Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bentancur krijgt op veld zuurstof toegediend en ziet horrorscenario uitkomen

Laatste update:

Rodrigo Bentancur heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, zo meldt the Guardian zondag. De middenvelder van the Spurs viel in het met 4-1 verloren duel bij Leicester City uit en er werd gezien de heftige reactie van Bentancur al gevreesd voor een zware blessure. De Uruguayaan ligt er naar verwachting zes à zeven maanden uit.

De wedstrijd begon nog zo goed voor Bentancur, die de score in het King Power Stadium na een klein kwartier opende. Na rust, bij een 3-1 stand, kwam hij verkeerd terecht na een duel met Nampalys Mendy. Bentancur kermde het vervolgens uit van de pijn en werd gewisseld voor Pape Matar Sarr. Er werd zelfs zuurstof beschikbaar gesteld voor de Zuid-Amerikaan, die getroost werd door zijn teamgenoten. Uiteindelijk kon Bentancur het veld zelf verlaten.

Na afloop van het duel in Leicester liet Cristian Stellini, die Antonio Conte voorlopig vervangt op de bank bij the Spurs, zich uit over Bentancur. "Hij voelt pijn op dit moment", liet Stellini weten. Conte is herstellende van een galblaasoperatie en daarom afwezig bij Tottenham. "Dit is het enige wat we op dit moment weten, maar hij kan lopen en het is belangrijk dat hij zelf terugliep naar de bank", klonk Stellini zaterdag nog hoopvol. "We hopen dat we over een paar dagen kunnen melden dat Rodrigo snel weer kan spelen." Tottenham kreeg twee dagen voor het uitvallen van Bentancur slecht nieuws over een andere middenvelder: Yves Bissouma moet onder het mes vanwege een enkelblessure. De club meldde geen verwachte revalidatietermijn.

Bentancur kwam in de winter van 2022 over van Juventus en bewees zich sindsdien als sterkhouder in Noord-Londen. De 54-voudig international kwam tot nu toe tot 44 wedstrijden voor Tottenham, waarin hij zes keer doel trof en zes assists afleverde. Tottenham neemt het dinsdag in de heenronde van de achtste finale van de Champions League op tegen AC Milan. Naast Bentancur moeten de Engelsen het ook stellen zonder Pierre-Emile Højbjerg (geschorst) en de geblesseerden Hugo Lloris, Ryan Sessegnon en dus Bissouma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je als club een speler met een afgescheurde kruisband na 6 maanden weer opstelt ben je onverantwoord bezig. Tegenwoordig raden ze aan om een jaar te herstellen na een kruisband blessure.

12 februari 2023 om 20:23

6 maanden herstel afhankelijk van je natuurlijke herstel en dan duurt het nog een tijd met weer ritme, kracht en fitheid. Zal sowieso pas volgend seizoen worden denk ik want het zag er heel slecht uit en heb zelf ervaring met kruisband blessures jammergenoeg.

12 februari 2023 om 20:32

Een jaar geldt voor een willekeurige amateursporter wellicht. Die termijn is veel korter met de juiste begeleiding.

12 februari 2023 om 20:42

De realiteit is helaas anders. De natuur kan je niet versnellen, amateur of topsport. Na 3 maanden is de kruisband op zijn zwakst en dan begint de kruisband aan zijn remodelleringsfase. Return to play in 9 tot 12 maanden is realistischer.

12 februari 2023 om 20:44

Het duurt medisch gezien 2 jaar voordat de pees die de nieuwe kruisband wordt veranderd is van peesweefsel naar bandweefsel... dus tja hoelang is de revalidatie termijn? Mij gaven ze minimaal 15maanden...

12 februari 2023 om 21:04

Profvoetballers ondergaan een andere operatie. Bij hen wordt de kniepees gebruikt met aan beide uiteinde de pees al in een stukje bot. Daardoor hoeft de pees niet opnieuw in te groeien maar worden de botdelen gefixeerd. Bij amateurvoetballers gebruiken ze een hamstringspees (meestal m. semitendinosus)Vandaar dat profvoetballers nog veel sneller weer op het veld staan. Amateurvoetballers wordt deze manier afgeraden omdat 10-20% (milde) pijnklachten overhoud.

12 februari 2023 om 21:22

Een jaar is wel heel lang. Ik heb het zelf ook gehad in een sport waarde knieën meer te lijden hebben (volleybal). Ben er 9 maanden uit geweest voor ik weer op niveau kon spelen (2de niveau van nederland)

13 februari 2023 om 00:14

Na 6 maanden zou je met een voorspoedige revalidatie terug kunnen zijn. Echter wordt de kans dat je binnen 2jaar opnieuw een kruisband scheurt verkleind met 10% per maand dat je wacht.

Wij missen al jaren diepte en kwaliteit maar het zit nu flink tegen weer (het hele seizoen al) qua blessures. Sessegnon 6 weken nu, Bissouma langdurig eruit nu, Lloris 6 weken nu, Moura het hele seizoen al eigenlijk, Richarlison en Kulu waren meerdere keren geblesseerd weer fit en dan weer de lappenmand in. Maar nu onze beste middenvelder en misschien wel de best presterende speler er de rest van het seizoen uit is echt klote.

Tegen Milan is Hojbjerg geschorst dus dan blijf je over met Skipp en Sarr op het middenveld tegen Milan 😂 Milan gaat dus gewoon easy door hoor haha

12 februari 2023 om 22:35

Niet normaal, hè? En dan is er nog specifiek op diepte ingekocht ook, maar we hebben vaak alsnog geen enkele opties als wissel. Niet dat Conte ze gebruikt als we die wel hebben, zie de afgelopen pot, maar toch.

12 februari 2023 om 23:32

Niet in de underdog rol kruipen, die nemen wij al op ons! 😉 en jullie hebben Son en Kane! Wij hebben een amateur op doel. Dat wordt gewoon 3-1 voor Tottenham dinsdag!

13 februari 2023 om 09:02

Maar Tottenham heeft weer veel beter middenveld.

13 februari 2023 om 09:49

Son is niet aanwezig dit seizoen, speelt als een natte krant. Heb je niet gelezen wat ik net zeg een middenveld met twee groentjes Skipp en Sarr 😂 één goede verdediger in de selectie in Romero en dan Foster op doel... You bet dat je dan een underdog bent haha

13 februari 2023 om 08:43

Nou wordt fiftyfifty want draait ook niet bij Milan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren