Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berbatov vreest voor Van de Beek: ‘Dat zal niemand hem kwalijk nemen’

Laatste update:

Dimitar Berbatov spreekt openlijk zijn verbazing uit over de situatie van Donny van de Beek bij Manchester United. De voormalig aanvaller uit Bulgarije, tussen 2008 en 2012 actief op Old Trafford, zou graag zien dat de middenvelder meer kansen krijgt van manager Ole Gunnar Solskjaer. Berbatov sluit niet uit dat Van de Beek op termijn vertrekt uit Manchester, mocht hij niet verder komen dan de rol van bankzitter bij the Reds.

"Ik weet niet wat er daar aan de hand is", zo laat de bezorgde Berbatov optekenen in de Engelse media. "Voordat hij bij Manchester United tekende, heb ik al gezegd dat ik Van de Beek een goede speler vond. Hij speelde geweldig bij Ajax en bij het Nederlands elftal, maar nu komt hij amper aan spelen toe." De oud-spits geeft toe dat hij van een afstand een oordeel velt over de voormalig Ajacied. "Ik moet zeggen: ik zie geen trainingen, en ook in de wedstrijden speelt hij niet lang genoeg om hem écht te kunnen beoordelen."

"Op dit moment krijgen Bruno Fernandes, Paul Pogba, Scott McTominay en Fred van Solskjaer de voorkeur boven Van de Beek, afgaande op hun speeltijd", vervolgt Berbatov zijn analyse over het middenveld van Manchester United. "Zijn al die spelers dan beter dan hij? Ik denk van niet. Daarom vraag ik me echt af wat er aan de hand is. Hij moet meerdere wedstrijden achter elkaar spelen om vertrouwen te krijgen, want dat heeft hij nu duidelijk niet. Dat is ook niet zo gek als je niet speel, dan ga je aan jezelf twijfelen. Het zou me dan ook niets verbazen als hij op zoek gaat naar de uitgang, en dat zal niemand hem kwalijk nemen. Er gaat duidelijk iets mis."

Solskjaer biedt Van de Beek met uitspraak weinig hoop voor dit seizoen

De manager van Manchester United bespreekt openlijk de netelige situatie van de Nederlandse middenvelder.Lees artikel

Berbatov geeft Van de Beek een welgemeend advies: "Hij zou op de deur van de manager moeten bonken en vragen wat er allemaal aan de hand is. Van de Beek moet vragen waarom hij niet speelt en wat er nodig is om weer speeltijd te krijgen. Aan de hand daarvan kan hij dan een plan opstellen", zo besluit Berbatov. Van de Beek kwam woensdag tegen Manchester City, in de halve finale van de EFL Cup, pas in de 88ste minuut binnen de lijnen. Het was voor de middenvelder te laat om de 0-2 achterstand nog weg te poetsen.

Solskjaer liet zich voorafgaand aan de clash met Manchester City op een persconferentie uit over de netelige situatie van Van de Beek bij Manchester United. "Hij kwam tussen een groep middenvelders met kwaliteit. Donny concurreert met Bruno Fernandes, Juan Mata, Jesse Lingard. Ik heb verschrikkelijk veel nummers tien, heb een ruime keuze uit centrale middenvelders als Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay en Fred”, aldus de Noorse manager, die Van de Beek ziet als een speler voor de toekomst. “Hij is altijd gretig, werkt hard op de training, is positief ingesteld en zal nog veel wedstrijden beïnvloeden. Ik denk dat hij volgend seizoen nog veel grotere stappen zal gaan zetten."

Denk jij dat Donny van de Beek alsnog gaat slagen bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu is Berbatov een beetje aan het liegen. Van de Beek is namelijk in het NL elftal helemaal niet zo geweldig.

8 januari 2021 om 09:07

Van de Beek is vaak ronduit armoedig in het Nederlands elftal , maar dan schiet hij een bal tussen de palen en dan heeft niemand het daar meer over. Van de Beek is een meevoetballer , niet meer en niet minder. Ook bij Ajax speelde hij regelmatig verstoppertje, als je hem ziet lopen of hoort praten weet je genoeg. Sympathieke jongen ,aardige beleefde knul maar geen winnaar gaat hem niet worden bij United.

8 januari 2021 om 09:33

Ach, dat verhaal van verstoppertje is ook het enige wat mensen kunnen verzinnen die Donny niet zo goed vinden. Bij United spelen de meeste spelers al 2 jaar lang verstoppertje, op Fernandes na. Makkelijk scoren zo. En toegegeven, als hij dan zogenaamd verstoppertje speelt, maar wel belangrijke goals maakt op cruciale momenten, wie zeurt daar dan over? In Italië zouden ze je dan op handen dragen.

8 januari 2021 om 10:28

Baradona als jij van de Beek niet goed genoeg vind dan is dat jouw goed recht. Maar het feit dat je hem geen winnaar noemt verraad aan mij dat je er weinig verstand van hebt. Los van zijn technische kwaliteiten is Donny echt een liefhebber en winnaar puur sang! Dat zie je aan alles. Wat Mctominay en Pogba laten zien kan hij minimaal ook brengen en dat heeft hij ook gedaan in die beperkte speeltijd.
Mensen onderschatten Donny zijn kwaliteiten, je scoort al die goals op zo'n hoog niveau niet zomaar als middenvelder. Dat komt omdat je het spelletje goed ziet, bent waar je moet zijn op dat moment en het belangrijkste de rust hebt om het af te maken. Dit heeft hij allemaal!

8 januari 2021 om 10:39

Ga je nu echt McTominay en Pogba vergelijk met van de Beek? Van de Beek heeft zat wedstrijden gehad waar die ook in de basis mocht beginnen en werd altijd als eerste gewisseld, dat zal niet zijn omdat hij de beste was aan de kant van United of wel? Donny komt gewoon te kort en Baradona heeft gewoon gelijk Donny is een mee voetballer en niet iemand die zelf iets kan creëren zoals Pogba en Bruno wel zijn. Nee Pogba is dit seizoen niet geweldig maar hij laat op zijn minst nog geweldige dingen zien, Donny totaal niet. McTominay is overigens een verdedigende middenvelder en de dingen die hij doet kan van de Beek sowieso niet. Donny moet zich focussen op Bruno, Pogba en Fred. Nou van alle vier vind ik hem ook de minste.

8 januari 2021 om 09:07

nou ja, Berba gaat natuurlijk niet Nederland Spanje kijken voor z'n plezier. Hij zal gewoon gezien hebben dat Donny scoorde en vanuit dat oogpunt bepaald hebben dat hij goed speelde. Dat doen heel erg veel scouts en is ook een beetje het Moneyball principe.

8 januari 2021 om 09:45

Nee dat is nou precies niet het moneyball principe. Het moneyball principe is juist niet blind naar doelpunten kijken maar naar ondergewaardeerde statistieken waaruit blijkt dat een speler een goede aanwinst kan zijn voor de club.

8 januari 2021 om 09:46

Het Moneyball-principe is juist het tegenovergestelde. Data over een speler moet iets toevoegen op de data van andere spelers in het team en zo het geheel sterker maken. Ik durf wel te beweren dat ze bij United geen data over Donny heeft die aantonen dat hij iets toevoegt aan dit team.

Van de Beeks kracht is dat hij als verbindingspunt of afmaker fungeert. Alleen in dit team loopt en positioneert hij slecht, je ziet het ook in de minuten dat hij speelde. Alsof hij verdwaalt rondloopt en dan weer verstopt. Topsnelheid heeft hij ook niet, dus zie het best somber in.

Tja transferbeleid is van United ook niet echt denderend (op Fernandes na). Lijkt meer dat ze op naam scouten om de buhne tevreden te houden of angst als ze die ene naam laten lopen dat die ergens anders top presteert.
Als je al zoveel nummers 10 heb lopen dan koop je hem toch niet...

"Ik heb verschrikkelijk veel nummers tien en een hele ruime keuze uit centrale middenvelders" waarom, in vredesnaam, heb je hem dan gekocht? Die Engelse clubs nemen geld echt totaal niet meer serieus.

Ik moet zeggen dat ik niet vaak reageer, maar dat Donny niet speelt is echt zonde. Ik heb de laatste tijd veel potjes gezien van ManU en ik vind het echt een aanfluiting dat Fred nog in de basis start. Hij maakt zo ontzettend veel verkeerde keuzes en de rode kaart tegen Paris was wel de kers op de taart. Roekeloze en kinderlijke acties voor een speler van een club met zo'n statuur. Met McTominay, Van de Beek en Fernandes heb je een sterk middenveld met verschillende kwaliteiten.

8 januari 2021 om 10:53

Ik vind Fred erg veel oplossen voor United. Vind hem rondom een statische kalme speler als Matic erg goed renderen. De combinatie met Mctominay vind ik iets rommeliger, maar vind Fred niet slecht en ik kijk nagenoeg alles. We verschillen dus van mening en ben ook van mening dat je in de PL niet zomaar met Fernandez en drie aanvallers kunt spelen en dan vdbeek ook nog eens in te zetten, dan denk je totaal niet aan je defensie.

Ieder, zonder roze bril voor Ajacieden, had dit aan kunnen zien komen. Is gewoon zo'n Ajax speler die nergens anders rendeert. Dus ook niet in Spanje en in het NL elftal. Hoogstens in Duitsland in de middenmoot.

8 januari 2021 om 10:44

Dat zeiden ze over een Henderson ook en niemand vind dit soort spelers 'bijzonder', maar toch zijn ze erg belangrijk voor teams. Ik ben absoluut geen Ajax fan en had gehoopt op een snelle start bij United voor Donny, maar dat is niet zo. Met 9/10 spelers gaat dat zo, alle super aankopen bij Chelsea spelen omdat ze niets beters hebben maar renderen ook nog bij lange na niet zoals bij hun vorige club. Dat duurt vaak gewoon een seizoen. Realisme boven te vroeg conclusies trekken....

Als het voor vdbeek maar duidelijk is denk ik dan, want van deze poppenkast word de media en kijkers ook niet veel wijzer. We kunnen hele verhalen gaan verzinnen rondom Donny en dat doet de media dan ook erg graag, maar Ole kan beter ook een duidelijk verhaal hebben naar de pers toe en kan veel onrust voorkomen. Er is niets mis met een speler die een seizoen lang moet wennen en je tot die tijd minder minuten gunt, maar communiceer dat dan ook. 9/10 aankopen renderen pas in het tweede seizoen.....

De fout bij Ole is dat hij denkt in een nr 10 en 2 centrale middenvelders.

Toegegeven, Bruno is een hele goede nr 10, zonder twijfel. Echter is Donny wel aanzienlijk beter dan Mata en Lingard. Dus zou hij een goede nr 2 zijn voor nr 10 positie. Echter kijkend naar de geringe speeltijd kiest Ole liever voor een andere opstelling zonder Bruno, dan vd Beek in te zetten als 10.

Daarnaast kan Donny ook prima centraal uit de voeten als nr 8.

Het is gewoon jammer dat ze hem kopen, maar vervolgens te weinig speeltijd geven.
Hij doet er goed aan om zo snel mogelijk te vertrekken, desnoods verhuren om gewoon iedere week weer te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren