Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur wil aan doelstellingen voldoen en wijst Arts de deur

Laatste update:
/

De wegen van Alfons Arts en SC Cambuur scheiden per direct. De directie en commissarissen van de Jupiler League-club menen dat dat nodig is om aan de gestelde doelstellingen te voldoen, aldus de verklaring.

Arts was bij Cambuur sowieso bezig aan zijn laatste seizoen. De oefenmeester had vorig jaar al aangegeven zijn aflopende verbintenis niet te wilen verlengen. Henk de Jong en Jan Bruin hebben de rest van het seizoen de leiding over het eerste elftal van de noorderlingen.

Voor volgend seizoen is Dwight Lodeweges al vastgelegd. De opvolger van Arts zal echter niet voor 1 juli aan zijn werkzaamheden in Leeuwarden beginnen. Cambuur hield aan de laatste vijf competitieduels in de Jupiler League evenveel punten over en staat zevende.

Een verstandige keuze van SC Cambuur

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat schiet je hier nou mee op als hij over 6 wedstrijdjes er toch mee zou kappen?

Niet voldoen aan de doelstellingen? Hadden ze dan verwacht dat ze kampioen zouden worden? De laatste vijf wedstrijden was het inderdaad niet veel gezien het aantal punten, maar ze staan gewoon op een play-off plek.

22 maart 2013 om 15:42

Ze staan nóg op een play-off plek. Maar als ie zo door zou zijn gegaan, waren ze daar misschien niet geëindigd. Blijkbaar hebben ze meer vertrouwen in het duo Jan Bruin en Henk de Jong.

Ze hebben nog 3/4 wedstrijden tegoed en kunnen daarmee plek 2 gewoon pakken. Als Veendam failliet zou gaan zouden ze zelfs eerste kunnen staan mits alle inhaal wedstrijden omgezet worden in winst.

22 maart 2013 om 17:55

als veendam failliet gaat verliezen ze de laatste wedstrijden allemaal met 3-0 volgens mij!(weet niet zeker)
dus daar schiet cambuur niets mee op.

22 maart 2013 om 20:09

In het geval van Agovv zijn alle wedstrijden gewoon als niet gespeeld beschouwd, dus Cambuur zal het ene punt verliezen wat ze hebben gehaald tegen ze, (ze hebben pas 1x tegen veendam gespeeld), dus dat zal weinig uitmaken

22 maart 2013 om 20:13

Cambuur heeft 2 maal tegen Veendam gespeeld.. eenmaal verloren eenmaal gelijk, dit zoud voor Cambuur dus een hele stap voortwaarts zijn.

Maar natuurlijk zou het zonde zijn als er een voetbalclub minder komt

Cambuur heeft een wedstrijd minder gespeeld. En kan nog makkelijk in de top 3 eindigen. Waarom laten ze hem het seizoen dan gewoon niet afmaken ?

Tjah, jammer voor de,coach en niet slim om iemand weg te sturen in deze financiële tijden voor een Jupiler league club.
Iemand die weet hoe cambuur er financieel voorstaat op dit moment.(zeker of onzeker?)

22 maart 2013 om 19:58

Op dit moment is Cambuur een vrij stabiele club, in ieder geval niet een club die op de dood staat. ze zijn een nieuwe weg ingeslagen met een nieuw bewind om transfervrije spelers en jongens uit de regio te halen dus ze doen het financieel prima!

22 maart 2013 om 23:13

Bedankt voor je antwoord, was ik wel benieuwd naar, duimpje omhoog

Ze hadden dit seizoen het 1e plekje moeten kunnen halen maar door teveel onnodig puntverlies is dit nu dus onmogelijk geworden
Het is nu weinig zinvol om de trainer nu nog eens een keer weg te sturen, dan had dit al veel eerder moeten gebeuren

Ze hadden hem al weg moeten doen toen hij zij dat hij vertrok, sinds dien is het gewoon niet goed meer!

Komt bij, Cambuur heeft gewoon een betere selectie voor JL begrippen (meer gevestigde JL namen) en het heeft voor JL begrippen een selectie voor de 1e 5, punt uit.

Nu klink ik misschien overmoedig, maar met deze groep moet er iig. beter voetbal gespeeld worden!

Namen als Hemmen, Droste, Bakker, El Makrini, Bakens, Broekhof zijn zeker niet de minsten toch?

22 maart 2013 om 15:51

Cambuur heeft best goede spelers inderdaad. Maar clubs zoals De Graafschap, Sparta, MVV en Volendam zijn er ook nog he.
Dus zo slecht doet Cambuur het dan toch niet ?

22 maart 2013 om 15:57

Je noemt 4 clubs, met Cambuur erbij kom je op 5. Dan is het toch niet raar om te zeggen dat ze een selectie voor de 1e 5 hebben?

Moet niet gekker worden, sta ik Cambuur hier te verdedigen...

22 maart 2013 om 16:01

@ Lwdboy

Het zijn geen geweldenaren, bij die namen zeg ik niet meteen dat ze goed zijn en dat ze een team als Cambuur op sleeptouw nemen!
Met deze spelers zeg je ook niet even dat je kampioen wordt, ze zijn voor Jupiler League begrippen geen slechte spelers maar ook niet hele goede. Hemmen vind ik dan nog de enige van jou rijtje die wel wat kan betekenen met zijn doelpunten.
Cambuur moet dit seizoen niet aan het kampioenschap denken, dan mag je uit niet 1-1 spelen tegen Telstar en thuis al helemaal niet verliezen met 1-3 van SC Veendam.
Ze wisselen uitstekende wedstrijden zoals uit tegen MVV (1-2 winst) af met hele slechte en matige wedstrijden zoals ik hiervoor al twee noemde.

22 maart 2013 om 17:19

Ik weet niet welke wedstrijden jij bekijkt, maar als je Droste, broekhof en Bakens goed vindt, dan moet je nog ff naar Specsavers. Broekhof werd gehaald voor de bank en daarbij komt kijken dat Broekhof erg blessuregevoelig is. Tevens heeft Broekhof maar een paar duels gespeeld. Van Bakens ben ik ook niet te spreken. Heeft bij Sparta-uit rood gepakt, waardoor we de wedstrijd verliezen, maar dat was niet z'm enige rode kaart. Droste maakte vorig seizoen een uitstekende indruk, dit jaar veel te wisselvallig. Komt vaak op, maar komt geen man voorbij, daarbij zijn z'n voorzetten dramatisch. Bakker is het ook niet meer, na zijn blessure van vorig jaar. De enige die een voldoende halen zijn: El Makrini, Hemmen, Schokker en Adnane.

22 maart 2013 om 19:53

Bakens slecht? Bakens zou zo maar eens de beste verdediger van de eerste divisie kunnen zijn. Verdedigend staat hij altijd zijn mannetje. Alle ballen door de lucht zijn voor hem. Daarnaast kan hij ook nog gevaarlijk zijn in aanvallende corners. Opbouwend is het niet altijd optimaal, maar dat is zijn taak ook niet.

Schokker speelt alleen goed in thuiswedstrijden in de helft richting noord.

22 maart 2013 om 21:57

Bakens heeft al zeven wedstrijden gespeeld. 0 keer gescoord. Ik weet niet wat jij dreiging vindt. Hij is lang, maar dan hoef je niet per definitie gevaarlijk te zijn. Cijfers liegen niet. En schokker is inderdaad alleen in thuis wedstrijden goed. alleen ik vind hem niet alleen goed richting noord, maar ook richting zuid. Hij is de enige met een beetje fatsoenlijke voorzet.

23 maart 2013 om 11:08

Zeven wedtsrijden is geen goede weergave van de potentie in deze context. Iedere wedstrijd kopt hij de meeste ballen uit de verdediging weg, waarbij ze 9 van de 10 keer bij een medespeler komen. Dus mikken met het hoofd kan hij wel.

Het billenknijpen fenomeen is een stuk minder geworden sinds Bakens achterin staat. Wat een rust achterin met hem. Met van der laan ernaast hebben we gewoon een top eerste divisie niveau centraal duo.

Maar wil je nou claimen dat Dijkstra een betere verdediger is? Bizar

Schokker heeft inderdaad een bovengemiddelde voorzet op dit niveau, maar ik moet zeggen dat Adnane ook strakke voorzetten kan geven. Dus hij is niet de enige.

De verhouding tussen spelers en trainer is al heel lang vertroebeld. Cambuur kon vorig seizoen arts niet ontslaan gezien de wankele financiele positie. Dat is kort gezegd hoe de vlag erbij hangt. Overigens was arts in de tijd van menzo ook al niet geliefd onder de spelers maar helaas vond cambuur het nodig hem een contract aan te bieden.

22 maart 2013 om 15:54

Maar ook nu zal ontslag niet gratis zijn. Heb jij als Cambuursupporter het idee dat dit ontslag een verschil zal maken in de laatste paar wedstrijden? In dat geval kan het natuurlijk wel uit.

22 maart 2013 om 16:03

Ik heb wel degelijk het idee dat dat verschil gaat maken, de supporters zijn dol met bruin en de jong, die steun hebben ze al

Komt bij dat toen de Jong kwam (na de winterstop toen menzo vertrok en arts alleen ervoor stond) werd er al beter gevoetbalt, de Jong is een goede trainer die je niet moet onderschatten.

Terug te komen op wat lwder79 zegt: Toen Arts nog assistent was ging hij bijna op de vuist met 6 supporters die zeiden ja het spel moet beter (geen scheldwoorden kwamen aan te pas, want ik stond er naast), sinds dien is het balletje wat gaan rollen en hebben menig supporter het niet zo op Arts

22 maart 2013 om 16:14

Dan maak je je inderdaad niet populair als trainer. Vooral ook omdat supporters bij de training vaak tot de fanatiekeren behoren, als die negatief over je praten, verspreidt zo'n beeld zich snel.

De Jong lijkt me sowieso een prima trainer. Ook Harkema liet hij vaak erg mooi voetballen.

Arts koos blijkbaar voor resultaat ipv schoonheid. En ja, als het resultaat dan uitblijft en je relatie met de supporters is al niet goed, dan is dit nog niet zo'n vreemd besluit.

Ik mag alleen hopen voor Cambuur dat dit niet al te veel kosten met zich meebrengt. Zo ruim zit Cambuur ook niet in de centen.

Hele rare actie natuurlijk. Wanneer ze de twee inhaal wedstrijden winnen, staan ze gewoon 2e.

Er zal wel meer aan de hand zijn, anders doe je dit niet.

Dit komt toch wel onverwacht. Goed, de resultaten en het voetbal waren de laatste weken niet denderend, maar toch. Is vast wat meer aan de hand. Zou best kunnen dat na zoveel jaren 'het' is uitgewerkt tussen Arts en de spelersgroep. Blijf het vreemd vinden.

Het interview met Arts na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna zal hem zeker niet geholpen hebben schat ik zo in.

Volgensmij is de relatie tussen staf en selectie niet heel goed daar. Cambuur is al jaren een van de betere ploegen maar het lukt maar niet om te promoveren. Maar zo slecht doet Cambuur het absoluut niet. Laat Arts gewoon lekker zitten.

Dit slaat nergens op .
Dit is bezuingen en de Jong even naar voren schuiven om zich te ontwikkelen
Arts heeft het goed gedaan .
Cambuur heeft best een leuke spelers groep , maar minder als voorgaande jaren en dat mag het bestuur zich aan rekenen .


Naar de buitenwereld is dit misschien vreemd, maar de situatie was onhoudbaar

Arts slechte relatie met spelers
Arts slechte relatie met supporters
Arts slechte relatie met de rest van de Ts.

Het voetbal is het hele seizoen al dramatisch en niet om aan te zien, met name na de winterstop.
Ik ben blij met deze beslissing, met Henk de Jong ga ik er vanuit dat we toch wat meer aanvallender zullen gaan spelen, en dat is wat we graag willen zien in met name de thuiswedstrijden.

Hiermee toont de directie en commissarissen aan dat hun net zo ongeschikt zijn als Arts! Als je een trainer aanstelt als Dwight Lodeweges, maakt het totaal geen enkel verschil met Arts. Dwight Lodeweges is mislukt als trainer, en Arts heeft niet gepresteerd. Als Cambuur ambitie zou hebben, dan had men Ernie Brands gehaald. Of een soort gelijke trainer.

Maar ach de meeste trainers lieten weten geen behoefte te hebben aan een club als Cambuur! En terecht. het is nooit wat weest en het sal nooit wat wurre!

3 trainers hebben prestaties geleverd, Menzo, Berger en Rob Baan... Korbach is een legende in het totale voetbal.

Nogmaals waarom Arts ontslaan, en Dwight Lodeweges aanstellen... Het zelfde laken een pak, lood om oud ijzer! Totale onmacht bij Cambuur!

22 maart 2013 om 21:07

Arts is op non actief gesteld en vrijgesteld van werk. Dit kost dus niks extra. Overigens vind ook ik Arts geen goede trainer maar deze actie van Cambuur, zo vlak voor het einde van het seizoen waar Cambuur er niet slecht voorstaat, is toch echt ronduit onfatsoenlijk.

Zo ken ik Cambuur weer, Trainer ontslaan. Ook alweer 6 jaar geleden..!

Slaat uiteraard nergens op, deze actie van het bestuur. Slecht hoor!

Zeer terecht dat ie ontslagen is, en had mijn inziens al veel eerder gemoeten. Er zit zoveel voetbal in deze selectie, alleen past Arts zichzelf alleen maar aan aan de tegenstander ipv eigen kracht uit te gaan. Denk veel te verdedigend en het voetbal was niet om aan te zien. Sponsors lopen weg, supporters lopen weg wanneer Cambuur nog langer met Arts was doorgegaan.

Ik heb veel vertrouwen in duo de Jong en Bruin om het seizoen af te maken, en laat het maar zien! Met aanvallend voetbal, dan gaan we maar een keer op onze bek, maar liever een keer verliezen met aanvallend voetbal en een leuke wedstrijd, dan naar dat afbraak voetbal van Arts kijken!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren