Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Charge Limbombe op De Jong voer voor discussie: ‘Ik vond het geen rode kaart’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt niet dat Bryan Limbombe een rode kaart verdiende voor zijn overtreding op Luuk de Jong in de beginfase van PSV - Heracles Almelo. Scheidsrechter Ingmar Oostrom was echter niet te vermurwen en stuurde de vleugelaanvaller van de bezoekers van het veld. Een check bij de VAR kon Limbombe ook niet meer helpen.

"Kenneth, vond jij het een rode kaart?", vraagt verslaggever Milan van Dongen van ESPN in de rust aan Perez. "Ehhh, nee, nee, nee", antwoordt de analist na enig nadenken. "Het is onbeholpen en onhandig. Het is voet op voet, maar niet elke voet op voet hoeft een rode kaart te zijn. Want dat hoor ik die scheidsrechters altijd zeggen."

"Het gaat ook om de impact en de hardheid van de tackle", analyseert Perez de overtreding van de weggestuurde Limbombe. "Dit is niet heel hard en zeer ongelukkig. Maar niet hard." Van Dongen lijkt het met Perez eens te zijn: "Het zit tussen geel en rood in misschien."

"Nou ja, dat kan niet. Het is geel of rood", countert Perez direct. "En Oostrom moet een keuze maken. Hij wachtte heel lang, het zal hem wel ingefluisterd zijn door de VAR, de vierde man of iemand die zegt dat het rood is."

Kenneth Perez heeft zijn twijfels bij de rode kaart voor Bryan Limbombe.

"Als je elke keer de herhaling ziet, lijkt het erger en erger. En het is ook heel dom en onhandig. Alleen de impact is wat mij betreft niet groot genoeg om dit per se te doen." Van Dongen voegt toe dat Limbombe met een dergelijke tackle het risico loopt op een rode kaart.

"Maar dat loop je met elke tackle", geeft Perez aan. "Want daar hebben ze het toch altijd over? Want met haken of natrappen, als dat maar een klein tikkie is, is dat niet rood. Dit vind ik ook in die categorie vallen."

Van Dongen geeft tot slot aan dat er geen tekst en uitleg kan worden gevraagd aan Oostrom wat betreft de rode kaart voor Limbombe, omdat de scheidsrechters sinds enige tijd niet meer voor de camera verschijnen.

Vond jij de rode kaart voor Limbombe terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch ook geen rood? Kom op zeg. Hij raakt hem iets ja. Laag, niet gevaarlijk. Geel zou terecht zijn.

16 februari 2024 om 22:35

Eens, z’n voet ging over de grond. De Jong ook geel geven volgende keer voor dit gedrag. Blijven liggen tot die jongen rood heeft en de bal rolt nog niet weer of meneer heeft al nergens meer last van. Goede speler, maar blijft toch een vervelend ventje.

16 februari 2024 om 23:42

Zo laag was de tackle ook niet. Hij raakte de enkel, van achter dus rood.

Geel zou meer dan voldoende zijn. De Jong valt en grijpt naar zijn been alsof z'n enkel het stadion uitgeschopt is, en nadat de rode kaart is getoond loopt hij als een kievit en grijnzend weg.

17 februari 2024 om 00:04

Ook al greep de Jong naar zijn ballen (bij wijze van spreken) staat dat volledig los van de tackle, wat gewoon rood is.

Iedereen gaat eraan voorbij dat Dest Limbombe vast houdt (volgens mij ook een overtreding) en hem uit balans brengt. Oké hij raakt de Jong maar dit gebeurt elke wedstrijd weleens. De scheidsrechter gaf de rode kaart voor mij gevoel ook door de reactie van de Jong die deed alsof ze enkel het stadion uitgeschopt werd, maar ja zo is de Jong bij de minste of geringste aanraking ligt hij en maakt hij gebaren naar de scheids als deze het niks vind. Alleen als hij zelf uitdeelt dan is er nooit wat aan de hand. Hij heeft veel qua aanstel gedrag bijgeleerd in Spanje.

17 februari 2024 om 07:12

Hij heeft een goede leermeester gehad in Frenkie. Zonder gekheid ik kan me er in beide gevallen in vinden. Ik vind rood zwaar maar als er geel gegeven wordt is er de discussie had dit geen rood moeten zijn.

Zeker geen rood!
Wilde 100% voor de bal gaan, alleen De Jong was 0,01 seconden eerder.
De intentie om De Jong te raken was er niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren