Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boete van 65.000 euro na opmerkingen over ‘spleetogen' en 'geldwolven’

Laatste update:
/

De Engelse voetbalbond (FA) heeft voorzitter Dave Whelan van Wigan Athletic stevig gestraft voor zijn beledigende en racistische opmerkingen over Chinezen en Joden. De sportbestuurder mag zes weken geen enkele activiteit voor de Championship-club uitvoeren

Whelan moet bovendien een boete van bijna 65.000 euro betalen. De 78-jarige Whelan noemde vorige maand in een interview in the Guardian Chinezen 'spleetogen' en Joden 'geldwolven'. De hoogste sportbestuurder van the Latics meende wel dat hij zich onfatsoenlijk heeft uitgelaten, maar weigerde zichzelf een racist te noemen.

De krant zou Whelan verkeerd hebben geciteerd. Hij had de bewuste opmerkingen gemaakt om de benoeming van Malky Mackay tot trainer van de club te verdedigen. De FA heeft tegen Mackay nog een onderzoek lopen vanwege racistische sms'jes die hij vorig jaar verstuurde als trainer van Cardiff City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat gebeurt er als hij die boete weigert te betalen? Hij is immers geen speler of trainer ze kunnen hem moeilijk schorsen. Of sturen ze dan serieus een deurwaarder naar je deur?

31 december 2014 om 18:38

Punten in mindering, denk ik.

Gaat helemaal mis met Wigan dit seizoen. Degraderen waarschijnlijk naar 3e niveau terwijl ze 2 jaar geleden nog de fa cup wonnen. Jammer mooie club

31 december 2014 om 19:42

Ik betreur de situatie ten zeerste. Shaun Maloney komt nog aan het begin van het seizoen met uitspraken als "dit seizoen gaan we promoveren!". Wigan moet vechten voor degradatie. Het spelersmateriaal is niet slecht en zeker Championship waardig. Oudgedienden zoals Emmerson Boyce stoppen ook... McManaman zou onze hoop moeten zijn maar pakte zelfs rood gisteren.. wat een drama.

Whelan doet racistische uitlatingen door op te komen voor Mackay die racistische uitlatingen deed. Twee handen op een buik. Afijn, ik vind het ook niet fijn om te worden uitgekocht door Arabieren, Russen en Chinezen. Niet vanwege hun afkomst maar vanwege het feit dat ze geen respect hebben voor de cultuur van de clubs. Als het hun even niet uitkomt gooien ze alle aandelen op de vuilnisbelt en komt de bestaanszekerheid van de sportclubs in het geding. Op korte termijn is al dat geld verlokkelijk maar op lange termijn is het een gelopen zaak. Toch heeft niemand het recht om Chinezen spleetogen of Joden geldwolven te noemen. Omdat elk mens anders is. Blanken kunnen net zo goed geldlustig zijn. De schorsing is naar mijn zeggen terecht. Voortaan houdt Whelan zijn kijk op mensen voor zich. Good job FA.

De 78-jarige Whelan, dus ja. Heeft met zijn leeftijd te maken. Zelfde met Donald Sterling.

1 januari 2015 om 02:19

Want alle bejaarden zijn racistisch bedoel je? Beetje vreemde opmerking, juist een senior van die leeftijd zou beter moeten weten.

Raar dat Wigan zo ver is afgezakt, wonnen anderhalf jaar geleden nog de FA cup. Hopelijk weten ze zich te handhaven, wat ik ook wel verwacht met het spelersmateriaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren