Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Di Canio krijgt ongenadig van katoen: ‘Hij heeft nog heel veel te leren’

Laatste update:
/

Dat Paulo Di Canio niet bij iedereen even geliefd is, is inmiddels wel duidelijk. De 44-jarige oefenmeester van Sunderland zoekt geregeld de confrontatie met zijn spelers en dat schiet sommigen in het verkeerde keelgat. Verdediger Titus Bramble, die komende zomer afscheid neemt van the Black Cats, haalt op zijn beurt hard uit naar de flamboyante Italiaan.

“Ik heb nog nooit iemand als Di Canio als trainer gehad en ik heb toch gewerkt met een aantal van de allerbeste trainers, zoals Steve Bruce, Roberto Martínez en Sir Bobby Robson”, zegt de ervaren mandekker in gesprek met The Telegraph. “Hij denkt dat hij alles weet, maar hij heeft nog heel veel te leren. Er is voor hem nog een lange weg te gaan voordat hij zo goed is als iemand als Robson. Hij is een jonge manager die zijn stempel probeert te drukken op bepaalde dingen, maar hij maakt grote fouten.”

/

“Hij zoekt de confrontatie met jonge spelers en spelers die de club toch al zouden verlaten. Op die manier wil hij laten zien wie de baas is. Zo kreeg ik een boete omdat ik niet naar krachttraining ging. Iedereen vond het belachelijk, maar hij probeerde stoer te doen. Ik heb van de spelersvakbond gehoord dat hij bij Swindon Town hetzelfde deed. In het begin ging het prima met hem, maar hij is een vreemd persoon. We weten ook allemaal wat hij deed toen hij nog een speler was. Hij was zelf geen engel en dat weten alle spelers.”

De 31-jarige Bramble haalt ook het voorbeeld van Connor Wickham aan: de twintigjarige aanvaller kreeg in de media een veeg van Di Canio omdat hij niet gemotiveerd zou zijn. Di Canio noemde Wickham ‘een Playboymodel’. “Hij hamert spelers neer in de media, maar tegen die spelers zelf zegt hij geen woord. Hoe denk je hoe Connor zich voelde toen hij van zijn familie moest horen wat Di Canio had gezegd? Prima om zoiets te zeggen over een speler, maar houdt het binnenskamers. De echte toptrainers vertonen dit gedrag niet. Di Canio lijkt vooral zijn imago erg belangrijk te vinden. Hij speelt een gevaarlijk spelletje.”

Paulo Di Canio is een goede trainer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat hij hiermee naar buiten komt, want het werd wel tijd voor wat tegengas tegenover Di Canio. Ik vind Di Canio een lafbek, maar al op een leeftijd waarop je niet kan verwachten dat er maar iets veranderd bij hem. Ook snap ik de clubs niet die hem aanstellen als hoofdtrainer.

ik vind dat Bramble hier gelijk heeft, Di Canio zou zijn focus meer moeten leggen op voetbal, niet op imago kweken.

Ik vind dat Bramble hier hetzelfde doet als Di Canio en dat is in de media uithalen na iemand en durf te wedden dat hij dit ook niet persoonlijk heeft gedaan binnenskamers dus in dat opzicht is hij geen haar beter!!

5 juni 2013 om 15:05

Bramble doet het van zijn ex-trainer.
Wat Di Canio deed was veel erger:
- hij is de trainer en teamleader
- het gaat over één van zijn huidige spelers (op dat moment)
- Connor Wickham is jong, en wordt al afgebroken terwijl hij zich nog in ploeg probeert te knokken, terwijl die het niet rechtstreeks hoort

Maar dat natuurlijk obv het artikel. Ik kan niet oordelen over de situatie omdat ik het ten eerste niet gevolgd heb en omdat ik niet kan weten wat er binnenskamers echt is gebeurd.

Alsof hier iemand van op kijkt?....een beginnend trainer die als speler gare dingen deed, maakt een aantal beginnersfoutjes. Ik snap die spelers ook niet zo, die betalen zo'n boete lachend. Verder neemt 90 van de spelers, zowel amateur als professioneel voetbal zijn trainer niet serieus. Dus wat is het probleem?

5 juni 2013 om 15:07

Er zal wel een mooi percentage die gewoon hun eigen willetje doen, maar 90% lijkt me toch te veel ;-) Zeker in betaald voetbal.

Ik vind het raar dat Di Canio geldboetes geeft gaat dat niet in overleg met hogerop?

Goed verwoord door Bramble. Zonde dat Di Canio zoveel dorst heeft naar ''de baas zijn'' en het vooral proberen te laten zien. Walgelijk.

Van het bestuur van Sunderland zou je toch verwachtten dat ze Di Canio regels opstellen, ipv hem laten doen wat hij wil.

Zo'n trainer was 20 jaar geleden onmogelijk. Er wordt altijd gezegd dat het een moderne wereld is in vergelijking met vroeger, maar welke club haalt het in z'n hoofd om zo'n man aan te nemen? Ik snap er echt geen snars meer van.

Di Canio redt de kerst niet, en ik zie Sunderland ook als een belangrijke degradatiekandidaat volgend seizoen. Het liep het hele seizoen al niet en na het bekende schok effect loopt het als vanouds weer ruk bij Sunderland. Vraag zal dan zijn of de schade die door Di Canio gemaakt is, hersteld kan worden.

Waarom houdt Bramble zijn kritiek zelf niet binnenskamers? Makkelijk om na te trappen als je toch al weggaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren