Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois gooit opnieuw olie op het vuur in veelzeggende reactie van 3 emoji's

Laatste update:

Thibaut Courtois lijkt definitief de handdoek te hebben gegooid naar een terugkeer in de Belgische nationale ploeg. De 31-jarige doelman van Real Madrid had al een allesbehalve goede relatie met bondscoach Domenico Tedesco en maakte dat deze week niet beter, door met drie veelzeggende emoji’s te reageren op uitspraken van de keuzeheer.

Courtois maakte afgelopen december al duidelijk dat hij niet beschikbaar zou zijn voor EK aankomende zomer in Duitsland, omdat hij naar eigen zeggen niet fit genoeg zou zijn. Deze week verscheen de doelman echter al wel op de trainingsvelden van Real Madrid, maar een terugkeer bij De Rode Duivels is nog niet aan de orde.

De relatie tussen Courtois en Tedesco kreeg vorig jaar juni al een flinke knel. In een duel tegen Oostenrijk kreeg niet Courtois, maar Romelu Lukaku de aanvoerdersband van Tedesco. Courtois verliet vervolgens de selectie, waarna Tedesco beweerde dat dit met de aanvoerderssituatie te maken had. Courtois reageerde vervolgens boos en teleurgesteld en beweerde dat hij te kampen had met een knieblessure.

De problemen tussen de bondscoach en de doelman leken deze week alleen maar groter te worden. De linkspoot gaf op X een like op een tweet van Axel Witsel, die eveneens buiten de Belgische selectie werd gelaten. Donderdag deed hij daar nog een schepje bovenop.

Op X reageerde Courtois namelijk met drie leugenaar-emoji’s op een video van een persconferentie met bondscoach Tedesco. Daarin deed hij uitspraken over zijn relatie met Courtois. “Zijn positie is duidelijk”, aldus Tedesco. “Hij heeft dat duidelijk en op tijd naar ons gecommuniceerd, wat erg netjes van hem is. Er is sindsdien geen nieuwe informatie onze kant op gekomen.”

“Ik heb alles, maar dan ook alles, geprobeerd”, luidt het statement van Tedesco over de situatie met zijn doelman. “De laatste informatie die ik heb is dat hij zich niet comfortabel voelde om het EK te spelen.” Courtois reageert onder de video met de drie leugenaar-emoji’s, waarmee hij suggereert dat hij van gedachte is veranderd.

Courtois maakt zijn positie met deze opmerking niet beter. Tedesco verlengde onlangs zijn contract tot 2026 en dus is een terugkeer van de doelman voor het EK vrijwel uitgesloten. België neemt het op het EK op tegen Slowakije, Roemenië en de winnaar van play-off B.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Courtious is wel echt 1 van de grootste babys in het voetbal. En dan zeuren wie hier over Van Dijk of Memphis met een hoedje😂

15 maart 2024 om 16:04

Zou goede vrienden kunnen worden met Cilissen. Die had ook van dit soort acties.

15 maart 2024 om 16:26

Noem eens een gelijkwaardige actie van Cillessen dan? Cillessen heeft niet de meest leuke uitstraling en in interviews komt hij niet sympathiek over. Alleen hij kwam altijd. Hij verzaakte niet. Hij gaf altijd alles. Hij kwam ook niet als een grote zeikerd naar buiten (en dan bedoel ik het zeuren op anderen, dat wat Courtois maar al te graag doet).

15 maart 2024 om 18:19

Kun je er ook een opnoemen, of neem je alles klakkeloos over van Sneijder en Vd Vaart?

15 maart 2024 om 16:04

Hoezo is Courtois een baby?

15 maart 2024 om 16:19

Als dat uitgelegd moet worden, moet je denk ik die witte of zwart-geel-rode bril eerst even afzetten.

15 maart 2024 om 16:22

@branquinho

Uitstekende keeper, wat mij betreft de beste van de wereld.

Alleen is het echt een enorme kwal. Op het EK 2016 liep hij de boel te saboteren door de opstellingen naar zijn vader te sturen die op diens beurt dat naar de pers lekte. Zo heeft hij zijn ex-coach Wilmots wel onder de bus gegooid. Daarnaast is hij achter de rug met de vriendin van Kevin de Bruyne gaan lopen, terwijl ze mekaar al vrij lang kennen. Dan die kinderachtige soap waar Lukaku als kapitein werd gekozen en Courtois daar blijkbaar niet mee omkan, weer een nare niet-collegiale streek.

Ik zou hem niet willen in mijn ploeg.

15 maart 2024 om 16:25

Heb ik niet. Ik wil graag weten waarom Courtois in deze situatie een baby is als er volgens hem kennelijk valse informatie naar buiten wordt gebracht door zijn bondscoach. Kun je dit ophelderen?

15 maart 2024 om 16:26

@fcbinsider

Het is zijn woord tegen die van de bondscoach, aan je reactie te zien is je keuze voor het geloven van de bondscoach gebaseerd op vooroordelen van het verleden?

15 maart 2024 om 16:29

Er wordt niet specifiek naar deze situatie gewezen, Courtois is door meerdere acties uit het verleden bewezen een kinderachtig mannetje. FCB hierboven heeft ze mooi uiteengezet.

15 maart 2024 om 16:46

Heeft ook enkele van zijn ploegmaats te kijk willen zetten door te stellen dat ze van een minderwaardig niveau waren omdat ze bij een degradant speelden en daardoor het spel niet zo goed begrijpen. Daar doelde hij op Faes, Castagne... van Leicester. Castagne had in de meest subtiele vorm wat kritiek geuit op Courtois en met incasseren heeft Courtois heel veel last. Uitdelen daarentegen...
Inderdaad zijn spelers van Leicester niet van een niveau Real Madrid, maar dit droeg natuurlijk allerminste bij tot een goede sfeer bij de nationale ploeg.

15 maart 2024 om 16:58

Je hebt het over het woord van de één tegenover de ander, maar als je in staat bent om met niets anders dan emoji's te reageren kwalificeer je in deze context wat mij betreft al als baby hoor, onafhankelijk van wie er gelijk heeft.

15 maart 2024 om 17:14

Courtois deelde ook de lakens met de toenmalige vriendin van De Bruyne. Een echte matennaaier =D

15 maart 2024 om 16:05

Ieder huis zijn eigen kruis

15 maart 2024 om 16:24

Het is echt een hele vervelende gozer inderdaad. Vreselijke goede doelman, maar wat laat hij zich vaak van zijn slechte kant zien in de media. Doodzonde

Als bondscoach heb je dus duidelijk geen contact gezocht met 1 van je sterspelers. Goed dat courtois dit naar buiten brengt.

15 maart 2024 om 16:13

Hij heeft wél contact gezocht. Maar Courtois reageert niet en lijkt te vinden dat de coach voor hem op de knieën moet.
Tja, het houdt een keer op natuurlijk.
Verder vind ik wel dat Tedesco zich beter had kunnen onthouden van alle commentaar bij vragen over Courtois. Het minste wat hij zegt wordt aangegrepen om nieuwe onzin de wereld in te sturen.

15 maart 2024 om 16:16

Wie weet heeft Courtois wel gewoon gelijk en heeft Tedesco onterechte info verspreid over waarom Courtois de trainingskamp verlaatte?

15 maart 2024 om 16:17

Hij zegt dat hij er alles voor heeft gedaan. Niet gewoon even contact nemen dus.

15 maart 2024 om 16:41

Er alles aan doen is voor iedereen verschillend. Courtois vindt van niet en Tedesco vindt blijkbaar van wel.
Waarschijnlijk zal Tedesco niet huilend en smekend voor Courtois zijn voordeur gestaan hebben, nee. Dus in die zin heeft hij er niet álles voor gedaan.
Ik stel me de vraag wel hoever je moet gaan als coach.
Courtois is de beste keeper maar als coach moet je wel een hele groep managen, niet één vedette.

15 maart 2024 om 17:03

Haha kom op. Er alles aan doen is je oprecht inspannen. In elk woordenboek.

Best een aardige keeper. Maar verder een klein kind. Triest om je zo te gedragen als je een volwassen man bent

15 maart 2024 om 16:15

Best een aardige keeper? Courtois behoort tot de top 3 beste.

15 maart 2024 om 16:28

Best aardig? Samen met Ederson, Ter Stegen, Allisson Becker, vd Hart, Donnaruma, Maignan, Neuer en Maignan behoort hij mijn inziens bij de besten ter wereld.

15 maart 2024 om 16:30

Je vergeet Noppert, Foppert.

15 maart 2024 om 16:32

Die komt gezien zijn huidige prestaties hier net een treetje achter ben ik bang.

Het is enorm infantiel maar het is ook duidelijk aan het worden dat Tedesco een media manipulator is die de hele casus Courtois achterlijk heeft aangepakt.

Zo een goede coach is het ook niet, maar hij mag wel de beste doelman ter wereld waarschijnlijk 6 jaar te vroeg op pensioen laten gaan.

15 maart 2024 om 16:21

Ach ja, zo ging het gisteren met Southgate ook, die liegen net zo makkelijk alles bij elkaar. Dat spelers daar dan zo kinderachtig op gaan reageren met emoji's ipv voor de camera of zelf een filmpje online zetten is ook veelzeggend over hun karakters.

15 maart 2024 om 17:00

Ik snap Courtois echter wel als het waar is dat Tedesco liegt.

Dan zit Tedesco gewoon alles bij elkaar te liegen om hem in een slecht daglicht te stellen.

15 maart 2024 om 16:34

Is Courtois familie van Remco Evenepoel? In hun uitingen in de media zie ik namelijk altijd grote gelijkenissen. Wat zonde is, want beiden moeten ze gewoon hun voeten/bovenbenen/handen laten spreken. Dan zegt namelijk al meer dan genoeg. Maar beide doen ze wel hun best om weinig sympathie bij mensen op te wekken. Toch wel de meest zeikerige renner en keeper.

Hoewel ik Eefje nog wel vermakelijk vind. Courtois is gewoon erg vervelend.

15 maart 2024 om 18:01

Kom op, wat moet Tedesco dan
doen?

Courtois heeft zelf de groep in de steek gelaten omdat hij de kapiteinsband niet kreeg (iets waar Vertonghen nooit een probleem om maakte).
Moet Tedesco zich daarvoor op z’n knieën gooien met excuses?
Tedesco heeft er net voor gekozen om eerlijk te communiceren en niet mee te gaan in dat valse blessureverhaal van Courtois.

Geen enkele teamgenoot neemt het op voor Courtois. Dat zegt wel genoeg. Op een tornooi gaat het team altijd voorop.

15 maart 2024 om 18:59

Langer dan 10 minuten met hem praten over de kwestie op het moment zelf en niet gewoon weggaan. Vercauteren is toen wel blijven zitten, zoals het hoort.

En nu niet zeggen in de media dat je er alles voor doet als je dat niet gedaan hebt. Met zijn “eerlijkheid” in de media.

Het zou voor België toch zonde zijn als Courtois niet meer voor de Belgische ploeg uit wil komen door zo'n clown? Ik hoop voor Courtois dat hij zich er over heen kan zetten als het spelen van interlands iets voor hem betekent, aan de andere kant weten we dat hij toch een beetje een klein kotertje is wat snel op zijn pik getrapt is dus ik zie het niet snel meer goed komen.

Je ziet het vooral vaker met bondscoaches dat relaties met sterspelers onomkeerbaar beschadigd worden. Van Basten met Van Nistelrooy, Van Bommel en Seedorf en volgens mij ook wel Southgate met bijvoorbeeld Ben White. Ze voelen zich minder afhankelijk en dan durven ze net even vaker in de openbaarheid te liegen over eventueel contact. Dat vind ik geen goede zaak. Wat mij betreft blijft dat interlandvoetbal als een soort gevierde zweer boven de hele sport hangen..

Zou toch gigantische zonde zijn als Courtois niet op het EK aanwezig is met Belgie. Dat het niet de meest leuke gozer is kan zijn, maar uiteindelijk is het wel de beste keeper ter wereld, die moet je er toch graag bij hebben als je een Rode Duivel bent.

Tja moeilijke situatie als je niet precies weet wat er nou tussen Tedesco en Courtois speelt. Maar ja zou wel een gigantisch aderlating zijn als Courtois niet op het EK gaat keepen. Want als het goed is is hij na de aankomende interlandbreak weer terug in de selectie en had hij nog ruim 2 maanden om minuten te maken.

Wat zijn leugenaar-emojis?

Courtois is een van de beste keepers van de wereld. Spijtig dat er zo wordt omgegaan met hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren