Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit doet niets af aan verdienste die Hoeness voor het voetbal heeft gehad’

Laatste update:

Uli Hoeness blijft in de ogen van Wolfgang Niersbach, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, een grote meneer in het Duitse voetbal. De president van Bayern München werd donderdag wegens belastingontduiking - voor een bedrag van 27,2 miljoen euro - veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar. De voetbalbons keek tijdens het aanhoren van het vonnis naar de grond en zijn mondhoeken trilden.

/

“Dit is een zaak van justitie. Voor Uli gelden dezelfde regels als voor alle andere burgers in ons land. Daar moeten we ons bij neerleggen”, zegt Niersbach tegenover de Rhein-Zeitung. “Maar dit doet niets af aan de grote verdienste die Hoeness heeft gehad voor Bayern en het Duitse voetbal in zijn totaliteit.” De advocaat van Hoeness heeft overigens wel laten weten dat men in beroep gaat tegen de straf.

Reinhard Rauball, de voorzitter van de Duitse voetballiga (DFL), zegt in de Duitse media eveneens dat de ondergang van Hoeness niets afdoet aan de bijdrage die de voorzitter van der Rekordmeister aan de sport heeft geleverd. Christoph Daum, van wie Hoeness in 2000 bekendmaakte dat hij aan de cocaïne zat en waardoor Daum het bondscoachschap van Duitsland misliep, wenst de familie van Hoeness ‘veel kracht’ toe.

Hoeness kan in voetbalminnend Duitsland vooral op steunbetuigingen rekenen. De lezers van BILD zijn het er overigens wel over eens dat de sportbestuurder een celstraf verdient; slechts 27 procent meent dat Hoeness op een andere manier gestraft had moeten worden. De oud-aanvaller, die al veertig jaar aan Bayern verbonden is, kan de wedstrijden van zijn club in de cel in München niet live bekijken. Dat heeft een woordvoerder van de gevangenis bekendgemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 maart 2014 om 20:24

gewoon de daad wat deze man gedaan heeft,kan gewoon echt niet.
waarom staan de supporters nog steeds achter hem?
hoe zou Guardiola hierop reageren. en de spelers ect.......

Hopen dat hij in hoger beroep alsnog 5 jaar krijgt. Verdiensten voor het voetbal? Een graaier die niet genoeg had terwijl hij zijn complete familie al 20 eeuwen had kunnen onderhouden zonder belastingfraude. Het is nu een veroordeelde crimineel, geen held.

13 maart 2014 om 20:43

Messi is dus ook een graaier en hoeveel jaar verdient hij?

13 maart 2014 om 21:08

Ben het helemaal eens met David Loggie. Deze man was ook nog eens een voorstander van Financial Fair Play. Hoe kan die dat nou zeggen als die zelf vermogens wegsluist. Hypocriete zak.

13 maart 2014 om 21:29

FFP en belasting onduiking zijn toch echt wel wat anders
het is ook weer niet alsof je iemand vermoord hebt als je je 3 winkels overvalt krijg je nog minder straf

13 maart 2014 om 22:42

Is FFP en belasting onduiking wat anders ja? Goh dat wist ik niet. Probeer maar eens uit te vinden wat ik bedoel.

13 maart 2014 om 22:02

Loggie,

Je doet net of hij geld van jou gestolen heeft...

Iedereen doet in zijn leven wel iets wat niet mag en daar gaat hij nu hoogstwaarschijnlijk voor gestraft worden, maar dat jij hem nu meer straf gunt, omdat ie heeft lopen kloten met de belastingdienst? En hem direct al zijn verdiensten bij Bayern wilt afnemen.. Deze man is een held in München.. Daar verander jij niks aan...Wie denk jij wel niet te zijn met je opmerking? Dat bepaalt de almachtige loggie niet...Je lijkt wel een jaloers meisje...En dan te oordelen over meer gevangenisstraf voor een ander? Ben je nu ook blij dat zijn kleinkinderen hun opa in de gevangenis kunnen opzoeken? Geeft je dat een lekker gevoel van binnen?misselijkmakend is het...Ben blij dat jij niet in het rechterlijk systeem zit..

Mijn punt is dat je A. Niet zo scheinheilig moet doen, want ook jij bent niet zonder zonden En B. Wat je wilt dat niet bij jezelf geschied, gun dat ook een ander niet..

Denk daar maar ff over na...

13 maart 2014 om 23:08

Moet je na gaan hoe snel de belasting bij ons op de stoep staat als we, om wat voor reden dan ook, een achterstallige betaling hebben. Deze zaak loopt al veel langer en het gaat hier om miljoenen. Dus niet zoals de meeste burgers waar het om honderden gaat.

14 maart 2014 om 08:42

Volgens mij heb jij geen id hoe zwaar dit vergrijp wel niet is. 27 belastingfraude dat zijn flinke bedragen waar de belasting betaler ofwel de gewone mens voor moet opdraaien. Als je het heel zwart op wit bekijkt steelt hij gewoon geld van miljoenen mensen, dus dan ben je een dief en hoor je in de cel. Hij heeft hier altijd weet van gehad en verdiend zijn straf dubbel en dwars.

Dat zijn kleinkinderen hem nu moeten opzoeken in de cel is zijn eigen schuld.

14 maart 2014 om 00:29

Ik ben altijd voor zware straffen en dus ook in dit geval. Het kan mij niet zwaar genoeg. Ik heb er alleen wel problemen mee dat mensen die moorden soms vergelijkbare straffen krijgen. Dat vind ik krom. Deze straf mag wat mij betreft verhoogd worden, maar verhoog de straffen voor bijvoorbeeld moorden ook. Ik vind het onredelijk dat fraude en moord bijna vergelijkbare straffen opleveren. Dat gaat er bij mij niet in.

Gewoon veroordelen zoals het hoort , 27,5 miljoen ontdoken aan beasting.....kan je nagaan om wat voor geld het gaat.
Sommige graaiers hebben nooit genoeg.
Niks geen steunbetuigingen maar volop aan de schandpaal met die oplichter.

Ik vind dat hij vrij gelaten moet worden, want kom op, hij heeft maar voor 28 miljoen belastingfraude gepleegd. Er zijn belangetijkere zaken in het wereld omg

13 maart 2014 om 20:39

als ie het terug kan betalen met rente bijv..
dan zou ik hem ook liever vrij willen zien
die man is op leeftijd maar goed is en blijft een Crimineel

13 maart 2014 om 23:26

Jij komt zekr uit België...XD

Ik vind dat hij vrijgelaten moet worden, want kom op hi heeft maar voor 27 miljoen belastingfraude gepleegt. Dit kan tog niet. Er zijn ergere dingen in het wereld

En hoeveel jaar krijgt messi?

Hoeness is ook net zoals elke andere Duitser ook een burger in Duitsland en heeft dus de Duitse wetten te volgen en het Duitse strafsysteem te accepteren, ongeacht zijn verdiensten voor het voetbal.

13 maart 2014 om 21:33

ik vind wel dat mensen overdrijven het is maar geld hij heeft niemand wa aan gedaan
niemand is door deze actie beschadigt geraakt
straf verdienthij natuurlijk wel
maar voor een winkel overval of een straatroof waarbij je een oude vrouw verwondt krijg je vast bijna niks

13 maart 2014 om 23:05

Tuurlijk je moet fraude gewoon tolereren. Hij heeft gewoon aan andermans spullen gezeten. Het is vergelijkbaar met het stelen van 50.000 fietsen of het overvallen van een bank. Stelen is zitten

13 maart 2014 om 23:10

Hij heeft hier gewoon bijna 30 miljoen gestolen. En dan wil jij het voor komen doen alsof het niks is.

14 maart 2014 om 06:22

Mensen moeten zich ff gaan realiseren dat wanneer een mens een ander mens vermoordt, staat er een celstraf van 2 jaar. Maar als je aan t geld zit wat eigelijk naar de staat hoort te gaan (wat zij besloten hebben dat het van hun is) all hell breaks loose

15 maart 2014 om 11:25

dat bedoel ik ook de verhoudingen zijn gewoon zoek
hij heeft namelijk niemand bestolen
het was zijn geld maar heeft het niet afgegeven aan de staat
nou ja we hebben echt niet meer belasting betaald omdat hoeness geen belasting betaalde

15 maart 2014 om 11:28

het was geld voor de overheid niet geld van andere mensen
natuurlijk verdient hij een straf maar ik vind het onzin dat hij de gevangenis in gaat voor 3,5 jaar
en alsje met 80 door een woonwijk rijd en een kind dood rijd krijg je nog minder

Sterk van Christoph Daum!

Hoeneß gaat in hoger beroep, daar zal hij wel een voorwaardelijke celstraf krijgen. Begreep van een vriend uit Duitsland dat die aangifte van hem ruimte liet tot een bedrag van 70 miljoen.

Als die langer dan 2 weken zit vreet ik mijn schoenen op !!

Geen live wedstrijden bekijken van Bayern vanuit zijn cel? Valt vast wel een mini tv te regelen met al dat geld dat 'ie heeft

Terechte straf vind ik. het gaat ook om behoorlijk veel geld.

FREE HOENESS
Word wakker in du cel van kempi moet hij luisteren dan komt hij er wel doorheen

14 maart 2014 om 01:07

Hahahaha

Vind persoonlijk dat hij het geld dat die ontdoken is moet terug betalen + een goede boete + rente, cel straf levert toch niets op behalve dat de Duitse maatschappij voor hem moet betalen.

let face it die man ze naam is voor altijd door het slijk gehaald en iedereen zal hem hierom herinneren alleen de oudere garde zal zijn voetbal spel weten. en wat denk je van ze Familie, overal waar die komen. "ow jij bent de zoon van die vent van 27.6 mil"

14 maart 2014 om 06:16

Je hebt geen tijd om herkend te worden als je €€ aan het tellen bent chaaaa ching!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren