Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Controleur met nodige Premier League-ervaring duikt op bij training Groningen

Laatste update:

Leandro Bacuna traint de komende periode mee met FC Groningen, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 31-jarige rechtsback annex middenvelder zit momenteel zonder club, na dienstverbanden bij Aston Villa, Reading, Cardiff City en Watford. Bacuna, 47-voudig international van Curaçao, krijgt bij zijn jeugdliefde de kans om zijn conditie op peil te houden. De rechtspoot had dat verzoek zelf ingediend bij de clubleiding van Groningen.

Het lijkt er niet op dat Groningen kans maakt op een langer verblijf van Bacuna, nu de club is afgedaald naar de Keuken Kampioen Divisie. De Groninger maakte de afgelopen jaren naam in Engeland en lijkt te mikken op een avontuur op een hoger niveau. Bacuna stond voor het laatst onder contract bij Watford, waar hij in het afgelopen seizoen slechts 805 speelminuten in actie kwam. Daarvoor stond hij 3,5 jaar onder contract bij Cardiff City, met wie Bacuna nog in de Premier League speelde.

Zijn meest succesvolle periode in Engeland beleefde Bacuna bij Aston Villa, waarmee hij drie seizoenen in de Premier League actief was. In totaal speelde de middenvelder 131 officiële wedstrijden voor de club uit Birmingham, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 8 assists. Bacuna speelde bij Villa voornamelijk als rechtsback, maar werd in de afgelopen jaren omgeturnd tot een controlerende middenvelder. Volgens Transfermarkt is zijn huidige marktwaarde 900.000 euro.

Het jongere broertje van Leandro, Juninho Bacuna, is ook nog altijd actief in Engeland. De 25-jarige Groninger is een van de sterkhouders bij Birmingham City en wordt regelmatig gelinkt aan een transfer naar de Premier League. De broers Bacuna speelden beiden een lange periode voor Groningen alvorens zij naar Engeland trokken. Leandro is nu dus terug, al lijkt dat voor een korte periode te zijn. Tussen 2009 en 2013 speelde Bacuna 126 officiële duels voor Groningen, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 14 assists. De Trots van het Noorden is de komende week op trainingskamp in het Gelderse Epe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou bij menig eredivisie clubs nog steeds van waarde zijn. Fenomenale vrije trappen.

Als ervaren backup zou ik m nog best een jaartje bij Feyenoord willen hebben, kun je Benita verhuren

12 juli 2023 om 12:16

Te goed, en vooral te duur, om als backup te fungeren lijkt mij. Zou het zo aandurven als ik Feyenoord was, uiteraard wel tegen een passend salaris

Wat een speler is dit heeft een trap ala Juninho Pernambuchano

Zou hem graag bij mijn Fortuna op het middenveld willen zien, naast Duarte. En met Ozzy ervoor

12 juli 2023 om 12:33

Deze man kan strooien met paasjes en is fysiek ijzersterk zou ook voor PSV een prima extra middenvelder zijn als opvolger van Guti

Lekker terugkeren naar fc Groningen en ze weer loodsen naar de eredivisie

12 juli 2023 om 12:39

Dat zou voor Groningen fantastisch zijn, maar ik acht die kans heel klein. Zal uiteindelijk kiezen voor een club met een aardig salaris.

12 juli 2023 om 12:51

Tsja wie weet, toch de club waar die gedebuteerd is en waar zijn broertje ook gespeeld heeft. Ik acht de kans niet groot, maar zeker wel aanwezig

12 juli 2023 om 13:00

Laten we het hopen. Groningen is toch wel een club die ik graag in de eredivisie terug zie.

12 juli 2023 om 13:25

Ik hoop het ook. Komt gudde en mjf hun plan toch nog uit. Samen naar de grote markt!

Hij heeft zelf anders aangegeven open te staan voor een terugkeer bij zijn jeugdliefde. Groningen zelf moet alleen ruimte maken op het middenveld door een paar spelers weg te doen. No-brainer om deze jongen een contract aan te bieden.

12 juli 2023 om 16:35

Dan zou hij het uit clubliefde moeten doen maar bestaat dat nog in de huidige voetbalwereld? Van Watford naar de KKD divisie lijkt me nogal een (financiele) stap achteruit. Tenzij Groningen een groot financieel risico bereid is te nemen. En dan moet hij zelf nog willen uiteraard.

12 juli 2023 om 18:24

Met elke dag een te jonge gast die naar Saudie vertrekt vraag je je af of clubliefde en liefde voor het spelletje nog bestaan inderdaad. Maar uitzonderingen blijven er altijd, ik heb hoop.

Een van de voetballers die mij als niet Groninger FC Groningen supporter heeft gemaakt. Hopelijk gaat die ons helpen naar de Eredivisie te gaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren