Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: 'Blijf lachen, er zijn ergere dingen dan racisme'

Laatste update:

Racisme in de voetballerij: het blijft een groot probleem. Twee weken geleden werd er bij Villarreal-Barcelona een banaan in de richting van Dani Alves gegooid en zondag was het weer raak bij het treffen tussen Atalanta Bergamo en AC Milan. Aanhangers van de thuisploeg gooiden bananen naar Kevin Constant en Nigel de Jong en laatstgenoemde reageerde daar met een cynisch applaus op.

/

Zondagavond, uren na de wedstrijd, plaatste De Jong een foto van zichzelf op Instagram. De middenvelder van Milan hield een banaan voor zijn mond en had op het fruitstuk een lachende mond getekend. "Blijf lachen, er zijn ergere dingen in het leven dan racisme. Mensen zijn gewoon te onwetend om in te zien dat we allemaal gelijk zijn, ongeacht onze huidskleur", schreef De Jong.

Milan bleef gewoon doorvoetballen en verdiende daarmee de complimenten van Clarence Seedorf. Stefano Colantuono, coach van Atalanta, was woedend op een deel van de fans van zijn ploeg: "Ik ben blij met de overwinning, maar het gooien van bananen is echt iets verschrikkelijks. Het is een schaamteloze actie en ik vind het jammer dat zo'n mooie dag op deze manier verpest wordt." Atalanta won met 2-1 van Milan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De jong is echt gwn een baasss! Respect voor deze jongen.

12 mei 2014 om 07:25

Omdat hij dat vind?
Voor velen is racisme gewoon heel erg en laat me raden hun zijn geen uhum bazen of wat?
Ik applaudisseer eerder de coach die zich ervoor schaamt.

12 mei 2014 om 11:53

Dat eten van die banaan was gewoon een grappige actie en de boodschap was duidelijk van hem ..

Maar ik persoonlijk vind het niet zo slim van hem en ik raad andere voetballers af het zelfde te doen (stel je voor iemand stopt vergif in die banaan)

Dan kan het erger aflopen !!!

12 mei 2014 om 13:39

@infama,

Ja die banaan actie vond ik gewoon grappig bedoeld. Ik vond het niet echt de manier om racisme tegen te gaan.
Ik denk dat het helpt als je alle gegevens van de racist blootlegt op het internet. Tuurlijk mag het niet wegens privacy schendingen, maar ik weet zeker dat wanneer je een racist blootlegt op het internet de discriminatie gaat stoppen.

Zie Babel op Twitter, hij werd uitgemaakt voor aap of zo. Hij zette alle gegevens van de ''joker'' online. Die werd helemaal de grond ingeboord, politie kwam erbij en die zal het nooit meer doen. Helaas hadden een paar wel zijn adres online gegooid. De 'joke'' ontving dreigbrieven etc. Dat gaat dan weer te ver...

12 mei 2014 om 08:18

De jong pakt het goed op, maar omdat de media de banaan van alves zo gigantisch veel aandacht gaf is het nu bijna uitdagend voor sommigen om een banaan mee te nemen lijkt het wel. Dit is minimaal 3e speelronde achter elkaar.

12 mei 2014 om 09:17

oh jaa wat laat ik een injectie spuit in mn arm steken als die op het veld gegooid word! dit is toch niet te vergelijken met een banaan man..
On: goed statement van Nigel. moet eens afgelopen zijn met racisme

12 mei 2014 om 09:19

reactie waar mijn reactie op gereageerd is, is al verwijderd

Nigel de Jong gaat hier wel professioneel mee om, maar rascisme is wel degelijk ernstig. Dit probleem moet keihard aangepakt, maar op de vraag 'op welke manier?' moet ik het antwoord helaas schuldig blijven. Veel meer ergere dingen dan rascisme zijn er nou ook weer niet.

12 mei 2014 om 07:47

Oorlogen, (massa)moorden, kindergenocide, aids, k***, ALS, honger, aardbevingen, tsunami's enz enz...
Ik heb zelf een "kleurtje" maar ben het met de Jong eens... Er zijn zat ergere dingen in de wereld.
Die paar onwetende mensen die nog steeds denken dat een blank iemand superieur is aan een donkerder iemand moet je niet serieus nemen en vooral geen aandacht geven.
Punt!

12 mei 2014 om 07:57

Al die punten die jij opnoemt daar wordt wat tegen gedaan of niet soms? Het is niet zo dat mensen die punten negeren. Dus ipv zeggen dat er ergere dingen zijn kan er ook opgetreden worden tegen racisme. Hoe weet ik niet, maar het is 't proberen wel waard vind ik.

12 mei 2014 om 12:00

Al die problemen die jii opnoemde zijn vaak de bijwerkingen van discriminatie

Genocide word (werd) vaak gedaan omdat men het andere ras te zwak of niet goed genoeg vond (kijk naar hutsi en tutsi,s) puur omdat de ene stam de andere niet ziet staan (excuses) om te moorden zijn .

Ze hebben een grote neus hun neus is te plat en allerij andere bullshit redenen

En als licht bruin getint persoon kan ik zeggen dat discriminatie niet een blank probleem is maar een probleem dat zelf geen kleur ziet !!!

Discriminatie komt overal voor in allerij vormen in suriname doet men aan discriminatie in the usa in eu in afrika in het oost-blok eigelijk in elk wereld deel komt discriminatie wel voor

Er wordt een banaantje gegooid en iedereen valt erover. Ben het ermee eens: er wordt veel teveel aandacht aan geschonken.

12 mei 2014 om 09:11

Dat is een heel gevaarlijke gedachte die jij daar uitspuwt.
Laat me raden, jij hebt een blanke huidskleur, als dat zo is zegt dat voor mij meer dan genoeg!!

Verder is het een domme uitspraak van de Jong, laat hij maar eens in de tijdmachine naar de VS gaan in de zuidelijke staten terug naar 50 jaar geleden, dan gaat hij anders piepen.

Ik durf te wedden als jij in de VS had gewoond 50 jaar geleden in een van de zuidelijke staten, had jij je ook niks van de racisme aangetrokken en het als normaal beschouwd.

12 mei 2014 om 09:47

Maar we hebben geen tijmachine en we wonen niet 50 jaar geleden.

Racisme is inderdaad verschrikkelijk, maar laten we niet doen alsof we de afgelopen 50 jaar niet al enorme stappen hebben gezet.

Toch ben ik het ook niet helemaal eens met Nigel.
Die paar hersenloze die bananen gooien en die echt met de opvatting leven dat blanken superieur zijn zijn inmiddels een minderheid en worden in de meeste landen gezien als de losers van de samenleving.

Wat wel nog altijd een probleem is is het onbewust discrimineren. Die uitgesproken neo-nazis worden lang niet serieus meer genomen, maar juist het gewone volk, waar onbewust automatisch gediscrimineerd wordt is nog altijd een groot probleem...daar moet je ook niet te lichtjes over doen

12 mei 2014 om 10:44

maar we leven anno 2014 en.niet 50 jaar geleden.

12 mei 2014 om 10:56

"maar we hebben geen tijmachine en we wonen niet 50 jaar geleden".

Dat is het punt niet.
Wat ik hiermee aanduid is dat wat betreft geschiedenis van de mensheid
dit slechts verhoudingsgewijs een paar jaar geleden is en we niet moeten vergeten dat wat er toen speelde.

Er is wat dit betreft heeel veel werk te verrichtten, ook in Nederland wat betreft
op de werkvloer, waar je als minderheid 2 keer zo goed moet zijn om zelfs maar even goed bevonden worden t.o.v. autochtoon.

Zelf ben ik ook zwart en heb gelukkig niet veel problemen gekend met discriminatie op de werkvloer, maar heb het wel om mij heen zien gebeuren.

Dus die tijdspanne dat zogenoemde raciale minderheden langzamerhand geaccepteerd worden is wel relevant!!

Daarbij gezegd de beste die dat ervaren en over kunnen oordelen en zijn de minderheden zelf en niet de blanke mens persoon.

Vergeet niet dat Nederland de laatste land was die met veel moeite de slavernij afschaftte en ook dat is verhoudingsgewijs niet lang geleden.

12 mei 2014 om 12:06

Mwa mwa mwa

In the stades is discriminatie idd ook nog steeds een groot probleem wel moet ik zeggen dat in the stades als het word aangepakt ook hard word aangepakt (bedrijfen worden per direct gesloten bij het discrimineren van mensen om geloof huidskleur ectra (en krijgen een dikke vette geldboete)

Ook worden vaak rechtzaken en aanklachte over discriminatie harder aangepakt en word ook veel vaker een straf uitgesproken ..

12 mei 2014 om 12:54

Het is in Nederland echt niet zo dat je als minderheid sowieso twee keer zo goed moet zijn als de rest. Ik heb bij een hoop werkgevers gewerkt en bij geen ervan was dit het geval. Het zal ongetwijfeld nog steeds voorkomen, ook in Nederland, maar dat is bij een normale werkgever uitzondering, geen regel.

Hij had ook van het veld kunnen stappen. Daar wordt vaak mee gedreigd, maar gebeurt nooit (behalve in een nietszeggend oefenwedstrijdje). Dan maak je een statement, niet door uren later een foto op instagram te zetten.

12 mei 2014 om 08:15

en je zelf dan sowieso een kans op Europees voetbal door de neus boren?
Zullen de fans ook echt waarderen!

Vind dit echt een super reactie. De Jong zet zichzelf op de beste manier boven deze dwazen. Hoe graag we het ook willen zal rascisme altijd bestaan. We moeten dit gedrag nooit accepteren, maar je kan bepaalde dingen niet uit de mens krijgen. Wel zou het eens mooi zijn als beide clubs gewoon van het veld stappen.

Is altijd lastig om hier een goede balans in te vinden, proberen tegen op te treden.

Maar teveel aandacht spoort ook weer andere dwazen aan om met de rage mee te doen.

Denk dat discriminatie nooit uit te bannen is, moet er wel proberen tegen op te treden zeker als je weet wie het gedaan heeft.

Weet wel dat er genoeg groeperingen in Suriname elkaar ook discrimineren, is niet alleen een voorrecht voor blanken.

Maar komt helaas nog heel veel voor.

12 mei 2014 om 10:12

"weet wel dat er genoeg groeperingen in Suriname elkaar ook discrimineren, is niet alleen een voorrecht voor blanken."

In het voetbal is het vooral gericht richting zwarte spelers, maar vergis je niet over het algemeen begint "omgekeerde" racisme enorm toe te nemen. Bv buitenlanders die zich, onterecht, gediscrimineerd voelen en daarmee geweld goedpraten e.d.

12 mei 2014 om 11:35

Buitenlanders is misschien verkeerd verwoord daar minderheden op dezelfde manier omgekeerd rascistisch kunnen zijn. Blanken kunnen dit natuurlijk ook zijn maar het komt veel minder voor aangezien er nog altijd meer racisme komt vanwege een blanke gericht tot een andere ras, helaas.

Hoe ik dat vaststel kan je moeilijk in woorden uitdrukken omdat je het in een situatie moet zien en interpreteren.

12 mei 2014 om 12:12

haha je haalt de woorden uit me mond !!

In su doet men ook aan hun eigen dosis van discriminatie als geboren surinamer kan ik het wel weten het is wat je zegt discriminatie is een probleem van de mens niet zo zeer van de blanke mens (maar hellaas in de geschiedenis liegt het er niet om dat de blanke persoon)
een groot aandeel heeft in het woord Discriminatie

Kijk maar zuid-afrika nog tot de begin jaren 90 (als klein voorbeeld)

Maar als je dan kijkt in afrika hoe stammen elkaar dagelijks discrimineren
en afmaken om de meest bizare redenen !!

12 mei 2014 om 13:25

Rishi81,

Je hebt zeker gelijk dat de blanken inderdaad, in het verleden zich ook niet van hun goede kant lieten zien.

Ja die stammenoorlogen in Azië zijn ook vreselijk, verder worden ook heel veel mensen naar mijn mening gediscrimineerd op basis van hun geloof.

Ik dacht dat de ultra's van atalanta bergamo politiek links georiënteerd waren?

Hun rellen altijd hard tegen ploegen als lazio etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren