Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carragher brengt emotioneel eerbetoon aan vertrekkende collega: ‘Een voorrecht’

Laatste update:

Met ingang van komend seizoen zal de legendarische stem van Martin Tyler niet meer te horen zijn op de Engelse televisie. De 77-jarige commentator van Sky Sports, vooral bekend van de kampioenstreffer van Sergio Agüero in 2012, houdt er na 33 jaar mee op. Naast de Premier League was Tyler ook een bekende stem tijdens EK's en WK's. Jamie Carragher brengt een emotioneel eerbetoon aan zijn collega.

Tyler, die moet vertrekken vanwege een grote reorganisatie bij de zender, groeide uit tot een van de meest herkenbare commentatoren in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Ook buiten de landsgrenzen vestigde hij zijn naam met Champions League-finales, WK-finales en Europees kampioenschappen voor omroepen in de Verenigde Staten en Australië. Ondanks dat het contract van Tyler niet wordt verlengd, weigert de 77-jarige Engelsman met pensioen te gaan.

"Het was een voorrecht om een kleine rol te spelen in de uitzendgeschiedenis van de grootste competitie ter wereld", laat Tyler weten in een eerste reactie aan The Telegraph. "Gedurende mijn carrière heb ik samen met legio geweldige professionals gewerkt binnen alle lagen van de televisie-industrie. Ik dank hen allemaal voor hun steun en expertise. Het was een eer om deel uit te maken van een zeer begaafd team." Het is niet bekend wat Tyler na zijn werk als commentator gaat doen.

Tyler had een karakteristieke manier van commentaar geven. Zo schreeuwde hij eerst de naam van de doelpuntenmaker, om vervolgens het lawaai van het publiek de kans te geven de huiskamer binnen te komen. Dit kwam het beste tot uiting tijdens het doelpunt van Agüero in de kampioenswedstrijd van Manchester City in 2012. De Argentijn schoot tegen Queens Park Rangers in de slotminuut raak en bezorgde the Citizens daarmee op de slotdag de landstitel.

Jamie Carragher, sinds 2013/14 collega van Tyler bij Sky Sports, brengt een emotioneel eerbetoon aan zijn collega. "Tyler gaf commentaar bij mijn debuut en eerste doelpunt in het shirt van Liverpool in 1997", aldus de voormalig verdediger van Liverpool. "Ik had het voorrecht om tien jaar met hem samen te werken, met als hoogtepunt de winnende treffer van Origi tegen Everton (in 2018, red.). Zijn commentaar bij de goal van Agüero is een van de meest iconische sportmomenten uit de voetbalgeschiedenis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iconische stem. Ik word echt oud.

Wie kent 'm niet. Absolute icoon.

Agueroooooooo. Swear you'll never see anything like this ever again!

17 juni 2023 om 11:48

Niet eens een city fan, maar oprecht elke keer kippenvel als ik dat zie/hoor. Legendarische commentator!

Agueeeeeroooooo, misschien wel mijn favoriete en minst favoriete commentaar tegelijk (United supporter). Zal het nooit vergeten. Was in de kamer met een ambassadeur die voor United werkt in Nederland, champagne stond letterlijk op tafel. Kapot was ie ervan, maar iconisch moment in de historie van het voetbal natuurlijk.

Zonde dat hij weg moet.. Wat een stem en kan me het doelpunt van Aguero nog zo goed herinneren. Of andere iconische momenten met zijn stem:
- De eerste treffer van Martial voor Manchester United, tegen Liverpool (ooooh.. Yess)
- De wereldgoal van Mohamed Salah tegen Chelsea (salaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah)
- De recordtreffer van Jamie Vardy (it's eleven, it's heaven, for Jamie Vardy!)

Ik ga hem missen!

17 juni 2023 om 13:43

De tijd heeft hem wel een beetje ingehaald. Helemaal niet erg, maar wel tijd om te stoppen voor hem. Alles ging op 1 monotoon niveau en er zat weinig emotie meer in. Zoek op YouTube maar eens op: Peter Drury (imo de beste op dit moment) versus Martin Tyler om wat voorbeelden te zien van hoe ze dezelfde goals zó anders becommentarieerden. Desalniettemin blijft het natuurlijk wel een legende met genoeg iconische momenten.

de blijdschap van het winnen van de titel was klaarblijkelijk groter dan de CL winst

18 juni 2023 om 01:00

Twee goals in blessuretijd en voor het eerst kampioen sinds 40+ jaar in eigen stadion tegen de grote broer. Dat is episch. De CL finale was een draak van een wedstrijd, waarbij een groot deel van het publiek neutrals waren. Maar de spelers zijn kacheltje lam gegaan na de winst van de CL

Gewoon de beste Engelse commentator aller tijde !

17 juni 2023 om 13:38

Peter Drury is echt 100 keer beter.

17 juni 2023 om 13:56

Logisch dat je dit als Liverpool fan zegt. Ik ben er eerlijk gezegd ook niet een fan van als Arsenal fan maar hoe Martin Tyler commentaar geeft bij goals van Liverpool slaat echt alles haha.

17 juni 2023 om 16:14

Meh ik vind hem persoonlijk altijd over komen of dat de kijker een kind van 3 is, beetje net als Mark van Rijswijk van ESPN.

17 juni 2023 om 18:07

Johan van Polanen is nog zo één, alles over de top bij die drie. Geef mij maar ouwe rotten als Martin en John (Motson).

“I swear you’ll never see anything like this ever again, so watch it, drink it in”

Hij wist het moment meteen in historische context te plaatsen waardoor dit commentaar met het jaar mooier wordt. De spelers die je in het filmpje ziet zijn inmiddels allemaal gestopt, wij worden zelf ook ouder. Het was inderdaad een moment wat we denk ik nooit meer op die manier gaan meemaken. Blijft kippenvel.

Bij Martin Tyler had ik het gevoel dat hij de laatste jaren minder enthousiast commentaar gaf dan voorheen, maar wat heb ik genoten van zijn stem. Echt een grootheid.

17 juni 2023 om 13:53

Balotelli gaf notabene de assist en die is er nog

17 juni 2023 om 14:19

Die is er in z'n hoofd al mee gestopt

18 juni 2023 om 01:03

David Silva, Clichy, Balotelli en Joe Hart spelen nog 😁

Als ik de comments zo lees begin ik me steeds ouder te voelen. Ik ken hem van veel meer momenten dan dat van agueroooo. Als Arsenal fan was het heerlijk als Henry speelde en dan zijn commentaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren