Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund heeft met Marco Rose nieuwe coach binnen

Laatste update:

Marco Rose heeft besloten om Borussia Mönchengladbach na dit seizoen in te ruilen voor Borussia Dortmund, zo maken die Fohlen maandagmiddag officieel wereldkundig. Dortmund moet de komst van de 44-jarige oefenmeester nog wel officieel bevestigen. Rose is in het Signal Iduna Park de permanente opvolger van Lucien Favre, die eind vorig jaar werd ontslagen na een reeks teleurstellende resultaten.

Rose maakt gebruik van een ontsnappingsclausule in zijn tot medio 2022 lopende contract in Gladbach, waardoor hij deze zomer kan instappen bij Dortmund. "We hebben de laatste weken uitgebreid gesproken over de toekomst van Marco bij deze club", verklaart technisch directeur Max Eberle maandag op de website van Gladbach. "Hij heeft echter besloten om gebruik te maken van de ontsnappingsclausule in zijn verbintenis. Desondanks zullen we er tot het einde van het seizoen alles aan doen om onze doelstellingen te behalen in de competitie, de beker én de Champions League (tegen Manchester City, red)."

Rose is sinds de start van het seizoen 2018/19 de hoofdtrainer van Gladbach, de huidige nummer zeven in de Bundesliga. Vorig jaar eindigde hij met de club op een knappe vierde plaats, wat een ticket voor de Champions League opleverde. Eerder in zijn trainersloopbaan diende de beoogde nieuwe coach van Dortmund Lokomotiv Moskou en Red Bull Salzburg als hoofdcoach. Als speler heeft Rose een verleden bij VfB Leipzig, Hannover 96 en FSV Mainz 05. BILD meldde vorige maand dat Erik ten Hag al zou hebben gesproken met Gladbach over de opvolging van Rose, maar dat werd al snel ontkend door de Ajax-coach zelf.

Dortmund koos na het ontslag van Favre voor assistent-trainer Edin Terzic (38), al zijn de prestaties nog steeds niet denderend. Ondanks de aanwezig van sterspelers als Erling Braut Haaland en Jadon Sancho staat Dortmund vijftien punten achter koploper Bayern München, waardoor Champions League-voetbal voor volgend seizoen in gevaar is. BVB staat woensdagavond tegenover Sevilla in de achtste finale van het miljardenbal.

Gladbach gaat intussen op zoek naar een opvolger van Rose. Kicker noemt Jesse Marsch (Red Bull Salzburg), Florian Kohfeldt (Werder Bremen) en Adi Hütter (Eintracht Frankfurt) als mogelijke kandidaten. Ook de clubloze Mark van Bommel wordt naar voren geschoven, daar hij een duidelijke voorkeur heeft voor een avontuur in de Bundesliga. De voormalig coach van PSV werd vorig jaar al genoemd bij Schalke 04, maar de hekkensluiter in de Bundesliga koos uiteindelijk voor Christian Gross als nieuwe hoofdtrainer.

Goede keuze van Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja hoor Bayern verzwakt telkens de concurrent( voor de anti bayern fans hier) !! Proficiat BVB, een zeer goede trainer! Hoop dat jullie de top 4 halen

15 februari 2021 om 15:22

Bvb koopt ook veel Bundesliga spelers. Maar Bvb is team vol met chokers. Bayern koopt de aller beste van de competitie op en Bvb de wat mindere spelers. Ach ja daarom kijkt er ook geen hond naar de Bundesliga. Slechte keuze van Dortmund, deze trainer heeft helemaal niks bijzonders gepresteerd bij Gladbach.

15 februari 2021 om 15:25

Rose heeft niks gepresteerd? Heeft twee hele goede seizoenen bij Salzburg gedraaid en heeft Gladbach weer op de kaart gezet met mooi voetbal, zowel in de Bundesliga als in de Champions League. Aan je reactie is wel te zien dat jij nooit de Bundesliga kijkt.

15 februari 2021 om 15:29

hahah @psvchelseaboy. Mond spoelen en opnieuw proberen. Je reactie raakt kant noch wal.

15 februari 2021 om 15:29

TSG 1899, is een BL hater die kerel. Alle Duitse teams doen het goed Europees, gladbach in een poule met real/inter door... leipzig poule met manu/psg door. Als ze BL zo zo saai en slecht is en blablabla blijf dan met je poten af van de Buli spelers en haal dan spelers a la drinkwater bakayoko.

15 februari 2021 om 15:29

Dortmund kocht Reus weg bij Gladbach, Brandt bij Leverkusen en Hummels bij Bayern. Dat waren allemaal spelers van concurrenten die er natuurlijk geen reet van kunnen.

15 februari 2021 om 15:29

Je kunt beter niet meer op Bundesliga-topics reageren als je niet naar de Bundesliga kijkt.

15 februari 2021 om 15:30

Bundesliga is 1 van de mooiste competitie die er is. Elk team wilt voetballen, heb weinig saaie wedstrijden gezien in de Bundesliga.

15 februari 2021 om 15:32

Haha, goede seizoenen bij Salzburg. Benieuwd hoe ze daar in Eindhoven tegen aan kijken!

15 februari 2021 om 15:33

Het is niks nieuws dat clubs bij elkaar kopen. Dat doet elke club, de ene wat meer dan de ander. Ik ben geen Bayern hater. Bayern voert gewoon slim beleid en probeert zo goed mogelijk oude spelers aan hun club te binden. Het is wel teleurstellend te noemen dat bij een Bayern de laatste jaren maar weinig jeugdspelers zijn doorgebroken, ten opzichte van andere clubs in de Bundesliga. Daardoor vallen die aankopen heel erg op.

15 februari 2021 om 15:37

Europees doet Duitsland het goed inderdaad. Maar de competitie an zich is super saai. Ik beweer niet dat de Bundesliga van een laag niveau is. Het is alleen een saaie competitie waardoor kampioen al bekend voordat er ook al 1 wedstrijd is gespeeld.

15 februari 2021 om 15:38

Gast, weet niet of je hier zit om te provoceren maar je bent aardig op weg. De Bundesliga stelt niets voor en daarom kijkt er niemand? Spreek voor jezelf. Ik kijk liever de Bundesliga, dan de Premier League maar ieder z'n ding. Rose is overigens echt een goede trainer. De meest logische ook voor BVB.

15 februari 2021 om 15:41

@psvchelseaboy En een competitie draait alleen om het kampioenschap? Als je het daar alleen om draait, snap ik niet wat je met voetbal hebt.

15 februari 2021 om 15:43

Je hebt een punt dat er voor de titelstrijd meer spanning noodzakelijk is. Maar ga niet op Bayern bashen als ze slimme binnenlandse transfers maken. Dortmund en Leverkusen doen dat bijv ook en Leipzig doet dat weer via Het Red Bull concern. Dat is meten met 2 maten.

15 februari 2021 om 15:44

Ik verkondig mijn mening, niks meer niks minder. Als jij liever naar de Bundesliga kijkt moet je dat vooral doen kerel. 90 procent van Nederland kijkt liever de PL. Rose is voor een club als Dortmund een matige trainer. Hij staat 7e met Gladbach. Hij heeft helemaal geen uitzonderlijke prestaties geleverd met zowel Salzburg als met Gladbach.

15 februari 2021 om 15:47

@tsg 1899 hoffe, het draait niet alleen maar om het kampioenschap. Maar hoe Bayern nu de Bundesliga al een decennia heerst is niet gezond voor de competitie. Bayern wordt steeds groter en machtiger en de andere clubs steeds minder in vergelijking met Bayern.

15 februari 2021 om 15:50

" 90 procent van Nederland kijkt liever de Pl" Dat is volgens mij dus echt totale onzin.

15 februari 2021 om 16:05

Bayern houdt zich groot door met slim beleid spelers te behouden zoals ik hierboven heb gezegd. Andere clubs zullen hun beleid moeten veranderen om aan te haken bij Bayern en het hen moelijk te maken. En dat is nu eenmaal wat lastiger in de Bundesliga dan in één van de andere vier topcompetities in Europa.

In Duitsland zit je met de 50+1 regel wat betreft de aandelen. Zoals wat jou Clubje Chelsea kan doen in de Premier League, dat zou nooit kunnen gebeuren in Duitsland, dat gaat gewoon niet.

Al je andere argumenten vallen me vies tegen en je scheert een heleboel voetbalkijkers over één kam. Als je je niet interesseert in de competitie, ga dan ook niet doen alsof je ergens verstand van hebt en houdt het gewoon lekker bij je eigen favoriete competitie. Iedereen happy.

15 februari 2021 om 16:46

Haha Psvchelseaboy. Je mening mag je altijd geven, daar is een forum voor, maar of het slim is om dit te doen terwijl je echt totaal geen verstand van het onderwerp hebt (de prestaties van Rose als trainer) is een tweede....

Deze man heeft overal prima gepresteerd. Ik, als Gladbach fan, gun hem de stap, maar vind het enorm jammer dat die gaat. Zit nog wel wat rek in deze ploeg en had hem graag nog verder aan dit team zien bouwen.

15 februari 2021 om 16:54

@psvchelsea - ''ik verkondig mijn mening'' - Om daarna enkel op basis van aannames te zeggen dat men veel liever de PL kijkt.

15 februari 2021 om 18:54

Dat is niet op basis van aannames, dat is op basis van kijkcijfers.

15 februari 2021 om 23:35

Bullshit. Vorig jaar keurig de CL gehaald, dit jaar overwinterd in de CL. Bij Salzburg halve finale Europa League gehaald, waar er een enorm arbitrale dwaling voor uitschakeling tegen Marseille zorgde. Tevens spelers zoals Haaland, Keita, Lainer etc. beter gemaakt. Beter leren kennen voor je iemand matig noemt.

15 februari 2021 om 15:29

Hopelijk? 3e plaats is een pré voor Dortmund... alles minder is teleurstellend.

15 februari 2021 om 15:32

Eens maar vergeet niet dat er in Duitsland misschien niet de grote ploegen lopen qua historie a la Inter of Milan, maar wel enorm veel sterke ploegen met minder bekendheid en nostalgie. Clubs als Leipzig, Leverkusen, Gladbach, Frankfurt en Wolfsburg zijn allemaal sterke clubs en bewijzen dat ook in Europa.

15 februari 2021 om 15:36

Minder nostalgie en bekendheid en jij komt onder andere aanzetten met Gladbach en Frankfurt. Man man man, duik in de geschiedenis want dat waren echt ontzettend sterke clubs de vorige eeuw.
Dat het niet te vergelijken is met een Inter en Milan, oké, maar minder bekend en nostalgie, dat kan je niet zeggen. Dan heb je geen weet van de Bundesliga

15 februari 2021 om 15:45

Buiten Duitsland zijn die clubs veel minder groot en bekend. Of wil je dat ontkennen? Ik bedoel te zeggen dat Milan veel groter is dan een Gladbach maar in de praktijk doen ze weinig van elkaar onder. Daaarmee volg ik de Bundesliga al ruim 20 jaar intensief, dus ik weet wel waar ik over praat. Beide clubs hebben in de Champions League ook nog nooit wat gepresteerd (Gladbach voor het eerst overwinterd).

15 februari 2021 om 15:50

DerKaiser, jij volgt de Bundesliga al 20 jaar intensief, de jaren vanaf 2000 tot en met 2012 was de Bundesliga toch een veel mooiere competitie dan nu? Wolfsburg, Stuttgart, Dortmund werden allen kampioen. Bremen, Schalke 04 en HSV waren goede teams die Europees ook goed presteerde. Dat waren nog eens tijden.

15 februari 2021 om 15:54

Daar sluit ik me bij aan @psvchelseboy. Dat waren de tijden dat de helft van de competitie kampioen konden worden. Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke, Bremen, Stuttgart, HSV, Kaiserslautern.

15 februari 2021 om 15:54

Ik zou eerder zeggen dat Gladbach en Frankfurt in de vergetenheid zijn geraakt. Vanaf de jaren negentig toen er heel veel is vernieuwd in het voetbal op internationaal niveau, toen ging het minder met Gladbach en Frankfurt, zowel op sportief en financieel gebied. Pas sinds vijf a tien jaar hebben ze het weer een beetje voor elkaar.

En Milan en Inter zijn veel groter, dat is gewoon een feit. Maar die clubs hebben vanaf de jaren negentig gouden tijden beleefd tot nu.

En daarnaast zit je nog met de aandelen van de clubs. Het halen van grote spelers naar clubs zoals Milan en Inter, gaat een stuk makkelijker aangezien zij niet de 50+1 regel hebben.

15 februari 2021 om 16:02

hij heeft iig al een streepje voor. deze Marco Rose schijnt op voorspraak van Marco Reus aangetrokken te zijn

Hopelijk kan Marco Rose het tij keren volgend seizoen en weer een gedegen titelkandidaat maken van Dortmund. Met Mã¶nchengladbach heeft hij zeer goede prestaties neergezet. Wel zonde voor hen, maar hiermee haalt Dortmund een goede trainer in huis. Ben benieuwd of hij aanstaande zomer nog spelers van Gladbach mee gaat nemen. Kan me best voorstellen dat hij Bensebaini graag wil meenemen.

15 februari 2021 om 15:31

Denk eerder dat Dortmund behoefte heeft aan spelers als Sommer, Neuhaus en Zakaria. Ze hadden Ginter destijds ook beter kunnen behouden (beter dan Akanji in mijn optiek).

15 februari 2021 om 15:38

Sommer is oud, het middenveld van Dortmund is al erg vol, dan zullen ze toch eerst enkele spelers moeten verkopen daarvan. Ginter is wel beter dan Akanji (maar dat ben je al snel), maar met Besebaini halen ze een sterke, scorende verdediger in huis.

15 februari 2021 om 15:40

Casteels lijkt me een goede optie voor Dortmund. Nog niet al te oud en de laatste drie jaar samen met Sommer en Neuer (die wel wat hoger staat dan sommer en Casteels) de beste doelman van de Bundesliga.

15 februari 2021 om 15:46

Maar Bensebaini zal de bank warm houden want Dortmund heeft daar al een uitstekende Portugees in huis.

15 februari 2021 om 15:46

Je vergeet Peter Gulacsi.

15 februari 2021 om 15:50

@DerKaiser, die verdient inderdaad ook echt wel een vermelding.

15 februari 2021 om 15:56

Bensebaini kan ook centraal spelen, die hoeft niet per se op linksachter.

15 februari 2021 om 16:06

Links centraal speelt Hummels al.

Heel goede keuze. Rose levert echt al twee seizoenen uitstekend werk bij Gladbach en daarvoor bij Salzburg.

Dit is eindelijk een goeie keuze kwa trainer nu neuhaus halen van bmg en misschien nog een speler van hun.

15 februari 2021 om 15:33

Flo gaat niet naar dormund, gaat naar Bayern of de PL. Gelukkig!

Goede zet! Ik vind Rose echt een hele goede trainer die, met het spelers materiaal van Dortmund, echt iets moois neer kan zetten denk ik. Zeker met 1 of 2 gerichte versterkingen zie ik Dortmund het Bayern volgend seizoen echt wel lastig maken. Hoewel die met Upamecano natuurlijk ook niet stil hebben gezetten. Anyway, gefeliciteerd Dortmund fans! Ik denk dat jullie hier veel plezier aan kunnen gaan beleven.

15 februari 2021 om 15:28

Vergeet Leipzig niet als concurrent. Dortmund moet investeren in een nieuwe keeper en 2 verdedigers.

15 februari 2021 om 15:31

Leipzig is ook heel indrukwekkend. Zeker waar. Echter vind ik qua spelers Dortmund van een nog hoger niveau. Met een goede trainer en duidelijke speelstijl denk ik dat ze beter zullen zijn. Neemt niet weg dat Leipzig het iedere ploeg ter wereld extreem lastig kan maken en dat ze zeker ook mee zullen doen om het kampioenschap.

15 februari 2021 om 15:37

Aanval wel. Maar vind de defensie van Leipzig toch wel veel sterker.

15 februari 2021 om 15:52

Daarom ook mijn opmerking over die gerichte versterkingen. Als je er, zoals jij terecht ook al aangaf, een keeper en verdediger bij haalt, acht ik Dortmund beter. Hoe zit het bij Dortmund qua financien eigenlijk? Zijn die in staat om in een zomer 100 miljoen uit te geven? Ze doen het nooit maar cashen toch vaak veel voor hun spelers.

Met deze trainer zie ik Dortmund wel weer meestrijden voor de titel. Ten Hag gaat dan naar Gladbach? Zal een mooie club voor hem zijn.

15 februari 2021 om 20:40

Heb de indruk dat Gladbach al behoorlijk tegen zijn limiet aan presteert. Moet Ten Hag nu niet doen zegt mijn gevoel. Dick Advocaat, Erik Willaerts, Luuk de Jong. Allemaal verkeerd instapmoment gehad daar. Net als Michels bij Leverkusen, dat net de UEFA-cup gewonnen had onder Ribbeck.

Auf Wiedersehen Marco, hoef je eindelijk niet meer je schijnspelletjes te vertonen en je toevallige b-opstellingen zoals laatst tegen Koln toen heel toevallig dormund verloor Vertrek maar direct voor dat je dortmund de bekerwinst gunt over enkele weken. Hopelijk volgend seizoen publiek aanwezig als je met Dortmund komt

Goeie trainer. Heeft het toch knap gedaan door met Borussia door tegaan in de CL tenkoste van inter.

Kan met leipzig volgend seizoen vechten om de tweede plek. Kampioen worden gaat em niet worden helaas.

15 februari 2021 om 15:40

Zoveel punten haalt Bayern nou ook weer niet. Laatste 5 jaar gemiddeld rond de 80 punten (1 seizoen zelfs 78). Je kan als Dortmund of Leipzig niet verwachten dat je met 69 punten kampioen wordt. Ze laten het zelf liggen.

Dat zat in der lijn der verwachtingen. Gaat Ten Hag dan naar Gladbach? Ik ben benieuwd....

15 februari 2021 om 15:47

Er is een lijntje uitgegooid bij Ten Hag, dus het zou mij niets verbazen....

15 februari 2021 om 16:33

Vraag me dan toch af wie Ten Hag moet opvolgen, als ze het nederlands willen houden zie k toch geen goede vervangers.

15 februari 2021 om 17:30

Fred Grim. Onderschatte trainer wie graag aanvallend wilt voetballen, past toch ideaal bij Ajax? Als je ziet wat hij bij RKC aan spelers heeft en wat voor soort voetbal hij laat zien, kun je alleen maar respect hebben. Ideale trainer voor Ajax.

15 februari 2021 om 16:38

In de Duitse media worden Kohfeldt van Werder, Marsch van RB Salzburg en Hütter van Frankfurt genoemd als opvolgers. Ten Hag heb ik nog niet voorbij zien komen als gegadigde

15 februari 2021 om 20:44

Is Gladbach zoveel groter dan Frankfurt dan? Lijkt me zo niet echt.

Eindelijk na Klopp en Tuchel weer een trainer wie ook echt bij Dortmund past. Prima trainer wie Gladbach echt leuk voetbal laat spelen, ben benieuwd voor volgend seizoen. Vraag me af Dortmund dit seizoen nog minimaal 4e kan eindigen met Terzić, gaat lastig worden gezien de concurrentie.

Goede trainer voor BVB denk ik. In de zomer de verdediging volledig renoveren van het geld van Sancho en/of Håland. Als keeper zou ik graag Casteels zien komen. Rechtsback misschien Corona van Porto?

Een uitstekende trainer voor Dortmund. Ik zou graag zien dat Jesse March aan de slag gaat bij Gladbach. Een hele interessante trainer die Salzburg heel leuk laat voetballen. In de CL vind ik Salzburg echt leuk om naar te kijken. Tegen Liverpool vorig seizoen en dit seizoen tegen Bayern gewoon lekker aanvallend willen voetballen. Hutter gewoon graag bij Frankfurt blijven. Daar gaat het ook uitstekend en dan lopen er veel goede trainers rond in de bundesliga die leuk voetbal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren