Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Chelsea ruikt zijn kans na dubbel verzoek Rafael Leão aan AC Milan’

Laatste update:

AC Milan vreest een voortijdig vertrek van Rafael Leão uit het San Siro, zo weet La Gazzetta dello Sport te melden. Chelsea is nadrukkelijk geïnteresseerd in de Portugese vleugelaanvaller en naar verluidt wil de Londense club er alles aan doen om hem op korte termijn naar de Premier League te halen. Milan wil dat voorkomen door het tot medio 2024 lopende contract van Leão open te breken en te verlengen.

Volgens bovengenoemde Italiaanse krant hebben Leão en zaakwaarnemer Jorge Mendes geen haast met het tekenen van een nieuw contract bij de huidige nummer vijf in de Serie A. Wel duiken in de Italiaanse media berichten op dat de buitenspeler een jaarsalaris van zeven miljoen euro wil ontvangen in het geval van een nieuwe verbintenis. Daarnaast ziet Leão graag dat Milan een gedeelte van zijn schuld van bijna twintig miljoen euro aan voormalig werkgever Sporting Portugal voor zijn rekening neemt. Technisch directeur Paolo Maldini houdt voorlopig vast aan 6,5 miljoen euro per seizoen, 5 miljoen meer dan het huidige jaarinkomen.

Leão verscheurde medio 2018 zijn contract bij Sporting nadat woedende supporters spelers en stafleden hadden aangevallen op het trainingsveld. De woede was ontstaan na het mislopen van Champions League-voetbal door de Portugese grootmacht. Sporting vond dat Leão contractbreuk had gepleegd en maakte de zaak aanhangig bij het internationale sporttribunaal CAS. De 23-jarige aanvaller werd uiteindelijk veroordeeld tot het betalen van negentien miljoen euro aan de club uit Lissabon.

De Portugees had toen al een vijfjarig contract getekend bij Lille OSC, dat hem een jaar later voor 35 miljoen euro verkocht aan Milan. Leão is in de afgelopen drie seizoenen uitgegroeid tot een bepalende speler bij de Italiaanse kampioen, wat naast Chelsea ook Manchester City is opgevallen. De begeerde flankspeler beschikt in Milaan over een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro, al wil de nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly naar verluidt niet verdergaan dan 120 miljoen euro.

Denk jij dat Rafael Leão bij Chelsea past?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mwah, als Chelsea Leao wilt halen komende zomer moeten ze alsnog minimaal 100 mil of de casule betalen van 150 mil. Want gok dat Milan hem gewoon niet wil laten gaan en nog liever blijft onderhandelingen tot de laatste snik in 2024.Goed trouwens dat Milan 20 mil boete dat Leao moet betalen aan Sporting niet wilt betalen; als je daarmee akkoord gaat, gaat iedere speler proberen zijn boete naar de club door te sturen. stuur de boete maar door naar de zaken waarnemer..Ik lees trouwens dat de eigenaar niet verder wilt gaan dan 120 mil. Als ik Milan was zou ik Mendes ff overslaan en ff goed gesprek hebben met Leao, ff aanvoelen of hij wilt blijven ja of te nee. Bij twijfel gewoon een bod van minimaal 100 mil accepteren, nadeel is wel dat deze gozer niet te vervangen is… en zijn zo bar weinig buiten spelers die hun directe man nog durft uit te spelen, en dat week in week uit..Ziyech in de deal betrekken, zou wel een slimme zet zijn. 100 mil plus Ziyech.

25 september 2022 om 13:41

Nog dronken van gisteren? Wat een zinnen joh haha.

25 september 2022 om 13:57

Gewoon je gedachtes laten spreken niet het meest samenhangend, als je daar op doelt, maar wel mijn pure gedachtes haha

25 september 2022 om 17:16

Ik kom praktisch net terug van Vato Gonzalez en heb ze nog helderder staan dan wat ik hier lees haha. 100m Plus Ziyech. Had u er ook nog een tasje bij gewild?

25 september 2022 om 17:49

Nee, Milan stuur een privéjet voor Ziyech, en Chelsea mag het in 2 delen betalen, zo is Milan denk ik ook wel weer

25 september 2022 om 14:31

Voor Milan is hij geweldig. Deze man heeft echt een absurde potentie. Hij heeft echt alles. Maar zijn mentaliteit doet me wat twijfelen. De vastberadenheid, de wil om constant te presteren mis ik wat bij hem (jij kan het vast bevestigen of niet). Daardoor weet ik niet of hij wel kan slagen in de absolute top. Hij speelt toch veel op talent en shokt dan weer hier en daar. Bij Portugal viel dat al helemaal op. Hij is nu ook alweer 23j. Betreft Milan, je zou gewoon moeten cashen, 100 mil vangen en verder gaan. Je wil toch niet weer je beste speler gratis zien vertrekken bijv.

25 september 2022 om 15:14

Hij heeft inderdaad wel een beetje laks mentaliteit. Altijd al zo geweest. Het is niet iemand die na een mislukte poging gelijk opstaat en mee verdedigend. Maar zolang hij levert, mag dat. Romario en Ronaldo Lima waren ook lui. Wel andere klasse hoor, haha daar niet van

25 september 2022 om 17:00

"hij is nu ook alweer 23 jaar", als we zo doorgaan met zulke onzin verkondigen dan staan er binnenkort alleen maar kinderen onder de 18 op de velden, de rest is te oud of heeft geen "meerwaarde" meer

25 september 2022 om 23:15

Geeft niet hoor, als je niet snapt waar ik op doel. 🤷‍♂️

25 september 2022 om 23:18

Ja daar zit de dunne lijn bij hem. Als hij constant kan leveren dan accepteert men, elk coach etc. zijn zwakte. Bij Milan is hij belangrijk maar bij de absolute top moet je meer leveren anders gaat men dat niet accepteren. En dan nog, er wordt nu gewoonweg meer gevraagd. En Leao is geen Messi, CR7, R9 etc. maar hij is wel echt goed ja.

25 september 2022 om 14:50

Mendes ff overslaan… dat is juist t hele probleem voor Milan😂 die gast is de nieuwe Raiola. Hij zegt zelf “ik ben nu gelukkig” maar dit is gewoon net Kessie, Calha en Donnarumma. Hij heeft altijd een actie, misschien wel de beste dribbelaar op dit moment van Europa. Het enige wat ik wel vind van hem, voor mijn gevoel scoort tie nooit 2 wedstrijden op rij, hij speelde een geweldige derby(helaas voor mij als Inter fan, dat was een taaie) maar de week daarna was het gelijk minder, hij is niet super consistent. Vind bijv Messias en Saelemakers echt heeelemaal niks. Je moet hem dan wel echt 100% deze zomer verkopen, want hij gaat niet verlengen, dat weet je gwn al. Als je hem voor 100M verkoopt, je haalt een nieuwe spits(Okafor, Broja) en een rechtsbuiten en een linksbuiten als vervanger van Leao+ misschien nog een goede back up voor Theo(misschien leen met optie ofzo) ga je er als team gewoon op vooruit. Misschien iets mindere linksbuiten maar de rest wel beter

25 september 2022 om 15:38

Ik vraag me serieus af, als deze jongen een stap wil maken, of Chelsea dan zo'n slimme bestemming is. Chelsea is immers een beetje een voetbalkerkhof voor aanvallende spelers.

25 september 2022 om 17:17

Onder Tuchel wel ja. Maar die is nu weg. Ben benieuwd of Potter wel het onderste uit de kan kan halen bij zijn aanvallers. Onder Lampard bijvoorbeeld deden Pulisic en Giroud het toch heel verdienstelijk.

25 september 2022 om 17:22

Ik kan nog steeds niet geloven zoveel aanvallend ingestelde spelers Tuchel gewoon niet aan de praat heeft gekregen bij Chelsea. Eeuwig zonde.

25 september 2022 om 17:39

Tja, het winnen van de Champions League was natuurlijk glorieus en daar zijn wij Tuchel voor eeuwig dankbaar voor. Maar wie verder kijkt dan dat valt inderdaad op dat hij spelers in die 18 maanden nauwelijks tot niet beter heeft gemaakt. Ipv Pulisic, Ziyech of Lukaku aan de praat te krijgen zagen we de middenvelders Mount en Havertz op de flanken of in de spits lopen. Het deed zeer aan de ogen op een gegeven moment. Nu is het aan Potter om te bewijzen dat de stagnatie van die spelers daadwerkelijk aan Tuchel lag.

Sinds Chelsea in handen is van Todd Boehly lopen ze iedere keer hun topprioriteiten mis, hoop als AC Milan-fan dat dat nu ook het geval zal zijn.

AC Milan is nu aan een wederopbouw bezig, en daar maakt Leão ook deel vanuit en daar moet hij deel vanuit blijven maken. Moet een van de nieuwe sterren en gezichten van het nieuwe AC Milan worden, dus ik hoop dat hij zijn contract verlengd. Dat jaarsalaris zal denk ik niet het grootste probleem, want het verschil tussen vraag en aanbod is 5 ton maar het probleem zal vast wel zitten in de schadevergoeding die Leão schijnbaar moet betalen aan Sporting Portugal.

Maar ik dacht eigenlijk dat Leão uiteindelijk niet hoefde op te draaien voor de kosten. De CAS besloot volgens mij begin dit jaar dat Lille voor de boete moest opdraaien en zo'n 20 miljoen aan Sporting moest betalen en dus niet Leão.

25 september 2022 om 13:32

Heb je meer info over die case? Stond Bas Dost toen niet ook onder contract bij Sporting? Voor mij een rare uitspraak van het CAS. Als jij wordt aangevallen door 'supporters' snap ik heel goed dat je daar niet meer wilt spelen en fysidk geweld lijkt mij een legitieme reden om het contract te verscheuren.

25 september 2022 om 13:45

Onder andere VI die dit hebben gepost begin dit jaar. Als ik mij niet vergis ook Voetbalzone, maar de link van VI kan ik niet delen en van VZ kan ik niet zo gauw vinden. Waren overigens ook buitenlandse media uit Italië, Frankrijk en Portugal die het destijds hebben gemeld.

25 september 2022 om 14:27

Ik lees dat het 50/50 is. Dus Leao betaalt 9.5 miljoen. Scheelt toch weer een flink stuk

25 september 2022 om 15:21

Voor Milan zou natuurlijk het beste zijn als hij blijft, maar niet getreurd. We zijn afgelopen zomer allemaal getuigen geweest van Boehly's geweldig onderhandelings kwaliteiten, die legt rustig 120 miljoen neer voor een contract van nog maar een jaar. Kan Milan een hoop leuks mee doen.

25 september 2022 om 15:43

Dat is inderdaad ook wel zo. Of Chelsea loopt een speler mis, of ze betalen er een gigantisch vermogen voor. En aan de andere kant, als jullie 120 miljoen neerleggen en dan nog een speler in ruil aanbieden dan wordt dat ook niet direct afgewezen. Hebben namelijk met o.a. Tomori en Giroud goede ervaringen met spelers die rechtstreeks van Chelsea zijn overgekomen.

Niet dat iedere aankoop dat zal zijn van Chelsea, maar als bijvoorbeeld Pulisic wordt aangeboden zou ik het wel overwegen als AC Milan-zijnde en zeker als Leão niet wilt verlengen. Ziyech is nu na de komst van de Ketelaere een stuk minder nodig en Pulisic voldoet dan niet echt bij Chelsea, maar ik zie hem bij AC Milan wel uitgroeien tot een goede speler en dit is ook wel waar AC Milan de laatste jaren een beetje op loert.

Is net als Leão een rechtsbenige speler en iemand met een goede dribbel en actie. Leão heeft dan een beter rendement en nog meer potentie op dat gebied, maar heeft dat eigenlijk pas de afgelopen 2 seizoenen ontwikkeld. Pulisic speelt bij Chelsea dan vaak vanaf rechts, maar vanaf links zal hij waarschijnlijk meer dreiging hebben.

En natuurlijk zal Leão dan moeilijk te vervangen zijn, maar met Pulisic haal je er naar mijn mening een prima vervanger voor terug. En AC Milan doet het wat dat betreft prima de laatste jaren, want zijn een beetje op de Red Bull-route gegaan met het aantrekken van spelers en hebben gewoon een prima scoutingssysteem en aankoopsysteem ontwikkeld de afgelopen jaren en voor (relatief) weinig geld goede spelers als Maignan, Kalulu, Tomori, Hernández, Giroud, Bennacer, Tonali, de Ketelaere, Kjaer, etc. aangetrokken.

Uiteraard ook wel wat missers gehad zoals Hauge (al hebben ze daar volgens mij nog wel een leuk bedrag aan overgehouden), Duarte, Touré, etc. maar over het algemeen is het aankoopbeleid sterk verbeterd de afgelopen jaren, ten opzichte van pakweg 5 à 6-jaar terug. Komt ook wel door Elliot Management en hebben de club een paar weken geleden verkocht, maar hoop dat de nieuwe Amerikaanse-eigenaren op dezelfde voet verder zullen gaan en met Paolo Maldini loopt er ook wel iemand rond en wie ik veel vertrouwen heb met het aantrekken en verkopen van spelers, maar ook iemand die goed zaken kan afwegen in de zin van wat wel of niet verantwoord zal zijn voor AC Milan.

Een typische Chelsea aankoop, een subtopspeler die ze dan straks voor de absolute hoofdprijs gaan aantrekken. Ze hebben geld zat, maar ze weten de echte topspelers niet te halen. Dat moet toch wel pijnlijk zijn.

25 september 2022 om 13:59

Leao is geen subtopspeler hoor, hij is 1 vd beste aanvallers van Europa en gaat nog jaren mee. Het bedrag is natuurlijk absurd maar dat is tegenwoordig wel vaker.

25 september 2022 om 14:04

Als Antony honderd mil kost, kost deze gozer met een hoger rendement en dat zich heeft bewezen in een topcompetitie, minimaal het zelfde, zo niet, meer.

25 september 2022 om 14:07

Als je dit een subtopper noemt, dan heb je die gozer nooit zien spelen.

25 september 2022 om 14:32

Subtop??? Serieus, deze jongen is bizar goed en talentvol. Het is niet voor niks dat er bedragen boven de 100 miljoen worden genoemd. Dat wordt een attractie in de Premier League als het doorgaat, maar ik snap dat Milan de huid zo duur mogelijk probeert te verkopen.

Maar nu snap ik niet waarom hij 19mil moet betalen. Als ik het me goed herinner vertrokken Bas dost en Gelson Martins toen ook, niks meegekregen over een boete van de twee

25 september 2022 om 16:13

Van die andere weet ik het niet, maar Dost is na dat incident nog een jaar gebleven en toen gewoon verkocht. Hij had inderdaad wel een verzoek gedaan voor contractontbinding, wat is geweigerd. Bizarre situatie destijds.

25 september 2022 om 17:05

Bij Gelson Martins heb ik juist heel vaak iets gelezen over een dispuut of hoe je dat noemt. Atletico dacht hem inderdaad gratis te kunnen halen maar moesten alsnog tientallen miljoenen aftikken. Hebben hem vrij snel met winst verkocht lol. Rui Patricio naar Wolverhampton was eenzelfde verhaal, maar een lager bedrag.

Over Leao lees ik zo 123 dat CAS uiteindelijk besloot dat niet hij maar Lille een bedrag moest overmaken naar Sporting. Maar geen idee wat waarheid is bij wat google berichten.

Dit allemaal ter zijde: geweldige speler die vrijwel elk team zou kunnen gebruiken. Ik heb in Milans kampioen jaar echt niet alle wedstrijden gekeken maar deze jongen stak er wel boven uit naar mijn mening.

Ik verwacht niet dat hij in de winter gaat komen, als Chelsea het al voor elkaar krijgt om hem aan te trekken. Ik zou Leao een geweldige aankoop vinden, echt iemand waar je jaren op kunt bouwen!

25 september 2022 om 18:54

Hoe zit dat dan met FFP? Chelsea heeft al bijna 300m uitgegeven afgelopen zomer. Als in januari blijkt dat er misschien ook geen CL gehaald gaat worden dan zou 450 miljoen uitgeven in 1 jaar toch absurd zijn?

Ben ik de enige die zich verbaast over het feit dat hij ‘maar’ 1.5 miljoen per jaar verdient als Portugees international bij een Italiaanse grootmacht?

25 september 2022 om 18:19

Is nog niet eens een vaste waarde in het elftal van Portugal, en als je je contract niet verlengt ga je ook niet meer knaken krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren