Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea heeft weer beet en telt 15 miljoen neer voor Braziliaanse recordbreker

Laatste update:

Chelsea heeft Ângelo Gabriel gecontracteerd, zo maken de Londenaren bekend via de clubkanalen. De Braziliaanse vleugelspeler komt voor vijftien miljoen euro over van Santos en tekent een langdurig contract bij the Blues. Chelsea zal de achttienjarige volgend seizoen elders stallen, is de verwachting. RC Strasbourg, de club die Chelsea-eigenaar Todd Boehly ook beheert, behoort tot een van de opties.

Ângelo zal aansluiten bij de eerste selectie, die binnenkort voor een trainingskamp afreist naar de Verenigde Staten. Chelsea gaat er ondanks stevige concurrentie met de jongeling vandoor. Zo had Barcelona een eerste optie tot koop bedongen bij Santos. De Catalaanse club besloot deze echter niet te lichten. Ângelo wordt de vierde aanwinst voor Chelsea nadat de club eerder al Christopher Nkunku, Nicholas Jackson en de eveneens achttienjarige Diego Moreira binnenhaalde.

De vleugelaanvaller wist op zijn achttiende al 129 (!) wedstrijden te spelen voor het eerste elftal van de Braziliaanse club. De linkspoot schreef geschiedenis bij zijn eerste optreden namens Santos. Toen hij met 15 jaar en 308 dagen oud inviel, werd hij de jongste debutant ooit in de Braziliaanse competitie. In zijn 129 optredens scoorde de vleugelaanvaller vijf doelpunten en was hij tien keer de aangever.

Voor Chelsea is het niet de eerste jongeling die wordt aangetrokken. Eerder maakte landgenoot Andrey Santos de overstap naar Londen. De twintigjarige Cesare Casadei en de negentienjarige Carny Chukwuemeka bewandelden dezelfde weg. Voor Angelo ligt waarschijnlijk eenzelfde toekomst als David Datro Fofana in het verschiet. De twintigjarige aanvaller werd in de winterperiode voor twaalf miljoen euro overgenomen van Molde FK. Dit seizoen verhuren de Londenaren de Ivoriaan aan Union Berlin. Ook Ângelo wordt naar alle waarschijnlijk dus verhuurd; Strasbourg geldt momenteel als belangrijkste kandidaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Past prima binnen het handelshuis. Geen Barca tarieven voor een Braziliaans talent. Deze jongen gaat precies 7 minuten maken in Chelsea 1.

16 juli 2023 om 22:41

Ik denk een minuutje of 4, 7 is behoorlijk overdreven.

Doodzonde. Al die clubs verzamelen maar spelers… hier gaan NLse clubs aan kapot want die kunnen niet meer mee met dit soort idiotie. Net zoals MCity conglomeraat. Doodsteek voor voetbal ook

17 juli 2023 om 06:37

Wanneer konden “Nederlandse clubs” (buiten die drie aan de top) een willekeurig Braziliaans toptalent verleiden om naar Nederland te komen dan? Hoeveel Ronaldo’s heeft Willem II uit de jeugdopleiding van Gremio getrokken?

Dit kost alleen maar geld joh, als Nederlandse club doe je het prima door gewoon lokaal of binnen Noord-Europa te scouten. Deze transfer en de soortgelijke die we nu doen gaan alleen maar heel veel geld kosten..

17 juli 2023 om 07:58

Het zijn niet alleen dit soort spelers, maar ook ieder willekeurig talent dat ook maar enigszins tegen een bal kan trappen. Als je ze nou haalt met een visie, een doel en een uitgestippeld toekomstplan, oké. Echter halen clubs als Chelsea gewoon een karrevracht aan talenten binnen en gebruiken de jeugdopleiding als handelshuis. Nu de UEFA en/of FIFA met een nieuwe regelgeving komt, kopen diezelfde eigenaars kleine clubs op om de talenten daar onder te brengen. Gewoonweg triest en het verknalt inderdaad het hele voetbal.

17 juli 2023 om 08:11

@sirius, dat valt echt reuze mee.. Bovendien, heb jij genoeg kennis over het beleid van Chelsea om te stellen dat er geen toekomstplan is voor deze jongen? Ik zou het knap vinden als jij het wel weet, aangezien ik het niet weet.

Ik ben het helemaal met je eens overigens dat dit niet de manier is om succesvol te zijn en dat dit voor Chelsea niet de manier moet zijn om mee te spelen bij de grote jongens maar laten we alsjeblieft niet doen alsof er straks geen voetballers meer over zijn?

Ik ben enorm tegen het hebben van meerdere clubs, maar wat mij betreft is dat eerder vanwege een stukje geschiedenis wat je die clubs ontneemt dan dat ik er tegen ben omdat spelers daar onder gebracht kunnen worden. De "dochter clubs" zouden al zelf enorm veel spelers aan moeten trekken die de potentie zouden moeten hebben om richting Chelsea door te kunnen groeien omdat je (zoals je terecht zegt) van de UEFA "maar" 5/6 spelers uit mag lenen aan een buitenlandse club.

17 juli 2023 om 08:38

Yoeri, kijk even verder dan je neus lang is, voor een keer.

Het klopt dat Willem 2 geen Romario kan halen. Maar als psv hem wel haalt valt er bij psv een speler af die dan vervolgens wel voor Willem 2 haalbaar is. Dat zijn dan de versterkingen die de kleinere clubs goed kunnen gebruiken.

Chelsea gaat gewoon met de sleepnetten door de jeugdopleidingen en als ze dan eenmaal bij Chelsea spelen gaan ze een ellenlang traject in waar ze ieder jaar bij een andere club worden gestalt. Uitzicht op minuten in het eerste is er vrijwel nooit.

Nu doen die jongens het ook zelf, want ze zetten zelf een handtekening onder dat contract.

17 juli 2023 om 09:12

In jouw model valt er een jongen weg uit de jeugdopleiding van Chelsea die opgepikt kan worden door Swansea, die weer een jeugdspeler afstoten die bij Exeter aan de slag kan. Wat is precies het verschil?

Wat je omschrijft is het oude model onder Abramovich, en zoals je terecht zegt zijn dat de sleepnetten. Het is nu echter te vroeg om te zeggen dat dit ook het nieuwe beleid gaat zijn onder de nieuwe eigenaren. Wellicht heeft de Technische Leiding van Chelsea een geweldig plan om deze jongen in het eerste elftal te krijgen?

Ik vond het oude model onder Abramovich geen fijn model, ik hoop dat er verandering in gaat komen maar ik kan niet nu al oordelen over wat het nieuwe beleid gaat worden. Wat mij betreft zijn de aankopen van dit soort spelers niet nodig, het eerste team heeft veel meer baat bij flinke investeringen.

17 juli 2023 om 09:13

@ElNinoo wat een non argument! Alsof er door deze transfer geen (jeugd)speler af valt bij Chelsea die door PSV of anders Willem 2 opgepikt kan worden, de spelers wordt een traject voorgelegd waarmee zij zelf akkoord gaan. Gebeurt trouwens bij elke club zoals PSV en Willem 2.. ook zij verhuren spelers in de hoop dat ze de eerste halen.

17 juli 2023 om 09:46

Yoeri,

Nou dat is dus juist het probleem. Veel van die jongens die eenmaal bij chelsea zitten zijn niet meer te betalen voor de clubs uit de eredivisie. Een psv kan dan hooguit een speler huren van chelsea. Want die jongens behouden liever hun contract van chelsea omdat dat ze meer oplevert.

Ik ken er weinig die de definitieve overstap maken. Een Mbuyamba naar Volendam dan wel en dat is direct een enorme toevoeging. Maar dat is dan ook een jongen met een Nederlandse achtergrond.

Maar dat is niet het punt van mijn reactie hierboven. Waar het mij om gaat dat er spelers gehaald worden die niet direct bij de club gaan meedraaien. Dan kun je ze wat mij betreft beter bij de club laten waar ze spelen. Ik snap dat de markt vrij is en dat een club mag kopen Wie het wilt.

Maar de impact van zo’n speler bij psv (deze Gabriel) is veel groter dan bij Chelsea dat hem direct verhuurt aan Strassbourg. Het is een beetje de omgekeerde weg bewandelen voor veel van die jongens. Van je club naar de absolute top gaan (Chelsea) en dan steeds verder afglijden in plaats van gelijkelijk een carrière omhoog.

Een ander voorbeeld is een Xavi bij Paris saint germain. Speelt daar een rol in de marge en heeft bij psv direct een grote impact. Psv kan hem alleen krijgen via een vreemde constructie. Die jongen gaat nu terug naar Psg en zou daar waarschijnlijk weer een rol in de marge gaan spelen. Dat is toch doodzonde?

17 juli 2023 om 10:35

Dan kijken clubs uit de Eredivisie toch verder? Sorry hoor, maar moet heel Europa rekening houden met de Eredivisie? De kans dat een speler van Chelsea definitief bij Volendam of Cambuur eindigt is verwaarloosbaar klein, dat was overigens ook zo in de jaren ‘80..

Je weet niet wat de impact van een Gabriel zou zijn op PSV of een andere Eredivisie club. Hoeveel van die gasten zijn er in de Eredivisie niet afgetest en weer teruggestuurd naar Zuid-Amerika of naar Oost-Europa afgevoerd?

17 juli 2023 om 10:41

Ik zeg nergens dat iedereen rekening moet houden met de eredivisie. Ik zeg enkel dat het de markt verziekt. Als je een speler een Chelsea salaris geeft terwijl hij zich eerst maar moet gaan bewijzen bij een Strassbourg dan betaal je spelers over en zijn ze niet meer haalbaar voor de kleinere clubs. Nogmaals de markt is vrij en het is dus niet verboden. Maar voor het algehele voetbal vind ik dit de doodsteek.

17 juli 2023 om 11:35

Oh joh, maar dan hoef je je helemaal niet druk te maken om Chelsea want zij betalen helemaal niet vreselijk veel. Onze nieuwe eigenaartjes drukken iedereen een prachtig prestatiecontract door de strot, dus ook daar hoef je je niet druk om te maken!

17 juli 2023 om 12:34

Hahaha, als dat daadwerkelijk zo zou zijn dan komt er natuurlijk geen hond meer naar Chelsea. Maar als ik Google en dan “Chelsea en Salary” intoets dan zie ik toch wel vrij hoge basissalarissen.

17 juli 2023 om 12:41

Er is een reden dat Havertz en Mount weggejaagd zijn bij Chelsea he, Havertz stond er niet voor open om zijn huidige salaris te halveren en Mount wilde graag meer dan wat hij nu kreeg.

Het is een proces, maar nu Havertz en Koulibaly vertrokken zijn ben je zo al 600K per week kwijt.

Ook de 18 jarige Diego Moreira is vast gelegd, hij komt transfervrij over van Benfica en ook hij reist mee met de eerste selectie van Chelsea naar Amerika. Wordt tijd dat ze een versterking halen op het middenveld, verwachting is Caceido maar de onderhandelingen met Brighton zijn nog steeds gaande en duren lang.

16 juli 2023 om 22:45

Laatste berichtgeving die ik kon vinden over Caiceido, is dat we 80/90 miljoen pond gaan betalen voor hem… veel teveel geld als je het mij vraagt. Het is net alsof ze geen optie b op tafel hebben liggen om naar over te gaan..

16 juli 2023 om 23:53

Chelsea is natuurlijk in paniek momenteel aangezien ze niet in de CL gaan spelen en daar willen ze wel weer terug naartoe.

Daarnaast ziet Brighton ook dat Chelsea 100 miljoen voor struikelaar Mudryk betaalde dus ik begrijp best dat ze dan lekker hoog in de boom gaan zitten. Calceido is nog erg jong maar heeft alles op de wereldtop te halen dat was bij Brighton wel duidelijk te zien afgelopen seizoen.

Ik hoopte eigenlijk dat Ten Hag hem zou halen als opvolger van Casemiro maar ik gok dat hij jeugdtalent Mainoo aankomend seizoen de kans gaat geven aangezien United ook nog een spits moet gaan aantrekken en de Glazers er nog steeds zitten.

17 juli 2023 om 06:54

@Protheus Chelsea is alles behalve in paniek, Brighton gebruikt toevallig Declan Rice als graadmeter ipv Mudryk. Zoals je zegt is het terecht dat ze hoog in de boom gaan zitten, verwacht dat de onderhandelingen ergens rond de 90 mil pond zullen eindigen. Was pas een analyse gemaakt van Caceido, Enzo en Nkunku en ze tikten elke box aan die je nodig moet hebben voor een top middenveld. Zie hem dus graag komen.

17 juli 2023 om 06:55

Allereerst: Mudryk heeft geen 100 miljoen gekost, maar 70. Het is (ten tweede) belachelijk om hem een struikelaar te noemen te noemen op basis van 6 ongelukkige maanden bij Chelsea. De beste jongen liep het slechtst draaiende elftal van Europa binnen en moest zich maar even staande houden in de Premier League? Doe even normaal!

Bij Chelsea is geen paniek, we hebben vorig jaar gezien hoe paniek onder Boehly er uit ziet. Als er paniek zou zijn dan zou je (zoals vorig jaar) zien dat ze over de hele transfermarkt stuiteren en bij een enorme lading spelers navragen of die zin hebben om naar Chelsea te komen.

17 juli 2023 om 06:55

@VisWoestijn Ik vind Caceido toch te speciaal om hem te laten varen, het is een dure optie maar hij is het dubbel en dwars waard! Ze kijken ook nog naar Lavia maar ze zetten voor nu alles in op Caceido.

17 juli 2023 om 06:58

@YouriCFC Helemaal mee eens, Mudryk liet in die 2 wedstrijden dat hij meespeelde bij Oekraïne onder 21 voor de EK onder 21 dat hij 1 van de beste spelers was van het toernooi. Ik zie hem echt stappen zetten onder Pochettino een beetje zoals Son bij Spurs.

17 juli 2023 om 07:10

1 van de dingen die Pochettino zo goed zou kunnen is jonge spelers beter maken, dus ik ga er van uit dat er volgend seizoen een aantal jongens zich al raketjes gaan ontwikkelen.. Prijzen winnen zit er niet in met die man, dus laten we dan maar hopen dat er in ieder geval stappen gezet worden en een aantal spelers flink beter worden.

Dat kan ook eigenlijk niet anders. Zeker nu er een aantal spelers vertrokken zijn die geen zin meer hadden om voor Chelsea te spelen moet de spirit een stuk beter gaan worden. Heb je dat interview met Lampard gezien? Dat bevestigde (helaas) waar ik bang voor was.

17 juli 2023 om 09:17

Ik heb er wel wat van meegekregen maar niet gezien (wat ik wel moet doen nog), zoals dat spelers te lui waren of al met hun hoofd bij de zomer vakantie waren wat schandalig is! Ik hoop dat die spelers ook verkocht zijn en nog verkocht gaan worden. Weg met die rotte appels en doorgaan met de spelers die willen blijven. Laten we hopen dat Poch kan verrassen want we hebben alweer genoeg trainers gezien de laatste jaar...

17 juli 2023 om 09:29

Hij noemt ze niet maar we weten allemaal wie hij bedoelt. Kovacic, Havertz en ik vrees toch ook een beetje voor Mount.. Was hij wel echt geblesseerd al die tijd? Of heeft Lampard hem uit de wind gehouden vanwege zijn problemen met het bestuur?

We weten dat een aantal spelers de sfeer op Cobham gruwelijk verstoord hebben. Kovacic voorop, daarom kan ik er geen traan om laten dat hij vertrokken is.

17 juli 2023 om 09:53

Precies de namen die ik ook had verwacht op Mount na dan en ik zou er ook een Ziyech en Aubameyang aan toe willen voegen en zelfs een Jorginho. Jammer dat die 2 nog niet verkocht zijn al verwacht ik het nog wel in deze transferperiode.

Lijkt wel of ze postzegels sparen ! Maar dan met voetballers ? Als dit zo doorgaat is het einde in zicht

"ondanks hevige concurrentie, zoals Barca dat besloot hem niet te kopen"... Als dat tegenwoordig al concurrentie heet.

5 doelpunten en 10 assists in 129 wedstrijden? Ik lees dat deze jongen pas 18 is maar vind het wel hele magere statistieken voor een talentvolle vleugelaanvaller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren