Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drama voor Rens van Eijden compleet met afscheuren van kruisband

Laatste update:

Rens van Eijden komt voorlopig niet in actie. De aanvoerder raakte vorige week tijdens een training geblesseerd en volgens onder meer Voetbal International is zijn kruisband gescheurd. De verdediger wacht nu een revalidatieperiode van zes tot negen maanden en is wellicht in de slotfase van het aankomende seizoen weer beschikbaar voor trainer Rogier Meijer.

Van Eijden sprak vrijdag op de website van NEC van 'een zware tegenslag'. "Desondanks ben ik zowel fysiek als mentaal vastberaden om deze tegenslag te overwinnen", zegt de 33-jarige verdediger. "Het doel was natuurlijk om dit seizoen met NEC in de Eredivisie te spelen en ik hoop middels een goedlopende revalidatie zo snel mogelijk weer een fysieke bijdrage te leveren met het team."

Van Eijden speelde vorig seizoen 27 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en stond ook negentig minuten op het veld in de gewonnen play-offwedstrijden tegen Almere City FC, Roda JC Kerkrade en NAC Breda. Hij is opgeleid bij PSV en vertrok in 2009 naar NEC. Na zeven jaar stapte Van Eijden over naar AZ, om in 2018 weer terug te keren in Nijmegen. Zijn aflopende contract werd in maart nog met een jaar verlengd.

Volgens Voetbal International gaat technisch directeur Ted van Leeuwen zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger voor de langdurig afwezige Van Eijden. In de met 4-1 verloren oefenwedstrijd tegen AZ van zaterdag vormden Kevin Bukusu en middenvelder Javier Vet het hart van de NEC-defensie. Cas Odenthal en Edgar Barreto, tegen AZ afwezig vanwege blessures, zijn eveneens opties achterin. NEC is tevens op zoek naar een nieuwe spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is dan toch een zware tegenvaller.
Rens is erg belangrijk achterin en ook in de kleedkamer!

4 juli 2021 om 18:37

Wat let hem om niet belangrijk te blijven in de kleedkamer? Contractje loopt gewoon door hoor.

Echt een behoorlijk flinke tik dit. Meteen je aanvoerder en sterkhouder weg. Niet echt lekker voor een promovendus.

Zonde dit, nu zijn er zeker 2 nieuwe centrale verdedigers nodig. Al denk ik dat Bukusu met de juiste man naast zich (iemand met rust en ervaring). Best mee kan in de eredivisie als hij de kans krijgt.

4 juli 2021 om 14:24

Liever Odenthal dan Bukusu. Ondanks het imposante lichaam van Bukusu vind ik hem gewoon niet zo’n goede verdediger. Heeft mij nog niet kunnen imponeren.

Dat is balen, want met Van Eijden heb je wel iemand die achterin alles goed neerzet, een echte leider.
Zou Bram Nuytinck interesse hebben om terug te keren naar het oude nest? De ervaring heeft hij zeker.

4 juli 2021 om 13:29

Heeft pas bijgetekend in Italie

Super sneu voor die gozer.

Jammer voor NEC, een van de leiders in die erg jonge ploeg. Inmiddels 33 jaar, vraag me af of hij nog een beetje op niveau is wanneer hij weer fit is, of zal dit einde carrière zijn?

4 juli 2021 om 14:25

Denk dat Rens nog wel mee kan daarna. Is sowieso nooit de snelste geweest, maar is enorm belangrijk met zijn ervaring en inzicht en is altijd fit geweest. Wel super jammer voor hem en natuurlijk NEC, had wel een basisplek gezien voor hem.

Kan iemand mij uitleggen waarom er nog steeds uit wordt gegaan van 6-9 maanden? Vanuit wetenschappelijke hoek wordt dit al enkele jaren onderuit getrapt en is 9-12 maanden het minimum. Natuurlijk heb je de bizarre uitzonderingen als Depay en Ibra, maar een fatsoenlijke revalidatie trek je doorgaans niet in die 6 maanden.

Zo, dat is een smerige tegenvaller, in de eerste plaats voor de speler zelf natuurlijk en daarna voor het team.
Hij zal gemist worden want hij is een belangrijke speler binnen het team met vooral zijn ervaring.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren