Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beslissing in twijfel getrokken: ‘Arsenal had een penalty moeten krijgen’

Laatste update:

Arsenal verloor woensdagavond met 3-1 van Barcelona in Camp Nou en na de eerdere nederlaag in eigen huis (0-2) betekende dat definitief eliminatie in de Champions League. Bij een tussenstand van 1-0 riep Arsenal tevergeefs om een strafschop en in de ogen van Howard Webb had de Londense club die moeten krijgen.

Tien minuten voor rust kwam Alex Iwobi ten val door Javier Mascherano, maar de Russische scheidsrechter Sergei Karasev vond het geen penalty waard. “In eerste instantie dacht ik dat Iwobi over zijn eigen benen struikelde, maar als je goed kijkt zie je dat Mascherano wel degelijk contact maakt met Iwobi’s linkerbeen. Dat been treft daardoor de hak en brengt Iwobi ten val”, analyseerde Webb bij BT Sport.

“Mascherano mag dat contact eigenlijk niet maken. Was Iwobi neergegaan als Mascherano dat had gelaten? Nee, dan was hij overeind gebleven. In mijn ogen is dat dus een overtreding, het is onvoorzichtig van Mascherano. Ik denk dus dat Arsenal een penalty had moeten krijgen bij dat moment”, sprak Webb uit.

Vond jij de scheidsrechter goed fluiten bij Barcelona-Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Precies zelfde geval als met Ramos en Neymar 2 jaar geleden.

17 maart 2016 om 00:16

Ramos kan ook niet verdedigen. Aanvallen wel. Is niet voor niets van orgi een rechtsback

17 maart 2016 om 03:23

Hij is juist een centrale verdediger van origine. Net voetbal ontdekt maat?

17 maart 2016 om 06:42

Van origine is hij een rechtsback.

17 maart 2016 om 09:18

Hij was jaren lang bij sevilla/spanje/realmadrid een RB.

17 maart 2016 om 09:22

@ Parasiet: Hij is van origine een rechtsback maat. ON: als je goed kijkt wordt hij idd (voordat hij zelf struikelt) licht aangeraakt door mascherano.

17 maart 2016 om 16:02

Ramos is van Orgine CV geen RB.

Webb is natuurlijk een wereldscheids hem ontging nooit een foute actie in de wedstrijd. Hoogtepunt WK finale 2010

16 maart 2016 om 23:50

Staat nog in m'n geheugen gegrift helaas...

16 maart 2016 om 23:56

Je bedoelt de niet gegeven rode kaart?

17 maart 2016 om 00:37

2 niet gegeven rode kaarten. Puyol hangt ook aan de middel van de anders doorgebroken Robben, was ie daar gaan liggen dan was het sowieso rood voor Puyol. 1 grote aanfluiting die hele finale toen van zijn kant, niet alleen met de grote momenten

17 maart 2016 om 08:00

En het vergeten een corner geven, directe aanval daarna is een doelpunt

17 maart 2016 om 10:29

Directe aanval kwam van balverlies Elia

en dan?
dan had het 5-2 geweest ipv 5-1?

17 maart 2016 om 06:38

Dan heb je wel meteen een andere wedstrijd natuurlijk, stel arsenal had die 0-2 dan gemaakt, had t nog enigsinds spannend kunnen worden

17 maart 2016 om 08:36

stel arsenal had die 0-2 dan gemaakt

Ik vraag me af hoe ze die 0-2 hadden moeten maken als ze 1-0 achter stonden, dat zou razend knap zijn geweest

17 maart 2016 om 13:33

je hebt helemaal niet een andere wedstrijd, omdat arsenal 1. al achter stond met 1-0, en 2. ze niet opeens veel beter gaan voetballen dan 1 vd beste teams in de wereld.

Spannend is ook relatief, ja misschien hadden ze wat meer druk kunnen zetten, maar dan geeft Barca gas bij en is het ook weer voorbij...

En dat zegt ze man die ons een mogelijke wereldtitel door de neus heeft geboord door geen corner te geven waar het er wel 1 was.

In dit geval had je verschillende camera standpunten nodig om het goed te kunnen zien.

16 maart 2016 om 23:56

Ja en nl had ook met 10 man moeten staan door een karatetrap. Hou toch op man.

17 maart 2016 om 06:36

En Spanje ook.. (Puyol). Niet alleen maar onthouden wat je wilt onthouden

17 maart 2016 om 11:35

Voor het gemak vergeten we allemaal even dat ook van Bommel al voor rust van het veld af had gemoeten

17 maart 2016 om 19:43

De jong dan? Karate trap?

hahahahaha dit is gewoon lachwekkend, laaaaachwekkend hahaha, dit was gewoon geen penalty, helemaal niet, ik weet niet hoe die Engelse analisten en Webb dat bleven volhouden zelfs nadat ze 3 keer op de slomo herhalingen zitten te kijken.

Hij struikelde over z'n eigen been. Hoe is dat een penalty? Doe je Engelse bril af en geef toe dat Arsenal geen schijn van kans maakte tegen dit Barca.

17 maart 2016 om 01:17

Want claimen dat ze recht hadden op een penalty en claimen dat Arsenal kans had tegen Barca is ook precies hetzelfde. Anders doe je groep 4 nog een keertje over..

17 maart 2016 om 03:26

Fan van Galatasaray; zegt toch genoeg over het verstand van voetbal...

17 maart 2016 om 09:09

Ach ach, jullie Engelse fans zijn ook allemaal het zelfde. Huilen om de kleinste dingen altijd. Als je dit een penalty vindt ben je echt blind joh. Nou en als die een klein beetje is geraakt. Wat bijna niet te zien is...

17 maart 2016 om 08:29

Als je de herhaling nog eens goed bekijkt zie je dat hij licht tegen zn hiel wordt geraakt waardoor hij uit balans raakt. In de eerste instantie dacht ik ook dat hij struikelde, maar het was zeker een strafschop.

Heb met stijgende verbazing gelezen hoe een scheidsrechter met een behoorlijke staat van dienst dit een strafschop vindt. Iwobi struikelt over zijn eigen benen, zelfs in de super-slomo lijkt Mascherano hem niet te raken. Waarom is dit dan in godsnaam een strafschop? Het is altijd hetzelfde wanneer Arsenal heeft verloren; het ligt altijd aan de scheidsrechter, het veld was niet goed, het weer was vreselijk en ga zo maar even door. Wordt een beetje moe van al dat gezeik (ondanks dat in het live meepraten topic het niveau verrassend hoog was).

17 maart 2016 om 00:38

Ook rekening mee houden dat het maar Webb is die dat zegt. Geen Arsenal fan of wat dan ook. Voor zover ik weet kraaide er geen haan ernaar om daarvoor strafschop te krijgen. Geen idee wat Webb dus bezielt om hierover te beginnen.

Arsenal verliest al de zoveelste wedstrijd, niemand die echt een reden zoekt voor behalve deze man.

17 maart 2016 om 02:21

Howard Webb werkt bij BTsport en als er een overtreding gemaakt wordt en ze niet zeker zijn dat het de juiste is, dan kijkt hij het terug en geeft het door aan de commentatoren. het is niet zo dat hij hier zelf over begint tijdens de wedstrijd wordt naggevraagt en hij bekijkt het dan terug geeft zijn mening.

17 maart 2016 om 01:12

Mascherano raakt hem wel degelijk en buiten de box is dit een overtreding, maar dit is wel heel ver gezocht en in mijn ogen geen penalty. Hoe je kan zien dat hij geraakt wordt? De niet natuurlijk beweging van Iwobi zijn been richting zijn hak. Zo'n beweging maak je niet als je in een rechte lijn achter de bal aan sprint. Het contact was heel licht, maar op volle snelheid kan dit heel snel ervoor zorgen dat iemand uit balans raakt en dat gebeurde ook.

17 maart 2016 om 07:36

Weet je waar ik inmiddels moe van word: jouw belerende commentaren en opmerkingen. Je probeert altijd de indruk te wekken dat je het wiel hebt uitgevonden en jezelf als superieur te presenteren, met de zinsnede 'ondanks dat in het live meepraten topic het niveau verrassend hoog was' als toppunt. Hoe meet je zo iets?! Waarom zou het niveau überhaupt hoog moeten zijn? We zijn toch allemaal liefhebbers, die hier hun mening delen en gal spuwen? Nee, Guaporta niet. Hij houdt altijd vloeiende betogen. Ik word nogal moe van types zoals jij.

Hij struikelt over zijn eigen been en daarmee basta.

17 maart 2016 om 08:06

Ik weet het niet zo zeker wat jij zegt. Volgens mij wordt hij toch echt op z'n hak geraakt. Je valt niet op deze manier als je helemaal niet geraakt wordt.

Als Arsenal drie penalties had gehad, waren ze nog niet doorgegaan. Barcelona gewoon tien klassen beter.

Howard Webb is de laatste die over scheidsrechter fouten moet gaan oordelen. Overigens had ene penalty sowieso geen verschil gemaakt, want Barca had ze alsnog verslagen.

17 maart 2016 om 06:43

Waarom mag jij wel oordelen dan? Ben jij beter dan Webb? Heb jij wedstrijden op het hoogste niveau gefloten? Foutloos? Of ben je gewoon de zoveelste die denkt dat hij het beter kan dan de professional.

17 maart 2016 om 11:06

Omdat ik geen hypocriet ben die zelf ook honderd duizend fouten heeft gemaakt op het hoogste niveau. Die man heeft een paar van de meest controversiële fouten gemaakt in de geschiedenis van het voetbal en loopt nu op tv zijn collega's fouten te analyseren? Ga weg man.

Meest overschatte scheidsrechter ooit die Webb. Hij heeft ons de wereldtitel gekost. Slaat alles natuurlijk dat hij dit een penalty vindt. Er was heel héél licht contact, maar als die Iwobi bij dit contact al naar de grond gaat, moet Iwobi maar eens ernstig wat balans en stabiliteits oefeningen doen. Hier geef je gewoon geen penalty voor. Scheidsrechters hebben vaak videobeelden nodig om zoiets met zekerheid te kunnen constateren. Webb heeft aan videobeelden niet eens genoeg.

Volgens mij was het geen penalty, zelfs al zou Macherano hem inderdaad zo lichtjes hebben aangeraakt... Ik zou het heel raar gevonden hebben. Dan kunnen we net zo goed ook vliegjes laten meedoen in wedstrijden.. en als die dan op een voetballer gaan zitten, dan maar fluiten voor een overtreding.. want ja, Macherano zal op dat moment niet veel meer hebben gedaan als een vliegje die op je zit. Fluiten voor zulke lichte dingen.. ook daar word ik Kiefterig moe van.. voetballer voelen tegenwoordig een hand op hun schouders.. vallen naar de grond en krijgen een vrije trap of penalty.. Gaat helemaal nergens over.

Ach als je dit Barcelona ziet dat niet eens op 100 % speelde volgens mij dan is daar gewoon geen kruid tegen gewassen , dit Barcelona is niet 1 maar gewoon 3 maten te groot voor Arsenal .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren