Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bij Ajax ‘mislukte’ rechtsback maakt fraaie transfer naar Premier League

Laatste update:

Rasmus Kristensen kan zich officieel speler van Leeds United noemen. De Deense rechtsback speelde na een mislukt avontuur bij Ajax gedurende drie seizoenen voor Red Bull Salzburg. In Leeds tekent hij een contract tot medio 2027. The Peacocks betalen naar verluidt zo’n tien miljoen euro voor Kristensen.

Kristensen maakte in het afgelopen seizoen veel indruk bij RB Salzburg. Zowel in de Champions League als in de competitie was hij een vaste waarde in de ploeg van trainer Matthias Jaissle. Met Salzburg werd de rechtsachter kampioen van Oostenrijk en haalde hij voor het eerst in de clubhistorie de knock-outfase van de Champions League. In totaal speelde de Deen 44 wedstrijden voor Salzburg. In die duels kwam de vleugelverdediger tot tien doelpunten, terwijl hij acht keer een assist verzorgde.

Bij Leeds komt Kristensen met trainer Jesse March een oude bekende tegen. Van 2019 tot 2021 stond de Amerikaanse trainer voor de groep bij RB Salzburg. Marsch is dan ook erg tevreden over het binnenhalen van de rechtsback, die bij Leeds moet concurreren met publiekslieveling Luke Ayling. “Rasmus was één van de beste spelers bij Salzburg en heeft ook in de Champions League erg goed gespeeld. Ik ben er absoluut van overtuigd dat hij zich kan ontwikkelen tot een geweldige Premier League-back”, aldus de trainer op de clubwebsite.

Leeds wist zich dit seizoen ternauwernood te handhaven in de Premier League. Na een reeks verloren wedstrijden werd de geliefde Marcelo Bielsa ontslagen. Jesse March nam het stokje over en loodste de club in extremis naar handhaving door op de laatste speeldag Brentford met 1-2 te verslaan. Kristensen is na Brenden Aaronson de tweede zomeraanwinst voor Leeds. Aaronson kwam eveneens van Salzburg over voor een bedrag van maar liefst 32 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik was al bang dat er een heel artikel zou komen te staan op de site vandaag waar niet de link met Ajax zou worden gelegd, maar gelukkig, deze jongen heeft daar op een blauwe maandag natuurlijk ook gespeeld. Leuke speler, lekker weg uit de RB concern, hopen dat hij gaat slagen.

8 juni 2022 om 20:16

Jo sorry dit is mijn schuld. Ik zou niet op een artikel hebben geklikt met Leeds heeft een nieuwe rechtsback. Maar wel als er Ajax in de titel staat.

8 juni 2022 om 20:18

Maar als er niet de link met Ajax geweest was, was de transfer die een gemiddelde Deense voetballer maakt van een Oostenrijkse naar Engelse club toch ook niet een artikel waard?

8 juni 2022 om 20:30

Ik was al bang dat de eerste post geen zeik post zou zijn

8 juni 2022 om 20:45

Je hebt gelijk, wat een gezeur, en dat op zo'n leuk nieuwtje! Excuses, lees met schaamte mijn eigen reactie terug.

8 juni 2022 om 21:21

Jongen toch, wat zul jij een zwaar leven hebben. En in dit geval voegt het ook nog wat toe aan t artikel dat ajax genoemd wordt, want daar werd die jongen behoorlijk verguisd en dan nu toch een mooie transfer.
En trouwens voetbalzone noemt het altijd als n speler bij een Nederlandse club heeft gezeten. Wellicht halen niet zo veel ex spelers van jouw club de top, waardoor je t irritant vindt..

8 juni 2022 om 21:43

'Zul' is in mijn top-10 favoriete foutieve vervoegingen die ik op deze website heb gelezen gekomen, waarvoor dank!

8 juni 2022 om 22:32

He, ik denk dat je gelijk hebt!

11 juni 2022 om 08:37

poging 2....ga terug naar school als je niet inhoudelijk reageert en iemand probeert te corrigeren terwijl je niet weet waar je het over hebt.
Dat jij het op de informele spreektaal manier schrijft is prima, maar dit is nog steeds de officiële vervoeging.

Maar ik vergeef het je, we weten allemaal waar het vandaan komt.

11 juni 2022 om 08:37

@ikea...dat heeft hij dus niet

Mooie overstap voor Kristensen. Vond hem bij Ajax niet eens heel slecht, maar paste gewoon niet in het systeem bij Ajax. Ajax speelt natuurlijk altijd met 4 verdedigers, maar Kristensen heeft in Denemarken maar ook bij Salzburg altijd in een 3-5-2 of 3-4-3 formatie gespeeld waar hij altijd fungeerde als een soort rechtermiddenvelder in plaats van een rechtsback en daardoor voldeed hij helaas niet bij Ajax.

Heb de afgelopen seizoenen regelmatig wedstrijden van Kristensen in vooral Europees verband gezien en deed het daarin telkens gewoon goed. Heeft nu ook weer een prachtige overstap te pakken en denk dat hij ook gewoon goede kans heeft om te slagen bij Leeds United, aangezien hij met Marsch een coach heeft die hem kent maar ook omdat Leeds United het afgelopen seizoenen regelmatig al in een 3-5-2 of 4-3-3 formatie speelde en ik denk dat Marsch daar ook wel verder mee zal gaan en de puntjes zal verfijnen richting het nieuwe seizoen in de voorbereiding en het aantrekken van bepaalde spelers voor dit systeem (waar Kristensen er dus 1 van is).

Red Bull is overigens wel lekker aan het incasseren. Hebben Aaronson (ruim 32 miljoen naar Leeds United), Adeyemi (30 miljoen naar Dortmund) en dus Kristensen al voor mooie en flinke bedragen verkocht en misschien dat Sesko, Sucic, Seiwald en Camara daar nog bijkomen al verwacht ik niet dat al deze 4 spelers meteen zullen vertrekken, dat zal dan hooguit misschien nog Sesko zijn en de andere drie waarschijnlijk alleen tegen biedingen die niet te weigeren zijn maar die zullen ongetwijfeld volgend jaar zomer voor veel geld verkocht worden.

En opvolgers heeft Salzburg ook al rondlopen, want ze hebben voor Adeyemi bijvoorbeeld Fernando van Shakthar Donetsk overgenomen maar ook nog Koita (op de weg terug na een lange dopingschorsing en tot overmaat van ramp kort na zijn schorsing een kruisbandblessure), Adamu (type zoals Daka was bij Salzburg), Simic en Okafor rondlopen.

Voor Aaronson hebben ze met Kjaergaard al een vervanger rondlopen en voor Kristensen zal dat waarschijnlijk van der Brempt worden. Blijf het geweldig vinden dat beleid binnen het gehele Red Bull-concern.

He voetbalzone, ik heb een interessant nieuwtje die al sinds half 2 bekend is. Modric heeft verlengd. Dat had echt allang online mogen staan.

8 juni 2022 om 20:27

Dat stond ruim een week geleden al online

8 juni 2022 om 21:25

Dat is knap. Iets dat pas sinds half 2 vanmiddag bekend is, stond vorige week online 🙂. Onmogelijk dus

8 juni 2022 om 21:55

Vandaag was de officiele plichtpleging maar vlak na de CL-finale stond dit al in een aantal media (inclusief Voetbalzone 😉)

8 juni 2022 om 23:09

Kun je wel bijdehand doen, maar een gerucht is wat anders dan een officiële mededeling. Als het Barcelona was geweest, waren er al 10 artikels over geweest

Verbaast me niks. Denk dat hij bij elke andere Nederlandse club wel was geslaagd, helaas koos ie net de verkeerde uit. Maar Leeds is ook een prima stap, die gaan nog wel vaker shoppen bij Salzburg. En hij gaat er ook veel spelen denk ik. Hele toffe transfer.

Dat Leeds voert ook echt wanbeleid zeg... Ze halen nu weer alleen maar spelers, omdat deze uit de Red Bull school van Jesse March komen. Hoe makkelijk en simpel wil je het hebben. Eerder ook al Aaronson voor liefst 33 miljoen euro kopen van Red Bull, alleen maar omdat March daar trainer is geweest. Belachelijk bedrag voor zo'n beperkte speler die niet beter is dan een Dani de Wit. Op deze manier verdien je het om te degraderen als je zulke spelers haalt voor zulke bedragen uit een beperkt netwerk.

8 juni 2022 om 20:50

Ik denk persoonlijk ook dat Leeds het moeilijk gaat krijgen aankomend seizoen, denk zelfs kans op degradatie. Het is dat ze dit seizoen te maken hadden met ontzettend zwakke concurrentie.

8 juni 2022 om 21:44

Aaronson is echt geen beperkte speler en om hem te vergelijken met De Wit is helemaal onzin, want het zijn twee verschillende voetballers. Dat ze 33 miljoen voor hebben neergelegd, is wel weer slecht gehandeld, want dat is hij zeker nog niet waard. Kan Salzburg weer in hun zak steken en met Kjaergaard hebben ze weer de volgende klaarstaan om Aaronson op te vangen. Maar Brenden heeft zeker wel potentie om nog redelijk ver te schoppen.

Past prima in de PL met z'n kracht en loopvermogen. Technisch was het allemaal wat minder destijds bij Ajax maar bij andere clubs is dat geen prio nr 1.
Denk dat hij nog wel eens zou kunnen verrassen bij Leeds!

Mooie stap voor Kristensen. Er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden.
Leeds is een mooie club en hopelijk speelt Kristensen daar de sterren van de hemel. Het is hem van harte gegund!

Mislukt is een groot woord. Paste wat minder in het systeem van Ajax. Beetje eenzelfde soort type als Dumfries en komt het best tot zijn recht in een rol als wingback. Denk dat Leeds een prachtige club voor hem is!

Heeft toch gescoord in de bekerfinale 2019?!
Gewoon het gemaakt dus

Opvallend hoeveel spelers hier worden afgeserveerd maar in grotere competities wel slagen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren