Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Paolo Maldini kan na ontslag in Milaan spoedig bij andere grootmacht tekenen’

Laatste update:

Paolo Maldini zal vermoedelijk niet lang meer zonder werk zitten. De Italiaan werd begin juni door AC Milan ontslagen als technisch directeur en zit sindsdien zonder club. Corriere dello Sport meldt echter dat Paris Saint-Germain aan hem denkt om de huidige technisch adviseur Luis Campos 'in de komende maanden te vervangen'. Meerdere Franse media wisten eerder te melden dat Campos en clubeigenaar Nasser Al-Khelaïfi op gespannen voet leven na de uitgesproken vertrekwens van Kylian Mbappé eerder deze zomer. Naast PSG heeft Maldini ook de kans om zich bij de nationale ploeg van Italië te voegen.

Maldini werd in juni 2019 aangesteld als technisch directeur van Milan, nadat hij het jaar daarvoor al de rol van directeur sportieve strategie en ontwikkeling bekleedde. Afgelopen juni werd Maldini net als Frederic Massara, die met eerstgenoemde de technisch eindverantwoordelijke was, door eigenaar Gerry Cardinale op straat gezet. Cardinale wilde veranderingen doorvoeren in de hoogste functies en daar werden Massara en Maldini het slachtoffer van. Het duo zou het bovendien niet eens zijn geweest met enkele bestuurlijke veranderingen die de clubeigenaren voor ogen hadden. Maldini zou volgens Corriere dello Sport binnenkort dus aan de slag kunnen gaan bij PSG, waar Campos nog wel altijd actief is als technisch adviseur.

Het huwelijk van de Portugees met de Parijzenaren is tot op heden niet zonder slag of stoot verlopen. Zo schreef Le Parisien dat Campos in oktober zijn vertrek zou aankondigen bij de club als Mbappé Parijs zou verlaten. De bestuurder en aanvaller voelden zich verraden door eigenaar Al-Khelaïfi en het Qatarese bestuur, luidde de berichtgeving. Dat had te maken met beloftes die de club niet zou zijn nagekomen na Mbappé's laatste contractverlenging in de zomer van 2022. Mbappé bleef in de winter, maar een vertrek van de steraanvaller lijkt nu dichterbij dan ooit. De Fransman wil zijn tot medio 2024 lopende contract niet verlengen en dat is in het verkeerde keelschat geschoten bij Al-Khelaïfi, die Mbappé absoluut niet transfervrij wil laten gaan.

De club zal hem daarom deze zomer nog moeten verkopen om aan hem te verdienen. Door de uitgesproken vertrekwens van Mbappé is de relatie tussen Al-Khelaïfi en Campos verder onder druk komen te staan. Campos werd afgelopen zomer pas aangesteld als technisch adviseur en het feit dat Mbappé na zijn komst de club alsnog wil verlaten, heeft tot boosheid en teleurstelling geleid bij de Qatari eigenaren. Bij een vertrek van Mbappé zien de bestuurders dan ook hun kans schoon om ook Campos te laten vertrekken. Maldini zou in dat geval zijn gedroomde opvolger zijn. Een functie naast Campos lijkt bovendien geen mogelijkheid voor Maldini, die naar verluidt heeft aangegeven de volledige technische controle in handen te willen hebben.

Nationale ploeg
Maldini heeft naast PSG echter ook een andere optie. Corriere dello Sport weet namelijk te melden dat de oud-verdediger ook op het lijstje staat bij Gabriele Gravina, de president van de Italiaanse voetbalbond FIGC. Maldini is net als Gianluigi Buffon, Gabriele Oriali en Giorgio Chiellini aangewezen om de staf rondom bondscoach Roberto Mancini te versterken. De krant weet te melden dat Maldini aan de slag kan als teamcoördinator, een functie die na het overlijden van Gianluca Vialli in januari 2023 niet is ingevuld. Maldini zou de link moeten worden tussen de kleedkamer en de bond, terwijl hij zich ook bezig zou houden met de jeugdteams van la Squadra Azzurra. Maldini heeft zelf nog geen besluit over zijn toekomst genomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het nog steeds bizar dat een clublegende zoals Maldini ontslagen is terwijl die goed bezig was. Hij deed prima werk en was een van zijn verdienste dat AC Milan kampioen werd twee seizoenen geleden. Dat het bestuur niet net zo'n ambitie heeft als Maldini is wel troosteloos hoor...

15 juli 2023 om 19:10

Helaas heeft de nieuwe eigenaar van Milan, Gerry Cardinale, andere ideeën. Het schijnt dat Maldini erop had aangedrongen om een hoger budget te krijgen en eindelijk wat nodige versterkingen te halen, hier zou het ergens geklapt moeten zijn. Ik heb ook het gevoel dat die Cardinale alleen zijn mensen om zich heen wilt hebben. Het blijft jammer.

15 juli 2023 om 19:23

Hij kon toch gewoon blijven? Maldini is opgestapt, omdat hij wilde investeren en dat de eigenaar dat niet in dezelfde mate wilde. Ze zijn na een verschil in inzichten niet verder gegaan met elkaar. Dat is toch niet zo gek?

Het geld dat die Nasser met zich mee brengt is wel lekker, maar verder heb ik het idee dat die gozer elke vorm van progressie bij PSG in de weg staat.. Hoeveel vakmensen hebben ze daar nu versleten, waar tijdens of na hun periode bij die club bekend wordt dat ze in onmin met deze man leefden? Ik vind het maar een griezelig mannetje en ben er ook absoluut niet blij mee dat hij zo’n dikke vinger in de pap heeft binnen de UEFA..

Maldini bij een eigenaardige club als PSG, zie je het al voor je? Nee, mister Milan moet lekker naar nationale team, of een andere grote club die wel geschiedenis heeft. Zie hem nog eerder naar juve gaan dan Milan. Inter lijkt me het enige die echt is uitgesloten. Of een club die met beleid in opbouw is. Newcastle bijv( al zijn die al voorzien), Dortmund. Tis echt natte vinger werk. Zeer benieuwd wat hij wilt, ALS hij überhaupt al een andere club overweegt. Nationale team. Daar zie ik hem toch wel het meest. In een nieuwe rol, aldus teamcoördinator

15 juli 2023 om 20:05

Wat is in jouw ogen het verschil tussen PSG en Newcastle? In de Franse competitie heeft PSG een enorm lange, diepe en interessante geschiedenis toch? Zeker niet minder dan Dortmund of Newcastle toch?

15 juli 2023 om 20:07

Geschiedenis was niet juiste woord, maar PSG is binnen paar jaar heel groot geworden op basis van lulkraakse aankopen en nog niemand is echt onder de indruk en niets gepresteerd behalve bijna elkaar kampioen in een competitie waar je dat al snel bent met 2/3 grote speler, Terwijl Dortmund en Newcastle ook spenderen MAAR met beleid, visie. Zeker Newcastle doet het veel beter in de beste competitie ter wereld. Past veel beter bij een gentleman als Maldini

15 juli 2023 om 20:38

Dat is toch in principe ook wat ze nu bij PSG willen gaan doen? Ze hebben een aantal gekke jaren gehad, met inderdaad aankopen als Messi, Neymar en Ramos waar ze niet echt veel mee zijn opgeschoten maar ondertussen is daar ook de gloeilamp gaan branden en hebben ze het beleid flink omgegooid. Er wordt geïnvesteerd in jong, Frans talent met hier en daar een buitenlandse goede speler (Skriniar en wellicht ook Joao Felix)Ik ben het met je eens dat Maldini niet direct bij die eigenaar past, maar Campos ook niet. Voor het imago van PSG zou het niet verkeerd zijn om Maldini te halen, hopelijk (voor PSG) heeft dat een positiever effect dan Leonardo aanstellen..

15 juli 2023 om 20:39

Ken je de omgeving Newcastle? Als er iets niet past bij Maldini (idd een gentleman) is het zo’n volkse club als Newcastle (ik houd er persoonlijk van). Maar Newcastle met een best wel hoog tokkie gehalte past echt niet bij Maldini imo.

15 juli 2023 om 20:43

Omgeving en het weer is inderdaad niets voor Maldini, maar de club zelf is niets mis mee, heel Engeland heeft redelijk groot hooligans aanhang

15 juli 2023 om 22:49

Als maldini even wacht en de Glazers eindelijk een beslissing nemen.

Dan zou Qatar wel eens bij hem aankloppen om het beleid bij united vorm te geven.

Maldini een prachtige stijlvolle en sympathieke verdediger.

Je kunt geen hekel aan hem hebben. Net zoals Del Piero.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren