Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Courtois zei niet te willen spelen met degradanten, waar die spelers bij zaten’

Laatste update:

Het zou goed kunnen dat Thibaut Courtois zijn laatste interland onder bondscoach Domenico Tedesco al gespeeld heeft. Dat denkt VRT-commentator Filip Joos, vertelt hij in gesprek met de NOS. Courtois verliet de Belgische ploeg dit weekend, omdat hij boos was over het feit dat niet hij, maar Romelu Lukaku de aanvoerdersband mocht dragen in het EK-kwalificatieduel met Oostenrijk (1-1).

Maandag reageerde Tedesco bij VMT op de actie van Courtois. "Het was oké voor iedereen, maar na de wedstrijd wilde hij me ineens spreken en zei hij dat hij naar huis ging omdat hij zich teleurgesteld en beledigd voelde”, aldus de bondscoach, die erkende dat de aanvoerderskwestie de druppel was voor Courtois. De doelman gaf vervolgens via Instagram aan niet blij te zijn met de informatie die Tedesco deelde. “Hij gaf een gedeeltelijk en subjectief verslag van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk", aldus Courtois, die ook beweerde dat zijn vertrek eigenlijk te maken zou hebben met een knieblessure.

In gesprek met de NOS blikt Joos terug op de situatie. "Het is toen (na het duel met Oostenrijk, red.) tot een woede-uitbarsting gekomen in de kleedkamer. Hij liet blijken dat het hem een doorn in het oog was dat hij moest spelen met een aantal degradanten in de ploeg. Waar die spelers gewoon bij zaten”, aldus de commentator. Met ‘degradanten’ zou Courtois onder meer hebben gedoeld op Wout Faes en Timothy Castagne, die met Leicester City uit de Premier League degradeerden.

Joos geeft aan verrast te zijn door het gedrag van Courtois. “Ja, enigszins wel. Ik ken hem als zeer eerzuchtig en mentaal onwaarschijnlijk sterk. Iemand die zich niet snel uit het lood laat slaan. Maar ook koppig, superkoppig. Ik verwacht niet snel dat hij zal zeggen: 'ik zat mis'. Het zal heel moeilijk zijn om hier nog uit te raken. Courtois heeft al het gras voor zijn voeten weggemaaid.” De commentator denkt niet dat de goalie zijn laatste interland voor België heeft gespeeld. "Maar wel onder Domenico Tedesco, schat ik zo..."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Courtois is een fenomenale keeper, maar verder gewoon een klein kind. Zandbakgedrag en als je je team zo makkelijk laat zakken, ben je geen aanvoerder waardig.

20 juni 2023 om 18:54

Voel zijn eigen wel helemaal de man als je zo over je team genoten praat in een volle kleedkamer. Dan toon je totaal geen respect voor die spelers die net zo goed als hij hun stinkende best zullen doen voor de nationale ploeg. Dit bewijst ook maar weer dat hij GEEN aanvoerder is en ik zou hem ook geen aanvoerder meer maken ook al zijn je beste spelers er niet bij dan zie ik nog liever een degradant met de band dan zon lul met zn kop in t zand

20 juni 2023 om 18:57

Sterker nog, ondanks zijn kwaliteiten als keeper, moet je zo'n toxic iemand gewoon verbannen uit je (nationale) team.

Wat een engerd.

20 juni 2023 om 19:00

Ja natuurlijk. Bij het eerste beste serieuze relletje rondom Courtois bij het nationale elftal hem meteen buiten gooien. Topkeuze.

20 juni 2023 om 19:10

Je hoofd laten hangen naar zo'n engnek ... ook een Topkeuze

20 juni 2023 om 19:13

Als Nederland een keeper had gehad als Courtois, wat eigenlijk de beste keeper ter wereld is momenteel, dan hadden we ook niet om een aanvoerdersbandrelletje (waar we het onze trouwens niet van weten) direct hem bij het oud vuil gezet hoor.

20 juni 2023 om 19:23

Maar Lierse, Courtois kiest er toch voor om als een klein kind te vertrekken ipv het gesprek aan te gaan? Hij creëert deze situatie toch zelf?

20 juni 2023 om 19:27

@bongiorno - Nou, dat zou ik niet zo stellen. Memphis was op een gegeven moment verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van het totale rendement van Oranje en kreeg nog steeds kritiek. Dan had Memphis bij lange na niet dit soort acties. Die is altijd wel respectvol over ploeggenoten en komt echt niet met dit soort trieste acties als hij zo'n bandje eens niet om mag doen.

Als een Nederlandse topkeeper dit soort uitspraken had gedaan en in acht nemend ook het verleden van Courtois, was hij ook zeker niet vrij van kritiek. We vallen hier in Nederland al over een boycot. Als je van die vage momenten hebt als Courtois, verdien je gewoon kritiek en die krijg je dan ook altijd terecht.

20 juni 2023 om 21:52

Courtois is 1 van de steunpilaren van de ploeg. Hem valt bijna nooit iets te verwijten. Het is duidelijk niet de simpelste, maar dat zijn veel absolute toppers niet. Met Lukaku is het ook altijd iets, dat stoort mij veel meer.
De kapiteinskwestie / probleem is naar mijn mening begonnen met Hazard kapitein te maken. Hazard was heel goed bij Chelsea, maar een leider was het nooit, niet bij zijn gewone ploeg en niet bij de nationale ploeg. Het was wel de grote naam.
Als het waar was over die spelers van Leicester, dat is not done. Maar 3 spelers in onze nationale ploeg die een slecht seizoen hebben gespeeld, dat vind ik ook niet ok. Vooral Faes, dat is een zwakke schakel op een belangrijke plek. Tielemans is ook al enkele jaren niet meer de oude. Castagne is een waterdrager. Dus er zit wel iets van in wat Courtois dan zou gezegd hebben. Maar het is vooral de manier waarop..

20 juni 2023 om 21:54

Lierse, dit is geen “relletje”.
Dit is jezelf verheffen en een ander kleineren. Zo iets heeft geen plek in een team. Zeer terecht dat hij de aanvoerdersband niet mocht dragen. Lukaku zorgt voor veel meer saamhorigheid.
Ik had Courtious na zo’n uitspraak ongetwijfeld verbannen.
Bovendien is het niet voor het eerst dat hij in opspraak komt.

20 juni 2023 om 19:39

Hij heeft een aantal keer meegedaan met de E-Sport race van F1 (de non-prof voor bekende sporters en YouTubers).

Daar heeft hij meerdere keren mensen van de baan gereden. Wat dat betreft verbaasd mij dit niks.

20 juni 2023 om 20:06

Ik ben er heilig van overtuigd dat mensen die zo graag aanvoerder willen zijn en zoveel waarde hechten aan de band als Courtois, per definitie geen goede aanvoerders zijn.

Echte aanvoerders/leiders hebben die band helemaal niet nodig

Dan geven we Courtois een Nederlands paspoort, hebben we het keepersprobleem opgelost. Aanvoerdersband erbij en hij mag roepen in de kleedkamer wat ie wil, vooral door Koeman heen praten.

20 juni 2023 om 18:56

Bij ons maakt persoonlijkheid inderdaad niks uit. Vandaar dat Promes, Depay en Lang vrij baan krijgen om een mooie interlandcarrière op te bouwen

20 juni 2023 om 19:11

Nee want frenkie de jong is nou een enorme persoonlijkheid zeg... Dat de namen die jij noemt een mooie interlandcarriere kunnen opbouwen heeft enkel te maken met gebrek aan beter.

20 juni 2023 om 19:36

Oh ja want depay heeft zoveel kwaad gedaan. Altijd hard gewerkt, behandelde teamgenoten met respect en kan met elke trainer door een deur. Maar omdat jij wat vind van zijn uitstraling en zijn hobbies in zijn priveleven zou hij geen interlandcarriere verdienen

20 juni 2023 om 21:26

Wat hebben Memphis en Lang daarmee te maken. Van wat ik hoor en lees, is Lang geliefd bij medespelers én (oud)trainers. Ik begrijp ook niet waarom je Memphis benoemt. Hij heeft zelf gezegd dat hij (toen hij in de jeugdopleiding van Sparta zat) een moeilijke jongen was. Miste een vaderfiguur en heeft daar, zoals hij zelf zegt, misbruik van gemaakt. Daarna alleen maar lovende verhalen over hem bij PSV, Manchester United en Lyon door teamgenoten en trainers. Die jongen schijnt mentaal ook zo sterk te zijn. Maar mag ik concluderen dat jij niks van zijn persoonlijkheid moet hebben, terwijl jij hem nie eens kent?

20 juni 2023 om 22:45

Wat hebben Memphis, Lang en Frenkie de Jong in hemelsnaam te maken met een clown als Promes? Wat een vergelijking zeg...

20 juni 2023 om 19:10

Hahaha geweldige reactie. Kan er niks meer aan toevoegen.

Als hij inderdaad hardop heeft geklaagd over het feit dat hij met degradanten moest voetballen ten overstaan van de hele ploeg dan is het echt een nog zieliger mannetje dan we met z'n allen wisten.

Geweldige doelman maar qua persoonlijkheid echt een dieptrieste man.

Tedesco moet even normaal doen en geen oorlog starten met de beste speler van de komende 5 jaar van de nationale ploeg. Daar heeft hij zelf totaal niet genoeg krediet voor.

Dit brandje moet zo snel mogelijk geblust worden en ik mag hopen dat die semi-mislukte trainer zich een beetje realistisch opstelt.

20 juni 2023 om 19:00

Weet niet maar alleen omdat hij de band niet krijgt gaat die zitten janken kom op man. En dan moet die trainer normaal doen🤣 lekker thuislaten die lange lat als die zich te goed voelt en beter als de rest.

20 juni 2023 om 19:02

In alle media komt naar voren dat de afhandeling van die kwestie “de druppel” was. Wat er op wijst dat er eerder dingen spelen.

En een coach als Tedesco moet inderdaad niet na 3 interlands zijn beste speler voor de komende jaren voor de bus gooien nee.

20 juni 2023 om 19:13

Maar al het voorgaande aan die ‘druppel’ kan toch onmogelijk (alleen) de schuld zijn van Tedesco? De beste man zit er maar een paar maanden.

20 juni 2023 om 19:15

Dat zeg ik volgens mij niet. Dat die kerel na een paar maanden bruggen gaat opblazen vind ik echter achterlijk.

20 juni 2023 om 19:00

Je gaat wel vrij makkelijk voorbij aan het feit dat hij zijn teamgenoten heeft vernederd in de kleedkamer. Plus dat de halve selectie hem een klootzak vindt.

20 juni 2023 om 19:04

Ja natuurlijk. Jarenlang geen vuiltje aan de lucht en nu kan plots de helft van de selectie hem niet luchten of zien (wat is je bron daar trouwens voor?). Het zal allemaal wel.

20 juni 2023 om 19:22

Jarenlang geen vuiltje aan de lucht zeg je, maar ik meen we wel wat meer negatieve geluiden over Courtois te herinneren. In interviews heb ik nooit het idee gehad dat het een erg sympathieke kerel is in ieder geval, maar goed dat kan ook niet iedereen zijn.

Echter, als die echt zoiets over z'n teamgenoten zegt verdient die dit echt volledig. En dan mag die met hangende pootjes terugkomen om weer een plek te krijgen.

20 juni 2023 om 19:24

Bij het nationale elftal geen vuiltje aan de lucht nee.

20 juni 2023 om 19:29

Was er niet iets met de vrouw/vriendin van de Bruyne?

20 juni 2023 om 19:35

Courtois en zijn paps hebben toch nota bene een rechtszaak tegen Wilmots aangespannen? Ik vind dat soort dingen toch wel een klein vuiltje aan de lucht, hier in Nederland schrijven we ons massaal in voor psychische hulp wanneer Depay een iets te hoog hoedje op zet

20 juni 2023 om 19:38

Heeft niks te maken met het nationaal elftal die hele zaak.

Wilmots was nadat die bondscoach was.

20 juni 2023 om 20:00

Geen vuiltje aan de lucht omdat een Martinez een zoutzak is. Alles mocht en iedereen liep erover heen. Als de spelers geen goesting hadden dan faken ze een blessures en Martinez lost da wel op.. uiteindeljk niets gepresteerd onder Martinez.

21 juni 2023 om 23:18

Van waar haal je het dat de halve selectie hem een klootzak vindt? Dat ene voorval met De Bruyne van jaren geleden of de pittige interviews? Daar kan je niet veel uit afleiden. Ben wel benieuwd.

20 juni 2023 om 19:23

Moet Courtois dan niet eens normaal doen? Niet de eerste keer dat er problemen zijn rond zijn persoon. Dat hij een topkeeper is, wil niet zeggen dat de man zich kan gedragen als een volslagen idioot. Dit is zeker niet het eerste incident rond zijn persoon.

20 juni 2023 om 19:26

Wel het eerste bij het nationale elftal.

Verder is het maar zo als het binnenkamers blijft, door die hele mediarel die Tedesco er van maakt ligt alles op straat. Geniaal aangepakt. Wat natuurlijk in den beginne door Courtois lijkt te komen, maar dat is niet uitermate relevant.

20 juni 2023 om 19:29

Je kunt de geruchten beter in de kiem smoren en er direct eerlijk over zijn. De gebeurtenis komt toch altijd uit en als je het binnenskamers houdt, maakt de media het altijd erger dan het is. Dit soort zaken hou je niet binnenskamers als de media er lucht van krijgt.

20 juni 2023 om 21:37

Tedesco heeft helemaal niets naar buiten gebracht. De media wisten alles al op voorhand, kan niet anders dat er een lek in de spelersgroep is die Courtois liever niet zien terugkomen en terecht hoe goed die als keeper is.
Lekker Casteels opstellen volgende wedstrijden

21 juni 2023 om 08:52

Tedesco heeft het vuurtje opgestookt door te zeggen dat Courtois en zijn vader liegen.

20 juni 2023 om 19:27

Als het waar is wat er is uitgekomen in de media, kun je de fout toch moeilijk bij Tedesco leggen? En dan heb ik het niet over dit artikel want ik denk wel dat wat Joos hier zegt je met een korrel zout moet nemen, al is hij geen journalist die gekend staat om zaken uit zijn duim te zuigen.

Courtois is degene die de bom heeft doen barsten door niet meer te komen opdagen, ik vind niet dat een trainer dit zomaar met de mantel der liefde moet bedekken. Het gaat erover dat Courtois zich boven de groep zet, dan is het aan hem om zich te schikken naar het groepsproces of anders ligt hij eruit. Het enige dat Tedesco kan doen is een bemiddelende rol spelen, je eraan twijfelen of zijn persconferentie gisteren handig was, maar ik vond hem gewoon oprecht overkomen (net zoals Vertonghen).

20 juni 2023 om 19:42

De initiële fout ligt duidelijk bij Courtois als we nu afgaan op de informatie die voorhanden is (is zeker niet alle trouwens), dat zal niemand ontkennen. En er moet allerminst alles met de mantel der liefde bedekt worden. Courtois heeft echter meer dan genoeg krediet opgebouwd bij de duivels voor een tweede kans.

De afhandeling ervan is echter weer zo slecht. Nu ligt alles op straat en gaat de media graven en het vuurtje oppoken. Dat is extreem dom geweest.

20 juni 2023 om 23:21

Zou jij je laten kleineren door iemand uit je voetbal team of op je werk?
Want dat is wat die heeft gedaan als alles klopt wat er gezegd en geschreven word

Jemig zeg dit is toch wel triest hoor. Natuurlijk is niet iedereen van Real Madrid niveau bij België. Maar om dan zo boos te woorden slaat toch nergens op. Moet je nagaan waar Salah en ook Bale vroeger mee hebben gespeeld. En toch klagen ze geen seconde omdat voor je land uitkomen gewoon een eer is. Maakt niet uit of je wat mindere spelers hebt of niet.

20 juni 2023 om 19:22

Spelers als Salah en Bale hebben dan ook respect voor hun ploeggenoten. Courtois lijkt me sowieso een vrij respectloos iemand die in z'n eigen wereldje leeft. De man kan geweldig keepen, maar da's nou ook niet bepaald het belangrijkste beroep ter wereld. Het verdient vreselijk goed als je het geweldig kan, maar het zegt weinig over je als persoon en dat blijkt als je de interviews, posts, acties en uitspraken van Courtois erbij pakt. Wat een idioot.

Wat een topkeeper.

Maar hij moet niet zo zeuren.
Je hebt bij heel veel andere grote voetballers veel meer medelijden dat ze met prutsers op het veld staan bij hun land en dan op de woensdag verliezen bij een azerbijan bv.
Denk aan een weah, litmanen, zlatan etc etc

Vraag het aan de Bruyne, Courtois had zijn vriendin eens gepikt, dat zijn ook geen vrienden

Belgie kenners die weten wat voor keepers talent achter Courtois is? Ik ken Mignolet maar de rest is vrij onbekend voor een leek zoals ik

20 juni 2023 om 19:08

Mignolet is gestopt. Casteels is al jaren 1 van de betere keepers in de Bundesliga. Sels doet het al jaren uitstekend in de Ligue 1 (gaat vanavond keepen door een blessure) en Vandevoordt is ook wel een mooi talent.

Tja, het is algemeen bekend dat Courtois weliswaar een geweldige keeper is, maar soms ook een volslagen idioot die niet weet wanneer hij z'n mond moet houden en soms uitspraken doet waarbij je je afvraagt of hij wel actieve hersencellen heeft. Telkens als je interviews van hem bekijkt, zit je op het puntje van je stoel om te zien of hij weer eens uit z'n stoel klapt. Dat ging de laatste tijd overigens wat beter, maar de aard van het beestje blijft er schijnbaar inzitten bij Courtois.

Naar mannetje, die Courtois. Was ook verbolgen over het feit dat hij niet de Gouden Schoen had gewonnen.

Courtois is gewoon geen kapitein kaliber, hetzelfde met Lukaku. 2 van de grootste spelers uit de selectie maar qua karakter ook gewoon zeikerds. KDB of Jantje Vertonghen als capi!

20 juni 2023 om 19:47

De grote drie zijn nu eigenlijk gewoon zeikers bij België. Lukaku is dat ook (minstens even verongelijkt als Courtois soms) en de Bruyne is ook maar een negatief persoon als het niet naar zijn zin is.

Joos zat precies mee in de kleedkamer. Anyway laat Castagne maar naar Juve komen, dan is hij geen degradant meer.

20 juni 2023 om 20:02

Joos zal ook wel zijn bronnen hebben binnen de kleedkamer. Hij zal dit niet zomaar verzinnen, zo is hij niet (denk ik, wat ik ken hem niet persoonlijk)

20 juni 2023 om 20:42

Nochtans genoeg onzin verkocht zoals op nationale tv zeggen dat Moggi scheidsrechters opsloot in de kleedkamer. Journalisten zijn allemaal dezelfden.

Wat een rel joh, gaat nog moeillijk worden vanavond tegen Estland.

Absoluut geen goede zaak van Courtois. Dat moet hij als 'veteraan' bij de nationale ploeg zeker niet doen. Heel slecht dat hij wegloopt en terugkeren zal wel niet mogelijk zijn want die glazen heeft hij nu ingegooid. De aanpak van Tedesco verdient ook geen schoonheidsprijs want de ploeg is er niet bij gebaat dat al die bagger nu op straat ligt en de media er lustig bovenop kan duiken.

Wat mij betreft is het belangrijkste echter die knie. Als dat maar geen zware blessure is en hij over een paar weken gewoon fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan staan.

Courtois; zo'n goede keeper en staat van dienst. Maar gedraagt en uit zich regelmatig als een tiener die net komt kijken.

Wat een zak hooi die Courtois. Niet meer oproepen, als je zo denigrerend over je medespelers praat ben je geen knip voor de neus waard.



Courtois moet zich heel diep schamen door zo slecht over ziijn ploeggenoten te praten. Dit maakt hem een speler met heel weinig krediet. Sympatie 0.0

Neem een voorbeeld aan je ploeggenoot Luka Modric. Die dagelijks met de beste spelers in de kleedkamer zit. En wat gebeurt er als hij bij de nationale ploeg komt. De spelers zijn goed maar wel minder. Maar hij neemt de ploeg bij de hand en staat op als leider en als de grote man. Het zijn spelers van Kleinere clubs dan Real Madrid. Ook van Dinamo Zagreb. Maar ze willen als team strijden voor het land en presteren goed.

Courtois voelt zich dus duidelijk te goed om met spelers van kleine clubs in de kleedkamer te zitten



Goede keuze en hij bewijst het meteen. Dit is geen aanvoerder.

Wat een eng nek blijft hij toch, goeie keeper, maar ook een onrust stoker heel gauw afscheid van nemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren