Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Bruyne direct goud waard voor Man City in eerste CL-optreden sinds finale

Laatste update:

Manchester City heeft dinsdagavond een flinke stap gezet richting de kwartfinale in de Champions League. De bekerhouder won namelijk met 1-3 op bezoek bij het dappere FC Kopenhagen. Kevin De Bruyne maakte zijn eerste speelminuten van dit seizoen in het miljardenbal en had met een goal en anderhalve assist direct een zeer belangrijk aandeel in de zege van de Engelse grootmacht op Deense bodem. Magnus Matsson scoorde bij zijn debuut in het shirt van Kopenhagen, maar die goal kon een nederlaag dus niet voorkomen.

Aan de kant van Kopenhagen was er dinsdagavond dus een basisplaats voor Matsson als linkshalf. De Deen werd in de winterstop voor iets meer dan vier miljoen euro overgenomen van NEC en maakte zijn officiële debuut voor de Deense topclub. Een linie achter hem startte Kevin Diks, met een verleden bij onder meer Vitesse en Feyenoord, als linksback.

Guardiola koos zoals verwacht voor Ederson onder de lat. De Engelse verdediging bestond (van rechts naar links) uit Kyle Walker, John Stones, Rúben Dias en Nathan Aké. Bernardo Silva en Rodri zorgden voor de balans op het middenveld. De aanvallende impulsen kwamen van Phil Foden, De Bruyne en Jack Grealish. Erling Haaland was de aanvalsleider van the Citizens in het Parken Stadion in Kopenhagen.

Manchester City zette direct de toon in Kopenhagen en was tot tweemaal toe dicht bij de zo gewenste vroege openingstreffer. De Bruyne kopte echter naast uit een afgemeten voorzet van Aké vanaf links. Diezelfde Aké kreeg kort daarna een unieke kans van dichtbij, nadat een kopbal van Dias onschadelijk was gemaakt door doelman Kamil Grabara. De Nederlander verprutste echter de haast niet te missen kans.

Na tien minuten spelen brak het sterkere Manchester City alsnog de ban. Op aangeven van Foden schoot De Bruyne de bal vanaf binnen de zestien onberispelijk in de verre hoek. Het was het eerste doelpunt dit seizoen van de Belgische spelmaker in de Champions League, waarin hij vanwege blessureleed nog niet schitterde. Zijn laatste Champions League-optreden dateert van juni vorig jaar, toen hij in de met 1-0 gewonnen finale tegen Inter na 36 minuten afhaakte met een blessure. De Bruyne keerde exact een maand geleden terug en staat inmiddels op twee goals en zes assists in zeven duels in alle competities.

Er was halverwege de eerste helft tegenslag voor het dominante Manchester City. Grealish kreeg een tik en kon niet verder, waardoor Guardiola Jérémy Doku binnen de lijnen bracht. Manchester City bleef desondanks onverminderd aanvallen en had pech toen een voorzet van Silva via Kopenhagen-verdediger Denis Vavro op de lat belandde. Foden leek kort daarna ook af te haken, maar kon na een blessurebehandeling toch verder.

Waar iedereen dacht aan de 0-2, daar verscheen in de 34ste minuut de 1-1 op het scorebord. Een slordige pass van Ederson kwam terecht bij Mohamed Elyounoussi, wiens schot nog werd geblokt. De rebound viel echter voor de voeten van Matsson, die de bal op rand zestien in de rechterhoek schoot: 1-1. Grote vreugde bij de fans en de miljoenenaankoop zelf na de gelijkmaker die toch wel uit de lucht kwam vallen.

Manchester City herstelde de voorsprong nog voor rust. De Bruyne kreeg de bal in een duel met Matsson enigszins gelukkig bij Silva, die snel schakelde en de bal op fraaie wijze en met links in de verre hoek liet verdwijnen: 1-2. De Bruyne kreeg de assist overigens niet officieel op zijn naam. Een tegenvaller voor Kopenhagen, dat zich knap had teruggeknokt in de wedstrijd.

De bekerhouder ging na rust op zoek naar de derde treffer, met De Bruyne en Doku als de grote roergangers op aanvallend vlak. Haaland probeerde zich ook te onderscheiden, maar de Noorse aanvalsleider maakte een ongelukkige indruk in Kopenhagen. Diks kreeg een kwartier voor tijd geel voor een charge op Silva, die ondanks de pijn de strijd kon hervatten.

Met nog ruim tien minuten te spelen ging de niet fitte Silva toch naar de kant. Zijn Portugese landgenoot Matheus Nunes kreeg hierdoor nog even de kans zich te bewijzen. Kort daarvoor wist Scott McKenna met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen dat Haaland het duel in het slot zou gooien. De 1-3 kwam er alsnog in blessuretijd, toen Foden raak schoot op aangeven van de uitblinkende De Bruyne. De return in Manchester volgt op 6 maart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wil ook eens anderhalve assist hebben in een wedstrijd!

Mooi dat ie weer terug is. Jammer van zijn kapsel.

13 februari 2024 om 23:02

Ik vind het hem beter staan dan de oude kapsel van hem haha

13 februari 2024 om 23:07

Toch mooi altijd hoe smaken verschillen. Ik persoonlijk vind dit kapsel helemaal niks.

13 februari 2024 om 23:15

Oh ik dacht die heeft de boel gemillimeterd en roze geverfd a la Ryan Babel ofzo. Blijkt alleen 5cm langer te zijn dan voor zijn blessure haha!

13 februari 2024 om 23:19

Hij heeft gewoon het kapsel van Grealish nu. Vind het vooral jammer dat Kevin nu gewoon iets minder zichzelf lijkt. Vandaar..

13 februari 2024 om 23:23

Vind het wel tof staan.

14 februari 2024 om 12:05

Beetje alsof iemand Z'n fazant aan het uitlaten is

Kopenhagen maakte er een geweldige eerste helft van door hoog druk te zetten en met hoge intensiteit te spelen. In de tweede helft waren ze op en schakelde City terug op balbezit. Het werd een trainingspartijtje in de tweede helft

13 februari 2024 om 23:44

Wat vind jij als City fan van Haaland? Ik ben liefhebber van City en geen supporter, maar voor mij is kijken naar City zoveel leuker als Haaland niet speelt. Geweldige afmaker en dodelijk in de tegenstoot, maar in balbezit is hij zo vreselijk beperkt.

14 februari 2024 om 08:49

Als Alvarez diep in de spits wordt gegooid zie je hem ook bijna de hele wedstrijd niet. Die wordt pas goed als hij mag zwerven. Het ding is dat ik jarenlang toch een killer in de 16 heb gemist. Met een valse 9 spelen ziet er leuk uit, maar je kan bijna nooit een gevaarlijke voorzet geven. Het is leuk om in balbezit te blijven, maar je scoort zonder Haaland lastiger in bepaalde wedstrijden. Daarnaast is Haaland gevaarlijk op de counter. City was vorig jaar door Haaland echt beter dan daarvoor hoor in het forceren vam goals. Het tandem De Bruyne-Haaland is ook echt goud!

Dat middenveld van City in vorm is echt absolute fraude. Als je alleen al Rodri en Kevin hebt is het al klaar. Maar dan heb je nog doodleuk Bernardo Silva en Foden die zo balvast zijn, sterk in de kleine ruimte, een dribbel hebben, overzicht en een steekpass. Absoluut het allerbeste middenveld ter wereld.

13 februari 2024 om 23:54

Kroos, Valverde, Bellingham, Tchouameni, Camavinga, Modrid, Brahim Diaz.

14 februari 2024 om 00:06

Doe mij maar het middenveld van City.

14 februari 2024 om 00:25

Mooi middenveld. Een goede nummer 2. Niet meer dan dat. Rodri is de beste op zijn positie evenals De Bruyne. Bellingham is bizar goed, maar echt nog niet beter dan Kevin. City speelt ook aanvallender voetbal wat mij meer aanspreekt. Vorig jaar hebben we overduidelijk het klasse verschil gezien. Dit jaar met Bellingham wellicht een herkansing voor Madrid om te laten zien dat ze het nu wel aan kunnen.

14 februari 2024 om 08:52

Het middenveld van City is veel dominanter in balbezit dan Real. De bal gaat zo snel en vloeiend rond. Alsnik me niet vergis creeert City normaliter de meeste kansen van alle teams ter wereld. Dat komt voornamelijk door het middenveld. Valverde en Bellingham pikken makkelijk een goaltje mee, maar die spelen een ander soort voetbal

14 februari 2024 om 12:14

Barcelona’s middenveld creëert momenteel het meest als ik het niet mis heb.

14 februari 2024 om 07:51

Had Johan toch niet gelijk met z'n zak geld en scoren enzo. Jammer

City speelde vandaag weer voetbal hoe het gespeeld hoort te worden. Als de ploeg in vorm is en er zin in heeft dan gaan ze de CL weer winnen. Als ze gas hadden gegeven dan hadden ze het laatste halfuur Kopenhagen echt kapot gespeeld.

Zonder twijfel de sterkte ploeg ter wereld en een genot om naar te kijken. En wat is Doku een leuke speler. fantastische dribbel. België heeft weer een potentiele parel in huis

14 februari 2024 om 02:18

Jammer dat ze dat voetbal blijkbaar alleen kunnen door financiële doping. Ik vind het altijd bijzonder dat mensen het clubs kunnen vergeven om fraude te plegen wanneer ze mooi voetbal spelen. Neem hierbij Juventus, iedereen blijft dat onthouden terwijl city veel recenter is gebeurd.

14 februari 2024 om 07:05

Juve is niet beschuldigd voor fraude maar voor het oneerlijk zijn aan de serie A. Wanneer je geen artikel van de wet overtreedt, kan je deze nog krijgen in Italie. Alé, 1 ploeg krijgt dat dan. Anderen mogen het blijkbaar wel doen.

14 februari 2024 om 07:54

Punt is dat het er inmiddels zoveel zijn dat dat de wereld nu is. City, Chelsea, Barça, Parijs... Allemaal hetzelfde. Zonde voor clubs als PSV, Ajax, Arsenal, Napoli. Kan ook niet zo van City of Chelsea genieten dan wanneer een van die andere clubs een mooie pot laat zien

14 februari 2024 om 08:25

Allee Jim, kop in het zand. Er is genoeg mis bij Juve, wijzen naar anderen is niet sterk. Mijn club in verleden ook overigens

14 februari 2024 om 08:56

Het is niet meer dan logisch dat je geld nodig hebt om structureel 1 van de beste clubs te zijn. Laten we niet vergeten dat United, Chelsea en Arsenal netto vergelijkbare gedragen uitgeven. Ook PSG staat hoog op het lijstje. United wacht echter al 10 jaar op een kampioenschap

14 februari 2024 om 12:16

Wanneer heeft Barcelona fraude gepleegd?

14 februari 2024 om 06:35



Wat bedoel je? City die misschien geen zin heeft om de CL te winnen….?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren