Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelman Xavier Mous zet op 28-jarige leeftijd punt achter voetbalcarrière

Laatste update:

Xavier Mous is niet langer profvoetballer, zo laat de 28-jarige doelman weten via zijn LinkedIn-pagina. De Haarlemmer zat sinds zijn vertrek bij sc Heerenveen afgelopen zomer zonder club en gaat zich richten op nieuwe uitdagingen buiten het voetbal. Mous rondde tijdens zijn spelersloopbaan een studie af en was de afgelopen jaren al parttime werkzaam als fiscalist.

Mous kondigt het ‘transfernieuws’ aan via LinkedIn. “Na een fantastische voetbalperiode is voor mij het juiste moment aangebroken om de focus te verleggen naar nieuwe uitdagingen.” De sluitpost krijgt enorm veel reacties op het nieuws.

De doelman is trots op wat hij bereikt heeft in het profvoetbal. “Op tienjarige leeftijd beginnen in de jeugdopleiding van Ajax was het startschot van achttien jaar intensief investeren in een professionele voetbalcarrière en dat heeft mogen leiden tot bijna 200 wedstrijden in het betaalde voetbal voor Jong-Ajax, TOP Oss, SC Cambuur, PEC Zwolle en sc Heerenveen”, aldus Mous.

Toch heeft Mous weloverwogen het besluit genomen te stoppen. “De laatste vijf jaar heb ik, na mijn studie, mijn fulltime voetbalcarrière gecombineerd met parttime werken als fiscalist bij Deloitte op de (internationale) Business Tax praktijk. Ik heb onwijs veel zin om me hier volledig op te gaan focussen en daarnaast te genieten van meer tijd met mijn gezin!” Op Transfermarkt wordt de marktwaarde van Mous nog altijd getaxeerd op 350.000 euro.

Het is onbekend of Mous na afloop van zijn contract in Heerenveen nog op zoek is gegaan naar een nieuwe club. In totaal stond hij twee seizoenen onder contract in Friesland. Daarin kwam Mous tot 39 officiële wedstrijden. Zeven keer wist de Haarlemmer zijn doel schoon te houden.

Mous genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax. De Amsterdammers pikten hem in 2005 op bij de Koninklijke HFC. Na vier seizoenen werd de doelman te licht bevonden, waarna hij aan de slag ging bij HFC Haarlem. Ajax bedacht zich vervolgens, waardoor Mous tussen 2010 en 2014 weer op Sportpark De Toekomst te vinden was. Bij Ajax wist de rechtspoot uiteindelijk niet door te breken.

Toch groeide Mous uit tot een verdienstelijke doelman in het betaald voetbal. Na wedstrijden voor Jong Ajax, TOP Oss, SC Cambuur, PEC Zwolle en Heerenveen stopt de teller uiteindelijk op 183 officiële wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en TOTO KNVB Beker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is meer dan voetbal. Ik zou zelf deze stap niet willen maken, liever een paar jaar goed verdienen in Singapore ofzo en daar dan nog een opleiding doen... Maar hij zal vast wel weten wat hij doet. Intelligente man.

28 februari 2024 om 12:00

En zonder gezin in een land ver weg zitten. Volgens mij ziet hij dat juist níet zitten...

28 februari 2024 om 12:06

Het is niet zo dat elke voetballer makkelijk naar Singapore of de zandbak kan. Die moeten je ook willen hebben vanwege je naam of connecties die je zaakwaarnemer heeft.

28 februari 2024 om 12:22

We kunnen niet met zekerheid zeggen hoeveel hij in het buitenland zal kunnen verdienen maar vraag me af of hij nou echt zo goed zou verdienen. Wat ik zo kan vinden verdiende hij bij Herenveen 70K op jaar basis. Dat is een goed inkomen maar te weinig om na je voetbal carrière nooit meer te hoeven werken. De keuze om dan nu over te stappen naar een goedbetaalde baan ergens anders is niet zo onverstandig. Het is niet zeker dat hij die kans over 5 a 10 jaar nog steeds heeft.

28 februari 2024 om 12:51

Pijnsteijn.

Ik ben geswitchd van werk. Verdien een stuk minder, maar doe nu werk waar ik van geniet en meer tijd voor mijn familie heb. Best keuze ooit kan ik je vertellen, geld is niet alles.

28 februari 2024 om 13:50

Als jonge alleenstaande vent wellicht wel. Maar Mous heeft een gezin met jonge kinderen, dan liggen je prioriteiten heel anders. Je vrouw/ vriendin moet mee willen, ontzettend veel regelwerk om alles in orde te maken voor de kinderen etc + als middelmatige keeper verdien je echt niet zoveel. Dan moet je voor het avontuur gaan.

28 februari 2024 om 15:23

Zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet. Mous is altijd al een matige keeper geweest. Dan is het niet zo eenvoudig om naar Saudi of Singapore te gaan voor het geld. Zie maar is Labyad die een betere loopbaan had maar toch naar de 2e divisie van China gaat. Ook moet je rekening houden dat hij natuurlijk een gezin heeft. De vrouw/vriendin heeft vast een baan en de kinderen gaan naar school en hebben vriendjes bijvoorbeeld.

Slimme gast dit. Waarschijnlijk ook makkelijker als tweede/derde keeper om ook nog een studie naast het voetbal te volgen. Ik zou als bedrijf zo'n jongen gelijk aannemen, sport mentaliteit en hardwerkend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren