas. Bosz werd vooral gezien als een back-upoptie voor het geval dat een akkoord met Tedesco uit zou blijven. Volgens de berichtgeving waren er namelijk meerdere clubteams, waaronder OGC Nice, die graag in zee wilden gaan met de Duitser.

Tedesco heeft zelf nooit op profniveau gevoetbald, maar hij heeft een goede staat van dienst opgebouwd bij onder meer RB Leipzig. Bij die Roten Bullen werd hij de opvolger van Jesse Marsch en legde hij beslag op de DFB Pokal. In de Bundesliga was een vierde eindklassering de beste prestatie met Leipzig. In september 2022 werd hij weggestuurd bij de club wegens tegenvallende resultaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beter, nu Bosz naar Ajax halen aub

31 januari 2023 om 16:02

Vergeet dat maar zolang van der Sar bij Ajax is gaat Bosz niet meer terug komen. Net als Overmars en Jonk etc

31 januari 2023 om 16:02

Vergeet dat maar zolang van der Sar bij Ajax is gaat Bosz niet meer terug komen. Net als Overmars en Jonk etc

31 januari 2023 om 16:06

Helaas gaat hij nooit komen met Van der Sar...

31 januari 2023 om 16:18

Bosz gaat niet naar Ajax zolang vd Sar daar zit. Bovendien wil Bosz zn eigen staf hebben en niet iemand opgedrongen krijgen ( heitinga ). Daar was toen ook al gedoe over.

31 januari 2023 om 16:24

Nee, lekker laten wegblijven. Laat Johnny het maar doen.

31 januari 2023 om 16:46

Peter Bosz, de net-niet-kampioen-maker? Te eigenwijs en als het puntje bij paaltje komt, pakt hij geen prijs met zijn té aanvallende spel. Dit moet Ajax niet willen.

Interessante keuze! Ben benieuwd hoe ze in België het de komende jaren gaan doen; een nieuwe coach en er zal een nieuwe groep moeten komen omdat veel van de bepalende spelers toch aan de (te) oude kant zitten. Ben benieuwd wat het algemene verwachtingspatroon zal zijn, want soms is het voor fans nogal lastig om daar (ineens) van af te stappen (voorbeeld, onze eigen nationale team).

31 januari 2023 om 15:57

Zoveel moet er niet aan het verwachtingspatroon veranderd worden. Gewoon voor elk toernooi kwalificeren en de groepsfase ervan overleven. Een top 8/10 klassering is ook gewoon nog realistisch.

31 januari 2023 om 16:01

Vind Tedesco wel een prima tacticus, maar vraag me af of de huidige Belgische selectie past bij het voetbal wat Telesco tot op heden voor ogen heeft.

31 januari 2023 om 16:10

Er kan aan een nieuw spelconcept gewerkt worden natuurlijk. Dat moet zelfs want het huidige komt nog uit een tijd waarin we 5 top centrale verdedigers hadden.

31 januari 2023 om 17:07

Vandaar, verwacht ook dat hij dat gaat doen. Blijft eeuwig zonde dat jullie/België, nooit een capabele trainer hebben gehad tijdens de afgelopen generatie.

Echt ambitieus is het niet. Maar het is wel gewoon een interessante optie en ook iemand die België als een echte carrière-optie ziet en niet gewoon als tussenstap.

Tactisch ook een best sterke coach normaliter dus in ben benieuwd wat het brengt. Er hadden alleszins slechtere opties kunnen komen.

31 januari 2023 om 16:38

Maar dacht dat België wel een grotere naam zou halen?! En een prijzenpakker. Zou hier niet voor op de stoelen gaan staan.

31 januari 2023 om 16:47

Goede prijzenpakkers komen niet naar nationale elftallen. Alleen als ze oud zijn, je Brazilië of Frankrijk bent of als ze uit hetzelfde land komen.

31 januari 2023 om 18:04

Niet zo gek dat hij België als echte optie ziet. De beste man is op het hoogste niveau overal ontslagen, mag blij zijn dat België bij hem uitkomt.

31 januari 2023 om 18:09

Ik bedoelde eerder iemand die het project aangaat en het wil afsluiten.

Is dit nu de serial winner die de KBVB voorop hield in haar vacature? Hahhahaha sorry maar dit is om te lachen. Met veel geluk 2de bij Schalke , bij Spartak moskou niet eens kampioen geworden en bij Leipzig al na een seizoen ontslagen.

Ik wou:
1 Enrique
2 Tuchel
3 Van Gaal
4 Poch
5 Boas

Dit zijn serial winners. Wanneer worden ze eens wakker bij de Kbvb,

Neem eens een voorbeeld aan Nederland die wel topcoaches aanstelt (koeman, Van Gaal). Waarom gingen ze dan niet voor een Belgische talentvolle coach (vrancken bijvoorbeeld). Slaat toch nergens op, is ietsje beter dan Martinez maar niet heel veel.

31 januari 2023 om 16:02

@spurssfannn223

Al die namen die je noemt zijn onhaalbaar, de Belgische bond kan deze coaches niet betalen. De assistenten van deze coaches verdienen meer dan het gemiddelde loon van de hoofdtrainers in de Jupiler League.

31 januari 2023 om 16:04

En wat nou als al deze trainers een "Nee" verkochten aan de kbvb? Hoog inzetten is natuurlijk goed om te doen, maar dat is niet altijd realistisch.

31 januari 2023 om 16:06

Nummer 1 en 2 kan je gewoon vergeten, dat is niet realistisch (zowel qua interesse van die kerels als financiën). De derde is een oude man en dus korte termijn, Pochettino is alles behalve een alleswinner (kan niet eens de titel winnen met PSG) en villas-boas is al sinds 2014 een flop.

31 januari 2023 om 16:14

Serial winners? En dan zelf met Poch komen aanzetten en een Villas Boas die voor het laatst in 2016 een prijs won...

Om maar te zwijgen van het feit dat je eerste 3 optie onhaalbaar zijn.

"met veel geluk 2de bij Schalke , bij Spartak moskou niet eens kampioen geworden en bij Leipzig al na een seizoen ontslagen"

So? Rijkaard degradeerde met Sparta en won de treble met Barcelona.

Ik vind Tedesco een interessante keuze en ben benieuwd wat hij er kan van maken.

31 januari 2023 om 16:48

Poch heeft wel de befaamde Audi Cup gewonnen met Spurs hè

31 januari 2023 om 16:26

Pochettino hahahaha. Je hele lijst is of onhaalbaar of een grap.

31 januari 2023 om 17:10

Pochettino heeft super gepresteerd met bagger materiaal bij Tottenham (Cl-finale + altijd top 4) . Levy Spendeert echt weinig. Ook altijd mooi voetbal gebracht. Waarom zou Louis Van Gaal niet haalbaar zijn? Als de KNVB hem kan betalen, zal hij heus wel haalbaal zijn voor de Kbvb. Wat heeft Bosz gepresteerd na zijn tijd bij Ajax? nada, noppes. Bij PSG was pochetino meer in een rol van people manager waar de echte baas, mbappe , het voor het zeggen heeft. In het bouwen van teams is Poch super

31 januari 2023 om 19:37

Pochettino speelde mooi voetbal met de Spurs, maar wat hebben ze gewonnen? Zelfs bij PSG hebben ze hem snel buiten gesmeten.
Villas Boas is ook al zeker geen prijzenpakker.
Van Gaal was misschien nog de enige van dat rijtje die financieel haalbaar was.
De realiteit nu bij ons is dat we met een deel spelers zitten die qua leeftijd nog niet te oud zijn, maar al jaren niet meer op niveau spelen bij hun club. Enkele die ondertussen zijn afgezakt. Dus maar enkele absolute toppers. De opvolging is er momenteel op veel plaatsen niet. Een speler zoals een Tielemans, waar ik vroeger altijd fan van was, die is serieus blijven hangen qua niveau, om niet te zeggen dat het zelfs wat minder is. Dat kon anders 1 van de spelers zijn die de verbinding was tussen de oudere en aankomende generatie.
Al bij al is dit geen cadeau op nu bondscoach te worden van België. Dus ik ben benieuwd welke keuzes hij zal maken. Of het gewoon weer een marionet van de bond zal worden.. dan weten we het resultaat nu eigenlijk al nog voor hij begint.

Ik denk dat Belgie hier selecteert op speelstijl: Tedesco is een voortzetting op de ingeslagen 3-4-3 route onder Martinez. Ik ben echter bang dat met de huidige selectie dat niet meer te belopen is. Dat levert vaak open deuren achterin op en niet veel meer dan de sympathieprijs. Maar Tedesco is er tevens eentje van het doorselecteren en dat is iets wat het Belgisch elftal met het oog op de langere toekomst inmiddels wel nodig heeft. En die twee zaken bijeen kunnen best eens een leuke combi opleveren.

31 januari 2023 om 17:35

Belgie moet afstand doen van de 3-4-3, en overschakelen naar 4 mans terug en de rest ziet hij maar zelf. Martinez zijn grootste fout op het middenveld was radja eruit gegooid toen. Omdat hij alleen spelers wou die braaf waren en luisterde wat mr pannekoek te vertellen had. Alleen ja knikkers.

31 januari 2023 om 17:56

Radja is nooit gemist. Met Radja vlogen we eruit tegen Wales. Zonder radja spelen we ons beste WK ooit en sinds zijn transfer naar Inter is hij een matige speler.

Hij was maximaal een leuke speler geweest om erbij te hebben.

31 januari 2023 om 20:31

Tegen Wales verloren we door Denayer en Jordan Lukaku en het ineens behoudend spelen van Wilmots

31 januari 2023 om 23:21

Met Radja erbij in 2018 hadden we een dikke kans op goud.
Zijn befaamd afstandschot zou ons daar goed van pas gekomen zijn.
Vooral doordat we er niet doorgeraakte voetballend en vanop de 2e lijn is/was Radja wereldklasse.
Die man was de missing link in 18.
Keuze van Martinez die voor mij volledig ernaast zat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren