Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Jong kan transfer naar Mexico vergeten na aantrekken Ménez’

Laatste update:

Luuk de Jong lijkt een overstap naar Club América uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Mexicaanse club heeft zich namelijk versterkt met Jérémy Ménez van Antalyaspor, zo melden enkele Turkse media. Club América betaalt naar verluidt ongeveer 250.000 euro om de spits over te nemen van de Turkse club; Ménez tekent voor één seizoen.

Een foto van Ménez in het shirt van zijn nieuwe werkgever circuleert al op internet, maar Club América heeft nog niets bevestigd. Onder meer het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf meldden dat Club América geïnteresseerd was in De Jong én dat PSV op de hoogte was van de interesse. Volgens andere media zou de Mexicaanse club hebben getwijfeld over wie moest worden gehaald: De Jong of Ménez.

Het kamp-De Jong, met zaakwaarnemer Louis Laros aan het roer, reageerde eerst sceptisch op de belangstelling van Club América. Vader George de Jong belde echter naar Hans Westerhof, ex-trainer van Club América, en daarna vond er een Skype-gesprek tussen de aanvaller en de Mexicaanse clubleiding plaats. De Jong zag een avontuur bij de club naar verluidt wel zitten.

Club América zou bereid zijn geweest om zeven miljoen euro te betalen voor De Jong, die in de zomer een transfer naar Girondins Bordeaux zag afketsen. De Fransen waren bereid om eveneens een dergelijk bedrag over te maken, maar de grootaandeelhouder zette een streep door de transfer van De Jong, die nog tot medio 2020 vastligt bij de huidige koploper van de Eredivisie.

Is Jérémy Ménez een goede aankoop van Club América?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor een kwart miljoen Menez kunnen ophalen of voor 7 miljoen Luukinho, dan had ik het ook wel geweten. Prima aankoop.

3 januari 2018 om 14:13

Als je de prijs in ogenschouw neemt is het een logische keuze, maar volgens mij scoort die Menez nog stuk minder dan De Jong. Is ook al stukje ouder. Ik denk dat je meer aan De Jong hebt als club dan aan Menez.

3 januari 2018 om 14:36

En Menez is een lastige jongen, terwijl de Jong juist een teamspeler is.

Mooi. Met een geblesseerde Locadia en daarachter Romero, Malen en Lammers houd ik Luuk nog liever even binnenboord. Hoop dat de selectie nu compleet blijft en er nog een linksback/lcv bijkomt in januari. Laat Luuk maar mooi in de zomer vertrekken. De titel is nu topprioriteit. Ik snap best dat PSV nu ook aan een transfer wil meewerken omdat hij het meest betaald krijgt van de hele selectie en daar niet naar presteert. Toch heeft hij een aardige seizoenshelft achter de rug.

Maar met Turkse media weet je het nooit. We gaan het zien.

3 januari 2018 om 16:29

De verkoop van de Jong wordt gewoon een heel moeilijk verhaal. Wie betaald er nu miljoenen voor een toch beperkte niet scorende spits? Daarbij heeft hij een vorstelijk salaris. Ook zijn geschiedenis in het buitenland helpt niet mee. Waarschijnlijk wordt het een verkoop in zijn lastste contract jaar of loopt hij transfervrij de deur uit. Jammer, maar het is niet anders.

Menez is een heel ander type spits. Maar de belangstelling voor Menez was al bekend en dit geeft een dubbel gevoel. Aan de ene kant was het de ideale moment om door te selecteren en aan de andere kant begon Luuk beetje bij beetje te scoren dus kan hij nog belangrijk zijn.

7 miljoen voor de Jong of 0,25 miljoen voor Menez... tja. Puur op voetbaltechnisch gebied kies ik dan 100% voor Menez.

Menez is er volgens mij wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Ik was wel voor De Jong gegaan als je een voorbeeld zocht voor de rest van je team met veel Europese ervaring. Sympathieke gast die zich professioneel gedraagt!

Hebben ze de beelden van afgelopen 2 seizoenen bekeken van Luuk? Luuk kan beter in Nederland blijven aangezien hij hier meer een kans maakt als basisspeler. Het buitenland is te hoog gegrepen denk ik. Luuk is een pure afmaker die afhankelijk is van assisten. Hoewel hij laatste maanden elke kans om zeep helpt.

3 januari 2018 om 14:26

@treblex

Beelden van dat seizoen waarin Luuk de Jong liefst 26 keer scoorde (dat was twee seioenen geleden) zijn natuurlijk gewoon prima te bekijken door clubs met interesse.

Overigens is 95% van wat in de spits loopt 'afhankelijk van assisten' of vind jij dat Jorgenson, Huntelaar, Matavz en Wout Weghorst allemaal spitsen zijn die de bal op het middenveld ophalen, vier man passeren en de bal vervolgens snoeihard in de kruising jagen??

Lijkt me wel duidelijk dat het genoemde bedrag van zeven miljoen behoorlijk uit een dikke duim gezogen is.

Alweer een teleurstelling voor Luuk. En voor PSv ook, want ze hadden niet verwacht nog 7 miljoen voor hem te krijgen. Niet voor niets werd er snel medewerking verleend.

Na 2 mislukte buitenlandse avonturen ging deze zomer de transfer naar Frankrijk niet door en nu naar Mexico niet. Het is allemaal nét niet voor hem. En tussendoor werd hij aanvoerder af.

Geen idee waar het nu naar toe moet met 'm...

3 januari 2018 om 15:40

De inkt van je reactie is nog niet droog of het bericht is al weer verouderd. Zal dus allemaal wel meevallen. Voor een spits die vrij recent twee keer landskampioen werd en de topscorerstitel van Nederland op zijn erelijst heeft staan is altijd wel interesse. Over Luuk hoef je je dus geen zorgen te maken.

Zoals ik al verwacht had, die gaat niet weg. Ze zijn toch niet gek voor hem 7 miljoen te geven?

Net als zijn broer erg sympathiek maar voetballen nu echt wel op hun top...de Jong verlaat de achterdeur op een gegeven moment van PSV zonder dat men daar iets voor terug krijgt. En dat is niet erg, niet elke speler brengt op, maar hij is wel nuttig.

Net als Siem...nuttig, maar veel meer dan dat ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren