Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica niet zonder kleerscheuren richting Johan Cruijff ArenA

Laatste update:

Benfica heeft vrijdagavond geen vertrouwen kunnen tanken op weg naar de Champions League-kraker tegen Ajax. De ploeg van Nélson Veríssimo maakte het tegen laagvlieger Vizela moeilijk voor zichzelf: Adel Taarabt pakte al na zeven minuten een domme rode kaart. Benfica kwam op achterstand, maar wist een nederlaag in ieder geval te voorkomen: 1-1. Dinsdag komt o Glorioso op bezoek in de Johan Cruijff ArenA voor de return tegen Ajax.

Benfica moest het dus meer dan 83 minuten doen met slechts tien spelers op het veld, omdat Taarabt al vroeg werd weggestuurd. De Marokkaanse middenvelder plantte zijn voet roekeloos op de enkel van Andres Sarmiento en kreeg na een VAR-ingreep rood. Het aangeslagen slachtoffer kon door, maar werd in de rust alsnog gewisseld. Kort daarna claimde Benfica twee keer een penalty bij discutabele momenten rond Darwin Núñez en Grimaldo, maar de thuisploeg kreeg nul op het rekest.

Twintig minuten na rust kon Benfica-aanvoerder Jan Vertonghen niet voorkomen dat een bal vanaf de achterlijn voor het doel werd gebracht en liet zijn verdedigingspartner Morato zijn directe tegenstander Cassiano uit zijn rug weglopen: 0-1 uit een simpele intikker. Het inbrengen van de jonge Henrique Araújo leverde Benfica een kwartier voor tijd nog wel de gelijkmaker op. De spits stond nog geen minuut in het veld toen hij alert reageerde in de rebound na een half gekeerd schot van Gonçalo Ramos: 1-1. In een hectische slotfase probeerde Benfica het nog uit alle macht, maar Darwin Núñez kreeg de bal er na een heerlijke rush niet in geschoten.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Sporting Portugal3026226080
2Benfica3124434676
3FC Porto3019563162
4Braga3119572062
5Vitoria de Guimaraes3118671460
6Arouca31136121145
7Moreirense3012711-443
8Famalicao3081210-536
9Casa Pia AC319814-1135
10Rio Ave315179-632
11Gil Vicente318815-1132
12Farense308715-531
13Boavista317915-2230
14Estoril308616-730
15Estrela da Amadora3061113-1429
16Portimonense307716-3028
17Chaves315818-3423
18Vizela3141017-3322

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide dinsdag zonder echt vertrouwen beginnen aan de wedstrijd. Hoop ajax maar ben er niet gerust op, portugese clubs zijn nl clubs niet altijd gezind

Die spits van benfica kun je laten lopen, wat een blinde is dat zeg. Die mist echt al het overzicht.

11 maart 2022 om 23:33

Valentijn?! Jij hier?

11 maart 2022 om 23:34

Ik hoop niet dat je op Nunez doelt. Of ben je nu ene V.driessen van de telegraaf aan het citeren? Je kan er zo bij solliciteren

12 maart 2022 om 09:35

Echt he, die Nunez is echt top. Al liet die het niet echt zien tegen Ajax

12 maart 2022 om 11:00

Iedereen speelt wel is minder. Heeft heel veel potentie

12 maart 2022 om 11:37

Zal je net zien dat hij tegen Ajax een hattrick maakt

Vlak na de winterstop gaf in Ajax 90-10. Nu nog steeds in t voordeel, maar wat ze tegen de laagvliegers laten zien… al is 2-2 uit bij Benfica niet slecht, zeker als je ziet hoe blij ze daar bij Benfica mee waren. Komende week wordt weer een enorm belangrijke week voor de NL coëfficiënten. Ajax moet winnen, AZ moet winnen en door (kan zeker), Feyenoord gaat winnen en PSV geef ik ook nog kans. Porto ligt er al met 1 been uit, Sporting is eruit, Braga zal wel doorgaan en Benfica mag er dus ook uit. Wordt weer een mooie week volgende week!!

12 maart 2022 om 02:18

Ik vind het ook heel lastig. Aan de ene kant wil ik geloven dat Ajax in de eredivisie steekjes laat vallen omdat ze soms misschien te overmoedig en te nonchalant zijn, maar aan de andere kant zou het team misschien te vroeg hebben gepiekt. Ik weet het echt niet, en realiseer me dat wij als Nederlanders altijd in de val lopen tegen de Portugezen...

12 maart 2022 om 12:55

We zijn eigenlijk het hele seizoen al wisselvalliger tegen de laagvliegers dan tegen de toppers. Vorige week tegen AZ waren we ook gewoon weer goed.

12 maart 2022 om 13:02

@LucasAndersen. Eens! Maar toch met zo’n vorm is het wat lastiger om ervan uit te gaan dat ze tegen Benfica weer top zijn. Ik hoop het in ieder geval.

Ben ook nog hoopvol gestemd over de return volgende week tegen Benfica. Als de grote individuele fouten achterwege blijven zie ik dat met een verdedigend blok van Martinez, Timber en Alvarez wel goed komen. Benfica is ook niet in grootste doen, waarbij Ajax individueel toch net iets over meer kwaliteit beschikt. Groot voordeel daarbij is dat de return thuis is. Bij een eventuele verlenging, speel je die in ieder geval met de 12e man: het publiek.

Gewoon hopen op een mooie pot. Ajax heeft over het hele seizoen meer laten zien, maar benfica groeit in het toernooi. Geen schande om te verliezen, als er maar strijd en Ajax voetbal te zien is

12 maart 2022 om 02:25

In principe ben ik het met je eens, maar er zijn genoeg mensen die het met deze opvatting niet eens zullen zijn. De verwachting is dat Ajax door gaat omdat Benfica dit jaar echt niet zo goed is en wij hele goede resultaten hadden in de poule fase. Men is vaak niet realistisch en ik vrees bij een uitschakeling een "tsunami" van kritiek. Ook van mede Ajacieden.

12 maart 2022 om 07:10

Ik ben niet zo bang voor de tsunami, het draait al een paar jaar goed bij Ajax wat de verwachtingen omhoog schroeft waardoor een deel van de supporters de realiteit kwijt is, dinsdag uitgeschakeld worden door Benfica is geen schande, overwinteren in CL is een goede prestatie. Al is het doodzonde mocht het gebeuren.

12 maart 2022 om 08:39

Niet doorgaan tegen dit Benfica, is in zekere zin wel een schande als je als Ajax zijnde met de absolute top(Bayern, Real etc) wilt meten, en dat wilt Ajax.
In de huidige vorm kun je zeker verliezen van Benfica, maar ik verwacht toch dat ze doorgaan. Anders moet Ajax wat mij betreft de verwachtingen bijstellen als twee seizoenen achter elkaar niet verder komt dan de volgende ronde.

Benfica heeft geen top seizoen. Ajax begon echt heel goed, maar er lijkt nu echt zand in de motor te zijn gekomen. Is het puur een mentale kwestie in de eredivisie of gaat het ook fout in de CL? Ik onderschat de Portugezen absoluut niet omdat wij als Nederlanders meestal geen goede resultaten tegen ze halen. Hopelijk zal Ajax komende week weer de draad weten op te pakken.

Ieder club speelt een serie mindere wedstrijden in het seizoen. De afgelopen weken is dat bij Ajax het geval. Je kunt het ook positief zien. Ze winnen deze wedstrijden. Deels geluk van een kampioen. Deels kwaliteit. En Benfica uit 2-2 is gewoon een prima resultaat. Thuis tegen Benfica staat Ajax er echt wel weer. Dat is een speciale wedstrijd. Benfica thuis is denk ik cruciaal voor het verloop van het seizoen. Wn je die. Dan kan je er zo maar door heen zijn.

12 maart 2022 om 07:57

Dit is typisch helaas ik snap dat de vorm van nu telt maar de heren van Ajax weten echt wel dat dinsdag de kers op de taart is voor hun carrière ik snap dat het er somber uit ziet de laatste weken maar ik ben er van overtuigd dat de spelers meteen op scherp staan en de 3 punten in t prachtige Amsterdam blijven t moment dat ik examen had voor een onvoorstelbaar moeilijke toets heb ik alles de gehele week op automatische piloot gedraaid je vergeet dingen je anticipeert moeilijk maar dat alles voor dat ene moment dus heren hier een bericht van gemoedsrust ! Fijn weekend en kom op Jaxerd!!!

Ajax wel zeker, tegen met all respect Cambuur met veel geluk alsnog winnen. Ajax deze manier voetbald tegen benfica, is het gewoon over en uit.

Met Ajax in de huidige vorm heeft Benfica niet eens vorm nodig, die winnen op Portugese wijze, veel theater, tijdrekken, 2 rode kaarten en 0-1 ......ajax kan toch nauwelijks meer doelpunten maken.

En, herinner je, Tottenham, Valencia, Getafe en Atalanta, allemaal beslissende wedstrijden thuis ........ :-(

12 maart 2022 om 12:26

Dit is toch wel de grootste onzin die vandaag geschreven is hoor. Wauw. Ajax kan toch nauwelijks meer doelpunten maken? Zijn we nu gewend aan elke wedstrijd 5 goals? We hebben vorige week nog een goede wedstrijd gespeeld tegen AZ en dit jaar pas 1x verloren. Gisteren en vorige week toch 2x 3 doelpunten gemaakt en gewonnen. Gewoon 8 goals in 9 dagen tijd.

Ajax speelt de laatste weken minder goed, zie de wedstrijden tegen RKC, Go Ahead en Cambuur. Tegen AZ was het top, maar voor de rest is het even wat minder inderdaad. Maakt niet uit, hoort bij het voetbal.

De wedstrijden die jij opnoemt waren inderdaad niet veel soeps, maar ik trek er geen conclusie uit. Elke 2e wedstrijd in een heen- en terugduel is beslissend, dat het de laatste keren niet gelukt is, is jammer maar helaas. Als we eerst een thuiswedstrijd hadden gevolgd door een uitwedstrijd, ging deze vlieger niet op. Tottenham was verdrietig, Valencia speelde prima, Getafe zal door elke Ajacied een k*tploeg genoemd worden en Atalanta was gewoonweg veel sterker dan Ajax.

We zullen het zien komende week, Ajax maakt gewoon een goede kans en ik heb er vertrouwen in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren