Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Didier Deschamps moet wereldkampioen thuis laten en roept debutant op

Laatste update:

De Franse bondscoach Didier Deschamps kan op het WK in Qatar geen beroep doen op Presnel Kimpembe. De verdediger van Paris Saint-Germain is niet fit genoeg en heeft zich afgemeld. Axel Disasi van AS Monaco, die nog geen interlands speelde voor de Fransen, is opgeroepen als zijn vervanger. Ook Marcus Thuram mag zich melden en zo prijken er alsnog 26 namen op de spelerslijst van Frankrijk.

Deschamps maakte vorige week de namen van slechts 25 WK-gangers bekend, eentje minder dan is toegestaan. De laatste plek wilde hij pas op de dag van de FIFA-deadline invullen. Kimpembe deed afgelopen weekend nog wel een kwartier mee bij PSG in de Ligue 1-wedstrijd tegen Auxerre (5-0 winst), maar is uiteindelijk niet fit genoeg. Hij is goed voor 28 interlands, werd met de Fransen wereldkampioen in 2018 en was al twee keer aanvoerder van zijn land. Met het oproepen van Disasi en Thuram is de selectie van les Bleus nu compleet.

Kimpembe schreef maandag een bericht op zijn Twitteraccount waarin hij meedeelde niet mee te gaan naar Qatar. “Na verschillende tests, uitgevoerd door de medische staf van zowel PSG als het Franse team, heb ik de beslissing genomen om het WK niet te spelen. Zoals velen weten sta ik altijd klaar om voor de selectie te vechten en mijn land te vertegenwoordigen. Het is altijd een enorme eer om op het meest prestigieuze toernooi te spelen. Helaas komt mijn gezondheid op de eerste plaats en de laatste tests hebben aangetoond dat ik geen tweehonderd procent prestatie kan garanderen. Ik wens al mijn teamgenoten het beste. Allez les Bleus,” zo valt te lezen.

Voor Monaco-verdediger Disasi is het een extra bijzondere oproep. Hij speelde tot op heden nog geen interland, maar is wel een onbetwiste basisspeler bij de Monegasken. Ook aanvaller Thuram van Borussia Mönchengladbach kan zich opmaken voor zijn eerste wereldkampioenschap. Hij is de zoon van oud-wereldkampioen Lilian Thuram en speelde tot dusver vier interlands. Met dertien goals en vier assists in zeventien wedstrijden in alle competities, is hij achter landgenoot Christopher Nkunku momenteel de meest trefzekere speler in de Bundesliga. Frankrijk is op het WK ingedeeld in Groep D en opent op dinsdag 22 november met een wedstrijd tegen Australië. Later wordt er nog gespeeld tegen Denemarken en Tunesië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 november 2022 om 12:45

Er zijn altijd wel spelers geblesseerd voor grote toernooien.

14 november 2022 om 13:03

Wordt ook een beetje moe van dat geleuter dat elk stukje aangepakt wordt en gelinkt wordt aan een WK in de zomer. Er is dit jaar meer rust voor spelers dan in het vorige seizoen. Alleen de teams die de halve finale bereiken of verder hebben een zwaardere agenda, maar ook daarvoor geldt een Kevin de Bruyne had in de maand november/december ook 10 wedstrijden in totaal gespeeld.

14 november 2022 om 14:50

dan pak je het alleen wel over het hele seizoen en voor spelers die niet naar het WK gaan.

Er zijn tot nu toe meer wedstrijden gespeeld dan normaal in deze periode. Kijk alleen al naar de CL bijvoorbeeld, die is normaal om de week en was nu wekelijks.
En normaal zitten er een paar weken tussen het einde van de competitie en het WK, dat kan zomaar een maand of 6 weken zijn in plaats van een week. Alleen komende zomer hebben spelers die anders het WK zouden spelen inderdaad meer rust.

Goede beslissing want zoals we met Umtiti gezien hebben kan zoiets je carrière aan de top beëindigen.

Moussa Diaby moest als extra aanvaller erbij. Je hebt al 4 spelers die in de spits kunnen..

14 november 2022 om 14:23

Thuram speelt ook vaak vanaf Links vorig seizoen dus het zou zomaar kunnen, ik snap niet dat Diaby er niet bij zit man schiet de hele bundesliga aan de kloten

Prima beslissing. Ik snap overigens niet waarom Diaby er niet bij zit? En verder snap ik eigenlijk het oproepen van Disasi ook niet. Volgens mij zat Badiaschile er toch vaker bij? En die is ook linksbenig. Disasi staat rechts centraal volgens mij normaal. Al is het wel een collos van een verdediger!

Zuur voor Kimpembe. Moet zeggen ik zie Frankrijk het WK niet winnen. Middenveld is flink uitgedund, defensie mist enig leiderschap.

14 november 2022 om 16:12

Ja vond ook frappant toen ik dat middenveld zag. Toch enorm op achteruit gegaan in die paar jaar. Anderzijds speelt Deschamps toch vanuit het blok en moet de kwaliteit vooraan het verschil maken. Het middenveld wordt niet echt gevraagd om te controleren of het spel te dicteren. Ik zie ze dus zomaar weer winnen met 1-0 uit een corner of via een flits van Mbappe. Ik hoop stiekem op Uruguay maar wordt wel moeilijk. Vooral geen Engeland of Frankrijk.

14 november 2022 om 12:54

Varane gaat gewoon mee toch? Denk dat het centraal duo Varane - Lucas Hernandez wordt met Theo op linksback en Pavard op rechts.

14 november 2022 om 13:27

Dat is gewoon een topcentrum hoor. Upa is weer de oude Upa van 2 jaar geleden. Speelt ijzersterk dit seizoen.

14 november 2022 om 13:38

Ik gok dat Saliba basisspeler gaat worden. Speelde de laatste interlands best veel minuten.

Ik gok persoonlijk op Saliba - Upamecano centraal. Varane gok ik nog niet op de eerste pot. Die komt erna wellicht erin voor Saliba of Upa.

Backs verwacht ik één van de Hernandez en Koundé.

14 november 2022 om 13:42

Dat zal ik wel raar vinden. Aangezien Lucas Hernandez een pure lcv is en ook gewoon altijd basisspeler is geweest bij Frankrijk en enorm veel ervaring heeft.

14 november 2022 om 13:44

Theo is ook langere tijd bij Frankrijk niet opgeroepen hoor, toen speelde Lucas ook linksback.

Ik denk dat het ook aan de tegenstander ligt. Als je tegen een sterkere tegenstander speelt, kan het best zijn dat Deschamps met zijn afbraakvoetbal kiest voor Lucas op de back ipv Theo. En dan gewoon defensief nog sterker staan met 2 cv's (koundé en Lucas) op de backs.

14 november 2022 om 13:51

Dat zal zomaar kunnen hoor. Waarschijnlijk kiest die ook weer voor Pavard op de backpositie. Maar dat zal ook een grote schande zijn. Probleem is dat Frankrijk wel heel veel keuzes achterin heeft die weinig van elkaar onder doen. Konate bijv. heb je ook nog.

14 november 2022 om 13:54

Mee eens. Ik gok ook dat spelers als Griezmann, Pavard en Rabiot basisspelers gaan worden vanwege de trainer, niet vanwege kwaliteiten/vorm/spel...

Konaté is een goede CV, maar bij lange na niet zo goed als Saliba, Upamecano, Varane en Lucas Hernandez.

Daarnaast is hij ook te veel geblesseerd geweest om aanspraak te maken op een basisplek in mijn ogen.

En terecht Thuram is echt een hele goede spits. Ook raar dat Diaby trouwens ontbreekt. Hoop dat Deschamps wijs genoeg is om Nkunku te laten starten.

14 november 2022 om 13:25

Coman beter? Op basis waarvan. Nkunku staat van heel 2022 in de top-3 van de meeste goals en assists in de top-5 leagues en jij komt met Coman aanzetten. Een speler die er nooit meer dan 5 inschiet bij Bayern over een heel seizoen en dit seizoen helemaal geen basisspeler is.

14 november 2022 om 13:32

Maar wel een echte flankspeler is.

14 november 2022 om 13:36

Nkunku kan toch ook op 10. Speelt die bij Leipzig ook altijd. Snap het probleem niet zo goed. Coman of Dembele op de flank, andere kant Mbappe en Benzema in de spits. Dan heb je toch een elftal om je vingers bij af te likken.

14 november 2022 om 13:40

Nkunku hoort gewoon op 10 in de basis. Benzema in de punt. Mbappe op links.
En misschien nog iemand anders ipv Rabiot. Maar volgens mij staat Rabiot en Guendouzi er het beste voor bij Deschamps.

Lloris
Koundé
Saliba
Upa/Lucas H
Lucas/Theo
Tchouameni
Rabiot
Dembele/Coma
Nkunku
Mbappe
Benzema
14 november 2022 om 13:44

Kan me wel aardig vinden in je opstelling. Alleen Rabiot zal ik toch echt niet opstellen. Waardeloze speler. Verder wordt Theo Hernandez gewoon 100% de linksback, Lucas de lcv en dan gaat het tussen Upa en Saliba. Maar ik verwacht Upamecano daar. Als Varane weer terug is zal hij daar wel gaan spelen. En Camavinga zal ik dan naast Tchouameni kiezen.

14 november 2022 om 13:46

Ik zou ook niet kiezen voor Rabiot hoor. Maar ik gok dat Deschamps wel voor Rabiot of Guendouzi in de basis gaat kiezen. Leken toch wel een streepje bij hem voor te hebben.

Ik gok persoonlijk dat Saliba basis gaat spelen. Maakte in de interlands bij Frankrijk een ijzersterke indruk en is dit seizoen ook echt enorm sterk.

Camavinga Tchouameni is een schitterend duo, maar ik gok dat Deschamps kennende hij voor meer routine kiest naast Tchouameni (die ik sowieso basisspeler acht).

En op 10 verwacht ik eigenlijk ook nog eerder Griezmann dan Nkunku, maar in mijn ogen kan hij haast niet om Nkunku heen.

14 november 2022 om 13:52

Ja namen als Pavard, Griezmann en Rabiot verwacht ik eigenlijk ook allen in de basiself. Nkunku's statistieken zijn zo goed dat je hem eigenlijk wel moet opstellen. Zelfs Benzema heeft mindere stats.

14 november 2022 om 13:55

Eens. Maar Deschamps verpest waarschijnlijk een mooie lichting. Ondanks het vorige WK dat gewonnen werd, is het te triest voor woorden hoe hij speelt met dit materiaal.

Die vorige bondscoach was ook al zo'n gewaaide.

14 november 2022 om 14:36

Nkunku is toch al 1,5 jaar absolute wereldtop @hangover.

Ik had eerder Badiashile verwacht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren