Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bomber van Breda’ moet ADO Den Haag naar de Eredivisie schieten

Laatste update:

Alex Schalk keert definitief terug op de Nederlandse velden. De 31-jarige aanvaller, die een transfervrije status had na zijn vertrek bij het Japanse Urawa Red Diamonds, heeft een contract tot medio 2025 getekend bij ADO Den Haag. Daarnaast heeft de club uit de Keuken Kampioen Divisie de optie op een seizoen extra bedongen.

"We zijn verheugd dat we Alex mogen verwelkomen in Den Haag", jubelt technisch directeur Joris Mathijsen na het zetten van de handtekeningen. "Voor de voorhoede zochten we eveneens een versterking. Deze hebben we met de komst van Alex Schalk kunnen invullen."

"De afgelopen jaren heeft Alex zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij ADO Den Haag helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Het spreekt voor zich dat we blij zijn dat we Alex aan onze selectie mogen toevoegen."

Het nieuws van de komst van Schalk volgt kort op de spectaculaire 5-3 overwinning van ADO op De Graafschap van vrijdagavond. De thuisclub keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist alsnog te winnen. Nummer twee ADO staat nog wel steeds acht punten achter koploper Willem II, dat met 0-5 won van TOP Oss.

Avonturier
Schalk doorliep de jeugdopleiding van NAC Breda, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal. De Bomber van Breda speelde in Nederland ook voor Jong PSV en Go Ahead Eagles. Daarna volgden buitenlandse avonturen bij Ross County, Servette FC en laatstelijk Urawa Red Diamonds.

Schalk veroverde met Urawa Red Diamonds de Aziatische Champions League en schoot de Japanse club naar de halve finale op het WK voor clubteams. Daarin was men niet opgewassen tegen de latere winnaar Manchester City.

Ambitieus ADO
Schalk is de tweede grote naam die het op promotie jagende ADO presenteert, nadat Nick Marsman donderdag werd aangetrokken. De doelman zat tegen De Graafschap nog op de bank. Er doken ook berichten op over een terugkeer van Jens Toornstra, maar die geruchten werden al snel ontkracht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zit een lekker buikje op zo te zien.

13 januari 2024 om 10:20

Buikje? Waar zie jij een buikje?

Benieuwd wat Schalk nog kan brengen qua niveau. Al is het maar iemand die je het laatste half uur naast/ipv Veerman in kan zetten.

Schijnt een talentvolle spits te zijn.

13 januari 2024 om 06:55

Talentvol? Dat was ie 12 jaar terug, nu is t meer een veteraan

13 januari 2024 om 11:25

Ik neem aan dat U dit sarcastisch bedoelt voor een speler die zijn voetbalpensioen rap ziet naderen.

13 januari 2024 om 13:43

Leeftijd zegt feitelijk niets over je talent.

logischerwijs heb ik hem niet veel zien spelen afgelopen jaren, en als ik snel zijn statistieken/gespeelde wedstrijden bekijk wordt ik niet heel vrolijk.

maar de japanse competitie, in het bijzonder urawa red diamonds, is geen misselijke competitie. Daar wordt echt behoorlijk gevoetbald. Dat niveau is niet te onderschatten, er spelen geen super sterren als in bijv. de saudi competitie maar het niveau qua voetbal/tactiek is gewoon de top van azie.
Dit vind ik heel lastig te vergelijken met europa, of de eredivisie. Hier ligt het fysieke niveau toch wel weer een stuk hoger dan daar.

Al met al denk ik dat dit wel een aanwinst is voor Ado, en ik denk sowieso dat hij qua ervaring nog wel wat kan toevoegen op weg naar promotie. Is ook pas 31, zou nog prima mee moeten kunnen.

Op welke plek moet hij spelen ? Volgens mij heeft Ado het voorin toch aardig staan.

13 januari 2024 om 14:41

Ideho-Veerman-Van Mieghem met daarachter als ‘10’ Van der Sande is inderdaad wel een uitstekende aanval. Gisteren leverden ze allemaal ook rendement dmv goals en assists. Echter mis je vooral voor de ‘9’ positie wel directe kwaliteit als backup van Veerman. Of als je een keer een aanvaller erbij wil zetten. Hamdaoui en Sellouki zie ik trouwens wel als kwaliteitsspelers die kunnen invallen op de flanken!

14 januari 2024 om 15:41

Backup voor het geval iemand geblesseerd raakt, hij zal wel op de bank beginner gok ik zo.
Desalniettemin een goede versterking, het seizoen is nog lang en wat meer diepte in selectie is altijd goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren