Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo biedt zich overal aan, maar niemand gelooft meer in hem’

Laatste update:

Fabio Capello heeft niet met veel plezier naar het afgelopen WK gekeken. De Italiaanse coach, die in het verleden onder meer Real Madrid en AC Milan onder zijn hoede had, schrok van Cristiano Ronaldo en had ook geen goed woord over voor Emiliano Martínez. De keeper van Argentinië wordt door Capello een dwaas genoemd. Sofyan Amrabat kon wel op complimenten rekenen.

Ronaldo haalde met Portugal de kwartfinales, maar stond na de groepsfase zelf niet meer in de basis. Er deden geruchten de ronde over dat de aanvaller gedreigd zou hebben met het verlaten van de selectie als hij vaker gepasseerd zou worden en dat leidt tot een boze reactie van Capello. "Hij heeft de ellende over zichzelf afgeroepen", meldt de Italiaan aan Corriere della Sera. "Het is niet goed voor zijn loopbaan. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, maar hij is arrogant. Hij biedt zichzelf aan bij elke club, maar ze geloven niet meer in hem."

Wie ook niet op sympathie van Capello kan rekenen, is Martínez. De keeper van wereldkampioen Argentinië, die zijn geld verdient bij Aston Villa, vestigde tijdens en na het toernooi de aandacht diverse malen op zijn persoon en dat maakte dat Capello hem een 'dwaas' noemde. Positieve aandacht was er ook, voor Amrabat. "Zijn doorzettingsvermogen, werklust en aantal veroverde ballen doen me denken aan Gennaro Gattuso. Amrabat kan echter nog wat beter voetballen."

Tenslotte werd de ervaren Italiaan ook gevraagd naar de tactische keuzes van bondscoaches, waaronder ook Louis van Gaal. Het systeemdenken van sommige trainers bevalt Capello echter niet. "Ze zeggen heel veel over allemaal systemen, maar ik heb bij alle teams maar een systeem gezien: 9-1. Ze verdedigen als geheel en vallen met veel spelers aan. Het is onzinnig om te zeggen dat het iets anders was. Gelukkig wordt er niet meer zo veel op balbezit gespeeld. Dat is de dood van het voetbal, zo ongelofelijk saai. Het is juist moedig en leuk om vaak vooruit te spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In januari wordt Ronaldo 38 jaar. Het is tijd om hem te waarderen voor de belachelijke loopbaan die hij gehad heeft. Ik denk ook dat zijn salariseisen een groter probleem zijn dan zijn kwaliteiten. Als je er vorig jaar 24 inschopt in alle competities (18 in Premier League en 6 in de Champions League) dan kunnen genoeg clubs je gebruiken.

25 december 2022 om 09:43

Je eerste zinnen en je laatste zin rijmen niet met elkaar. Het is klaar voor Ronaldo, alleen lijkt hij dat zelf moeilijk te kunnen accepteren.

25 december 2022 om 09:47

Ik bedoelde meer dat Ronaldo een absolute legende was, maar nog steeds kwaliteiten heeft en bij menig club een verschil zou kunnen maken. Waar hij vroeger one of a kind was, zijn er nu genoeg spitsen beter, maar blijft hij ook veel beter dan bijvoorbeeld de modale Premier-League spits om het maar even zo te verwoorden.

25 december 2022 om 09:54

Ah check, hij heeft zeker nog kwaliteiten maar vergelijk het eens met Zlatan. Geen onbetwiste basisspeler maar klaagt daar ook niet over. Ronaldo gaat om zich heen schoppen als dat gebeurt. Hij moet een stapje terug doen.

25 december 2022 om 10:09

Eigenlijk zegt hij ook: als Ronaldo akkoord zou gaan met een salaris van bv 5 mil per seizoen, zou hij nog prima in de markt liggen en zouden veel clubs hem willen en kan hij het verschil maken. Maar dat zal hij nooit doen, dus tijd om te stoppen.

25 december 2022 om 10:28

Ronaldo is gewoon klaar. Vorig seizoen nog redelijk gedaan op persoonlijk niveau, maar je zag toen al dat de ploeg eronder leed. Werd alleen verbloemd doordat anderen zo ontzettend slecht en futloos waren.

Voor Ronaldo geldt hetzelfde als voor iedereen in de voetballerij, je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Al je krediet of plek als vedette in de hiërarchie verdwijnt instantly wanneer je het niet meer waarmaakt.

25 december 2022 om 11:18

Hoe kan je zeggen dat de ploeg eronder leed als de rest ontzettend slecht was. Een beetje de herhalingsbias die vorig seizoen rondging. Enkelen bleven het maar herhalen waardoor anderen er in gingen geloven. Tot hij wedstrijden niet speelde en het team het nog veel slechter deed

25 december 2022 om 11:51

Hij zegt dat waarschijnlijk omdat de rest extra stapjes voor hem moet zetten, zonder bal heb je niks aan hem en als hij het verschil niet maakt al helemaal niet.

25 december 2022 om 12:48

Met sporting portugal kan hij wel mee. Genoegen nemen met een lager salaris en nog lekker op goed niveau voetballen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen.

25 december 2022 om 13:33

Amrabat de nieuwe Gattusso! Mooie complimenten voor Amrabat van een grote man als Capello.

26 december 2022 om 14:58

Schrijf Ronaldo nooit af. Hij komt terug en zal een WK winnen op z'n 41ste in 2026. Mark my words. Hij gaat niet zo ten onder. Is hij veelste groot voor.

25 december 2022 om 09:46

Het wordt inderdaad wel overdreven hoe slecht Ronaldo op dit moment is. De subtop clubs kunnen hem nog prima gebruiken, maar het is natuurlijk voor de korte termijn zonder restwaarde.

Zou Sporting dan ook geen interesse hebben?

25 december 2022 om 10:04

De subtop clubs kunnen hem prima gebruiken onder 1 voorwaarde. En dat is dat ie mee moet doen met het spel en daar knelt de schoen een beetje. Ronaldo heeft zelfs gezegd het niet eens te zijn met de tactiek van Ten Hag, waarschijnlijk omdat ie in die tactiek veel moet afjagen als aanvaller.

25 december 2022 om 10:22

Wat denk je zelf? Sporting zit op sportief vlak inde lift na een aantal hele magere jaren. Zullen ze dan hun imago en kracht compleet overboord gooien om een voormalige wereldster binnen te hengelen, die je er misschien 12 inschopt, terwijl je er normaal 20 had gemaakt?

25 december 2022 om 10:39

Vorig jaar nog 18 in de Premier League, en buiten de top 4 is de Portugeze competitie enorm zwak. Ronaldo schiet er daar echt wel minimaal 20 tegen de touwen.

25 december 2022 om 11:06

@spursfan96

Kijk je zelf weleens naar Portugal buiten de top 4 om. Eerlijk nee he.

25 december 2022 om 11:14

@spursfan96, je kijkt geen Portugees voetbal blijkbaar. Niet heel erg want het is natuurlijk minder aantrekkelijk dan PL etc. Top4 zeker waar, maar vergeet niet dat de uitduels in Madeira altijd erg zwaar zijn voor clubs afkomstig van het land (geen idee of dat de reis is) en buiten deze clubs is Guimaraes opzich een prima ploegje die het vaak genoeg moeilijk maakt voor deze top4. Daarnaast is er altijd een ploeg wat bven de verwachting presteert.

25 december 2022 om 09:46

Dat was vorig jaar. Dit jaar laat hij niks zien dus het is een keer klaar. Hij heeft een mooie carriere gehad en kan zich nu lekker gaan richten op iets anders. Ze gezin weer meenemen naar een ander land en andere taal moet ie niet doen. Lekker naar Madrid gaan en genieten in ze huis met ze alle

25 december 2022 om 09:47

Het probleem is niet dat Ronaldo met bijna 38 jaar minder goed en bepalend is dan in zijn prime. Hij wordt minder, dat is logisch en op zich geen schande. Op basis van zijn kwaliteiten zou hij bij genoeg clubs van grote waarde kunnen zijn.

Het probleem is vooral dat hij zelf niet wil inzien dat hij een paar tandjes minder wordt. Hij wil op basis van zijn prestaties in het verleden nog steeds de grote man zijn bij een heel goed team. Dat alles om hem draait en erop is afgesteld om hem optimaal te laten presteren. En dáár is hij niet goed genoeg meer voor. Niet op het hoogste niveau althans.

Dus zal Ronaldo qua team/competitie/salaris één of meer stapjes omlaag moeten zetten om weer de grote man te kunnen zijn óf hij moet accepteren dat hij in de herfst van zijn carriere regelmatig vanaf de bank zal invallen en geen status aparte heeft. In dat laatste geval kan hij nog prima mee bij grote clubs, maar in die rol zie ik hem niet schikken.

25 december 2022 om 09:59

Mensen vergeten dat die inmiddels (bijna) 38 is. Als je hem vergelijkt op 35 jarige leeftijd met de Messi van nu heeft hij zoveel betere cijfers in vrijwel alles zag ik voorbij komen. Ik denk best dat die het nog kan maar de vraag is of dat het handigste is? Denk dat hij beter kan afbouwen in Amerika.

25 december 2022 om 10:03

Ronaldo is gewoon passé en dat is ook logisch als je 38 bent , alleen het kwartje valt nog niet bij hem zelf hij moet zelf eens in de spiegel kijken heeft totaal geen zelfbeeld .

25 december 2022 om 10:07

@arsenal890:
Dan moet je wel wat selectief kijken. Op zijn 35e won Ronaldo geen WK. Qua doelpunten heeft Ronaldo doorgaans zich goed kunnen meten met Messi, maar voetbal is meer dan wie de bal het laatste zetje geeft. Messi is sowieso belangrijker in het veldspel met assists en voorassists.

Maar de mensen vergeten niet zozeer dat Ronaldo alweer bijna 38 is. Het is vooral dat Ronaldo niet wil accepteren dat ook bij hem de jaren tellen. Voor een 38-jarige is hij heel goed, maar hij waant zichzelf de goat en denkt dat hij nu nog steeds dé sterspeler zou moeten zijn, de speler waar het hele spel op is afgestemd. En dan ook bij een absolute topclub. Hij is nog heel goed, maar allang niet meer zó goed.

25 december 2022 om 10:08

De messi van nu schiet er op 1 wk bijna meer in dan Ronaldo op 5 wks

25 december 2022 om 10:36

Omdat hij ook steeds cadeautjes krijgt. Ik kan je garanderen dat Ronaldo nog steeds meer penalties erin trapt dan Messi hoor. Alleen krijgt hij ze niet.

25 december 2022 om 10:37

Voor de goede orde: Hoop wel dat we gewoon kunnen bepalen dat hij het heeft kunnen volhouden tot z'n 37e en niet 38e. Straks wanneer Messi aftakelt op z'n 37e heb je weer de fans die zullen beweren dat Ronaldo beter is omdat hij het tot z'n 38e liet zien, terwijl dat niet waar is.

25 december 2022 om 10:51

Dat klopt niet Arsenal890. Op 35-jarige leeftijd scoorde Ronaldo 40 goals en gaf hij 8 assists in 48 duels. Fenomenale statistieken natuurlijk. Messi heeft als 35-jarige 24 goals en 19 assists laten noteren in 29 duels. De statistieken van Messi zijn aanzienlijk beter. Wel in een veel beter Paris dan het Juventus dan Ronaldo, maar daar staat tegenover dat hij zijn land net naar een iconische prestatie heeft geloodst. En dat land had, ook vergeleken met de concurrentie, zeker niet de beste spelers...

25 december 2022 om 11:11

het is maar waar jij je druk over wilt maken origami

25 december 2022 om 11:53

@huphollandhup over zijn carrière heeft hij meer cadeautjes gekregen dan Messi, zoals de penalty die hij op afgelopen WK kreeg. Cijfers spreken toch voor zich? Dit is het enige wat ze nog aanhalen, Messi krijgt cadeautjes terwijl Ronaldo de grootste duikelaar is..

25 december 2022 om 12:05

Volgens mij ging als argument dat Messi zogenaamd schitterde op een WK. Ja met 5 penalties en nog 1 of 2 gemist zelfs. Ronaldo zou ze er alle 7 inschieten zo bedoelde ik het meer. Volgens mij cijfermatig deed Ronaldo het op zijn 35e niet minder dan Messi hoor. Maak je niet druk over 50 jaar is iedereen dat corrupte WK vergeten. Gelukkig zal iedereen het in mijn leven nog onthouden en dat is genoeg.

25 december 2022 om 12:16

Op dit wk kreeg Ronaldo ook een aardig groot cadeau, alleen als hij verder niks brengt en op de bank beland, kan hij ze ook niet meer krijgen. Ronaldo moet lekker in een ver land gaan afbouwen. Daar kan hij misschien nog wel de grote man zijn.

25 december 2022 om 12:29

HupHollandHup, laten we vooral niet naar de assist en gecreëerde kansen van Messi kijken. Kijk alleen al naar die assist op Alvarez tegen Kroatië. En mensen zullen het 'corrupte' gedeelte vergeten, ze herinneren enkel dat hij Argentinië naar de wereldtitel heeft geholpen.

25 december 2022 om 12:57

Messi speelt heel anders dan Ronaldo, is spelmaker en doelpuntenmaker tegelijk.Ronaldo is eindstation. Spelen heel anders deze 2 giganten.

25 december 2022 om 19:00



@huphollandhup

Ja en ook over 50 jaar alsik dan nog leef zal ik die domme kinderen van die tijd wel eens even de les lezen over hoe het werkelijk was in onze tijd, al die onzin verhalen dat het Wk corrupt was maar nooit de andere kant belichten. typisch weer zo'n nederlander die het niet kan verkroppen dat Argentiniã« ze eruit heeft geknikkert, 1 penalty was discutabel en dat was de penalty die Messi miste, ik hoor je overigens niet over de handsball in de finale voor Mbappe zijn 2e penalty kreeg, ik hoor je niet over Ronaldo die een hele goedkope penalty kreeg tegen Ghana. Ik hoor je niet over Weghorst en Timber die beiden ook met rood eraf hadden gekund, maar als de scheids iets doet in het voordeel van alles en iedereen behaleve Argentiniã« lijdt je opeens aan dementie.

25 december 2022 om 19:03

Huphollandhip

Ronaldo dit Ronaldo dat, al speelt Messi nog 10 jaar door dan zal die nog steeds niet zoveel penalties hebben gehad dan Ronaldo in zijn carriere, hij speelde ook nog gewoon eens slecht en zodner enige dreiging richting de zestien. En maar roepen dat Ronaldo ze allemaal erin zou schieten, Ronaldo nooit gescoord in de KO fase van een wereldkampioenschap omdat hij gewoon verdwijnt zodra die KO fases beginnen, of ze liggen er al heel snel uit zonder enige invloed van Ronaldo.

25 december 2022 om 21:06

Zeg je nou serieus hij verdwijnt altijd wanneer ko fases beginnen. Misschien als je het hebt over het wk, maar volgens mij stond ronaldo juist altijd op in dat soort momenten!

25 december 2022 om 22:18

Je bent in de war met Messi. Die heeft op dit hele dubieuze wk na en 1 copa brasil/argentina al 7 jaar niks laten zien in de KO fase. Ik ben ook niet zo een zure nederlander aangezien mijn 2e voorkeur tot de halve finale reikte. Zijn 2 verschillende spelers en Ronaldo is ook 2 jaar ouder. Vind alle momenten die jij opnoemt ook niet eens in de buurt komen van de top 5 dubieuze momenten van Argentinië. Mijn vraagtekens kwamen trouwens al bij de 1e knock-out rondes. Niet eens door Argentinië, maar bepaalde beslissingen begonnen een beetje apart over te komen. Dan doel ik vooral op een duidelijke lijn in beslissingen. Het ene moment werd voor iets kleins gefloten en het andere moment werd een grote fout niet eens op het VAR scherm bekeken. Ik vind wat die Ziggo analist zei het meest realistisch. Tuurlijk is het niet zwart/wit corrupt geweest, maar er zijn veel beslissingen in grijs gebied genegeerd in het belang om bepaalde landen door te krijgen. Dit is waarschijnlijk de 1e en laatste keer in de komende jaren dat een WK daar wordt gehouden en dat het in de winter wordt gehouden. Qatar is nu voor altijd verbonden aan elk WK en aan Messi. 2 dingen die nog over 100 jaar herinnerd zullen worden als voetbal bestaat. Als Frankrijk het had gewonnen of een Brazilië was het nooit zo onthouden als nu. Denk zelfs als ieder ander land behalve Portugal misschien had gewonnen het minder herinnerbaar zou zijn. Nu ga je altijd terug naar het moment dat Messi zijn WK won en dan komt Qatar weer naar boven. Oftewel doel bereikt. Als jij beter kan onderbouwen hoe en waarom er zo dubieus is gefloten sinds de knock-out rondes be my guest. Verder dan dat het wel allemaal toeval zal zijn geweest en de scheids beide kanten verkeerd floot kom je denk ik niet.

26 december 2022 om 00:38

@huphollandhup

Ronaldo heeft nog nooit een goal of assists gegeven in de WK knock out fase, dat is een feit, Messi heeft dat wel, heeft er lang op gewacht maar toen hij ermee begon was het ook direct klaar en won hij het wereldkampioenschap.

Ik vind juist dat er helemaal niet dubieus en opzichtig fouten zijn gemaakt, op die handsball van Messi na kan ik me geen enkele beslissing herinerren die totaal buiten proportie was? Zoals ik al zei als jij er wel weet zeg ze me dan dan kan ik deze ontkrachten. Al die onzin dat Messi zijn overwinning aan Qatar gelinkt is daar kan ik niet zoveel mee, als je echt gaat beweren dat de scheidsrechters ervoor hebben gezorgd dat alle 50/50 in het voordeel van Argentinië zijn gevallen dan snap je er helemaal niks van.

En hoezo haal je opeens de leeftijd erbij? Waarom doe je dit?? We beoordelen hem op hoe hij presteert en hij is gewoon ondermaats en slecht geweest dit WK.

Wat trouwens ook opvallend is, is dat alleen Spanje zich niet heeft weten te kwalificeren voor de kwrtfinale hoezo zou je dit als organisatie doen terwijl je wilt dat Messi het WK wint??? Hoe dan? Al die dikke kansen die al die teams kregen tegen Argentinië denk vooral aan Frankrijk, zelfs Australië laatste minuut.

26 december 2022 om 00:40

Yassinwest112

Ik heb het ook over het WK daar praten we hier toch over???? Hij staat ook niet altijd op dat is ook een fabel die in de wereld is geholpen of gebracht om hem groter te laten lijken dan hij is. Als hij altijd zou opstaan zou hij meer dan 6x een finale hebben bereikt van de CL, maar ik praat hier puur en alleen over de Wk's die hij heeft gespeeld, en in de KO fase was die gewoon een groot drama. Iets wat we nu nooit meer over Messi kunnen zeggen, bereikt 2x een finale van het WK en wint hem 1x en scoort 2 goals in de finale.

26 december 2022 om 01:53

Sorry maar als ik op deze onzin ga reageren worden het alleen maar nog langere essays. Ik heb lange goede discussies gehad met andere leden over dit onderwerp, maar bij jou voelt het gewoon alsof je wilt zien wat je wilt zien en de rest ontwijk je. Zijn vast genoeg op alle internationale forums die met je in discussie er over willen gaan. Hoe je er ook omheen draait grotendeels van de wereld heeft het opgemerkt. Dat ene Eric met Messi als pfp dat niet ziet verbaast me niks.

26 december 2022 om 11:01

Hoe kan het een fabel zijn? Als de hele wereld met eigen ogen heeft gezien hoevaak ronaldo daar stond wanneer het moest?

25 december 2022 om 10:51

Het is inderdaad vooral die combinatie. Niemand gaat nog 20 miljoen euro per jaar betalen of iets dat daar in de buurt van komt. Dat is hij ook simpelweg niet meer waard.

25 december 2022 om 12:42

Waardering begint bij jezelf. Je club, medespelers coaches etc. waarderen. Als deze aspecten er niet zijn. Dan kun je wel Ronaldo zijn, maar dan verlies je gewoon je credits. Daarbij nog dst interview.. Al is het waar en heeft hij gelijk met alles, geen club/trainer wil hem hebben omdat ze bang zijn voor ManU/Portugal taferelen. En terecht, alles aanpassen aan iemand die bijna 38 is en zijn rol niet kan accepteren, daar heb je niks aan. Hij heeft zijn carriere zelf door egoisme op deze manier laten eindigen. Je zou denken dat spelers wijzer worden naarmate ze ouder worden. Dat is denk ik bij Ronaldo niet het geval.

25 december 2022 om 14:19

Kijk Ronaldo is natuurlijk ver afgezakt qua niveau, maar niet zo erg dat geen enkele club hem meer wilt. Het is meer dat hij enorme salariseisen heeft, hij wilt niet met minder genoegen nemen en kiest liever voor het geld dan voor voetbal.

Maakt dat Ronaldo nu een grote geldwolf die zijn ziel voor het geld verkoopt??

Want kan me herinneren dat toen Messi naar PSG ging, alle Ronaldo fanboys als de kippen erbij waren om Messi een geldwolf te noemen.

Dus wat is het Ronaldo fangirls, is Ronaldo zo slecht dat niemand hem meer wilt, of is hij een geldwolf die niet voor minder bij een topclub wilt spelen? Het is het een of het ander! 🤪🤪🤪🤪

25 december 2022 om 18:28

Weer zo'n reactie. Je probeert anderen ten kakken te zetten maar eindigt met 4 smileys en roept maar wat onzin.

Onnodig om zo'n sneer uit te delen, alsof Capello elke club spreekt. Het lijkt er inderdaad wel op dat de clubs in de CL niet meer op hem zitten te wachten, hoe die bij man utd is weggegaan is met oog op een volgende club in mijn ogen ook niet heel tactisch geweest.

25 december 2022 om 10:41

Capello spreekt ook niet voor elke club maar hij trekt zijn eigen conclusies net zoals jij dat nu doet. Als er CL clubs geïnteresseerd waren dan had hij nu al een gevonden. Nu is hij gewoon een werkloze voetballer op zoek naar werk.

25 december 2022 om 13:07

Het was toch overduidelijk dat hij zich aangeboden heeft bij zo'n beetje elke CL deelnemer met ook maar enigszins de centen om hem te betalen? Capello zegt in dat opzicht niets vreemds. Alleen het stukje over dat clubs niet meer op hem zitten te wachten is wellicht kort door de bocht. Hoe dan ook gaat geen club er nog miljoenen tegenaan smijten. Dat is hij ook simpelweg niet meer waard. De vraag is dan vooral of Ronaldo het op kan brengen om ergens voor 5 miljoen aan de bak te gaan. Dan zijn er ineens genoeg CL ploegen die hem op willen pikken.

Het ego dat hem heeft groot gemaakt gaat in deze fase van zijn carrière nu tegenwerken.Een superster die nog niet wil inzien dat het een pak minder is en zich voorlopig niet in een andere rol kan schikken.Hopelijk blijft die toch nog in Europa actief voor een jaartje of 2 bij een mooie club om in stijl zoals het hoort voor zo een speler afscheid te nemen.

25 december 2022 om 11:25

Die ego heeft hem niet groot gemaakt. Maar hij dwong respect zelf af door zijn voetbalkwaliteiten en daar kan je alleen maar respect voor hebben!

Hij heeft gewoon gelijk. Natuurlijk is Ronaldo nog steeds een effectieve afronder (qua statistieken), maar er zijn gewoon beteren op zijn positie. Bij de topclubs en nu dus ook bij zijn land. Zijn gedrag botst dan omdat het past bij zijn oude status maar niet bij zijn huidige status. Die keeper van Argentinië kan goed keepen. Voor de rest heb ik medelijden met Argentinië waar hij waarschijnlijk een voorbeeld voor de jeugd zal worden gevonden.

Hij moet gewoon lekker naar de MLS gaan ofzo, daar kan hij zeker nog wat goals gaan maken. Het is ook niet alsof men daar niet kan voetballen, het wordt steeds groter daar en alle stadions zitten gewoon nokkie vol.

25 december 2022 om 09:58

De MLS-clubs gaan zijn salaris niet betalen. De enigen die zo gek zijn om dat te doen, zijn de Arabieren.

Als hij nog op niveau wil voetballen dan moet hij zijn salaris minimaal halveren. Dan kan hij wel ergens terecht.

25 december 2022 om 11:46

Maar hij kan gewoon niet meer op niveau voetballen, dat moet hij gewoon accepteren.

Zou een stunt zijn als hij toch een club vind , nog steeds beter dan 99% van de voetballers . Misschien een jaar voor hem om af te sluiten , bij Real Madrid , maar dat zal nooit gebeuren . Toch heeft er iets bij hem geknakt het laatste jaar , zo zonde dat hij zal worden herrinerd door dit WK. Dit laatste jaar veel vreemde on karakteristieke keuzes van hem gezien , zo zonde om een held als hem zo te zien . Zou een verademing zijn voor elke team in elke competitie, maar hij hoort het af te kunnen maken in de CL .

25 december 2022 om 13:18

De factoren zijn niet ideaal. Er zijn clubs op deze aardbol die hem nog een immens salaris willen bieden, door z'n carriere en karakter heeft hij een ego zo groot als een wolkenkrabber en hij is inmiddels 37 jaar.

Europese clubs gaan hem geen tientallen miljoenen per jaar meer betalen of uberhaupt 10 miljoen euro per jaar. Ronaldo zelf is waarschijnlijk niet echt bewust van de situatie en dacht dat clubs onder die omstandigheden nog om hem stonden te springen. Z'n zaakwaarnemer zag de bui duidelijk wel hangen, want hij is werkelijk bij iedere relevante club aangeboden.

Eigenlijk is dit exact het einde wat je van Ronaldo had kunnen verwachten. Ik zeg niet dat het per se slecht is, maar Ronaldo heeft altijd voor Ronaldo gevoetbald. Met dat ego, dergelijke salarissen en een verval zijn de gebeurtenissen van dit seizoen totaal niet vreemd. Hij zal het diep van binnen weten, maar het past niet bij hem om toe te geven dat de wereldtop wel een gepasseerd station is nu. Daarom is het zo belangrijk dat je met beide benen op de grond blijft. Dan kun je zo'n beetje alles relativeren en voorkom je dit soort scenario's.

Dat interview heeft Ronaldo inderdaad niet geholpen. Hij kan zelf ook niet inzien dat zijn tijd in de absolute top gewoon voorbij is. Dan snap ik het wel dat CL clubs niet achter hem aanzitten. Tel daarbij ook op dat zijn salaris gewoon niet te betalen is voor de meeste clubs. Hij moet echt behoorlijk gaan inleveren als die nog een club in Europa wil. Anders moet die maar gewoon naar All-Nassr gaan want die bieden hem wel enorm veel geld aan.

Is nog steeds een ontzettend goede voetballer. Zou zonde zijn voor de voetbalsport zijn als hij er nu mee stopt. Een heel bewogen 2022 gehad, zowel privé als professioneel. Als hij een mooie club weet te vinden gaat hopelijk de knop om en kan hij zijn loopbaan op een nette manier afsluiten.

25 december 2022 om 10:10

Het probleem ligt toch echt bij m zelf
Hij wil nog de grote ster zijn met een team dat in dienst van hem speelt.
Als hij gewoon als 1 van de elf op t veld gaat staan, kan ie prima mee bij een leuke subtopper

25 december 2022 om 10:20

Helemaal mee eens. Tijd om te accepteren dat je niet meer de bepalende speler bent die je ooit was.
Schik je naar de trainer, het team en men leert je nog meer waarderen dan ze deden in je hoogtijdagen.
Schenk 50% van je salaris naar een goed doel, aangezien je toch al heel Madeira hebt opgekocht.

25 december 2022 om 13:24

Het grote probleem is echter het ego. Ronaldo kan nog prima mee in de top van Italie bijvoorbeeld. Echter moet hij het dan op kunnen brengen om voor hooguit 7 miljoen euro per jaar te gaan voetballen in een ploeg waar niet alles om Ronaldo draait. Hij is namelijk niet meer goed genoeg om zo'n offer van een collectief te vragen. Dat zag je vorig jaar bij Manchester United toen elke aanvallend ingestelde speler nauwelijks nog rendement had, enkel voor 18 goaltjes (betreft de Premier League). Dan lever je uiteindelijk veel meer in dan het oplevert.

Z'n zaakwaarnemer moet hem gewoon duidelijk uitleggen hoe het zit. Of hij gaat voor een sterrensalaris in de MLS of in Saoedi Arabia of Qatar spelen, of hij speelt voor een aardig miljoenensalaris tussen de 5-7 miljoen euro per jaar bij een CL-deelnemer om te kunnen bewijzen dat er nog wel het 1 en ander in het vat zit.

Ronaldo heeft zich enorm verbrand met de interview. Hij had gewoon alles kunnen uitpraten en nog altijd als een God in Manchester spelen. Misschien niet even vaak als hij wil maar het is duidelijk dat hij nergens meer die waardering zal krijgen.
Als mens moet hij zich zo te zien nog altijd ontwikkelen en uit de gouden bubbel komen want zijn tijd is op. Regelmatig hoor je dat voetballers na hun carrière in een zwart gat vallen, hij moet oppassen dat het niet bij hem gebeurt.

25 december 2022 om 13:01

Als je hem binnenhaalt, haal je veel gezeik binnen. Clubs kijken wel beter uit. Hij moet een andere rol aannemen, maar kan hij dat?

25 december 2022 om 13:27

Dat zijn echter wel vaak de mindere Goden in het voetbal die incidenteel eens presteerden of tijdens hun carriere al worstelden met interne problemen. Spelers als Ronaldo vinden altijd wel weer nieuwe dingen. Die gast heeft genoeg bezigheden naast het voetbal. Die gaat niet in een zwart gat vallen.

25 december 2022 om 15:38

Wel, ik zou ook nooit denken dat het kan gebeuren omdat hij inderdaad ondertussen een heel imperium gebouwd heeft. Maar als je kijkt hoe hij zich laaste tijd gedraagd dan ontbreekt alle realiteitszin zowel bij hem als zijn entourage. Hij kickt op records, trofeeën, likes etc. Nu dat het wegvalt wat dan verder....

Helemaal gelijk heeft die Capello over Amrabat. Wat een beest is dat zeg! En kan ook nog inderdaad zeer goed voetballen. Die italianen hebben een goede kijk op het voetbal. In Nederland werd hij als rechtsback gebruikt door Gio en op de bank gezet. Belachelijk voor woorden. Maarja Mourinho maakte ook die fout met een bijvoorbeeld De Bruyne, dus kan elke coach overkomen.

25 december 2022 om 11:06

Volgens mij heb je het verkeerd gelezen. Hij vindt Amrabat goed maar vindt dat hii zich met de bal aan de voet nog moet verbeteren. Wat trouwens ook zo is. Is elke wedstrijd wel op een fout te betrappen.

25 december 2022 om 12:07

Jij hebt het zelf niet goed gelezen. Hij zegt dat Amrabat beter aan de bal is dan Gattuso.

25 december 2022 om 13:00

Ja maar dat is iedereen

25 december 2022 om 13:17

Klopt! Excuus, was net wakker :P

Ik blijf wel bij mn mening dat hij voetballend zich moet verbeteren wil hij het echt maken in de top.

25 december 2022 om 13:31

Hij heeft ook als middenvelder gespeeld, maar Amrabat kon gewoon niet aarden bij Feyenoord. Soms gebeurt het dat een speler nog niet klaar is voor een andere uitdaging of net niet genoeg tijd krijgt om te wennen. Hij liet namelijk ook bitter weinig zien in het Feyenoord-shirt. Alleen maar goed dat het er nu wel uitkomt, maar het is niet zo dat hij bij Feyenoord het niet begrepen toptalent was die het wel liet zien, maar niet de kans kreeg. Hij heeft zich gewoon erg goed ontwikkeld in Italie. Hij is inmiddels ook 26 jaar natuurlijk. Bij Feyenoord was hij eigenlijk nog een relatief jong talent.

De man heeft een mooie carrière gehad, maar zijn eisen en wensen zijn te gortig voor menig club om hem nog te willen inlijven.

Of lekker naar de zandbak, of accepteren dat je minder verdient en vaker op de bank moet.

Hij moet gewoon lekker ergens gratis tekenen. Dat zou hem echt sieren, Hij heeft geld voor het leven. Als die nu nog miljoenen per maand gaat eisen dan wil niemand je hebben.

25 december 2022 om 10:44

Als je ergens gratis tekent dan speel je bij de veteranen. Niet meer professioneel

25 december 2022 om 13:32

Er zijn ongetwijfeld clubs die hem nog zo'n 5-7 miljoen euro per jaar willen betalen, maar geen Europese club betaalt daar nog tientallen miljoenen per jaar voor. Gratis tekenen gaat hij natuurlijk niet doen.

Het is een feit dat Ronaldo zijn internationale topcarrière er op zit. Echter kan hij nog voldoende van waarde zijn voor veel clubs. In het verleden was Italië altijd het land waar je tot zeker je 40e op goed niveau mee kan, zie een recent voorbeeld als Zlatan bijvoorbeeld. Juve, Inter, Milan en Napoli zijn voorzien in de spits positie, maar een Roma lijkt mij persoonlijk wel een plek waar Ronaldo nog terecht kan? Lekker onder Mourinho belangrijke potjes spelen en genieten van de Italiaanse levensstijl. Maar wellicht romantiseer ik de realiteit ook wel teveel en is zelfs dat stadium al gepasseerd.

Nou, Gakpo weg, Ronaldo nog een jaartje afbouwen onder Ruud….. mooi voor de Eredivisie en Ronaldo sloopt hier nog menig verdediging

Hahah Capello en mooi voetbal. Gast heeft cattenaccio uitgevonden onderhand. Met milán kampipen geworden door 26 x met 1 0 te winnen oid

25 december 2022 om 11:08

Catenaccio is toch echt een Oostenrijks/Zwitsers idee wat later werd geïntroduceerd in Italië en met name Inter onder Herrera is er succesvol mee geweest...

Ahjoh beetje salaris inleveren, dan kan die wel bij cambuur aan de slag!

Het zou prachtig zijn als Ronaldo zou terugkeren naar zijn jeugdliefde Sporting en genoegen zou nemen met 2/3 mil per jaar. Maar ik zie dat jammer genoeg niet gebeuren.

Mocht Ronaldo genoegen nemen met een reserverol dan kan hij bij ons aansluiten



Wat een ronduit zielieg actie van alle media om Ronaldo kosten wat kost slecht neer te zetten, begint met de dag triester te worden en 9 van de 10 verhalen kloppen geneens

25 december 2022 om 13:37

Het probleem is juist dat bijna alle verhalen dus wel kloppen. Enkel z'n transfer naar Al-Nassr bleek in eerste instantie niet te kloppen, maar deze week werden de geruchten van een eventuele overstap naar die club ineens weer behoorlijk hevig.

25 december 2022 om 18:53

@essential

Nee klopt, niks klopt maar hij is transfervrij en hij heeft nog geen club gevonden, ik vind het niet gek dat er wordt gespeculeerd over Ronaldo zijn toekomst, wie wilt hem hebben dan? Ik hoop voor hem dat hij een woordje gaat praten met Perez in de hoop dat Madrid hem terug neemt als reserve achter Benzema en Rodrigo?

Groot fan.
Maar tijd om in de spiegel te kijken en eventueel 1/2 stappen omlaag te doen

Gewoon lekker voor een symbolisch bedrag terug naar Sporting en lekker ballen in de Champions League. Denk dat hij met zo’n stap veel sympathie kan terugwinnen.

Destijds beste speler van de wereld. Nu niet meer. Mbappe heeft deze titel van hem overgenomen.
Zonde om zo een grote naam zo te zien wankelen.
Had vorig jaar al moeten stoppen. Voor het geld hoeft het sowieso niet meer. Maar Ronaldo heeft toch een te grote naam om zich overal aan te bieden?
Nu is het te laat en moet die eigenlijk ook gewoon verder gaan, nog 1 jaartje champions league.

25 december 2022 om 18:31

Mbappe heeft die titel van hem overgenomen? Wat dacht je van Messi? Ronaldo mocht die titel lenen van Messi.

Waarom zegt niemand hoe het echt zit met Ronaldo? Het is gewoon niet zo'n hele goede voetballer, hij eist toch heel erg veel van je team en geeft je er weinig voor terug in het samenspel, alles moet om hem draaien en als hij dan zo aan het aftakkelen is zoals dit seizoen dan blijft er heel weinig over van de speler Ronaldo, we kunnen dan wel ropen hij kan heel belangrijk zijn, ja dat klopt in een team dat puur en alleen voor hem speelt, waarin hij niks hoeft te doen in verdedigend opzicht.

Welke club gaat zijn salaris betalen? Hij eist natuurlijk ook een grote som geldt maar kwa team spel en het beter laten renderen van zijn teamgenoten schort het toch vaak, ik snap heel goed dat clubs hem weigeren omdat hij naast een bak met aandacht ook nog eens weinig toevoegt aan het team process.

In Amsterdam geloven ze nog in hem. Lekker ander half jaar bij Ajax in de farmers league spelen en een jaartje Champions League meepakken. Daarna alsnog afbouwen in Saudi-Arabie.

Pasveer
Sanchez
Timber
Bassey
Wijndal
Tylor
Alvarez
Berghuis
Kudus/Tadic
Bergwijn
Ronaldo

Zijn salariseisen zullen hoog liggen en hij wil, denk ik, een speciale behandeling krijgen. Clubs durven het niet meer aan, hij heeft ook geen restwaarde meer. Als hij nou een garantie was voor veel doelpunten, kan je er nog over nadenken. Ik denk dat Ronaldo beter kan stoppen, dit is wel een trieste afloop van zijn spelers carrière.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren