Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz heeft er plots extra optie bij: afgeschreven verdediger ruikt zijn kans

Laatste update:

Er komt mogelijk toch een vervolg aan het verblijf van Timo Baumgartl bij PSV. De centrale verdediger was al zo goed als afgeschreven, maar ruikt door de komst van Peter Bosz zijn kans en heeft besloten om zich toch bij de eerste training van het nieuwe seizoen te melden, schrijft het Eindhovens Dagblad. Het contract van Baumgartl in het Philips Stadion loopt nog door tot medio 2024.

Baumgartl speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor 1. FC Union Berlin. De 27-jarige Duitser is inmiddels volledig hersteld van de diagnose teelbalkanker en trainde daarna volop mee bij de Duitse stuntclub. Baumgartl kon echter nauwelijks rekenen op speelminuten, waardoor Union PSV liet weten af te zien van de koopoptie. PSV hoopte de verdediger daarop elders te slijten, maar dat is mogelijk niet aan de orde.

Baumgartl is namelijk van plan om volledig voor zijn kans te gaan onder Bosz. Zijn management heeft aan het Eindhovens Dagblad laten weten dat hij 'gewoon' op de eerste training voor het nieuwe seizoen verschijnt. PSV kocht Baumgartl in 2019 voor tien miljoen euro van VfB Stuttgart. In Eindhoven maakte hij echter geen onuitwisbare indruk en verdween hij onder voormalig trainer Mark van Bommel snel uit de basis na een sportieve crisis.

Even leek het erop dat Stuttgart voor een hereniging ging met zijn voormalig pupil, maar daar wordt toch vanaf gezien. Mocht Baumgartl zich ook onder Bosz niet in de kijker weten te spelen, dan hoopt PSV nog nog enkele miljoenen over te houden aan het vertrek van de rechtspoot, die volgens Transfermarkt zo’n 3,5 miljoen euro waard is. Sinds zijn komst in 2019 speelde Baumgartl slechts 36 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij twee keer het net wist te vinden.

Zie jij het nog goed komen met Timo Baumgartl bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Guti was ook al eens afgeschreven totdat Schmidt hem weer aan de praat kreeg. Hopelijk kan Bosz dat kunstje hier herhalen.

20 juni 2023 om 14:34

Denk te traag voor het spel van Bosz. Heeft er ook een handje van om nonchalent te verdedigen wat ik mij kan herinneren. PSV moet het verlies accepteren en proberen te slijten voor enkele miljoenen

20 juni 2023 om 14:37

Baumgartl is echt niet goed genoeg. Dit is samen met Bruma de slechtste aankoop van JdJ, ongelooflijk wat een geld we hiermee hebben verbrast.

PSV moet hem zsm verkopen, dit heeft geen enkele zin.

20 juni 2023 om 15:17

Al afgeschreven? Dat afschrijven begon juist onder Schmidt, maar richting het einde knokte hij zich (mede door blessures van andere spelers) toch terug in de basis. Je kunt je ook afvragen waarom drie verschillende coaches in hem geen basisspeler zien. Over een wat langere periode is hij gewoon te wisselvallig. Dat is niet zozeer erg, maar wel als je kost wat Gutierrez kost.

20 juni 2023 om 15:28

Ik kan me oprecht geen slechtere aankoop als Baumi herinneren, zelfs Bruma en Romero vond ik betere aankopen. Snel afscheid van nemen en doorselecteren, we hebben toch al veelste veel middelmaat achterin?

Laat dit asjeblieft niet waar zijn! Die jongen heeft genoeg kanssen gehad. Kan me de wedstrijd tegen de Grieken nog goed herinneren. Wat een fouten waren dat

20 juni 2023 om 15:53

Daarentegen was hij tegen Sporting echt fenomenaal. De contrasten waren wel wat groot, en helaas was ie vaker slecht dan goed. Al waren de omstandigheden ook niet bepaald in z'n voordeel.

Neem aan dat hij deze beslissing heeft genomen nadat hij een gesprek heeft gehad met Bosz. Denk ook niet dat het kwaad kan om het nog 1 jaar te proberen.

20 juni 2023 om 15:24

Ik neem aan dat hij die beslissing heeft genomen na het zien van zijn maandelijkse salarisstrookje. Als je onder contract staat heeft de ene partij te betalen en de andere partij te werken.

Dit leek op papier best een aardige aanwinst toen hij naar PSV kwam. Ondanks zijn jonge leeftijd al aardig wat Bundesliga-ervaring en hij had kort daarvoor als vaste basisspeler van Jong Duitsland (dat grotendeels uit A-internationals bestond) de finale van het EK onder 21 gespeeld. Maar wat hij bij PSV heeft laten zien was niet best. Dat Union zijn koopclausule van slechts 3,5 miljoen niet wilde lichten (zelfs niet nadat PSV de prijs nog wat liet zakken) belooft ook niet veel goeds...

20 juni 2023 om 14:45

We doen nogal eens laatdunkend over het niveau van de Eredivisie, maar bij PSV wordt echt een veel hoger voetbaltechnisch niveau gevraagd dan in de middenmoot van de Bundesliga. Max, Mwene, Baumgartl; allemaal spelers die het aardig deden in Duitsland maar bij PSV gewoon te kort komen. Ook bij Doan zie je het weer; van net niet speler bij PSV naar onbetwist basisspeler bij de nummer 5 van Duitsland. PSV moet helemaal niet in Duitsland scouten tenzij het buitencategorie is zoals Gotze maar dat is normaliter onhaalbaar

Zullen we hem nog een keer verwelkomen met 12 man?

20 juni 2023 om 14:43

Plaatsvervangende schaamte tot de max was dat zeg. Er had nog beter een kids club zich kunnen verzamelen.

20 juni 2023 om 14:44

Haha de reacties waarvan je weet dat die kwam, blijft echt een geniaal filmpje... Wat ongemakkelijk was dat om te kijken.

20 juni 2023 om 14:58

Hahaha ik wilde net reageren dat ik ook altijd aan dat filmpje moet denken als ik zijn naam lees

20 juni 2023 om 15:01

Ik kom niet dus jullie moeten het met z'n 11en redden!

Baumgartl, Ramalho, Obispo, Teze en Boscagli. het zweet schiet me spontaan de nek in als ik denk aan dat dit onze verdediging is volgend seizoen. Kom op Steward aan de bak en lozen die hap.

20 juni 2023 om 14:39

Ik denk dat we afscheid moeten nemen van Ramalho en Obispo voordat er wat bij komt. Teze als rechter centrale verdediger is zo slecht nog niet, heeft hij onder Schmidt laten zien. Ik vind Boscagli ook nog wel bruikbaar. Hoop wel dat ze 1 a 2 leuke verdedigers halen. Maar we lezen nog niets over verdedigers enkel aanvallers en Wijnaldum.

20 juni 2023 om 14:49

Vind het sowieso te stil in het PSV kamp. Hoor enkel wat over Lang en Pepi (zijn beide welkom). Maar als het gaat om onze verdediging is het stil of slecht nieuws (baumgartl). Obispo, Ramalho en Baumgartl moeten alle drie weg. Komen zwaar te kort en zorgen alleen maar voor onrust. Teze mag je best achter de hand houden en Boscagli mag van mij wel LCV staan volgend seizoen. Ook Sambo hadden we allang vast moeten leggen, niet wachten tot na het EK, maar straal vertrouwen uit en geef die jongen een contract.

Nee tot op heden ben ik niet onder de indruk van onze technische staff.

20 juni 2023 om 14:59

Inderdaad ze moeten meer daadkracht laten zien met het verlengen van het contract van Sambo. Van mij mogen er ook nog wel 2 centrale verdedigers komen, die jongen van Volendam lijkt me een goede optie.

Zou wel blij zijn met de komst van Lang en Pepi, al kan het met Lang 2 kanten op. En dan heb ik het niet over zijn voetballende kwaliteiten. Ik zie PSV ook nog wel komen met een Stefan de Vrij (ieder jaar komen ze wel met een verassing)

20 juni 2023 om 15:15

Boscagli kan op zich nog wel als hij de vorm van weleer terug weet te vinden. Die zou ik er zelfs als back-up wel bijhouden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Teze. Baumgartl, Ramalho en Obispo komen simpelweg tekort voor de Nederlandse top.

Zou mooi zijn als hij alsnog onder Bosz een succesverhaal zou worden.
Heb de laatste jaren niet verl van hem gezien. Vind hem in de basis een prima verdediger die met ruimte in de rug zou moeten kunnen spelen. Maar als ik zijn carriere op papier zie heeft hij niet heel veel indruk gemaakt de afgelopen jaren.

Past totaal niet in het spelletje van Bosz, een trage verdediger die niet met ruimte in de rug kan omgaan. Laat hem aub gewoon gaan

PSV moet wel echt gaan investeren in de verdediging deze zomer. Met jongens als Baumgartl red je het echt niet in de voorrondes van de CL. Het zegt wel genoeg dat dat Union hem geen eens voor zo'n lage prijs wil overnemen.

Beter dan Ramalho en Teze. Maar hoop niet dat we hier weer aan gaan beginnen. Tijd voor twee echte toppers achterin. Zou hem overigens een sportieve revanche wel van harte gunnen. Houden als roulatiespeler en misschien verrast hij wel.

Ik hoopte stiekem op Luckassen, maar die is blijkbaar al verkocht. Had hem alsnog de doorbraak gegund.

Ik weet dat Bosz een goede coach is maar toveren is zelfs voor hem teveel gevraagd! Zou dus heel verbaasd zijn als Timo ineens een basisspeler wordt bij PSV

Denk niet dat het wat gaat worden met Baumgartl bij PSV maar wie weet.
Denk dat als verdedigende versterking Daley wordt gehaald. Die is vanaf 30 juni transfervrij

Leuk voor die jongen, maar waar blijven die echte aankopen voor achterin dan? Met het riskante spel van Bosz ga je met deze verdedigers echt heel veel tegengoals krijgen.

Het lijkt me toch vrij duidelijk dat je je werk nog uitvoert zolang je onder contract staat? Anders bewijs je jezelf sowieso geen goede dienst. Ik denk dus niet dat dit heel veel zegt. Hoe dan ook denk ik niet dat Baumgartl zich ineens in de basis gaat knokken. Die heeft wel wat kansen gehad en maakte nog minder indruk dan Ramalho of zelfs Obispo. Dat zegt natuurlijk wel wat.

Bedoel trouwens Daley Sinkgraven en niet Blind zoals misschien sommigen gedacht zouden hebben.
Sinkgraven is bekend met het Bosz systeem.

Omg daniel schwaab idee. Ook zo'n slechte cv in dienst bij Psv. En lukassen toen die van az overkwam

Zal bij psv nooit en never iets worden . Gewoon geen goed huwelijk 😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren