Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani Alves feest één dag na zijn vrijlating tot 5 uur ‘s ochtends in zijn villa

Laatste update:

Dani Alves werd maandagmiddag op borgtocht vrijgelaten uit de gevangenis in Barcelona. De voor verkrachting veroordeelde Braziliaanse oud-international heeft de borgsom van 1 miljoen euro bij elkaar gekregen en mag daardoor het hoger beroep tegen zijn veroordeling in vrijheid afwachten. Een dag na zijn vrijlating zou hij tot vijf uur in de ochtend feest hebben gevierd.

Op 22 februari jongstleden werd Alves schuldig bevonden aan het verkrachten van een vrouw in een toilet van een nachtclub in Barcelona eind december 2022. De Catalaanse rechtbank oordeelde dat Alves voor vier jaar en zes maanden achter tralies moet zitten, nadat het Spaanse Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar en een schadevergoeding had geëist.

Geen van de procederende partijen was eind februari tevreden met de rechterlijke uitspraak. Het kamp van de voormalig voetballer heeft de aantijgingen meerdere keren ontkend, al waren Alves’ verklaringen niet altijd waterdicht en paste hij ze meerdere keren aan.

In afwachting van de behandeling van het hoger beroep vroeg Alves om een tijdelijke vrijlating en de rechter besloot dat de Braziliaan zijn beroep in vrijheid mocht afwachten voor een borgsom van één miljoen euro.

Deze borgsom werd uiteindelijk ook betaald. Aan de vrijlating hangen wel enkele voorwaarden. Zo moet Alves zijn Braziliaanse én Spaanse paspoort inleveren, zodat hij het Iberische schiereiland niet kan verlaten, en mag hij niet in de buurt van het slachtoffer komen.

Feestende Alves


Na het verlaten van de gevangenis ging Alves volgens verschillende Spaanse media direct naar zijn woning in de Catalaanse gemeente Esplugues de Llobregat. De krant Sport schrijft dat hij de villa daarna niet zou hebben verlaten. Maandagavond kreeg de Braziliaan bezoek van twee vrienden, die beiden een capuchon droegen. Zij weigerden om vragen te beantwoorden van de media die zich rondom de woning van Alves hadden verzameld.

Dinsdag, de dag na zijn vrijlating, vierde Alves de verjaardag van zijn vader in een restaurant in Barcelona, waarna het feest met enkele vrienden werd voortgezet in de villa van de momenteel clubloze voetballer. Volgens de Spaanse televisiezender Telecinco zou het er pas na vijf uur in de ochtend rustig zijn geworden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had niets anders verwacht van een verkrachter om eerlijk te zijn..
Edit: Aangezien VZ er geen artikel over maakt maar gezien het feit hoe onze eigen jongens zijn omgegaan met de veroordeling van Promes. Is het voor mij heel verfrissend hoe Felipe Melo zijn oud teamgenoten Robinho en Dani Alves heeft veroordeeld. Ik denk dat het heel belangrijk is dat de mensen naast jou jou corrigeren wanneer jij ernstig over de schreef gaat. Ik hoop dat dit in de toekomst een cultuurverandering teweeg kan brengen zodat het minder vaak voorkomt.

28 maart 2024 om 13:37

Iedereen die na een tijd binnen zitten naar huis gaat om wat voor reden dan ook gaat stoom afblazen, schuldig of niet.

28 maart 2024 om 13:41

Dat is absoluut waar. Maar je weet dat vanaf het moment dat je buitenkomt alle ogen op je gericht zijn. Hou je dan op zijn minst een paar dagen kalm om de eerste storm voorbij te laten trekken. Dit is wel heel erg provocerend.

28 maart 2024 om 13:43

Daarom was het laatste deel in zijn eigen villa.

29 maart 2024 om 03:42

Iedereen is op internet roomser dan de paus toch! Allemaal moraalridders die andere de les willen lezen, omdat hun eigen leven te zielig is!

28 maart 2024 om 13:47

Hij heeft het volgens bepaalde mensen laat gemaakt in zijn eigen huis, dat is de strekking van dit artikel. Denk je dan niet waar hebben we het in hemelsnaam over met elkaar? Of dat hij de verjaardag van zijn vader heeft gevierd?

Hij is berecht etc. en ik ben het helemaal met je eens als je kijkt naar de situatie Promes en hoe Depay daar mee omgaat. Maar op basis van dit artikel slaan we wel een beetje door hoor. Je kan dan volgens op al het gedrag wel een vergrootglas leggen, wat is dan nog wel goed of fout?

28 maart 2024 om 13:58

Je hebt ook wel een punt hoor, hij is op dit moment vrij en het is dan niet verboden om feest te vieren. Het voelt alleen gewoon heel wrang dat hij lekker zit feest te vieren terwijl hij veroordeeld is en het slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid in de put zit.

28 maart 2024 om 13:49

Felipe Melo blijkt een voorbeeldfunctie, mooi!

28 maart 2024 om 14:13

Want jij kent Felipe Melo zeker buiten het veld? Door zijn winnaarmentaliteit is hij af en toe op het veld te ver gegaan maar daar buiten is het een op en top prof. Zegt genoeg dat hij op zijn leeftijd ( wordt dit jaar 41) nog voetbalt en presteert.

29 maart 2024 om 11:50

Tja, je leest wat je wil lezen kerel.

Heeft de verjaardag van zijn vader gevierd. Top journalistiek VZ! Maar dat terzijde hoop dat hij snel weer achter slot en tralies zit.

Dit wist je eigenlijk al van te voren, plus dit kun je niet verkopen aan de slachtoffers.. je wist heus wel dat ie 1 miljoen ergens vandaan zou toveren plus dat ie niet in een klooster ging zitten..hij komt er nog beter van af dan Rubiales! Wat een afgang

28 maart 2024 om 15:52

Ik zou niet weten waar die één miljoen vandaan moet toveren met een carriere die al over is. Publieke functie kan die ook wel op zn buik schrijven met deze rare rechtzaken. Wordt lastig terugbetalen die lening dan. Zou jij hem een miljoen lenen?

28 maart 2024 om 15:58

Het hoeft natuurlijk niet dat er maar één verstrekker is. 20 voetbalmaatjes om 50k vragen kan ook bijvoorbeeld

28 maart 2024 om 16:44

Blijkbaar wel gelukt die 1 miljoen

28 maart 2024 om 19:12

Zou eigenlijk niet weten waarom hij bij anderen voor zn borgtocht aan moet kloppen heeft gruwelijk veel geld verdiend in zn carriere en hij wil dus zeggem dat die daar niks meer van over heeft?

28 maart 2024 om 21:59

Iemand die slim met zijn geld om gaat, laat het niet op de bank staan. Waarschijnlijk een groot deel geïnvesteerd en dat ga je niet zomaar even eruit halen om een borgsom te betalen die je later toch weer terug krijgt

28 maart 2024 om 19:11

Wel raar dat een voetballer als alves die miljoenen zat verdiend heeft bij anderen moet schooien om zn borgtocht te betalen. Vraag me echt af wat zulke lui met hun geld hebben gedaan.

Heeft hij geen huisarrest ? Ik zie het probleem eigenlijk niet zo.

28 maart 2024 om 17:54

Zie jij het probleem niet? Hij is net veroordeeld voor verkrachting en het eerste moment dat hij vrij is, gaat hij gelijk feesten tot laat in de ochtend. Toont wel aan dat hij niks om het slachtoffer geeft. Als het jouw dochter geweest was, waarbij de verkrachter van haar direct feest viert. Zag je het probleem dan wel?

28 maart 2024 om 18:37

Als hij wat om het slachtoffer gaf had hij haar niet verkracht. Ze moesten hem helemaal niet op borgtocht vrijlaten maar nu dat wel het geval is vind ik dat hij gewoon feest mag vieren thuis. Wat moet hij dan doen volgens jullie

Ik zie het probleem niet echt, hij heeft de borg toch betaald (of iemand anders voor hem)? Zolang hij het land niet verlaat is dit toch gewoon zijn goed recht om te feesten tot hoelaat hij ook wilt?

29 maart 2024 om 13:33

Het is misschien wel zijn goed recht, maar het feit dat het slachtoffer getraumatiseerd thuis zit terwijl de dader zit letterlijk te feesten is imo het tegenovergestelde van “het recht laten zegevieren". Om maar iets te noemen.

Aangenomen dat dit artikel klopt: een etentje voor je vaders verjaardag kan ik nog inkomen. Maar voor de rest zou je verwachten dat iemand in zijn positie zich heel low profile houdt. Als je dit dan leest, begrijp ik niets van.

29 maart 2024 om 00:09

Ligt eraan in mijn ogen. Als je bang bent als Alves’ zijnde dat je alsnog de cel in moet, dan is het in die zin begrijpelijker dat je lol gaat maken in plaats van thuis alleen zitten wachten op je definitieve veroordeling. Nog de laatste keren feesten met wat vrienden en ja pa waarna je 4,5 jaar de bak in draait. Want ik vermoed niet dat hij wordt vrijgesproken in hoger beroep namelijk.


Is dit een goed signaal naar de buitenwereld? Nee, maar zijn imago is al naar de klote en mensen zullen hem al een lul vinden. Ook als hij nu thuis alleen tv zat te kijken zou mijn beeld van de persoon Alves niet veranderd zijn. Namelijk dat het een onwijze eikel is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren