Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre keeperskwestie bij Newcastle in aanloop naar finale tegen Ten Hag

Laatste update:

Newcastle United werkt met de nodige kopzorgen toe naar de EFL Cup-finale tegen Manchester United van volgende week zondag. Er is sprake van een bizarre keeperssituatie, aangezien de verguisde Loris Karius naar alle waarschijnlijkheid het doel moet verdedigen. De Duitser speelde twee jaar geleden voor het laatst in een officiële wedstrijd.

Nick Pope, doorgaans de eerste doelman van Newcastle, pakte in de competitiewedstrijd tegen Liverpool (0-2 nederlaag) een oliedomme rode kaart. De Engelsman kwam uit en pakte de bal ver buiten zijn eigen strafschopgebied in de handen, waardoor de scheidsrechter geen andere keus had dan hem weg te sturen. Dat levert Pope een schorsing op voor de finale van de EFL Cup en dat komt wel heel slecht uit, omdat tweede keeper Martin Dubravka hoe dan ook niet in actie had kunnen komen.

Dubravka werd eerder dit seizoen immers verhuurd aan United en kwam twee keer in actie in het EFL Cup-toernooi voor het team van trainer Erik ten Hag. Omdat je in een bekercompetitie niet voor twee teams mag uitkomen, is Dubravka uitgesloten van deelname aan de finale namens Newcastle. Dat maakt dat Karius naar alle waarschijnlijkheid het doel van de zwartwitten moet verdedigen op Wembley. De Duitser, die de hoon van de voetbalwereld over zich heen kreeg toen hij in 2018 als keeper van Liverpool de Champions League-finale besliste door meermaals te blunderen, keepte in 2021 voor het laatst een officieel duel.

Eddie Howe, de coach van Newcastle, zou er ook nog voor kunnen kiezen om de onervaren Mark Gillespie op te stellen. De verwachting is echter dat Karius toch de voorkeur krijgt tegen het United van Ten Hag, die veel minder personele problemen heeft. The Mancunians moeten eerst wel de competitiewedstrijd tegen Leicester City van zondagmiddag zonder kleerscheuren door zien te komen. De finale van de EFL Cup wordt op zondag 26 februari gespeeld op Wembley en de aftrap is om 17.30 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt omdenken. Zoveel personele problemen en dan kun je alsnog een keeper opstellen die de CL-finale heeft gekeept..

19 februari 2023 om 11:00

Sterker nog, je stelt er eentje op die beslissend is geweest in die CL-finale.

19 februari 2023 om 11:12

Haha goeie.

'Bizarre keeperskwestie', ik dacht: dan zal er iemand van de o17 moeten keepen ofzo. Maar het wordt de 3e keeper gewoon. In een tweedehands bekerfinale. U got me, VZ 😁

19 februari 2023 om 11:36

Tweedehands bekerfinale? Gewoon een zeer belangrijke prijs voor zowel United als Newcastle. Newcastle al helemaal pakt nooit een prijs

19 februari 2023 om 11:41

Dat het voor hun een belangrijke prijs is, betekent niet dat het ook een belangrijke prijs is. Niemand in Engeland geeft iets om de League Cup maar voor Newcastle is het wel een mooie kans om iets te winnen inderdaad en voor Ten Hag om een prijs te winnen. Maar als je ook de route naar de finale ziet van United, hebben geen een fatsoenlijk team getroffen. tja het is gewoon een tweedehands bekerfinale.

19 februari 2023 om 11:49

Ja voor de “big six” is het een gewoon een tweedehandse finale.

19 februari 2023 om 13:07

Gelukkig bestaan er meer dan 6 teams in Engeland. En daarnaast, voor een Tottenham zou dit echt geen tweedehands finale zijn.

19 februari 2023 om 11:45

Tweedehands is niet helemaal de juiste benaming lijkt mij voor een voetbalwedstrijd

Die Erik kijkt ook zo ver vooruit. Wat een visionair en strateeg is het ook. Allemaal al ingecalculeerd toen hij eenmaal de deal van Dubravka door liet gaan.

Ik blijf het vreemd vinden dat een directe rode kaart ook geld voor een bekertoernooi. Ik dacht dat die regel alleen in Nederland gold, maar dus ook in Engeland. Want als Pope niet met rood van het veld was gegaan, maar met 2 keer geel, dan had hij wel mogen keepen in de finale. Ik blijf het maar vreemd vinden. M.i. zijn het 2 afzonderlijke competities, waardoor je schorsingen niet kunt laten gelden voor de andere competitie.

Dit zou ook hét moment voor Karius kunnen zijn om van zijn trauma af te komen en Newcastle de cup te bezorgen door de beslissende strafschop te stoppen

Komt nog altijd een beetje lullig over die CL-finale. Het is niet de beste keeper, maar deed het helemaal niet zo slecht dat seizoen. Die tik tegen zijn hoofd zorgde er echter voor dat hij een beetje gekke dingen ging doen en achteraf bleek het een hersenschudding te zijn. Net als Kramer in de WK-finale kun je dan hele vreemde momenten hebben. Helaas wordt hij nu aangekeken op die blunders en wordt die hersenschudding zelden meer genoemd.

19 februari 2023 om 13:08

Ik denk dat het punt vooral is dat hij na die wedstrijd nergens meer iets gepresteerd heeft. Vandaar dat hij derde keeper is

Gaat niet meer zo goed bij Newcastle. Liverpool en Spurs zitten niet meer zo ver van hun. En in Spurs geval maar 2 puntjes.
En dan krijg je dit ook natuurlijk. Niet goed voor het zelfvertrouwen.

Vind het lachwekkend dat Howe serieus zei dat de rode kaart een beetje hard was. Ik snap dat trainers niet altijd zeggen wat ze denken maar zeg beter dan niets en je mag Pope zeker ook bekritiseren.

19 februari 2023 om 13:28

Newcastle stond ook op die positie met meer geluk dan wijsheid. Ze verdedigen erg sterk en halen op die manier veel punten binnen. Tegen Arsenal hebben ze letterlijk niks anders gedaan dan achterin wachten en ballen wegschieten. Ze hadden geen enkele normale aanval..

19 februari 2023 om 13:58

“Ze verdedigen erg sterk” en “met meer geluk dan wijsheid” spreken elkaar wel erg tegen aangezien het hebben van een goede verdediging toch wel een groot aandeel is van succes hebben.

Als je de selecties naast elkaar legt zou je Newcastle inderdaad vooraf niet op een plek 4 hebben verwacht (en dat is ook boven de verwachtingen die de fans vooraf hadden) maar teamgeest blijkt dus ook heel belangrijk dan alleen 11 goede namen op te stellen.

Als je op die plek staat heb je genoeg punten verdiend om op die plek te staan. Om dan juist 1 wedstrijd eruit te pikken vind ik wel erg makkelijk.

ON: flinke aderlating dat Pope niet mee kan doen, maar gelukkig staat de minst gepasseerde verdediging voor hem en is Bruno weer terug. Met Bruno in het team zijn de resultaten dit seizoen iig veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren