Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De PSV-bankzitter van tien miljoen met bizarre cijfers in de Eredivisie

Laatste update:

De lente is amper begonnen, maar de teller qua invalbeurten dit seizoen staat bij Ricardo Daniel Pepi al op 32. De jonge topschutter kostte PSV deze zomer pakweg tien miljoen euro, maar vooralsnog zit hij meer op de bank dan dat hij op het veld staat. Als invaller blijkt Pepi echter extreem effectief. Voetbalzone duidt het verhaal van de beste tweede spits van de Eredivisie.

Door Jan Hoeksema

De vierde official houdt het bord omhoog: zeven minuten extra tijd. PSV heeft negentig hele - voor PSV onder Peter Bosz-begrippen - lastige minuten achter de rug tegen FC Twente. Een dubieuze afgekeurde goal van Myron Boadu, een kolossale misser van Mitchell van Bergen, het afstevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Het was bepaald niet een wedstrijd die past bij het Eredivisie-seizoen dat de Eindhovenaren draaien.

Foutje achterin bij Twente. Luuk de Jong, al zo vaak de held van PSV de afgelopen maanden, verovert de bal en gaat op het doel van de tot dan toe onpasseerbare Lars Unnerstall af. De nummer één spits van PSV behoudt het overzicht en speelt Hirving Lozano in, die vrij lijkt te kunnen intikken. “En dan is het raak. Nee!”, roept commentator van dienst Mark van Rijswijk vol verbazing, niet beseffende dat het meest verbazingwekkende dan nog moet komen. Lozano mist de bal, die opnieuw wordt ingebracht door Malik Tillman. En precies op het moment dat de tijd op het scorebord van 95:59 overtikt naar 96:00, rolt de bal over de doellijn. De gevierde man? Invaller Ricardo Pepi. En dat is niet voor het eerst dit seizoen.

De 21-jarige Amerikaan is sinds afgelopen zomer supersub van beroep. PSV heeft in Pepi een ideale stand-in voor De Jong en tevens een extra optie in het slotoffensief. Op termijn zal de van FC Augsburg overgenomen aanvaller de eerste keus in de punt van de aanval willen worden in het Philips Stadion, maar voor nu heeft Bosz een ultiem bruikbare kracht op de bank zitten. Een verhaal over hoe Pepi in Eindhoven belandde en wat hij voor dit PSV betekent.

El Tren


De in El Paso, Texas, geboren aanvalsleider breekt door in zijn vaderland Amerika. Pepi, die ook over Mexicaanse roots beschikt, rolt op dertientienjarige leeftijd de jeugdopleiding van FC Dallas in. Al snel blinkt hij uit en zijn scoringsdrift valt gedurende zijn hele jeugdtraject op. Als Pepi zestien lentes jong is, debuteert hij in de Major League Soccer (MLS).

De piepjonge spits heeft enige tijd nodig om ook op het het hoogste niveau in de Verenigde Staten zijn vermogen om het maken van goals te laten zien. Na twee doelpuntarme jaargangen kent Pepi in het seizoen 2021 - de MLS speelt zich tussen februari of maart en december van eenzelfde jaar af - zijn definitieve doorbraak bij Dallas.

Het levert de destijds jeugdinternational een stortvloed aan populariteit op bij zijn club. Er is hype rondom Pepi. Zoveel hype, dat de Dallas-supporters spreken van een hype train. Dit fenomeen, ook wel bandwagon genoemd, refereert aan de aanhang die een iets of iemand kan vergaren, zijn of haar populariteit. Pepi’s hype train levert hem de bijnaam El Tren (De Trein) op.

Vertraging


De aandacht rondom zijn persoon, maar vooral wat hij kan met een voetbal, levert Pepi een transfer naar Augsburg op. Die Fuggerstädter zijn zelfs bereid een bedrag van ruim zestien miljoen euro voor hem neer te leggen, op dat moment de één-na-hoogste transfersom die ooit voor een speler uit de MLS is betaald. In Duitsland loopt El Tren echter vertraging op.

In een half seizoen bij Augsburg komt Pepi slechts sporadisch aan spelen toe en in de minuten die hij wel maakt, weet de Amerikaan niet te imponeren. Zijn bijdrage bij de Bundesliga-club blijft beperkt tot vijftien wedstrijden, waarvan de meesten als invaller. In die duels komt Pepi tot welgeteld nul doelpunten en evenveel assists. Zo snel als zijn carrière was vertrokken, zo weinig had de goaltjesdief zich in het laatste half jaar ontwikkeld.

Pepi erkent zijn situatie bij Augsburg en realiseert dat hij elders zijn geluk moet beproeven. De jongeling geeft aan het einde van de transferzomer van 2022 bij de technische leiding van zijn werkgever aan dat hij op huurbasis wil vertrekken. Nog voordat Pepi kon leren wat ‘de trein’ in het Duits is, heeft hij een nieuwe club gevonden. FC Groningen is op transferdeadlineday nog op zoek naar een vervanger van Jørgen Strand Larsen, die even daarvoor voor ruim twaalf miljoen euro was verkocht aan Celta de Vigo. Eén en één was twee.

Het seizoen dat volgt zal voor Pepi een dubbel gevoel opleveren. Hijzelf leeft volledig op en laat eens te meer zien te beschikken over serieuze kwaliteiten als aanvaller. Tegelijkertijd ondergaat Groningen het meest dramatische seizoen mogelijk en degradeert de club kansloos. De Trots van het Noorden weet slechts achttien punten te noteren en eindigt onderaan in de Eredivisie.

Pepi is met dertien doelpunten een van de weinige lichtpuntjes bij Groningen in het dramarische seizoen 2022/23.

Pepi is een van de weinige lichtpuntjes in het seizoen voor Groningen. In 31 wedstrijden voor de club, eerst onder Frank Wormuth en later onder Dennis van der Ree, zet Pepi zichzelf op de kaart door 13 doelpunten te maken en 3 assists af te geven. De takken zijn van het spoor afgehaald en de weg kan worden vervolgd.

Station Eindhoven


Met zestien doelpuntencontributies voor de uiteindelijke rodelantaarndrager heeft Pepi een ijzersterke indruk achtergelaten in Nederland. Feyenoord en PSV, twee ploegen die in de zomer van 2023 op zoek zijn naar een back-up-spits, zitten als gevolg op het vinkentouw voor de Amerikaans international. Een wekenlange transfersoap volgt, alvorens Pepi begin juli een contract ondertekent in Eindhoven.

Over het precieze bedrag dat Augsburg voor hem ontvangt wordt veel gespeculeerd. Uiteindelijk melden het Eindhovens Dagblad en transfermarktexpert Fabrizio Romano hetzelfde: PSV maakt een bedrag van minimaal acht of negen, maximaal tien miljoen euro over om een tweede spits achter De Jong in te lijven. Trainer Bosz is maar wat blij met de aankoop. “Met Luuk de Jong hebben we de beste kopper van Nederland, maar gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn. Ricardo is nog erg jong, dus dit is ook een transfer voor de toekomst.”

Wat Pepi’s rol gaat worden bij PSV is vanaf het begin van het seizoen helder als kristal. De Jong geniet in de punt van de aanval de voorkeur en de aanwinst moet zich bewijzen als stand-in. Zijn status in de Einhovense selectie blijkt uiteindelijk ook uit de statistieken: in 34 wedstrijden voor de club heeft Pepi slechts tweemaal een basisplek. Desondanks weet de aanvaller een nadrukkelijke stempel op het seizoen van PSV te drukken.

Mede dankzij een goal van Pepi in minuut 92 plaatst PSV zich voor de achtste finale van de Champions League.

Pepi weet vanaf de bank regelmatig impact te maken. In totaal scoorde hij dit seizoen tot dusver negen doelpunten voor PSV, waarvan een aantal cruciaal zijn gebleken. Eind november completeert de equipe van Bosz een ongekende comeback in en tegen Sevilla, als een 2-0 achterstand wordt omgedraaid naar een 2-3 overwinning. De beslissende treffer valt in minuut 92 en komt op naam van Pepi.

Tegen Twente flikt de steevaste invaller het weer, ditmaal in minuut 96. In Eindhoven weet men inmiddels dat Pepi ruimschoots voldoet als tweede spits. Dat de rechtspoot weinig tijd nodig heeft voor zijn doelpunten weten ze evenzeer. Pepi is namelijk de lijstaanvoerder in een indrukwekkende statistiek: geen enkele speler die dit Eredivisie-seizoen vijf of meer doelpunten heeft gemaakt, heeft minder minuten nodig om tot een goal te komen. Pepi maakt dit seizoen iedere 55 minuten een treffer. De nummer twee op deze lijst volgt op gepaste afstand: Chuba Akpom scoort iedere 87 minuten.

Ter vergelijking: als Pepi dit moyenne een heel seizoen lang, waarin hij elke wedstrijd 90 minuten speelt, zou volhouden, dan eindigt de teller op 55 doelpunten. Dat de PSV’er een dergelijke scoringsdrift een seizoen lang zou volhouden is onwaarschijnlijk, maar het is wel een indicatie van waartoe Pepi in staat is als hij de kans krijgt zich te laten zien. Of hij snel een basisplek zal krijgen van Bosz is maar zeer de vraag. Of Pepi van waarde is voor de oefenmeester uit Apeldoorn allerminst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als invaller speel je vaak natuurlijk tegen moegestreden teams en als PSV spits ook vaak tegen teams die ruimte weggeven, omdat PSV toch al vaak voorstaat. Benieuwd wat ie zal brengen in een volledig seizoen als basisspeler bij PSV.

20 maart 2024 om 20:06

Hij verdient vaker een basis plaats . Hij past bij psv . Voor Luuk vervangen valt niet mee .Of Luuk volgende jaar nog zo goed is afwachten. Want ik had deze jaar niet verwacht dat hij zo goed zou zijn.

20 maart 2024 om 20:41

Ja hij heeft inderdaad de pech dat Luuk dit seizoen op z’n best is. Ben zelf ook benieuwd naar wat Formus aangeeft. Het is nog maar de vraag of hij het zelfde kan leveren als hij een periode lang 2 keer in de week vanaf start er in staat. Psv scoort veel goals in laatste kwartier en hij komt natuurlijk dan ook in met frisse energie, moet nog blijken als hij veel minuten in de benen heeft of hij dan ook nog zo goed rendeert. Ik hoop in ieder geval voor hem dat de rollen volgend seizoen omgedraaid zijn, hij 20+ goals maakt en Luuk de beste supersub van Europa word

20 maart 2024 om 22:08

Ik denk dat ie net zoveel gescoord had als Gimenez, Pavlidis en Luuk de Jong

Een hele goede spits die hopelijk nog lang genoeg genoegen kan nemen met een 2e plek op de spits positie.

20 maart 2024 om 20:13

Luuk gaat denk wel plaatsmaken na dit seizoen. Nog 1 keer de landstitel en dan is het mooi geweest. Ook hij ziet heus dat het stokje moet worden overgedragen aan een spits die net dat beetje extra kan brengen in de CL.

20 maart 2024 om 20:48

Dat het mooi geweest is met Luuk hoor ik ieder jaar. Ik herinner me de reacties aan het begin van het seizoen nog dat Pepi hem wel even uit de basis zou spelen. Verzin eens een keer wat anders jongens. Eindstand is gewoon dat Luuk nog minimaal 2 jaar de onbetwiste spits van PSV gaat zijn. Ben ik volledig van overtuigd. Luuk is een fenomeen en wordt helaas door te weinig mensen op volledige waarde geschat

20 maart 2024 om 21:13

Muah zoals Luuk tegen Dortmund presteerde was gewoon zwaar ondermaats. Hij wordt straks 34 en draagt PSV een warm hart toe, dus Loek zal echt wel genoegen nemen binnenkort met een rol als pinch hitter.

22 maart 2024 om 10:04

Dus omdat hij 1 wedstrijd niet goed speelt moet hij eruit? Dan kun je aan de gang blijven, zelfs haaland speelt wel eens minder. Luuk heeft gewoon een topseizoen en kan dit nog wel even volhouden.

22 maart 2024 om 13:34

Minimaal 2 jaar onbetwist? En dat met een tweede spits die nadrukkelijk op de deur klopt? In het snellere combinatiespel is hij nu al praktisch onbruikbaar en dat compenseert hij heel goed door dodelijk te zijn in de lucht.

Kom op Davilla... Luuk is een fantastische clubspeler en heeft enorm veel waarde aan het boek dat PSV heet toegevoegd, maar je kan ook te lang vast willen blijven houden. In de Eredivisie in vorm maakt hij er genoeg, maar is dat het plafond dat we nastreven?

Baal er nog steeds van dat ie niet naar Feyenoord gekomen is. Jong en productief. Hoe anders is dat met Ueda...

Als Luuk de Jong en Ricardo Pepi volgend seizoen allebei nog voor PSV spelen voorzie ik steeds vaker speelminuten voor onze Amerikaanse vriend. Luuk doet het dit seizoen fantastisch maar ook hij heeft periodes gekend waarin de doelpuntenproductie achter bleef bij de verwachtingen van hemzelf, staf en supporters. Als zo'n periode aanbreekt of bij een onverhoopte blessure bij Luukinho denk ik dat Pepi zijn kans zal grijpen. Als dat gebeurt zal het spelbeeld bij PSV veranderen, Ricardo brengt denk ik meer voetbal in de ploeg maar met Luuk is de lange bal een wapen omdat Luuk de bal prima kan neerleggen voor opkomende spelers, een beetje de rol van kapstok zeg maar. Ik hoop dat Pepi zich verder prima ontwikkelt bij PSV en een spelbepalende spits voor de ploeg wordt, de potentie heeft hij naar mijn idee. Overigens is Pepi pas net 21 en loopt hij bijna 1 op 2 (10 goals in 22 wedstrijden) bij team USA, ook zeker niet onaardig lijkt mij.

Beste 2e spits? Dat is wel wat arbitrair, doet het uitstekend, maar dat doet Akpom ook als stand-in voor Brobbey.

20 maart 2024 om 22:29

Niks arbitrairs aan hoor: zowel Pepi als Akpom hebben 8 g/a genoteerd in de ED. Akpom deed dat in 600 minuten (uitstekend moyenne), Pepi in slechts 350 minuten (!!).

Pepi is te goed om wissel te zijn. Hopelijk na dit seizoen vaker minuten voor pepi

Is een goede transfer gebleken. Met alleen het winnende doelpunt tegen Sevilla heeft PSV zijn transfersom terugverdient..

"een dubieuze afgekeurde goal van Myron Boadu, een kolossale misser van Mitchell van Bergen, het afstevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Het was bepaald niet een wedstrijd die past bij het Eredivisie-seizoen dat de Eindhovenaren draaien"
PSV had ook behoorlijk wat schoten op doel, en Unnerstal hield er een zga zekere goal van Luuk de Jong op miraculeuze wijze uit. Die goal van Boadu was ondanks alle kritiek nog best twijfelachtig te noemen, in het 5 meter gebied, al snap ik de frustratie. Ondanks dat ik niets met PSV heb vind ik de berichtgeving rondom dit duel bijzonder gekleurd, overall was de overwinning gewoon verdiend, want PSV had het betere van het spel, het haalde de trekker alleen niet over. Net als in Dortmund. Twente had daar via van Bergen ook dé kans voor, maar liet die na. Matig afgewerkt, sterk gekeept. Dat is voetbal.

Ik ben als een van de weinige nog niet overtuigd van Pepi. Hele goede back up, die zeker zijn waarde al heeft gehad dit seizoen. Maar zoals al benoemd valt die altijd op het einde in als de vermoeidheid toeslaat en er ruimtes komen. Ik zie bij Pepi nog genoeg verbeter punten. Hij is niet de snelste, techniek ook niet top, en koppend (zoals 99% van de wereldbevolking) 2 klasse minder als Luuk. Maar hij is genadeloos voor de goal bij een kans, nu hopen dat die dit in de toekomst als basisspeler, over 1 of 2 jaar ook kan laten zien.

Verder eens met deregenjas, negatieve samenvatting van PSV - twente, een wedstrijd die PSV ondanks een (discutabele) afgekeurde goal terecht heeft gewonnen.

Wel een nuancering: Pepi heeft zeker een paar belangrijke goals gemaakt (de winnende uit tegen Sevilla, de winnende thuis tegen Twente), maar het merendeel van zijn doelpunten maakte hij nadat hij vers in was gevallen tegen een al verslagen en moegestreden tegenstander. En dat waren vaak goals die er eigenlijk niet meer toe deden. De 4-0 tegen NEC, de 0-4 tegen Almere, de 0-6 tegen Heracles, de 1-4 tegen Volendam, de 1-7 tegen Pec... En eerlijk gezegd vind dat hij dit seizoen eigenlijk nog geen enkele keer overtuigend is geweest als hij in de basis mocht starten.

21 maart 2024 om 23:45

Ben je nou niet iets te kritisch. Heb het even teruggekeken en hij is 2 wedstrijden in de basis gestart. Tegen Arsenal en toen was hij echt wel dreigend hoor en gaf hij ook de assist en tegen Heracles als linksbuiten. Vind echt dat je te streng bent. Als invaller laat hij zien goede loopacties te hebben en diepgang te hebben. Ik denk dat hij de Jong met gemak op kan volgen eerlijk gezegd, hoewel de Jong dit seizoen wel echt heel erg goed is.

22 maart 2024 om 08:15

@cabinessence, zie het andersom. Een Ueda doet praktisch hetzelfde bij Feyenoord, en staat op 2 goals in de ED, 0 goals in de andere competities (daarbij was die 1e tegen H'nveen wel beslissend, maar die andere ook niet). Dus in die zin vind ik het alsnog knap wat hij doet. Vergeet ook niet dat de meeste medespelers ook vermoeid zijn, waardoor passes minder nauwkeurig zijn en je dus alsnog genoeg werk moet verrichten. Wat Memphisdepay ook al zegt, tegen Arsenal liet hij echt goede dingen zien, was daar enigszins ongelukkig in de afronding. Maar mist ook ritme om vanaf het begin te starten. En eerlijk is eerlijk, zolang Luukinho die goals blijft maken, blijft hij spelen. Zeker omdat hij aanvoerder is.

In mijn ogen is Pepi de allergrootste talent van PSV, Tillman is een hele begaafde speler maar de aanname van Pepi, het afwerken en de bal zo dicht mogelijk op zn voet houden, is gewoon een buitengewone spits. Hij had een aanname tegen Twente, waar de klasse ervan af droop. Hij gaat voor een recordbedrag weg.

22 maart 2024 om 08:17

Geen verkeerde analyse. Maar om voor een recordbedrag weg te gaan, zal hij toch redelijk snel de basis in moeten. En als spits, niet als veredelde buitenspeler. Aangezien Luuk zeker nog wel een jaar doorgaat en Bosz niet snel overstapt naar een 2 spitsensysteem, vrees ik nog een jaartje grotendeels bank. Of Luuk moet onverhoopt een blessure oplopen en dat Pepi dan die kans grijpt. Anders nog een jaar bank, gaat De Jong wellicht weg, en komt er ook direct weer een concurrent bij (tenzij ze Van Duiven doorschuiven, maar die laat momenteel weinig zijn in die spaarzame minuutjes bij Almere).

22 maart 2024 om 22:47

Ik denk echt wel dat hij in het begin van de seizoen in de basis gaat staan. Luuk de Jong zal zijn rust pakken en hem begeleiden naar consistentie. PSV kan echt niet meer om hem heen. Jij kan ook gelijk hebben maar ik vind dat hij wel zijn plek mag opeisen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren