Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dario Dumic laat de Eredivisie na 91 wedstrijden op de teller achter zich

Laatste update:

Dario Dumic vertrekt bij FC Twente en zet zijn carrière voort bij SV Sandhausen in de 2.Bundesliga, zo bevestigen beide clubs dinsdagmiddag. De verdediger kwam in de zomer van 2020 naar Enschede en speelde sindsdien 29 officiële wedstrijden. Dumic beschikte over een aflopend contract en kwam dit seizoen niet verder dan vier invalbeurten, waardoor Twente openstond voor een transfer.

Dumic stond dit seizoen slechts achttien minuten op het veld in de Eredivisie. Door de goede ontwikkeling van revelatie Mees Hilgers, en doordat Julio Pleguezuelo is hersteld van een kruisbandblessure, was er voor de 29-jarige Bosniër weinig aanleiding om te blijven. Hij werd medio 2020 overgenomen van FC Utrecht, dat hem ook al geen vaste basisplaats had kunnen bieden. Dumic werd door Utrecht al verhuurd aan Dynamo Dresden en SV Darmstadt 98 en heeft dus de nodige ervaring in de 2.Bundesliga. In het verleden kwam hij ook uit voor NEC; in totaal speelde Dumic 91 wedstrijden in de Eredivisie.

"Ik ben blij om hier te zijn en ik ga alles geven om ervoor te zorgen dat we onze doelen gaan bereiken", zegt Dumic op de website van zijn nieuwe club, die zestiende staat op het tweede niveau van Duitsland. "De 2.Bundesliga past goed bij mijn speelstijl. Ik ben bekend met Duitsland en met SV Sandhausen en ik weet zeker dat we bij elkaar passen." Trainer Alois Schwartz wijst eveneens op de ervaring van Dumic en Duitsland en spreekt ook zijn vertrouwen uit in een goede samenwerking.

SV Sandhausen had dit seizoen al een huurling uit de Nederlandse competitie in dienst, maar stuurde Christian Conteh maandag voortijdig terug naar Feyenoord. De huurperiode van Conteh bij Sandhausen werd geen onverdeeld succes. De aanvaller speelde slechts 69 minuten, verspreid over 4 wedstrijden waarin hij geen enkele keer basisspeler was. Conteh liet in Duitse dienst uiteindelijk één assist noteren. Sandhausen had voldoende gezien en maakte maandag per direct een einde aan de huurperiode van Conteh.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dario is een topper, nooit zeuren, altijd hard werken en zich overal voor in zetten.
Ik denk dat dit een hele mooie stap voor Dario is, in een redelijk sterke competitie.
Denk dat hij hier wel kans maakt op een basis plaats, want wat er nu bij Sandhausen achterin loopt is ook niet bijster sterk.

Mooie binnenlandse transfer naar een sterkere competitie, succes Dario!

Vind eigenlijk wel jammer dat hij vertrekt, deed het niet onaardig en een prima jongen om erbij te hebben, maar gun het hem van harte en denk dat hij daar wel gaat slagen.

Heel erg jammer dat hij weggaat bij onze FC, maar gun hem dit wel. Een echte prof die nooit zeurt en er gewoon staat als hij nodig is. Kopsterk, goed in de duels en een hele goede mentaliteit. Ik had hem nog graag gehouden bij onze FC. Vorig seizoen mochten er ook een aantal spelers weg die te weinig speelminuten maakten en we hebben allemaal gezien wat er daarna gebeurt is. Pleguezuelo komt net terug van een kruisband blessure. Voor Hilgers is dit zijn eerste echte seizoen in de basis en dus bestaat er nog een reële kans op een terugslag, Pierie is er nog lang niet om te kunnen spelen en dan hou je alleen Pröpper over. Laten we hopen dat hij niet geblesseerd gaat raken of tegen een schorsing op gaat lopen. Want dan gaat het wel heel erg lastig worden om bij de eerste 8 te blijven.

4 januari 2022 om 18:04

Staring en Oosterwolde kunnen ook centraal spelen

Dumic haalde een heel hoog niveau bij NEC kan ik me herinneren, een prima verdediger voor een middenmoter.

Dumic en Ilic voegden door de goede ontwikkeling van (o.a.) eigen jeugd te weinig toe nog. Goed om te zien dat we door een vroegtijdig vertrek in ieder geval op de salariskosten van deze 2 kunnen besparen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren