Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Done deal: Václav Cerny doorstaat keuring en heeft toptransfer te pakken

Laatste update:

Václav Cerny gaat zijn carrière definitief vervolgen bij VfL Wolfsburg. Dat bevestigt zowel FC Twente als de Duitse club via de officiële kanalen. Cerny heeft de medische keuring doorstaan en tekent voor vier seizoenen in de Volkswagen-Arena. Bij FC Twente had Cerny nog een doorlopend contract van twee jaar, waardoor de Tukkers een behoorlijke transfersom overhouden aan het vertrek van de vleugelspeler. Leon ten Voorde van TC Tubantia noemt geen precies bedrag, maar weet in ieder geval dat het om een ‘miljoenentransfer’ gaat.

Sebastian Schindzielorz, technisch directeur van Wolfsburg, toont zich verheugd met zijn nieuwe speler. "Cerny is een zeer gevaarlijke speler, die zijn kwaliteiten op indrukwekkende wijze heeft laten zien in Enschede en nog lang niet klaar is met zijn ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke versterking zal zijn voor onze aanval."

De Telegraaf schreef anderhalve week geleden over een transfersom van zes à zeven miljoen euro exclusief bonussen, waarna TC Tubantia wist te melden dat Twente van dat bod ‘niet onder de indruk’ was. Of de club uit Enschede er een betere deal uit heeft kunnen slepen is momenteel nog onbekend. Wel is duidelijk dat Cerny de tweede speler wordt die Twente deze zomer voor een flink bedrag verlaat. Donderdag maakte Feyenoord wereldkundig dat Ramiz Zerrouki overkomt, waardoor de Tukkers zich naar verluidt verzekeren van zo’n acht miljoen euro.

Twente nam Cerny in de zomer van 2020 op huurbasis over van FC Utrecht, waarna de subtopper hem een jaar later definitief overnam van de Domstedelingen. Met die transfer was zo’n één miljoen euro gemoeid. In de afgelopen twee seizoenen groeide Cerny uit tot een absolute smaakmaker in de Grolsch Veste. Dit seizoen verkeerde de buitenspeler in de beste vorm van zijn carrière. Cerny kwam in alle competities 2.960 minuten in actie, verdeeld over 41 optredens. Met vijftien doelpunten en dertien assists toonde de linkspoot aan klaar te zijn voor een stap omhoog.

Door zijn transfer gaat Cerny aan de slag bij de nummer acht van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Het jeugdproduct van Ajax gaat er bij Wolfsburg vermoedelijk financieel ook flink op vooruit. Aftredend technisch directeur Jan Steuer onthulde op 11 juni in gesprek met ESPN dat Cerny al langer hoopte op een transfer. “We hadden wel de afspraak met Cerny en zijn zaakwaarnemer dat hij weg mocht. Dus die zaakwaarnemers hadden al langer contact met Wolfsburg, dus voor ons was dat niet zo'n probleem.” .

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Is Vaclav Cerny klaar voor de Bundesliga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is hem zwaar gegund na al die rot jaren!

22 juni 2023 om 21:23

Inderdaad heeft een zware tijd achter de rug. Vind het heel jammer dat hij na het buitenland vertrekt. Had hem graag bij PSV gezien.

22 juni 2023 om 21:35

Die blessure was weer pittig, maar Cerny heeft bij Twente de mooiste jaren van z'n carrière gehad. Het is hem zeker gegund.

22 juni 2023 om 22:11

Snap best dat je na 10 jaar Nederland aan een stap toe bent, dat is hem ook van harte gegund. Vraag me alleen af of hij het in Duitsland het gaat redden. In Nederland met een gatenkaas is het soms een speelveldje voor hem, maar dat gaat dus veranderen. Een stad als Wolfsburg en omstreken lijkt me nou niet bepaald gezellig. Met het bedrag wat Twente moet inleveren aan Utrecht en dergelijke vind ik het bedrag te laag. Ben benieuwd wat we terug gaan halen.

22 juni 2023 om 23:14

Je kiest sowieso niet voor 'gezellig' als je een stap richting de Bundesliga zet, daarvoor hoef je niet specifiek één club te benoemen.

23 juni 2023 om 13:11

Want? Genoeg mooie steden in Duitsland met onder andere Berlijn, Koln, Dusseldorf, Leipzig, Hamburg, Bremen, Munchen, Munster, Trier etc. Ben je er ooit geweest?

23 juni 2023 om 13:14

Leipzig een mooie stad? Derest van je rijtje ben ik het wel mee eens vooral Hamburg vindt ik een van de mooiere steden in West Europa

23 juni 2023 om 13:19

In verschillende van deze steden geweest. Afgezien van Berlijn niet bijster interessant. Ik weet niet wat het is met Duitsland, er hangt gewoon een hele ongezellige sfeer. Alsof iedereen hun best doet om het maar zo min mogelijk leuk te hebben.

23 juni 2023 om 13:25

Nou ja Chris. Duitsland moest nog wel wat opbouwen na de Tweede Wereldoorlog, daarom staan in de meeste centra van steden wel echt van die betonblokken, die je snel kan neerzetten.

23 juni 2023 om 13:26

Berlijn en Hamburg zijn geweldige steden. München alleen in de zomer en een weekje in oktober.
Münster en Trier zijn okay, maar er is weinig sfeer. Leipzig is verschrikkelijk en ook Bremen en Düsseldorf kan ik weinig positiefs over schrijven.

Maar goed, Wolfsburg is echt niet veel erger dan Enschede.

23 juni 2023 om 13:48

Remco, wel een heel erg subjectief verhaal. Een stad als Dusseldorf is prachtig. Enerzijds de grootste barstraat van Duitsland, anderszijds prachtige architectuur in het nieuwe centrum/rand centrum. Trier is overigens bepaald niet sfeerloos.

Bremen ben ik met je eens, leipzig is mooi als je van kunst, muziek en cultuur houdt. Met name klassieke muziek.

23 juni 2023 om 13:57

Ieder zo zijn voorkeur he. Als je van uitgaan houdt is Dusseldorf gewoon een geweldige stad. Net als of je in Mallorca bent. Zoals Oenieboy eigenlijk al benoemd.

23 juni 2023 om 14:44

Maar Cerny gaat voetballen en niet bij het plaatselijke toeristenbureau werken en dat kun je in Wolfsburg prima, als hij sfeer, cultuur etc. heel belangrijk had gevonden was hij wel in Tsjechië gebleven.

Cerny en Misidjan op dezelfde dag weg. Het is ze allebei gegund. Ben benieuwd hoe Cerny zich verder ontwikkeld, is echt een uitstekende voetballer. Misidjan gaat nog even zijn zakken vullen, wat ook logisch is.

22 juni 2023 om 20:47

Ben ik ook wel benieuwd naar, gun ik Cerny zeker na al die rot jaren.

23 juni 2023 om 13:12

Ook gunstig voor Utrecht dat 1.5 miljoen verdiend aan deze transfer.

22 juni 2023 om 20:49

Wel erg vorm- en kritiekgevoelig. Als ze hem warm onthalen en zijn vormdipjes voor lief nemen in Wolfsburg kan hij een eind komen.

22 juni 2023 om 21:02

De verwachte leegloop inderdaad. Sportief zullen we aankomend jaar vast een jasje uit doen, maar een financieel gezonde toekomst is ook uitermate fijn. Ben erg benieuwd wat er volgend jaar op het veld staat!

23 juni 2023 om 13:18

Kurtulus (hammarby) als opvolger van Julio ophalen achterin. Eiting bij Volendam als opvolger van Zerrouki en voorin Manhoef als opvolger van Cerny.

Unnerstall, Sampsted, Kurtulus, Hilgers, Smal, Sadilek, Eiting, Steijn, Manhoef, Ugalde, Rots kan je prima meedoen om de top 6

23 juni 2023 om 13:50

Rots is een KKD speler, die mag van mij echt weg. Je vergeet onze beste verdediger, Pröpper.

Daarnaast zal Smal waarschijnlijk ook vertrekken en Ugalde lijkt voorlopig niet haalbaar. Vlap zou ik op de positie van Steijn zetten, mits je aanvallers hebt die scoren.

23 juni 2023 om 14:51

Plus voor die spelers ga je ook teveel betalen, Twente kan maar (ik dacht) 30% van de transfergelden gebruiken 40% gaat naar de gemeente en de overige 30% gaat naar makelaarsfee, oude clubs, belastingen en vermogen opbouwen, dit dacht ik ooit gelezen te hebben in een van de nieuwsbrieven van vd Kraan

23 juni 2023 om 13:08

Hoeveel levert dat op ongeveer?

Benieuwd hoe Twente weer vorm gaat krijgen volgend seizoen. Was een leuke ploeg afgelopen seizoen

22 juni 2023 om 20:50

Ik ben zeker net zo benieuwd, over ruim een maand moeten ze er al weer staan voor de voorronde van de Conference League. De aantrekkingskracht heeft Twente zeker voor spelers, hopelijk weet de staf ook de juiste spelers aan te trekken.

22 juni 2023 om 20:56

Manhoef gaat zeer waarschijnlijk de eerste volgende aanwinst worden.

22 juni 2023 om 20:57

Hoop ik niet..

22 juni 2023 om 21:05

Want

22 juni 2023 om 21:15

Blind renpaard en vitesse vraagt te veel

22 juni 2023 om 21:22

Mag toch hopen van niet,veel te duur, al er toch (te)veel voor een speler betaald gaat worden heb ik liever Ugalde.

22 juni 2023 om 21:37

Een blind renpaard maakt er geen 9.

22 juni 2023 om 21:52

Wat vraagt vitesse dan? Twente heeft vandaag een bod op hem gedaan. Met manhoef zijn ze al ver rond.

23 juni 2023 om 13:04

Ik niks speciaals in hem in ieder geval.

23 juni 2023 om 13:29

Misidjan was ook een blind paard toen hij naar Twente ging. Heeft zich toch aardig ontwikkeld. Hopelijk lukt dat bij Manhoef ook.

23 juni 2023 om 13:30

Zou ik een goede aankoop vinden. Subtoppers als Twente kunnen toch moeilijk gearriveerde spelers halen. Manhoef heeft potentie en zal zich in positiespel moeten ontwikkelen, op de counter is hij al zeer behendig. Ik denk dat hij het wel kan.

22 juni 2023 om 22:41

Ben benieuwd of ze wel een Conference league waardig elftal overhouden. Anders zijn al die kleinerende berichten over Sparta niets waard. Hebben ze er zelf ook uiteindelijk niets te zoeken.

23 juni 2023 om 07:52

Waar heb jij kleinerende berichten van Twente supporters gelezen? Op ITWM waar een paar reacties uit zijn verband worden getrokken? Heb ook kleinerende berichten gelezen van analisten en ook hier maar deze waren niet van Twente supporters afkomstig.

Hopen dat je fit blijft en daar ook kunt vlammen het is je gegund.

Zwaar gegund. Geweldige mentaliteit, geweldig teruggeknokt en fantastisch gespeeld het laatste half jaar. Jammer dat we niet meer van hem kunnen genieten, maar voor alle partijen het beste. Cerny zijn transfer, Twente kan het ijzer smeden als het heet is. Het gaat je goed Vasa!

Wel grappig dat zowel onze topscorer bij de mannen (cerny) als bij de vrouwen (kalma) naar Wolfsburg gaan

Als hij echt 6 a 7 miljoen gaat opleveren is dat gewoon een zeer mooi bedrag voor een speler waarvan er op een gegeven moment twijfels waren of hij niet alleen een opgehemeld talent bij Ajax was.

22 juni 2023 om 21:04

Bijzondere graadmeter heb je.. als ik kijk naar wat hij kan, dan vind ik 6 a 7 juist niet veel

22 juni 2023 om 21:19

Voor Twente begrippen is dat veel als hij bij een top 3 club zou voetballen zou hij wel voor 10+ gaan maar ik denk dat Twente hem wel zijn transfer gunde.

22 juni 2023 om 21:33

Toch vind ik dat het niet alleen de gunfactor moet zijn, maar ook realisme. Als Cerny het aankomend jaar het al waarmaakt, krijgt Twente een beter imago en daardoor groei je op de lange termijn nog meer. Gezond beleid eist doorselecteren, al helemaal in Nederland.

Gaat naar Wolfsburg. Daarna willen de topclubs hem n half jaar opeens hee graag

Mooie transfer voor zowel Cerny als Twente. Ik gun het Cerny van harte. Goede voetballer maar vooral een geweldige persoonlijkheid.

Heeft Utrecht ook nog recht op een deel van de transfersom? Of heeft Twente hem destijds overgenomen zonder clausules m.b.t. percentage van een evt. doorverkoop?

22 juni 2023 om 21:25

Volgens mij heeft Utrecht een behoorlijk percentage afgedwongen. Naar het schijnt 20-25%

22 juni 2023 om 21:27

Volgens Jeroen Kapiteijns bij een transferom van 7-8 miljoen gaat het om 1 tot 1,5 miljoen voor Utrecht.

22 juni 2023 om 21:27

Ik begreep dat Utrecht een hoog doorverkoop percentage heeft en dat we tussen 1 en 1,5 miljoen kunnen verwachten. Staat op het Utrechtfans insta account

22 juni 2023 om 21:30

We hebben inderdaad een behoorlijk doorverkooppercentage afgedwongen toendertijd. Goed gedaan door Zuidam. Verkopen kan hij wel.

22 juni 2023 om 21:45

Nouja, 1 miljoen was wel een koopje moet ik zeggen. Die clausule heeft dan wel weer goed uitgepakt.

22 juni 2023 om 22:28

Ja, maar wij hebben hebben hem ook relatief goedkoop ( 900.000 Eu) opgehaald bij Ajax. Hij is bij ons totaal niet uit de verf gekomen en uiteindelijk is hij met een kleine winst + doorverkooppercentage van 25% verkocht.

23 juni 2023 om 07:23

In dat geval dan is het idd niet verkeerd. Ik had de aanschafprijs voor Utrecht zo niet voor ogen.

Naar de mooiste competitie ter wereld! Met een beetje geluk kan ik je volgend jaar weer aanschouwen Vaclav! Succes, is die jongen hartstikke gegund!

6miljoen zou een psv of Feyenoord makkelijk kunnen ophoesten vind hem in ieder geval een stuk beter dan een Summerville

22 juni 2023 om 23:32

Ehh Summerville is een stuk jonger en heeft veel meer potentie. Komt er ook nog bij dat Cerny een zwaar blesure verleden heeft.

23 juni 2023 om 19:44

Waarop is dat gebaseerd? Summerville laat aardig wat zien in de PL, daar waar Cerny het doet in de eredivisie bij een subtopper? We gaan het aankomend seizoen zien of Cerny de stap kan maken.

Een miljoenenbedrag, maar er wordt niet over dubbele cijfers gepraat. Prachtig om te zien dat deze jongen na al die blessures zo een toptransfer maakt. Eigenlijk naar het Twente van Duitsland. Weer een mooie club met een mega aanhang. Denk dat het om in totaal 9 miljoen zal gaan.

23 juni 2023 om 13:09

Gok zelf 8 miljoen, waarvan er waarschijnlijk nog 2 miljoen naar Utrecht gaat. Prima. Gezien zijn verleden is dat voor Wolfsburg nog een te nemen risico en voor ons een leuk bedrag. Tuurlijk had je altijd meer willen zien, hopelijk kunnen ze met dit geld Ugalde vast leggen…

Vaclav, bedankt voor de mooie jaren en succes in Duitlans gewenst!

Gefeliciteerd Vaclav, geniet ervan!

Wat gun ik het deze jongen zeg na al zijn blessureleed. Hopelijk kan hij nu gewoon fit blijven en zich lekker blijven door ontwikkelen.

Kan me nog zo goed herinneren hoe hij het mannetje was op Celtic Park!

We gaan je missen Vasa!

Een mooie deal voor hem (en Twente). Ik heb het gevoel dat hij ook wel past bij onze oosterburen.

Goed voor Cerny en goed voor Twente dat ze er op deze manier paar miljoen voor kunnen vangen. Uiteindelijk is dit het type speler waar je als club helaas niet op kan bouwen, omdat ze te blessuregevoelig zijn.

Met Cerny zijn er dan vijf basisspelers vertrokken uit de selectie.
Ik hoop voor de club/fans dat het goedkomt in het nieuwe seizoen, ik ben razend benieuwd.

Als er een speler is die ik een stap voorwaarts in zijn carriere gun: Cerny

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren