Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer velt keihard oordeel over Ajax: ‘Van stront kun je geen chocola maken’

Laatste update:

Ronald de Boer is bij de Pak Schaal Podcast van Voetbal International ingegaan op de bestuurlijke crisis bij Ajax. Ook sprak de oud-Ajacied over de kwaliteit van de Amsterdamse selectie en over de eventuele terugkeer van zijn tweelingbroer Frank de Boer.

"Wat moet er nu gebeuren?", snijdt medepodcasthost Arco Gnocchi het onderwerp aan. "Het klinkt misschien hard, maar van stront kun je geen chocola maken", velt De Boer een keihard oordeel over de huidige staat van de selectie van de recordkampioen.

"Ik maak me oprecht zorgen, van: waar gaat dit heen?", vraagt de voormalig middenvelder zich af. "Want je kan ook niet even vijf toppers halen. Die denken ook, wat heb ik daar op dit moment te zoeken? We hebben over twee weken de degradatietopper FC Utrecht - Ajax", stelt De Boer gekscherend. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik heb gisteren (1-2 verlies tegen AZ zondag, red.) gekeken. Het was erbarmelijk slecht."

"Niks tegen de jongens die gekomen zijn," vervolgt De Boer. "Die zijn alleen maar blij dat ze bij Ajax spelen, maar het kan toch niet dat je in groten getale jongens uit de tweede divisie haalt en denkt: die kunnen dat ook op een hoger niveau. Iedereen dacht dat we het Bayern München of Paris Saint-Germain van Nederland konden worden voor de komende twintig jaar. Dat is nu allemaal vervaagd en dat doet pijn", concludeert de oud-international.

Frank de Boer
Op de vraag of Frank de Boer, momenteel actief als coach bij Al Jazira, nog zit te wachten op een functie bij de hoofdstedelingen, laat Ronald de Boer in het midden. "Frank is eerder gebeld, maar die werd toen al zwetend wakker om twee uur 's nachts met de gedachte dat hij die slangenkuil weer in zou moeten", memoriseert de tweelingbroer.

"Maar hij blijft natuurlijk Ajacied in hart en nieren, dus je weet het nooit. Als Louis Van Gaal belt kan dat wat losmaken, maar Frank is op dit moment niet zo happig. Hij heeft net een haartransplantatie gedaan en hij wil natuurlijk niet dat die haren er nu weer uitvallen door de stress", grapt de oud-Ajacied.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou ja verklaar mij maar gek, maar ik zou als Ajacied de komst van Frank de Boer op dit moment best wel toejuichen. Zie zo niet 1,2,3 een betere trainer klaar staan. En Frank werkte in zijn 1e periode als trainer nou ook niet met een briljante selectie.
Al mag Reiziger van mij ook zeker de kans krijgen, die had dat vorig jaar al verdient boven Heitinga.

10 oktober 2023 om 18:29

Ik vind Frank de Boer als mens een prima persoon (al vind ik zijn zandbak keuze jammer). Alleen ik denk niet dat Frank een handige keuze is voor Ajax op dit moment. Zijn laatste avontuur bij het NL elftal was ook niet geslaagd en daar zag je al dat hij niet zo goed tegen veel media aandacht kan. Dat is geen handige eigenschap bij een Ajax wat op dit moment in vuur en vlam staat en waar de druk nogal hoog is. Dick Advocaat zie ik ook al voorbijkomen, zou ik als Ajax ook niet doen.

10 oktober 2023 om 18:31

De Boer heeft bewezen een fundament te kunnen leggen. Hij zou de ideale tussenpaus zijn om de stabiliteit terug te brengen. Daarna een technische functie om het Ajax-DNA te behouden.

10 oktober 2023 om 22:15

Wat is dat precies? Het Ajax-DNA?

11 oktober 2023 om 04:31

Zal ik je uitleggen @-NEC-

Het Ajax DNA is dat gewoon een voetbalclub bent dat attractief voetbal wilt spelen maar denkt dat alleen jouw club dat op 1 bepaalde manier kan bereiken terwijl dat helemaal niet het geval is. Dan benoem je het Ajax DNA om het allemaal moeilijker te laten lijken als het is.

10 oktober 2023 om 18:41

Hij is letterlijk nergens geslaagd en toch wil je hem terug? Nu is Ajax net de club waar de wel wat heeft laten zien(al was z’n spel verre van goed)dus zou best kunnen werken, maar tis zo, tja akkoord gaan met middelmaat. Kan je net zo goed VD Beek,Sanchez, Sighthorsson,Serero etc terug halen..Gewoon interim trainer neerzetten en in de tussentijd zoeken naar (relatief) goede trainer (want echte goede trainers zijn momenteel natuurlijk niet beschikbaar, buiten Conté en Zinedane om)

10 oktober 2023 om 19:44

Je kunt toch wel toegeven dat Frank de Boer bij Ajax toch gewoon geslaagd is? 4 titels in 3,5 jaar heeft niemand hem letterlijk ooit nagedaan. En veel mensen vergeten vaak ook zijn eerste 2 jaar, toen won hij 2 titels met goed voetbal. Pas later kwam de klad erin. In zijn eerste wedstrijd speelde hij met Ajax jouw cluppie nog aardig zoek in eigen huis bijv
Overigens heeft hij bij Atlanta ook niet gefaald, daar heeft hij 2 prijzen gepakt in anderhalf jaar. Niet de titel, maar Atlanta was dan ook geen favoriet. Het jaar voor zijn komst wonnen ze vrij onverwacht, en voor het eerst, de titel in de Mls.
Als interim lijkt me Frank zeker geschikt voor nu. Kan een basis leggen, kent de club, kiest voor eigen jeugd, en ik gok dat hij dat toch zelf wel zou willen als ze hem vragen nu.

10 oktober 2023 om 22:18

Niet helemaal waar over Atlanta. Die hadden ook echt wel een van de beste selecties van de MLS toen De Boer er zat. Hij heeft inderdaad echt niet gefaald daar. Maar het is niet zo dat het toevallig was dat Atlanta het jaar ervoor de titel pakte. Hij had echt wel enkele topspelers voor MLS begrippen.

11 oktober 2023 om 13:42

Wellicht een van de beste maar dat maakt ze niet meteen titelfavoriet. Dus heb je ook zeker niet gefaald als je geen kampioen wordt, die club bestond toen nota bene net 5 jaar. In het jaar dat ze kampioen werden hing alles aan Josef Martinez, die schoot de ene na de andere binnen. En als ik me niet vergis is hij er een half jaar uit geweest met een flinke blessure onder het bewind van de Boer..

10 oktober 2023 om 18:44

Frank de Boer als interim zou ik ook toejuichen. Reiziger zeker niet. Is nog veel te onervaren om in zo'n chaos te gaan opereren. Dat zou hem alleen maar schaden.

10 oktober 2023 om 22:38

Ik denk dat Frank de Boer een dergelijke klus nu anders ook niet heel goed kan gebruiken.
Als ik hem was, dan zou ik, zeker gezien al zijn klussen na Ajax, een stabiele omgeving zoeken en niet een club waar het op dit moment van boven tot onderin ongeregeld is.
Als hij (wederom) niet slaagt, dan kan dit hem ook verder schaden.

10 oktober 2023 om 19:31

Frank de Boer is ook niet per se een slechte coach in het algemeen, maar hij is vooral niet in staat om met een eindproduct te werken, of iets dat daar al redelijk in de buurt van komt. De kracht van De Boer ligt bij het ontwikkelen van aanwezige talenten en het bouwen van een fundament binnen een selectie.

10 oktober 2023 om 19:52

wouw, dat er echt mensen zijn die serieus Frank de Boer terug willen, de man die verder overal is mislukt.
Ja 4 keer kampioen met Ajax, kampioenschappen behaalt doordat de concurrentie op dat moment faalde.
Dezelfde concurrentie die nu de zaken wel op orde hebben en echt niet meer tegen de "kleintjes" punten gaan laten liggen wat ze toen wel deden.
Nee, dan nog liever Steijn laten zitten.

Die oud Ajaxcieden hebben helaas allemaal praatjes op de tv! Maar wanneer er hulp nodig is en de club naar de klote gaat geven ze niet thuis! Top bedankt jongens 👏🏾👏🏾

10 oktober 2023 om 18:31

Lekker makkelijk Giorg,
Volgens mij zijn er ondertussen 3 namen toegevoegd met Ajax verleden. Je kan wel een blik oud Ajacieden naar binnen fietsen maar die moeten wel iets kunnen toevoegen

Wat wil je dat de Boer gaat doen?

10 oktober 2023 om 19:29

Er zijn 3 namen toegevoegd niet de namen die echt wat uitstralen!

10 oktober 2023 om 19:30

Ik denk aan namen die wereldwijd bekend staan en in het buitenland bij de topclubs gerespecteerd worden! Dan denk ik aan van Basten Seedorf Davids en ga zo maar door!

10 oktober 2023 om 21:15

Alleen van Gaal kan dit niet. Zijn gezondheid laat hem ook in de steek. Zijn discipelen uit de tijd van 95 kunnen een mooie toevoeging zijn!

10 oktober 2023 om 18:32

De beste stuurlui...

10 oktober 2023 om 21:13

En laten het vooralsnog over aan iemand die ziek is en iemand die zijn vrouw vandaag is verloren. Zo zie je maar eens wie de echte Ajacieden zijn. Degene met het meeste persoonlijke leed stappen in op het moment dat onze club iedereen het hardst nodig heeft. Zij doen het wel. Ik heb oneindig veel respect voor Louis en John dat ze dit, in hun extreem zware persoonlijke omstandigheden, aangaan. Ongeacht hoe het met ze uitpakt, mij hebben ze gewonnen.

10 oktober 2023 om 21:29



Het is mij wat te makkelijk om te zeggen dat iedereen het maar zou moeten doen, want mensen met flink leed doen het ook. Het is niet perse iets waartoe je moreel verplicht bent. Supporters doen alsof het wel zo is, maar dat is onzin.
Als een Ajax icoon op dit punt in zijn leven niet genoeg energie heeft om in te stappen, moet hij het niet uit plichtsgetrouwheid toch doen en zichzelf wegcijferen.
Overigens is het wel goed een tijdje geen succes. Dat spoelt de rotte appels en de successupporters weg. Een ander bijproduct is dat je weer met Ajax supporters kan praten op een genuanceerde manier

10 oktober 2023 om 21:25

De club heeft een aantal Ajax jongens naar z'n grootje geholpen, met als meest recente voorbeeld Heitinga. Je hoeft niet het belang van een voetbalclub boven je eigen persona te plaatsen vind ik. Dus ik snap deze mensen wel. Die weten hoeveel stress er bij komt kijken. Ajax is altijd een soort van slangenkuil, zoals Ronald het ook al noemt, maar met de huidige malaise is het echt een poel van ellende.

Frank, 4x landskampioen met een Ajax van bedenkelijk niveau, verguisd door de eigen supporters wegens de 'attractiviteit' van zijn teams ,zou nu de geroepen persoon zijn om Ajax uit de brand te helpen?

Ik zou voor nu even vriendelijk bedanken ...

10 oktober 2023 om 18:33

Als je dan toch gaat voor iemand die een stuk minder attractief voetbal ambieert, om een beetje zekerheid in te bouwen, zet dan nog liever Advocaat voor de groep...

10 oktober 2023 om 18:38

Die zal je in het begin inderdaad meer punten opleveren door een betere organisatie, maar die heeft niets in zijn genen dat in iets ook maar lijkt op het "Ajax-dna"

10 oktober 2023 om 19:54

Daarom zou ik hem ook max. tot het einde van dit seizoen voor de groep zetten zodat je mogelijk nog in de top 5 eindigt en volgend jaar een frisse wind (onder leiding van Kroes) met een nieuwe coach die wel het niveau aan kan, en hier en daar wat aanpassingen in de selectie (hoewel ik denk dat een hoop van de huidige spelers ook gewoon een enorme dosis zelfvertrouwen missen onder Steijn en best prima kunnen voetballen).

10 oktober 2023 om 20:06



Wat is op dit moment, ik herhaal, op dit moment nou belangrijker. Ajax DNA of succes

10 oktober 2023 om 20:47

Ajax DNA en succes zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

10 oktober 2023 om 21:03

Degene die van de huidige selectie waarschijnlijk het meeste 'Ajax-DNA' bezit, is een broodvoetballer die reeds voor AGOVV, Twente, AZ en nog een paar andere verenigingen uitkwam...

10 oktober 2023 om 22:43

Op dit moment is succes het belangrijkste. Later proberen het ook of met goed en dwingend voetbal te doen.

10 oktober 2023 om 18:38

De grap is dat het gebrek aan attractiviteit echt onzin is. Ja, de laatste drie seizoenen misschien, maar de eerste drie seizoenen waren er periodes met super leuk en aanvallend voetbal. In 14/15 en 15/16 waren zijn selecties ook wel erg matig.

11 oktober 2023 om 01:15

De grap is dat het gebrek aan attractiviteit helemaal geen onzin is. Ik had een seizoenskaart en ging bij vlagen met tegenzin naar het stadion na het seizoen 11/12. Frank de Boer stelde echt matige spelers op en vertelde volgens mij aan Overmars dat er niks hoefde te komen. Teveel vertrouwen in eigen jeugd. Eerste beste seizoen nadat hij vertrok werden ineens aankopen gedaan. Lesley de Sa, Andersen, Ricardo van Rhijn. Duarte op linksback. Echt armoe troef.

11 oktober 2023 om 07:24

Dan heb je het over de laatste drie seizoenen. In de eerste drie seizoenen hadden we ook mindere periodes, maar speelden we met spelers als Eriksen en Vertonghen vrij aardig voetbal. Daarna kwam de middelmaat. Dat was juist niet Franks keuze.

10 oktober 2023 om 19:19

Hij werd kampioen mede doordat de tegenstanders ook niets presteerden maar dat lijkt dit jaar anders te zijn. Hij werd met ongeveer 80 punten kampioen, en dat 4 jaar achter elkaar. Dat je zo weinig punten nodig had is voor een periode van 4 jaar is nooit meer voor gekomen

10 oktober 2023 om 19:32

Niet overdrijven. Frank werd kampioen met Ajax met 76. 76. 71 en 71 punten.

Knappe prestatie om 4x kampioen te worden maar (vooral (2x) 71) is een echt bizar laag aantal punten.

10 oktober 2023 om 21:37



Als hij verreweg de beste selectie had dan zou het terecht zijn de kampioenschappen niet te zien als topprestatie. Echter, hij deed het met nogal matige spelers.
Ik heb het idee dat iedereen de kampioenschappen naar beneden praat met terugwerkende kracht vanwege zijn latere falen. Hij is dusdanig geflopt dat zijn eerdere successen wel een 'fluke' moeten zijn.
1 en misschien 2 kampioenschappen zou je nog kunnen devalueren, maar 4 op rij?
Het is niet realistisch om dat allemaal af te doen als normale of zelfs slechte prestatie.
Aangezien Ajax nu weer een bagger selectie heeft, zou het aanstellen van F. de Boer zeer passend zijn. Je moet nu ook niet een goede kandidaat om zeep helpen, die moet je een zo goed mogelijke start geven en in de zomerstop laten beginnen.


11 oktober 2023 om 10:45

Wat is naar beneden praten. Hij is 4x kampioen geworden. Dat kwam vooral omdat alle ploegen erg matig presteerden (zeker qua punten). In hoeverre een andere trainer met dit materiaal betere prestaties (meer punten) gehaald had weten we niet. Maar het is niet dat hij overpresteerde. hij werd kampioen omdat de rest onder presteerde. En dat laatste zie ik niet zo heel snel meer gebeuren.

ik vraag mij dan ook af wat de toegevoegde waarde van F. de Boer moet zijn. Ik kan hem nog vooral herinneren aan hoe hij zielig in de bus zat na het gelijke spel van Ajax bij de Graafschap. In deze wedstrijd heeft hij hele vreemde keuzes gemaakt.

Tja. Dit kun je toch niet zeggen? De potentie komt er zeker weten nog niet uit bij de nieuwe spelers. Maar om ze dan af te doen als 'stront' gaat toch veel te ver?

10 oktober 2023 om 20:17

Stront is wel een vervelend woord ja. Je kan ook iets zeggen als: Je kan van een driewieler ook geen sportauto maken. Maar dat vraagt wellicht wat veel van Ronald.

10 oktober 2023 om 21:40

Het is wat lomp, maar wel sprekend.
Je kunt er vast wel meer uithalen, maar je maakt er geen kampioenskandidaten mee.
In een goed draaiend elftal kun je 1 a 2 van deze spelers wel inpassen zonder dat het niveau daalt, maar meer ook niet.
Daarnaast zijn de goede spelers vertrokken en zijn spelers die leuk zijn als opvulling gebleven.
Typische voorbeeld is Bergwijn. Taylor is ook een goed voorbeeld. Zelfs voor Berghuis geldt dit, zij het in mindere mate weliswaar.

Ik vind het wel wat voorbarig. Jongens als Tahirovic kunnen zich nog prima ontwikkelen, Forbs is best een aardig talent. Geen 14-20 miljoen 'aardig', maar toch best een leuk talent met groeipotentie. Sutalo zal ook vast wel beter kunnen dan wat we nu zien.

Wel ben ik het met de strekking eens dat je niet zomaar kunt shoppen in de 2. Bundesliga en de Ligue 2 en dan verwachten dat ze wel even mee gaan komen met Ajax. Dan ben je wel volslagen wereldvreemd als technisch directeur.

Echter geloof ik niet dat de gehaalde spelers grotendeels van het niveau rechter rijtje zijn. Ik denk alleen wel dat de selectie is samengesteld op basis van individuele data waarbij volledig voorbij is gegaan aan een speelstijl en balans. Dan hoeven de spelers niet eens zozeer slecht te zijn, maar dan weet je ook dat ze bij lange na hun niveau niet gaan halen.

Zet Suso bijvoorbeeld bij FC Twente neer en de kans is aanwezig dat hij Smal naar de bank speelt. Posteer de uitstekend spelende Regeer nu bij Ajax en de kans is groot dat hij net als de overige middenvelders volledig verzuipt. Het is in dit Ajax momenteel gewoon heel lastig om je niveau te halen. Deels vanwege het mentale aspect, maar ook deels omdat er totaal geen logica zat en zit in het samenstellen van een collectief.

10 oktober 2023 om 21:43

Als het jonge jongens waren die nog maar recent begonnen waren a la Dumfries dan is het ook wat anders dan jongens die al ouder zijn waarvan je eigenlijk al zeker weet dan hun plafond is bereikt.
Tahirovic, Forbs, Mannsverk, Sutalo, Sosa zouden allen wel goede spelers kunnen zijn in een goed draaiend team. Maar iedereen kan wel zien dat de potentie niet perse enorm is -understatement-.

11 oktober 2023 om 10:48

Ik denk ook dat een aantal spelers zeker wel door zouden kunnen breken bij Ajax. Het grootste probleem blijft echter (in mijn ogen) dat er totaal geen ervaring en leiderschap in dit elftal zit. Wie moet deze jonge spelers begeleiden ? Vooral daarin is Sven volledig doorgeslagen.

11 oktober 2023 om 13:19

@janssen - Mee eens. Je hoeft geen expert te zijn om te weten dat spelers als Berghuis en Bergwijn dat helemaal niet kunnen. Dit elftal zit betreft meerdere aspecten slecht in elkaar.

Ja deze conclusie kon je ook al in juli/augustus trekken. Zoals de boer het omschrijft, zou ik in het kader van een ban hier op vz, niet gedurfd hebben en hield het zelf bij B-garnituur.
Maar uiteraard heeft ronald volledig gelijk

Niet om te haten maar als Feyenoorder ben ik toch heel blij dat Ajax niet het Bayern of PSG van Nederland is geworden want dat lijkt me toch erg jammer. Ik snap de frustratie bij Ajacieden over het beleid en de prestaties van hun club maar laten we niet overdrijven, Ajax kan in al die goede jaren ook er wel eens 1 of 2 slechte jaren tussen hebben, financieel staan ze er beter voor dan heel veel Europese topclubs en als ze snel voor een andere trainer verder gaan zie ik ze zelfs dit seizoen gewoon nog minimaal 5de worden, je kan de selectie wel bagger vinden maar als je een trainer hebt die Bergwijn op 10 zet een spits als buitenspeler neerzet en continu met de verdediging schuift net als het middenveld wordt het natuurlijk nooit wat.

11 oktober 2023 om 13:23

Ik ben van mening dat andere clubs dan maar een tandje bij moeten schakelen. Ajax lag niet enkel zover voor omdat het zelf dingen deed die geen andere club ter wereld deed. Een grote oorzaak was ook het waardeloze beleid in Rotterdam en Eindhoven. Niet 1 of 2 seizoenen, maar meerdere jaren. Pas nu hebben die clubs het aardig op orde en dan is het zaak om waarde te blijven genereren. Dat hadden ze bij Ajax destijds snel door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren