Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjoerd Mossou: ‘Ajax had die twee spelers in geen honderd jaar kunnen betalen’

Laatste update:

Sjoerd Mossou vindt dat de bij Ajax ontslagen hoofdtrainer Maurice Steijn afgelopen zomer enkele onrealistische potentiële versterkingen heeft aangedragen. De momenteel clubloze oefenmeester zei afgelopen zaterdag in een exclusief interview aan De Telegraaf dat hij onder meer Isco en Stefan de Vrij wilde halen.

“Het is onzin om te zeggen dat Ajax Isco en Stefan de Vrij had moeten halen”, zegt Mossou in de AD Voetbalpodcast. “Die twee spelers hadden ze in geen honderd jaar kunnen betalen. Ze moesten bij Ajax in de salarissen snijden. Ik geloof dat het om dertig miljoen euro ging. En Maurice Steijn wilde Isco en Stefan de Vrij halen, tuurlijk…”

“We kwamen met Stefan de Vrij als Nederlands international, die Jorrel Hato bij de hand kon nemen”, gaf Steijn in het interview aan. Daarnaast werd Vangelis Pavlidis als concurrent voor Brian Brobbey aangedragen. “Mislintat opteerde voor Joshua Zirkzee, maar we hadden met Brobbey al een toptalent in huis en zochten juist naar ervaring. Het was ook de reden waarom ik enthousiast was over de bij ons aangeboden Isco”, vertelde Steijn.

Peter Bosz
Peter Bosz leek afgelopen zomer de gedoodverfde droomkandidaat om aan de slag te gaan bij Ajax. De zestigjarige Apeldoorner koos echter voor een dienstverband bij PSV, dat met hem aan het roer alle zestien competitieduels voor de winterstop wist te winnen.

“Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk geweest dat Ruud van Nistelrooij eind vorig seizoen zelf is opgestapt en PSV daardoor Peter Bosz kon nemen”, geeft Mossou aan. “Het is ook wel grappig hoe dat gaat in de voetballerij: soms zijn het de kleine toevalligheden die net goed of juist verkeerd vallen en een hele grote impact hebben op de toekomst.”

De journalist looft de kwaliteiten van Bosz, maar deelt ook complimenten uit aan technisch directeur Earnest Stewart. “Het gaat om een bepaalde wisselwerking. Er moet een trainer zijn met een bepaald plan en spelers die daarbij passen. Het is allemaal geen hogere wiskunde. Bij PSV heeft het in beide gevallen heel goed uitgepakt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, Isco kan ik me nog wel voorstellen. Zijn carriere zat een beetje in het slop en dan is een Gotze-constructie bij Ajax niet ondenkbaar.

De Vrij gaat niet terug naar Nederland voor Ajax. Ik geloof dat nooit. Hij is daar denk ik te veel Feyenoorder voor. Qua salaris kan hij in het buitenland beter. Als hij naar Nederland gaat, is dat niet voor financiële redenen.

2 januari 2024 om 07:50

Stel dat Isco dan was gelukt, dan noemde Maurice wel flink wat gasten die een behoorlijk salaris verlangen.

Achteraf praten altijd makkelijk maar een van die ervaren spelers had Sven wel zijn best voor moeten doen, al die namen was inderdaad niet haalbaar denk ik.

2 januari 2024 om 12:16

Isco is volgens mij 6-12 maanden transfervrij geweest en verdiende voor zijn verlenging ongeveer 1mio bij Betis Sevilla. Een van Axel Dongen schijnt dat al bijna bruto te verdienen bij Ajax dus het is niet ondenkbaar dat Isco zou zijn gelukt.

de Vrij daarentegen is weer een ander verhaal. Daarvan moet je hopen dat hij genoeg heeft verdienend en in zou willen leveren voor het sportieve plaatje met weer een zo’n CL jaar als onder ten Hag.

2 januari 2024 om 12:32

Het feit dat Isco 6-12 maanden transfervrij was, zegt toch ook genoeg niet? Dat was echt gewoon met een reden hoor.

2 januari 2024 om 13:40

Uit VI over het nieuwe contract van Isco:

Door een nieuw contract aan te gaan, zou Isco fors meer te besteden krijgen. Liefst tien miljoen wil Betis uittrekken om de nieuwe publiekslieveling twee seizoenen binnenboord te houden.

Ajax had zes miljoen bruto per jaar moeten betalen om dat aanbod te evenaren.

Gewoon onhaalbaar voor Ajax.

2 januari 2024 om 16:27

Hangt af van de wat je als Ajax wilt. Aangezien hij transfer vrij was kost hij als jou info klopt, 5 milj per jaar…Aangezien ze spelers voor meer dan 10 milj hebben gehaald zou dat prima kunnen. Ligt er dan gewoon aan hoe je het onderling regelt.

2 januari 2024 om 16:57

@speedyafc,

Een deel van het salaris hadden ze prima kunnen verdisconteren in tekengeld. Is best wel gebruikelijk. Als ze 5 miljoen tekengeld hadden gegeven hadden ze zijn salaris kunnen halveren. Dan hadden ze relatief goedkoop een zeer ervaren speler binnen gehaald.

2 januari 2024 om 20:47

Had gekund. Maar dat deed je dan dus voor een speler die al tijden niet presteert.

Achteraf is alles makkelijk.

3 januari 2024 om 09:37

Huh welk punt wil je maken Lierse?
Van de week reageer je nog in een topic dat Isco het zo ongeloofelijk goed doet.
Deze reactie insinueert anders

2 januari 2024 om 08:52

Ging Gotze niet alleen naar PSV omdat hij ook een persoonlijke band met de trainer had? Steijn vergeet ook even dat grote spelers hem ook helemaal niet kennen en niet “voor hem” naar een club komen

2 januari 2024 om 08:56

Band met Schmidt en op 2 uur rijden van Dortmund waar hij wilde blijven wonen.

2 januari 2024 om 09:07

Götze woonde volgens mij in Düsseldorf

2 januari 2024 om 16:55

Isco werd aangeboden, dus wilde blijkbaar wel naar Ajax. Dus die zou ook niet voor de trainer zijn gekomen. En hij was transfervrij. Met een leuke tekengeld kun je ook wat salaris in verdisconteren. Dus blijkbaar was het wel mogelijk maar wilde Mislintat niet.

3 januari 2024 om 02:01

Aangeboden betekend niets meer dan dat zijn zaakwaarnemer zijn naam heeft laten vallen en grofweg zijn wensen. Vaak gaan ze pas daarna de opties vergelijken en eventueel beslissen of hij echt naar Ajax wilt. Ook wordt Ajax vaak gebruikt als troef om andere clubs wakker te krijgen. Het is ook niet heel veel later dat Betis toesloeg.

2 januari 2024 om 14:28

Het salaris, dat is maar 1 factor.
Sommige spelers hebben ook geen zin om hun thuisland te verlaten voor een of ander avontuur.
En als die het wél overwegen, dan moet dat salaris buitenproportioneel beter zijn. Het is dus niet zomaar omdat een club als Ajax een "bescheiden" Spaans Isco-loon kan ophoesten, dat de speler daarvoor bereid is te verhuizen naar een land dat hij niet kent.

3 januari 2024 om 00:32

Stefan de Vrij is teveel Feyenoorder… dat bestaat niet meer. Stefan de Vrij zou best eens hebben kunnen denken: “ik wil alles spelen want ik wil het EK spelen” ook weet hij dat hij in Nederland het meest opvalt en dat bij Ajax de beste salarissen van Nederland worden betaald… clubliefde vervaagd dan ook bij Stefan de Vrij mogelijk. Ik geloof allang niet meer in clubliefde!

Akpom, Sosa, vd Boomen en Sutalo verdienen allemaal meer bij Ajax dan Isco doet bij Real Betis, als het klopt wat ik online vinden kan. Dan had Ajax dat zeker wel kunnen betalen, als ze dat loon al geven aan "gokjes" als Akpom, Sosa en Branco.

De Vrij zou direct het veelvoudige verdienen en is een Feyenoorder. Die leek wel echt onhaalbaar

2 januari 2024 om 07:57

Dat zijn doorgaans netto salarissen. In Spanje is het ongeveer 45% lees ik onlone en bij ons 55%.

2 januari 2024 om 08:04

Dan zitten Sosa en vd Boomen alsnog boven Isco. Dan evenaart haar Akpom en Sutale (over gaat er lichtjes overheen). Het verandert echter helemaal niets aan mijn punt: Je had een zekerheidje kunnen halen (wel zonder restwaarde), maar in plaats daarvan haal je de zoveelste linksback en betaal je diegene ruim 2 miljoen per jaar. Dat stuk is zeker mismanagement te noemen.

2 januari 2024 om 08:17

Was Isco een zekerheidje? Isco heeft sinds 2014/2015 geen vol seizoen gedraaid qua speelminuten. Sinds 2018/2019 niet eens in de buurt gekomen van 2000 minuten. Wat zou precies de zekerheid zijn?

2 januari 2024 om 08:20

Zijn overduidelijk aanwezige kwaliteiten. Die kon zo vreselijk goed voetballen. Dat viel zelfs bij Real Madrid op, ondanks vaak op het bankje. Je haalde zekerheid, namelijk 100% kwaliteit. En een fikse impuls wat dat betreft zelfs.

2 januari 2024 om 08:41

Vreselijk goed voetballen is leuk. Maar daar moet je ook rendement aan koppelen. Isco heeft nogal een rugzakje. Dat lijkt me niet ideaal voor een team dat zoveel klappen heeft gehad (ook aan t einde van vorig seizoen al).

Het lijkt me eerder een vrij dure gok dan een zekerheid.

2 januari 2024 om 08:42

Iemand die ook vooral de bal wilt en het spel kan verdelen.Nu heb je er 3 die verstoppertje spelen de hele wedstrijd.Isco was zeker haalbaar geweest. De vrij niet

2 januari 2024 om 09:42

Isco zou een ongelofelijke gok geweest zijn. Bij real was het echt slecht het laatste seizoen en bij Sevilla kwam het er ook niet uit.

2 januari 2024 om 09:46

@lierse: Die mening kan je hebben. Ik vind/vond het allesbehalve een gok. Integendeel dus zelfs. Een zekerheidje was dat mijn inziens geweest.

2 januari 2024 om 10:02

@Ryan030

Isco en de bal verdelen? Isco is de grootste dribbelaar die er is..

2 januari 2024 om 08:12

Isco had een semi prestatiecontract bij Betis met daarbij een clausule dat het verlengd zou worden bij een bepaalde prestatie. Die heeft in december zijn contract zien verlengen naar 6.25m per jaar (bron caplogy). Dat had Ajax nooit en te nimmer kunnen bieden en is evenveel als Sosa, Bomen en Sutalo samen. Kortom, Isco was totaal niet haalbaar en deze name dropping is puur populisme van Steijn die er alles aan doet om de schuld van de slechtste prestatie ooit van een Ajax trainer af te schuiven op Mislintat.

2 januari 2024 om 08:17

Waar je lees de 6,25m per jaar? Want zelf lees ik bijna 4 miljoen minder per jaar, nu na de verlenging

Edit: Ah ja, op capology inderdaad. Dan was Isco dus ook gewoon onhaalbaar, evenals De Vrij

2 januari 2024 om 08:46

Feitjes niet op orde dus. Naast zijn exorbitante salaris is het verre van zeker of hij op wekelijkse basis zou gaan uitblinken. Heeft al jaren geen vol seizoen gespeeld, om verschillende redenen.

Ik vind/vond Isco alles behalve een zekerheid. Een gokje ala Gotze destijds.

2 januari 2024 om 08:52

Een andere site gebruikt waar foutieve informatie stond. Dat kan inderdaad eens gebeuren.

Isco was inderdaad een net zo grote zekerheid als Götze, wat ook een duidelijke kwaliteitsinjectie was. Alleen om zijn blessureverleden was Götze misschien wel een iets groter gokje. Wat trouwens wel geweldig uit heeft gepakt.

2 januari 2024 om 08:58

Dat zeker. Je kon aan alles zien dat Gotze beter was dan de rest in de ED. Was prachtig geweest om Isco te zien spelen in de ED, maar nu kan hij lekker in eigen land en betere comp blijven ballen. Zeer begrijpelijk ook.

2 januari 2024 om 09:01

Ik begrijp Isco ook zeker. Ik ging net uit nieuwsgierigheid ook kijken naar wat je in Spanje kan verdienen, maar ik verbaas mij dat zelfs een Ajax nooit bij de Spaanse subtop heeft kunnen aanhaken qua lonen zelfs. Wat een absurd verschil eigenlijk. Maar dat is een ander verhaal.

2 januari 2024 om 13:42

Isco kan tien miljoen opstrijken bij Betis voor een twee jarig contract.

In Nederland zou dat op zes miljoen euro bruto per jaar komen.

3 januari 2024 om 14:02

Een Isco die jaren amper had gespeeld was meer een gokje dan de championship topscorer, basiskracht en assist gever in de Bundesliga en de bij Toulouse top presterende van de Boomen. In potentie is hij natuurlijk met afstand de beste, maar om die andere “gokjes” te noemen en hem als zekerheidje te beschouwen is niet echt terecht

Veel van die namen zijn vrij onzinnig. Op de plek van Lang liepen absolute grootverdieners Tadic en Bergwijn. Toen Tadic vertrok had Lang al bij PSV getekend. Had ik bij het huidige Ajax graag Lang erbij gehad? Ja natuurlijk. Maar ik begrijp wel dat je Lang niet gaat halen om vervolgens of hem, of 1 van je grootverdieners op de bank te zetten. Dan moet er eerst iemand weg. Tagliafico is gepolst, maar wilde geen salaris inleveren en pastte daarmee niet in het nieuwe salarishuis.

Steijn doet het gewoon een beetje smerig. Niets laten horen tot het moment dat er met het verlies tegen Hercules weer flink negatief sentiment is. Dan de beerput open trekken. Daarbij namen laten vallen die goed liggen bij de fans zonder enige context of nuance over waarom die niet gehaald zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik vind afgelopen transferzomer de slechtste die ik ooit bij Ajax mee heb gemaakt en ik wil zeker Mislintat niet verdedigen. Maar het lijstje van Steijn is belachelijk.

2 januari 2024 om 08:39

@ewoud,
Het is de vraag wanneer Mislintat vond dat hij niet met Tadic door wilde. Was dat voordat Lang bij PSV getekend had of daarna ?

Daarnaast kun je je dan ook af vragen waaro Forbs gehaald is. Je hebt Bergwijn en daarachter Godts. Waarom dan voor heel veel geld Forbs halen.

De kans dat een trainer spelers wil die niet haalbaar zijn is vrij groot. Echter stonden op de lijst van Steijn genoeg spelers die wel gewoon haalbaar waren en waarvan je (zeker nu) zou verwachten dat ze het beter gedaan zouden hebben.

2 januari 2024 om 08:44

Tadic wilde niet door met Mislintat, niet andersom. Tadic zag de bui al hangen (en je kunt niet zeggen onterecht), en wilde zelf weg.

Je kunt je zeker afvragen waarom Forbs gehaald is. Sterker nog, ik vraag me dat heel vaak af. Mislintat was er van overtuigd dat hij het heel goed ging doen als rechtsbuiten. Ik denk dat we kunnen concluderen dat dat, net als Avilla linksback of Mikautadze op 10/rechtsbuiten, niet helemaal uit de verf is gekomen. Dus nogmaals, ik verdedig de overige aankopen niet. Ik geef alleen aan dat de lijst van Steijn kolder is.

De genoeg spelers die wel haalbaar zijn is moeilijk discussieren als je niet aangeeft om welke spelers dat gaat. Dest, Sambo en Olij? Zeker. Maar ik vraag me af of die 3 nou het verschil hadden gemaakt dit seizoen, al geef ik graag toe dat Dest een stuk beter is dan een Gaaei. Van de Beek, De Vrij, Tagliafico, Lang, Isco, Almalda waren in ieder geval absoluut niet realistisch. Ik denk zelf Pavlidis ook niet.

2 januari 2024 om 08:54

Waarom zijn een Lang en Tagliafico niet realistisch ?

Daarbij zouden Schouten, Olij (het is de vraag of hij basis of als reserve zou moeten komen), Dest en Kluivert toch ook haalbaar moeten zijn. Waarom zou PSV Dest en Schouten wel kunnen halen en PSV niet ? Ook vraag ik mij af waarom de Vrij niet haalbaar zou zijn ? Ja, ik besef dat hij een hoog salaris heeft maar was het met een tekenbonus niet mogelijk ?

2 januari 2024 om 08:58

Wat betreft Lang en Tagliafico heb ik dat in mijn 1e post aangegeven. Tagliafico is letterlijk geprobeerd en dat lukte qua salaris niet. Op de plek van Lang liepen al 2 sterkhouders, of in ieder geval grootverdieners. Toen er ruimte kwam had Lang al bij PSV getekend. PSV strikte Lang op 7 juli. Tadic vertrok bij Ajax op 14 juli, en dat is heel snel gegaan. Dat zag niemand in 1e instantie aankomen. Forbs tekende bij Ajax in augustus toen Tadic dus al weg was.

De Vrij geef je zelf aan; salaris. 1 van de hoofdopdrachten van Mislintat was om in het salarishuis te snijden en een nieuwe structuur neer te zetten met een laag basissalaris prestatiebonussen. Daarnaast vraag ik me persoonlijk af of de Vrij het zelf ziet zitten om voor Ajax te spelen, maar dat is giswerk. Schouten, Kluivert, Olij en Dest waren zeker mogelijk geweest. Maargoed, dan is nogsteeds het lijstje onhaalbare spelers een stuk groter.

2 januari 2024 om 09:05

Stel dat je de Vrij kon halen en hij in zou leveren op salaris kom je al gauw bij een tekenbonus van minimaal 5mln. Tel daar een transfersom bij op en nog eens een salaris van 2-3mln. Een dure speler zonder restwaarde plus de vraag of een Feyenoorder naar Ajax wil komen. Schouten blijkt bij psv perfect op z'n plek te zitten maar vraag me af of die bij Ajax zo'n verschil zou maken. Voor veel namen valt wat te zeggen, maar ook argumenten om het niet te doen. Is Olij beter dan Ramaj? Zou waarschijnlijk hetzelfde moeten kosten en is 6 jaar ouder. Pavlidis had ook zeker 15-20mln moeten kosten. Ik ben het wel eens met Ewoud. Dit achteraf gezever van Steijn heeft geen enkele zin, hij wil alleen z'n straatje een beetje opschonen.

2 januari 2024 om 09:08

Ik denk dat het goed was om vanuit Ajax naar het salarishuis te kijken. Waarbij je tevens wel de ruimte moet kunnen houden (eventueel met via een tekenbonus) om uitzonderingen te maken voor een speler die jou echt beter maakt. Ik vind Nico niet de speler die daarvoor in aanmerking komt. Ondanks dat hij heel geliefd is in Amsterdam is vind ik hem niet een speler die anderen echt beter maakt. Wat ik van de Vrij zie vind ik hem daarin wel weer een speler waarvoor ik een uitzondering zou (kunnen) maken. Heeft veel ervaring en kan zeker extra rust brengen.
Nu haal je veel spelers die ook veel geld kosten en is het een hele grote gok. Door gerichter in te kopen en ervaring aan jeugd te koppelen geef je in totaal misschien wel minder geld uit, maar kan de jeugd zich ook beter ontwikkelen. Maar ervaring (met kwaliteit) kost wel geld, maar levert het vaak ook wel weer op.

2 januari 2024 om 09:19

@marton3103

Moet er op elke speler restwaarde zitten ? Als je weet dat volgend seizoen de start bonus in de CL 50 miljoen is en je weet dat jonge spelers aan de hand van een ervaren speler vaak grotere stappen maakt (en dus meer oplevert) dan lijkt het mij niet onverstandig (duurdere) ervaren spelers te halen.

Ten aanzien van Schouten. Denk jij niet dat hij beter is dan elke middenvelder van Ajax ? Dat zou betekenen dat hij zeker iets toe zou voegen.

Ik vind Ramaj een groot talent. Straalt zeker rust uit, maar het is ook niet zo dat hij het heel goed doet. Zou voetballend heel goed moeten zijn, maar ondanks dat komen veel ballen niet aan. Verdedigend is het een groot drama bij Ajax. In hoeverre hij al sturing kan geven aan deze verdediging kan ik niet zeggen, maar het lijkt er niet echt op. Of Olij het beter gedaan zou hebben weet ik niet, maar slechter waarschijnlijk zeker niet.

2 januari 2024 om 10:07

@Janssen

Het is dat Schouten het nu enorm goed doet, en daarom roept men dat Schouten gehaald had moeten worden.

Mensen moeten gaan kijken hoe de situatie van de zomer was. Toen vroeg de club 20 miljoen voor Schouten in het begin. Dat is 1.

En last but not least, Schouten voetbalde bij de nummer 12 van Italië. Wanneer ze Schouten gehaald hadden waren de eerste comments geweest:

- Wat moet je met iemand van de nummer 12 van Italië?
- bord op schoot scouting!
- hij komt bij NL elftal totaal niet in de buurt dus waarom wel bij Ajax?
- Ajax moet veel betere spelers halen dan dit

Etc etc

Nu praten over Schouten nu die het goed doet is zo makkelijk achteraf.

2 januari 2024 om 10:40

Wat je zegt is onzin. Nico wilde dolgraag terug naar Ajax, maar onze Duitse vriend wilde spelers halen die doorverkocht konden worden. En dat was met Nico natuurlijk niet het geval

2 januari 2024 om 10:44

Even kopieplak:
'sven Mislintat heeft wel degelijk geprobeerd Nicolã¡s Tagliafico terug te halen naar Ajax, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Om financiã«le redenen zou de keuze uiteindelijk zijn gevallen op Borna Sosa van VfB Stuttgart.
“wat de Duitser miste in de uitleg van Steijn, was dat hij wel degelijk navraag had gedaan bij Tagliafico, maar op financiã«le gronden afzag van een hereniging.”
Tagliafico zou niet hebben willen inleveren ten opzichte van zijn salaris bij zijn huidige club Olympique Lyonnais. “met Sosa, die volgens Mislintat de helft verdient van wat Tagliafico in Lyon opstrijkt en minder dan miskoop Owen Wijndal, kon hij de salarishuishouding beter herstellen.”

Laat duidelijk zijn dat Sosa een drama is, dat ik Nico 10x liever had gezien en dat ik 'onze Duitse vriend' een van de slechtste dingen vind die Ajax ooit zijn overkomen. Maar Nico is gewoon geprobeerd en het lukte qua salaris niet.

2 januari 2024 om 13:25

@ewoud,

Nico is bij Ajax (bijna) een held, maar ik zou zelf Nico niet terug halen. Hij pakt te veel kaarten en ik vind ook niet dat hij te veel met zichzelf bezig is om ook leiding aan het elftal te geven. Ja, hij zorgt zeker voor gif en doet ook zeker goede dingen, maar het is geen speler waarin ik in het veld echt een leider van het elftal zie. Dus voor Nico zou ik niet snel een uitzondering maken.

2 januari 2024 om 23:16

@ewoud, Kluivert was absoluut niet haalbaar. Die verdient echt veel hoor. Bijna 5 miljoen bij Bournemouth. Lang had wij mij betreft als aanvallende middenvelder gehaald mogen worden. Zie op die plek persoonlijk het liefst ook echte voetballers, daarachter strijders met grinta.

De vrij was sowieso niet haalbaar. Verdient meer dan 4 miljoen netto bij Inter en die had net verlengd. Inter had hem ook echt niet laten gaan voor een appel en een ei aangezien Skriniar al weg was en je hem dus echt wel nodig had voor diepte op de cv positie.

Vond het zelf sowieso een raar rijtje van Steijn.
Deze twee namen lijken me inderdaad net als Ziyech onhaalbaar in het nieuwe salarishuis. Lang en Pavlidis zijn spelers die echt niet als back up naar Amsterdam waren gekomen. Ook te duur daarvoor al heeft Mislintat uiteindelijk net zo’n dure back ups gehaald metminder kwaliteit.

Kluivert ben ik een beetje uit het oog verloren maar die had het gat op rechtsbuiten goed kunnen invullen denk ik. Dest had je altijd moeten doen in de constructie die PSV nu heeft. Tagliafico was mooi geweest al begrijp ik nog altijd niet waarom Sosa geen echte kans krijgt.

Schouten weet ik niet of hij de leider is die Ajax op 6 nodig heeft maar hij zou wel in een klap zowel de beste voetballer als balafpakker zijn op het middenveld van Ajax

2 januari 2024 om 11:04

Schouten Kluivert Dest waren haalbaar en hadden wat toegevoegd. De rest slaat totaal nergens op, wat jij ook zegt. Onhaalbaar en te duur. Steijn is de grootste rat die ik ooit bij Ajax heb meegemaakt. Wat een vieze mediaspelletjes speelt hij, zelfs nu nog. Ook hoe hij Berghuis en zijn staf nog onder de bus gooit.

2 januari 2024 om 13:28

Steijn zal echt niet de enige zijn die vieze spelletjes gespeeld heeft. Mislintat heeft dat ook zeker gedaan en Maduro heeft toch ook de schijn behoorlijk tegen. Er zijn dan ook niet voor niets Ajax supporters die ook graag gezien hadden dat Maduro ook ontslagen zou worden.

2 januari 2024 om 16:02

Mwa, ik vind Kluivert ook wel een gok. Hij is natuurlijk beter dan Forbs, maar Kluivert staat ook al jaren stil in zijn ontwikkeling en heeft ook telkens weer de neiging om te veel hooi op de vork te nemen en voor clubs en competities te kiezen waar hij simpelweg niet klaar voor is, althans niet als basisspeler.

Kluivert verdient naar verluidt zo'n 4 miljoen pond bij Bournemouth en is zelfs grootverdiener. Dus tja, was hij dan echt haalbaar voor wat hij toe zou voegen? Ik denk van niet. Ik denk dat er genoeg goedkopere alternatieven zijn die beter zijn dan Kluivert of snel beter worden.

2 januari 2024 om 21:48

Dat klopt Sirius. Het lijstje van Steijn wordt dus nog korter als je selecteert op haalbaarheid.

Tja….sjoerd is vriendje van Pierre. Dat zegt genoeg. Wat een kinderachtig spelletje van die gasten zeg.

achteraf praten is heel makkelijk altijd.
en veel van de namen zijn ook goede spelers.

maar volgens mij was het toch duidelijk dat het salarishuis omlaag moest en er eerst spelers moesten vertrekken voordat ze nieuwe konden halen?
dus zo'n schouten, ja is een goede speler... maar alvarez zat er nog vgm toen die al bij psv had getekend.
zo'n lang ga je niet halen als je bergwijn (en toen zelfs nog tadic) hebt staan daar. niet zozeer dat bergwijn beter is, maar die verdiend veel en stond niet op het punt te vertrekken.
zelfde geldt voor pavlidis, als je daar brobbey hebt staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren