Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carragher kiest favoriete PL-elftal en doet dringende oproep: ‘Stop daarmee!’

Laatste update:

Jamie Carragher en Gary Neville hebben hun favoriete elf spelers van het afgelopen Premier League-seizoen gekozen. Met nog één speelronde te gaan - sommige clubs spelen nog twee wedstrijden - zijn beide analisten van Sky Sports het eens over zes spelers. In vijf gevallen wijken de keuzes af. Carragher gaat onder meer voorbij aan Lisandro Martínez, waarvoor hij zijn excuses aanbiedt aan de fans van Manchester United.

Buiten het landskampioenschap van Manchester City is er in Engeland nog veel om voor te spelen deze week. Zo jagen Manchester United en Liverpool op het vierde en laatste Champions League-ticket en is het ook onderin ongemeen spannend. Everton, Leicester City en Leeds United gaan uitmaken welke twee clubs afzakken naar het tweede niveau. Tottenham Hotspur gaat op bezoek bij laatstgenoemde club proberen om een Europees ticket over te houden aan het seizoen. Het is daarbij wel afhankelijk van het resultaat bij Aston Villa - Brighton & Hove Albion.

Carragher en Neville hebben maandag alvast een voorschot genomen op het seizoensslot door hun favoriete elf spelers te selecteren in het Team van het Jaar. Kieran Trippier, Rúben Dias, Rodri, Martin Ødegaard, Kevin De Bruyne en Erling Braut Haaland zijn de zes spelers die in beide elftallen voorkomen. Carragher kiest verder onder meer voor Sven Botman en Mohamed Salah, terwijl Neville in de voorhoede met Bukayo Saka en Gabriel Martinelli voor twee spelers van Arsenal kiest.

"Botman kwam binnen als een speler die aan veel topclubs werd gelinkt", licht Carragher zijn keuze voor de Nederlander toe. "Hij is naar Newcastle gekomen en zij hebben samen met Manchester City de minst gepasseerde defensie van de Premier League (Newcastle staat inmiddels op 32, City op 31, red.). Hij staat er week in week uit, zoveel clean sheets." De oud-verdediger heeft geen plek ingeruimd voor Martínez, waarvoor hij zijn excuses aanbood aan de fans van United.

Carragher was eerder dit seizoen nog uiterst kritisch op Martínez vanwege zijn lengte. "Elke centrale verdediger die naar de Premier League komt en kleiner is dan 1 meter 80, gaat problemen krijgen. Maar hij heeft dat niet", komt hij nu terug op die woorden. "Elke speler heeft zwakheden, maar de beste spelers verbergen hun zwakheden. Hij is een krijger, een leider. Hij heeft samen met Casemiro een groot verschil gemaakt. Dus mijn excuses aan Martínez. Fans van Manchester United: stop alsjeblieft met tweeten!"

Favoriete XI Carragher: Alisson; Trippier, Dias, Botman, Zinchenko; Ødegaard, Rodri, De Bruyne; Salah, Kane, Haaland.

Favoriete XI Neville: Pope; Trippier, Saliba, Dias, Estupinan; Ødegaard, Rodri, De Bruyne; Saka, Haaland, Martinelli.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijk, ik dacht dat de clickbait om Aké zou gaan. Maar Botman is eigenlijk misschien nog wel meer terecht

23 mei 2023 om 11:19

Precies, dacht exact hetzelfde! Heeft zich sterk ontwikkeld dit seizoen!

23 mei 2023 om 11:25

Ik dacht ook meteen Ake. Botman te weinig zien spelen om zelf te beoordelen, maar mooie benoeming voor hem!

23 mei 2023 om 11:28

Zinchenko i.p.v. Ake is ook een grap.

23 mei 2023 om 11:39

Idd, Ake verdient het zeker om erin te staan.

23 mei 2023 om 12:07

Toch fijn om te zien dat jullie je Nederlandse bril opgelaten hebben.

23 mei 2023 om 12:12

Vertel eens Ron, wie had er voor jou in gestaan op linksback?

23 mei 2023 om 13:16

ronvdmaten, Als Samcro een speler boven een Arsenal speler verkiest dan weet je dat hij objectief is

23 mei 2023 om 15:16

Funny, jammer genoeg wordt dat andersom net zo goed als argument gebruikt terwijl het nergens op slaat.

23 mei 2023 om 12:57

Nouja, de linksback vind ik altijd nog wel een puntje ter discussie. En in het grote Oranje hebben we Bakker of Frimpong nog steeds niet aan het werk gezien.

Voor de aankomende jaren zitten we wel goed achterin bij het Nederlands elftal. Botman dit seizoen zeer stabiel in de PL. Naast Botman viel mij op dat ook een Veltman zich gewoon staande houd in de PL met een goed draaiend Brighton. En ik zou bijna Aké vergeten natuurlijk, die dit seizoen echt zijn potentie laat zien, in mijn ogen Van Dijk voorbij op basis van dit seizoen.

Van de twee elftallen vind ik Kane, Salah en Alisson opvallende keuzes.

Edit: In ben het met de meesten eens over Salah!

23 mei 2023 om 11:21

Hmm vind ik niet. Alisson is de beste keeper en ik denk dat Liverpool niet nog verder afzakte halverwege het seizoen vanwege hem. Salah heeft betere stats dan Saka, Rashford en Martinelli en Kane is na Haaland de topscorer met maarliefst 28 goals (wat waanzinnig goede cijfers zijn gezien de situatie van Spurs).

23 mei 2023 om 11:23

Carragher is natuurlijk een Liverpool-fan, dus niet geheel objectief. Maar de keuze voor Salah vind ik zeker wel te verdedigen hoor, die heeft Liverpool weer op sleeptouw genomen. Zonder hem zouden ze zonder Europees voetbal zitten

23 mei 2023 om 11:24

Kane zou normaal gesproken topscoorder zijn geweest zonder de machine Haaland. Vind het wel terecht dat hij er in staat met 28 doelpunten.

23 mei 2023 om 13:26

Maar feit is dat Haaland er wel is en het daarom meer verdiend. Los van dat is 28 doelpunten hartstikke knap in deze competitie, bij een team als Tottenham. Ook Tooney zijn stats zijn knap!

23 mei 2023 om 11:25

Alisson is juist enorm sterk dit seizoen. Zonder hem was Liverpool gewoon 10e geworden ofzo. Hij heeft ze steeds ontzettend gered. Alisson is samen met Pope wel de beste keeper van de PL dit seizoen hoor.

23 mei 2023 om 12:26

@modricmagic, heb jij dit seizoen uberhaupt wel wedstrijden van Liverpool gezien dit seizoen? Allison is juist een van de redenen dat het dit seizoen zo slecht gaat en dat ze waarschijnlijk geen CL gaan halen. Keept echt een waardeloos seizoen voor zijn doen en heeft meerdere ketsers gemaakt en hiudbare ballen doorgelaten. Ook verantwoodelijk voor Reals comeback op Anfield.

23 mei 2023 om 12:42

Er is dit seizoen geen keeper die echt uitblonk vind ik.
Alisson is dramatisch aan het seizoen begonnen, net als heel Liverpool. Pas na de match tegen Real begon hij terug goed te keepen.
Pope heeft net als Ederson vooral een sterke organisatie voor hem dus moeilijk te zeggen.
Gelijk welke keus zou niet onbetwist zijn.

23 mei 2023 om 12:50

Haha wat een grap. Alisson speelt echt ontzettend ondermaats dit seizoen en pas sinds een wedstrijd of 5 lijkt hij zijn (oude) vorm weer te pakken. Nee, Alisson was net als Liverpool ontzettend zwak en het is een grap dat hij in dit lijstje staat.

23 mei 2023 om 12:55

CL heeft niet zoveel met de competitie te maken. Ik vind hem zeker wel de beste speler aan de kant van Liverpool. Heb genoeg wedstrijden gezien en hij is zowat de enige die een beetje constant was.

23 mei 2023 om 13:13

De enige die dit seizoen echt constant was en is dat is Andy Robertson en voor de rest was iedereen bij Liverpool zo inconsistent als het weerbericht van Piet Paulusma. Er moet echt wat gebeuren daar volgend seizoen willen ze niet nog zo'n rampjaar als dit jaar hebben.

23 mei 2023 om 13:57

Alisson is helemaal niet ondermaats dit seizoen en ook helemaal niet dramatisch begonnen. Gezien jullie gebruikersnamen twijfel ik hoeveel wedstrijden jullie nu daadwerkelijk gezien hebben van Liverpool. Beste man van Liverpool dit seizoen en nog altijd de beste keeper van de PL.

23 mei 2023 om 14:35

@lfc11 Liverpool is mijn 2e club, ik kijk zo'n beetje elke wedstrijd. Persoonlijk vond ik Allison dit seizoen echt ondermaats voor zijn doen en heeft gewoon een paar serieuze ketsers gemaakt die hem niet mogen overkomen. Is ook 1 van de redenen dat ze lange tijd achter de feiten hebben aangelopen dit seizoen.

Iedereen zijn eigen mening natuurlijk maar ik vond Robertson dit seizoen de enige constante speler van de selectie week in week uit. Ook zijn er met Ederson en Martinez in mijn ogen al 2 betere keepers in de PL.

23 mei 2023 om 14:59

Ik heb ernstige twijfels of jij zoveel wedstrijden kijkt als je beweert dat Alisson een van de redenen is dat ze lange tijd achter de feiten aan hebben gelopen dit seizoen, aangezien de consensus onder Liverpool-supporters toch echt het tegenovergestelde is en hij juist erger heeft voorkomen. Niet voor niets staat hij bovenaan op de ranglijst met meeste goals voorkomen in de PL dit seizoen.

Ederson en Martinez beter? Wat een grap zeg, maar ieder zijn mening.

23 mei 2023 om 15:06

Ik vond Allison dit seizoen toch wel echt ondermaats voor zijn doen. Hij heeft wel echt betere seizoenen gekend. Scheelt natuurlijk dat Allison hoog in de populatie staat waardoor die ook weinig fout kan doen. Ik zeg niet dat het een slechte keeper is.

Ederson is in mijn ogen de meest complete keeper van de PL en Martinez vind ik persoonlijk echt een geweldenaar sinds hij eingelijk bij Villa wekelijks in de basis keept en ook echt de sterren van de hemel daar speelt.

23 mei 2023 om 15:15

Martinez heeft net zo goed ballen doorgelaten die onnodig waren. Als ze hier wat vaker artikelen over Villa zouden plaatsen zou het wellicht ook meer blijven hangen.

23 mei 2023 om 11:52

Opvallende keuzes? Kane staat op 28 goals en 3 assists, terwijl Salah op 19 goals en 11 assists staat. Er is maar 1 aanvaller met betere cijfers, Haaland uiteraard. Beide ploegen zouden nog wat lager staan als zij er niet waren geweest. Die dragen Tottenham en Liverpool op het moment. Meer dan terecht dus.

Zouden beide heren gedwongen zijn om een opstelling in 433 te bedenken? Ik vind het opmerkelijk dat Gundogan in beide gevallen niet genoemd wordt. Verder zou ik zelf ook niet voor Trippier gekozen hebben maar voor Walker.

Ook Bernardo Silva zou ik zeker een plekje geven, hij speelt nu een iets mindere rol maar hij is van enorme waarde geweest en lang de beste man van City geweest. Datzelfde geldt wat mij betreft voor Ake. Sinds hij er bij City in kwam raakte ze in belachelijke goede vorm! Voor mij hoort hij echt op de LB plek.

23 mei 2023 om 11:38

Gundogan en Silva is voornamelijk recency bias, want Gundo is niet het hele seizoen zo constant geweest als hij elke keer tegen het einde van een seizoen is. Silva net zo, die heeft in de halve finale tegen Real zichzelf laten zien en is daardoor ook verser in het geheugen. Wat Saka en Martinelli op hun leeftijden laten zien, vooral tov vorig seizoen, verdient ook wel wat erkenning.

Wat ik vooral opvallend vind is dat 1 vd grootste criticasters vooraf aan het seizoen nu gewoon 4 spelers van die ploeg in zijn team opneemt

23 mei 2023 om 11:48

Misschien leuk voor het Young Player of the Season Team? Gundogan en Silva zijn constant absolute topspelers, dat ze nu een next level aantikken de afgelopen weken maakt dat ze de rest van het seizoen minder lijken. Ze verdienen het imo echt heel erg om in het TotY te staan, de vorm van de laatste weken zorgt er imo zelfs voor dat we ze moeten zien als nominaties voor speler van het jaar..

23 mei 2023 om 11:57

Ik wil niets afdoen aan de spelers zelf, maar vind niet dat ze het hele seizoen zo gepresteerd hebben als wat ik aangaf. Daarnaast heeft Pep zijn 18-19 worldclass volcontinu gerouleerd, waardoor ze altijd fris en hongerig waren. Ook een kwaliteit van Pep natuurlijk. Las gisteren dat Phillips voor het eerst in de basis mocht starten tegen Chelsea, dat is dan een aankoop van 50mio. Daar valt niet tegen op te boksen hoor...

23 mei 2023 om 12:44

Beetje belachelijk om Haaland links te zetten met Kane centraal.
Zet gewoon Haaland als spits met echte winger links Rashford/Martinelli.

23 mei 2023 om 12:47

Maar dit gaat natuurlijk wel alleen om de PL Yoeri. Dat vind ik nog wel een verschil. Pep heeft veel gerouleerd en bijvoorbeeld Gundogan is ook nog even geblesseerd geweest. Bernardo Silva heeft bijvoorbeeld ook een tijdje op de bank gezeten dit seizoen.

Qua spelers zouden ze het natuurlijk verdienen, maar qua prestaties over een heel seizoen vind ik het niet gek dat zij er niet uitspringen. City was de 1e helft van het seizoen als team ook slordiger en qua prestaties zaten er ook spelers tussen die daarin mee gingen. Aké sprong daar dan weer bovenuit in mijn optiek, die juist het hele seizoen al sterk is. Idem voor Haaland en De Bruyne bij City. Dan vind ik het nog wel terecht dat zij niet in TOTY opgenomen worden.

23 mei 2023 om 13:25

@busby, op basis waarvan wil je Rashford op stellen? Die 6 leuke weken net na januari? Houd toch op..

23 mei 2023 om 13:33

@samcro, maar doet dat iets af aan de spelers en hun kwaliteiten? Het is jammer maar helaas: onder normale omstandigheden heeft Manchester City zeker 18 wereldspelers die als zij hun normale niveau halen in dit soort elftallen thuishoren. Hoe lullig voor de rest ook, maar eigenlijk is het al erg knap dat er überhaupt een speler uit een ander team tussen staat

23 mei 2023 om 14:06

Kijk je wel? City heeft het dit seizoen op aantal vlakken ook laten liggen. Verdediging stond niet goed, KvB had een vormdip en aantal voorhoedespelers konden stempel niet drukken. Daarvan waren eigenlijk alleen Haaland en Grealish constante factor. Dat heeft inderdaad ook met rouleren te maken, maar op momenten kwamen ze ook niet uit de verf. Zo heeft Foden maar beperkte impact gehad.

23 mei 2023 om 14:31

@Yoeri Ik snap dat je als Chelsea fan weinig plezier hebt om naar PL te kijken maar Rashford knalde vanaf het begin van het seizoen in september. Zowel hij als Saka zijn pas laatse maand wat stil gevallen mede door blessures.
Daarnaast ging het mij vooral om het feit dat je geen 4-3-3 moet uitkiezen en dan Haaland en Kane in zetten. Kies dan voor een 4-4-2.

23 mei 2023 om 14:38

@Busby, de wedstrijden van Chelsea zijn geen bal aan nee. Dat geeft me alleen maar meer tijd om andere teams eens te bekijken. Daarom weet ik dat Rashford benoemen alleen gebeurt door mensen met een duidelijke voorkeur voor United, aangezien hij van de 9 maanden die de competitie geduurd heeft er 7 onzichtbaar was…

23 mei 2023 om 17:54

Dan heeft hij volgens jou 16 goals gemaakt in 2 maanden.
Mocht je het gemist hebben, Rashford stond op de shortlist van 6 spelers van het jaar die Haaland won. Ze zullen er vast niets van kennen.
Niet slecht als je 2 maanden maar presteert. Grealish met zijn 5 goals die tot januari op de bank zat benoem je dan wel lol.

23 mei 2023 om 13:56

City heeft op papier de minste tegendoelpunten, maar belachelijk weinig clean sheets. Eerste die je in de verdediging moet plaatsen is Trippier samen met Botman/Schar. Gabriel/Saliba verdienen ook een plek, net als Estupinan en Mee. Aké op LB kan ik nog inkomen, maar dan met name de manier waarop hij zijn rol heeft gepakt na vertrek Zinchenko en Cancelo. Walker is echt een belachelijke suggestie, heeft helft van wedstrijden gespeeld. Middenveld zou moeten bestaan uit Gundogan, De Bruyne, Odegaard en voorhoede Saka, Haaland, Martinelli. Waarbij Mitoma, Kane, Toney, Watkins eigenlijk ook een plek verdienen. Salah op basis van G/A ook, maar als je dan naar momenten kijkt dat hij het doet, dan waren dat niet altijd de beslissende momenten (7-0 United en 6-1 Leeds is die G/A minder belangrijk).

23 mei 2023 om 13:59

En dan vergeet ik Rashford met zijn 16 goals, zo’n beetje allemaal beslissend.

23 mei 2023 om 14:08

Sinds Guardiola in januari iets gezegd heeft over Walker, dat hij een bepaalde rol niet lekker kon invullen of iets dergelijks, speelt hij als een bezetene! Hij was daarvoor al op weinig fouten te betrappen maar ondertussen is hij echt weer in geweldige vorm (en dat al maanden lang!)

Ik vind het echt onzin om Martinelli er bij te zetten, niet in de laatste plaats omdat ik Grealish een veel, veel beter seizoen heb zien draaien. ik snap dat er 7 Arsenal spelers in het elftal moeten als we jullie je gang moeten laten gaan, maar Martinelli vind ik echt de minste speler van die hele lijst met gasten die ik hier voorbij heb zien komen. Oke, wellicht vind ik alleen Rashford minder op deze lijst horen.

23 mei 2023 om 14:39

Grealish een veel beter seizoen? Met maar 5 doelpunten in de Pl?

23 mei 2023 om 15:13

Ik spreek altijd gewoon voor mezelf en wil helemaal niet 7 spelers in dat team zien staan, want naast de 4 die Neville erin heeft staan zou ik er geen kunnen noemen die er duidelijk in hoort. Die 4 echter wel, al kan je over Saliba twisten gezien zijn afwezigheid, maar de cijfers met en zonder hem spreken voor zich.

Martinelli heeft natuurlijk wel een beter seizoen dan Grealish gedraaid of kijken we alleen naar de PL winnaar? Grealish' rol in het team is pas in de laatste fase beter geworden, waar Martinelli het hele seizoen presteerde.

23 mei 2023 om 15:19

@youri.

Onzin om Martinelli erbij te zetten? Dat vind ik wel weer heel erg de andere kant op. Je kunt er wel over twisten natuurlijk, maar statistisch gezien draait Martinelli gewoon een heel goed seizoen. Veel beter dan de Grealish die jij noemt bijvoorbeeld. Stats zijn niet alles, maar 10 goals meer is wel een groot verschil. En ook heeft Grealish maar 2 assists meer, dus daarin blinkt hij ook niet flink uit.

Uiteindelijk zal het ook gaan om of je zo'n TOTS op basis van de formatie en bijbehorende posities maakt of puur op basis van prestaties (zoals Carragher meer doet). Als je namelijk puur naar buitenspelers kijkt, dan zou je in mijn optiek Salah en Saka moeten kiezen ondanks dat ze op dezelfde positie spelen.

23 mei 2023 om 16:31

Echt alle stats spreken in het voordeel van Martinelli. Alleen Progressive Carries is Grealish licht in het voordeel. Het is maar wat je wil zien, in jouw geval vooral geen Arsenal-spelers. Ook niet de bescheiden 4 die ik noem, waar je niet omheen kunt.

Hmm, vreemd dat John Stones er niet in zit. heeft een fantastisch seizoen gespeeld en is zelfs als middenvelder doorgebroken. Ik zou hem eerder dan Dias erin zetten. Ik twijfel tussen Saliba en Botman. Beide hebben een goed eerste seizoen gespeeld en zijn enorm waardevol geweest voor hun club. Omdat Saliba geblesseerd is geweest het einde van de competitie kies ik toch voor Botman.

Alisson
Trippier
Stones
Botman
Ake
Rodri
Kevin de Bru
Odegaard
Salah
Haaland
Saka
23 mei 2023 om 11:59

Niets vreemds aan imo, Stones is pas sinds een paar weken (maanden?) op die positie aan het spelen. Dit seizoen ook maar 22x meegedaan.

Elftal van Neville is beter als je het mij vraagt. Saka zou je evt kunnen vervangen voor Salah. Misschien Ramsdale voor Allison. Allison was ook erg sterk maar Ramsdale toch wel erg underrated hoor. Heeft dit seizoen echt geweldige wedstrijden gespeeld met een paar fantastische reddingen

23 mei 2023 om 12:27

Ik zou Pope boven Ramsdale zetten. Ramsdale had een paar topwedstrijden maar ook genoeg flaters gemaakt.

Salah is met zijn cijfers wel verzekerd van een plekje in het team normaliter.

Ake heeft me dit jaar echt wel aangenaam verrast. Nooit geen fratsen of frivoliteiten, maar altijd degelijk en steeds de bal op een mooie manier inleveren bij een ploegmaat.

Dan ook nog eens regelmatig scoren op hoekschop terwijl hij echt niet 1m95 is maar heel veel met timing, inzicht en spelinzicht compenseert.

Carragher kiest net zoveel Liverpool spelers als Arsenal spelers. Terwijl Liverpool 6e werd.
Salah was vaak genoeg onzichtbaar en ik vind het meer stats padden wat de Amerikanen weleens zeggen bij de NBA.

Ze zouden moeten stoppen met spelers inruimen op een andere positie dan ze spelen. Haaland op linksbuiten? Wat een onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren