Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste Eredivisie-scheidsrechter seizoen 2022/23 gekozen: ‘Niet arrogant’

Laatste update:

Danny Makkelie heeft op het hoofdkwartier van de KNVB in Zeist de ’Gouden Kaart’ ontvangen. Uit handen van Ben Wijnstekers, voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal, kreeg de veertigjarige arbiter de prijs die hoort bij zijn uitverkiezing tot beste scheidsrechter van de Eredivisie in het seizoen 2022/2023.

Makkelie werd door een jury van 35 oud-internationals van Oranje verkozen tot beste scheidsrechter van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Wijnstekers sprak Makkelie namens de jury in Zeist toe. “We weten dat je internationaal geweldig presteert, je hebt een mooi WK achter de rug en een jaar geleden was je ook al door onze jury van Oranje-internationals met overweldigende meerderheid gekozen tot de allerbeste”, zei het clubicoon van Feyenoord.

“Maar wat ik het meeste aan jou waardeer is dat je geweldig tussen de voetballers op het veld staat”, vervolgde Wijnstekers. “Als speler vond ik het vroeger prachtig als een arbiter niet arrogant was en ik wat tegen hem kon zeggen in de wedstrijd. Jij staat dicht bij de spelers en daarom verdien je hun respect.”

Makkelie toonde zich enigszins verrast en verguld toen hij de prijs in ontvangst nam. De arbiter noemde de uitverkiezing een stimulans voor zijn hele team (assistenten) om ook dit jaar ‘weer te schitteren in topwedstrijden’. Makkelie vindt zijn uitverkiezing ook een geweldig moment voor de door hem ondersteunde campagne van de KNVB en ARAG om duizenden nieuwe, jonge scheidsrechters te werven en op te leiden. “Het kan tot schitterende dingen leiden, dat maak ik zelf nu mee in mijn loopbaan”, liet hij weten.

Makkelie debuteerde veertien jaar geleden in de Eredivisie en combineert zijn carrière als scheidsrechter al vele jaren met een baan bij de Nationale Politie. In januari 2011 werd hij de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland die internationaal mocht fluiten. Inmiddels heeft Makkelie een groot aantal topwedstrijden en EK's en WK's achter zijn naam staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verrassende keuze, ik dacht zelf namelijk aan Joey Kooij.

12 augustus 2023 om 02:13

Bietje een kooi mens die joey

Tja, ik zou ook geen andere scheidsrechter aan kunnen wijzen. Dit zegt ook meteen genoeg over de huidige staat van het scheidsrechterskorps. "In het land der blinden is eenoog koning."

11 augustus 2023 om 10:08

Tja, volgens mij valt t in NL nog wel mee.

Ik denk eerlijk gezegd dat scheidsrechter zijn gewoon een ontzettend moeilijk beroep is. En dat het heel goed doen maar aan een aantal gegeven is.

Wij beoordelen op ellenlange herhalingen en analyses. Scheidsrechters moeten 22 jongvolwassen mannen die allemaal haantjes zijn bijhouden en letten op: positie van alle spelers, gedrag van alle spelers, waar de bal is, waar de spelers staan tov de bal, contact hebben met de grens, de 4e official en de VAR.

Als je 1 klein ding mist, valt iedereen over je heen en dan heb je zgn slecht gefloten.

Je ziet dat er steeds minder mensen scheidsrechter willen worden. Dat ligt vooral aan spelers en publiek. Een scheidsrechter moet autoriteit en respect krijgen. En die moet niet afhangen van een klein foutjes her en der.

Bij andere sporten is er echt een stuk minder gezeik. Alleen bij tennis niet. En hoe komt dat? Spelers hebben het recht om tegen de scheids te blijven doorzaniken.

11 augustus 2023 om 12:55

Het zou denk ik geen eens een slecht idee zijn om contact met de scheidsrechter gewoon te verbieden, op de captain na. Geef er een waarschuwing voor en bij een herhaling een kaart.

Klinkt heel streng, maar dan ben je van al het gezeik rond de scheidsrechter af. De scheidsrechter moet autoriteit uitstralen maar wordt vervolgens belaagd door 22 grote kinderen, zoals jij al zegt.

11 augustus 2023 om 13:18

Volgens mij wordt dat komend seizoen wel de regel. maximaal 2 spelers bij de scheids oid.

Dit klinkt wel heel erg kneuzig, 'de Gouden kaart'. Lijkt me overigens wel leuk als Makalie die in het veld aan iemand geeft, nadat deze iemand helemaal door midden heeft getrapt.

11 augustus 2023 om 11:49

Of dat hij hem juist in een wedstrijd geeft aan iemand die sportief gedrag vertoont. Beetje hippie, maar na het redelijk schandalige vorige seizoen misschien best ludiek en effectief

11 augustus 2023 om 12:35

Bestaat dat al niet in de vorm van een blauwe kaart?

11 augustus 2023 om 12:53

Ik dactht wit

De Gouden Kaart, dat is toch de prijs voor de minst slechte scheidsrechter?

Vind Makkelie ook niet heel erg goed moet ik zeggen. Ik ben oud ik weet het, maar ik vond John Blankenstein, Dick Jol en Mario Van Der Ende toch veel betere scheidsrechters. Die hadden ook veel meer natuurlijk overwicht als je het mij vroeg.

11 augustus 2023 om 10:01

Is ook zo, maar die scheidsen die jij noemt. Straalde ook echt machtsvertoon uit. Daar wistje gewoon dat er niet mee te sollen viel.

11 augustus 2023 om 10:07

En als je wat tegen ze zei kreeg je gewoon een nog grotere bek terug, en niet zo als Basje Nijhuis direct met de gele kaart wapperen, terwijl je doodschoppen onbestraft laat.

11 augustus 2023 om 10:09

En toch hebben we ook daar behoorlijk op lopen zeiken.

11 augustus 2023 om 11:08

Omdat we toen niet wisten dat het nog slechter kon

11 augustus 2023 om 11:28

Dat zijn ook scheidsrechters die geen last hadden van moderne technologie, zoals de VAR en slow motion herhalingen. Als je tegenwoordig bij een natuurlijk overwicht een foute beslissing maakt, dan wordt je afgeschoten in de media en lees je de doodsbedreigingen op social media.
Dit geldt overigens niet alleen voor scheidsrechters, maar dat lijkt de algehele tendens.

11 augustus 2023 om 11:38

Als de VAR in durft te grijpen, wat bij Makkelie vaak niet aan de orde is.

De VAR is een hulpmiddel, maar er lopen een aantal scheidsrechters met een te groot ego rond die dat niet zo zien.

Over het laatste ben ik het wel met je eens. Social Media is een vreselijk iets, niet elke vooruitgang is een verbetering. En dat word met AI en deepfake de komende jaren niet veel beter ben ik bang.

Kan je dat niet beter laten kiezen door de spelers?

11 augustus 2023 om 10:16

Nee, want die staan er met een vooroordeel in. Als een scheids jou bijvoorbeeld een rode kaart heeft gegeven zal je minder snel op die scheids stemmen, al was die kaart terecht.

Ok.... dat is denk ik dan het bewijs ervoor dat we in Nederland toch echt betere scheidsrechters op het hoogste niveau nodig gaan hebben. als Makkelie (beetje obvious dat hij het zou worden) de beste scheids van de ED is, dan nevermind. Zat zelf eerder te denken aan Joey Kooij of Serdar Gözübüyük.. maarja, wie ben ik hè

11 augustus 2023 om 10:59

Serdar? Heb jij voetbal gekeken met je ogen dicht?

11 augustus 2023 om 11:11

Hoi Mcvi, Nouja, Serdar is beter als Makkelie naar mijn mening. Wie zou jij dan liever zien? Want laten we wel wezen; de scheidsrechters in de ED zijn gewoon bar slecht.
Gezien je Kooij niet bekritiseerd ga ik ervan uit dat je het daar wel mee eens bent?

11 augustus 2023 om 11:40

Hi Vince,
Nee, ik vind Serder bij de top 3 slechtste scheidsrechters van NL horen. Makkelie is sowieso de beste. Kooij is ok, moet die nog maar zien onder de zware druk van top wedstrijden.
Het niveau van scheidsrechters is overal echt echt heel matig, overal ter wereld.

11 augustus 2023 om 13:18

Goeie vraag wel aan het eined van je zin.

Ik ben (misschien als een van de weinige) wel fan van Makkelie. Prima scheids imo ook internationaal fluit hij goed dus terechte beslissing wmb!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren