Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz krijgt bijval: ‘Borussia Dortmund moet naar de achterhoede kijken’

Laatste update:

Peter Bosz is volgens Ottmar Hitzfeld niet als enige verantwoordelijk voor de sportieve crisis bij Borussia Dortmund. Zondag werd de oefenmeester ontslagen na een reeks slechte resultaten, maar Hitzfeld wijst naar het transferbeleid van BVB. Afgelopen zomer hadden de beleidsbepalers meer geld moeten vrijmaken voor defensieve versterkingen, vindt hij.

Zomeraankopen Ömer Toprak en Jeremy Toljan voldoen nog niet aan de verwachtingen en behoren lang niet altijd tot de wedstrijdselectie. "Dortmund heeft een sterke verdediger nodig die beter is dan wat ze al hebben. Een trainer kan slechts werken met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft", zegt Hitzfeld bij Sky. "Eén ding is zeker: als ze beter willen worden, moeten ze naar de achterhoede kijken. Daar is gewoon meer kwaliteit nodig."

Zelf was Hitzfeld tussen 1991 en 1997 trainer van Dortmund. Nu wordt Julian Nagelsmann van TSG Hoffenheim genoemd als nieuwe trainer; hij zou al persoonlijk akkoord zijn met Dortmund. Hitzfeld raadt de jonge oefenmeester af om nu al over te stappen. "Als zo iemand op zijn 31ste al naar Dortmund gaat, vraag ik me af: wat gaat hij daarna doen? Wat wil hij op zijn veertigste nog bereiken? Nagelsmann is een goede trainer, maar ik vind het in het algemeen belangrijk om contracten te respecteren. Je hebt veel te danken aan je club."

Borussia Dortmund heeft defensieve versterkingen nodig

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker waar, maar ook Bosz is daar verantwoordelijk voor. Hij wilt aanvallend spelen met een verdediging die daar niet geschikt voor is. Dit moet je toch constateren als je al weken geen punten meer pakt.

Zonde, want de visie van Bosz spreekt mij enorm aan. Aanvallend voetbal durven spelen en druk zetten. Helaas voor hem dat het nu al voorbij is, maar is ook (voor een groot deel) aan hem te danken.

11 december 2017 om 12:20

Je kan beter aanvallend spelen met een slechte verdediging dan verdedigend spelen met een slechte verdediging. Hoe verder je ze van de goal kan houden, hoeveel minder de verdediging belast wordt. Er vanuitgaande dat de verdediging gewoon per definitie slecht is

11 december 2017 om 12:52

Nou.. deze verdedigers kunnen niet met ruimte in de rug verdedigen,maar ook niet op eigen helft tegen eigen 16 zoals wel bleek tegen Schalke. Het zijn gewoon matige verdedigers. Bij Ajax ging het redelijk goed met Sanchez in de verdediging. Nu heeft hij niet zo'n blok beton achterin.

Neem gelijk de keepper mee, want dat is ook drama.

Jammer, ik had wel willen zien wat Bosz had kunnen bereiken met een goede selectie

11 december 2017 om 10:22

Op zich had hij wel een goede selectie, maar niet een die past bij zijn speelstijl. Met de speelstijl van Bosz heb je spits nodig die sterk is in de kleine ruimte, terwijl Auba juist graag op de omschakeling speelt. Verder is het essentieel om echt snelle verdedigers te hebben die met veel ruimte in de rug kunnen spelen (zoals Sanchez vorig jaar). Wie Bartra ooit eens tegen Bale heeft zien spelen, weet iig dat die stijl niet bij hem past.

Wat er dan gebeurt, is dat het team zich gewoon niet gemakkelijk voelt bij zo'n stijl. Dan kan je twee dingen doen. 1. Je stelt Bosz niet aan, want hij past niet bij de kwaliteiten van het team. 2. Je stelt hem aan, maar geeft hem de vrijheid om een selectie samen te stellen die bij zijn stijl past. Dortmund heeft geen van beide gedaan en dat vind ik best kwalijk.

11 december 2017 om 12:03

Ja maar daaruit blijkt ook dat Bosz maar op een manier kan spelen en dat werd hem dan ook in Duitsland verweten. Bosz wist dat hij de selectie niet had voor zijn spel, maar kon ook geen plan B bedenken.
Het is daarnaast zo dat je voor het spel van Bosz moet kunnen vertrouwen op het team en als het even tegen zit is dit heel moeilijk en als het dan een paar keer achter elkaar fout gaat, dan slaat de twijfel toe en valt het team uit elkaar, zoals we nu gezien hebben.

11 december 2017 om 12:29

Maar je gaat bijvoorbeeld ook geen Mourinho aanstellen en attractief voetbal eisen of Guardiola vragen om te counteren.

Iedere trainer heeft een bepaalde visie en als club moet je of een trainer halen die bij je selectie past of een trainer de tijd en het budget geven om een cultuuromslag te bewerkstelligen.

11 december 2017 om 13:07

Siepie, zeer sterk punt! Ik ben het er ook mee eens.

11 december 2017 om 11:56

Had graag gezien dat Dortmund een goede trainer had aangesteld. Tuchel en Klopp hebben namelijk wel laten zien iets te kunnen bereiken met een vergelijkbare selectie. Ben benieuwd bij welke club Bosz nu weer geen prijzen gaat winnen en voortijdig gaat vertrekken.

Het was gewoon niet goed genoeg. Naief, maar 1 systeem en ontzettend eigenwijs.

Maar waarschijnlijk geeft Bosz over een tijdje een interview waarin hij Bergkamp de schuld geeft van zijn gepruts bij Borussia Dortmund.

11 december 2017 om 10:37

Helemaal met je eens. Je hebt gewoon een prima verdediging staan, beetje zwak om dat als excuus te gebruiken. Hij had gewoon zijn tactiek af en toe moeten aanpassen en niet zo naïef moeten voetballen...

11 december 2017 om 14:06

Bergkamp maar ook de keepertrainer en conditietrainer, die al decennia goed werk afleveren. Bosz is gewoon een grote mislukkeling, geen prijzenpakker en maakt veel vijanden.

Wel raar dat bosz niet sanchez en traore had meegenomen naar dortmund. Aan die 2 had bosz echt wel iets gehad.

11 december 2017 om 10:48

Precies. Ik snap dat hij niet zijn oude club wilde leegkopen, maar op het moment dat Spurs 40 biedt is er niks mis mee dat bedrag te evenaren. En hij past perfect in de speelstijl van Bosz.

11 december 2017 om 11:17

Ja, het is niet echt je oude club leegkopen als ze toch al gaan vertrekken toch?

11 december 2017 om 11:42

Dat zeg ik toch ook? Daarom zeg ik ook dat ik snap dat hij in eerste instantie geen Ajax spelers wilde halen, maar dat hij na het bod van Spurs prima tot actie had kunnen overgaan.

11 december 2017 om 11:43

En wat moest Traoré daar dan doen? Op de vleugels heb je Yarmolenko, Reus, Pulisic, Götze & Kagawa die daar wel eens op de vleugels spelen en nog eens Isak als talent die weer zijn minuutjes gaat pakken nu hij terug is van een blessure en de vleugels ook kan spelen.

11 december 2017 om 11:53

@saaff.. Is dit een reactie op mijn reactie? Want ik heb het alleen over Sanchez en vind Traoré niet goed genoeg voor Dortmund.

11 december 2017 om 13:23

Traore is geen vleugelspeler maar meer een spits/schaduwspits. Kon misschien prima in een 442 formatie met auba

11 december 2017 om 12:16

Als dat vertrek dan inderdaad wat vals is gebleken lijkt het me logisch dat Ajax andere clubs zocht om ze te verkopen. Traore was volgens mij al rond met Chelsea en Lyon voordat Bosz vertrok. Maar met Onana en Sanchez had hij wel een stuk meer zekerheid gehad inderdaad. Maar die twee zullen niet de enige oplossing zijn geweest. Ze zijn goed maar geen verlossers.

Was het bij Ajax nu allemaal zo geweldig??( voor de goeie orde ben al 60 jaar voor Ajax), EL is ook met heel veel geluk de finale bereikt.
En ook nog eens geen kampioen geworden,dus Bosz is helemaal niet zo geweldig,wat heeft die beste man nu bereikt?
Door de finale van Ajax is hij in Duitsland terecht gekomen,dus heeft hij daar die best betalende baan aan overgehouden.
Trouwens wat heeft die club met geld gesmeten afkoop som aan Ajax betaald.. salaris,afkoopsom....
Bosz.dat grapje kost 10 miljoen..

Als trainer ben je verantwoordelijk voor de resultaten. Natuurlijk wilde Dortmund wat anders gaan spelen, wat aanvallender, maar daar moet je als club en trainer dan wel de spelers voor aankopen. Is dat niet het geval dan moet je je aanpassen. Vind dat de club Bosz wel had moeten pushen de organisatie beter op orde te krijgen.

Ik neem aan dat Bosz dit ontslag niet wilde, is niet goed voor zijn carriere, en dus zelf ook in de spiegel keek. Indien hij echt zo koppig was om zijn spel niet aan te passen dan gaat hij tegen de clubleiding in en voornamelijk tegen de supporters, die er ongeacht de favoriete speelwijze van de coach zitten.

Vind dat Dortmund erg geduldig is geweest met Bosz maar op het einde leek her erop dat hij zelf op zijn onstlag en premie wachtte. Vind hem dan ook zeker in gebreke gebleven.

Ja het materiaal achterin is voor de Bosz tactiek niet optimaal, maar in plaats van dat hij dat inziet er wat mee doet, blijft hij eigenwijs doorgaan. Soms moet je ook van je geloof afstappen als het alternatief beter is, maar niet perfect, zo ging Ajax ook in Schalke en Lyon bijna ten onder en ook in de finale tegen Man United bleef hij maar in het mes lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren