Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische journalist jaloers op hoge transfersom voor Ajax: ‘Voelt niet juist’

Laatste update:

In België is verontwaardiging ontstaan over de transfersom voor Arthur Vermeeren. De middenvelder maakt deze winter voor zo'n 22 miljoen euro exclusief bonussen de overstap van Royal Antwerp FC naar Atlético Madrid. Koen Frans, journalist van het Gazet van Antwerpen, trekt de vergelijking met Davy Klaassen.

"Ajax kreeg zes jaar geleden meer miljoenen voor Davy Klaassen dan Antwerp nu voor Arthur Vermeeren. Dat voelt niet juist", doelt Frans op de transfer van Klaassen naar Everton. Ajax verdiende aan die transfer, in de zomer van 2017, zo'n 27 miljoen euro.

In de reacties op de tweet van Frans wordt druk gespeculeerd over de 'lage' transfersom van Vermeeren. "Het blijft in het buitenland maar een Belgische speler die net komt kijken", reageert iemand. "Hij heeft weliswaar veel charisma en veel potentieel, maar ik vind het prijskaartje, naar wat de bonussen en doorverkoop zijn, best oké."

"Ajax heeft nog steeds meer naam en faam. En dan kosten je spelers ook meer. Logisch? Nee", reageert een ander. Weer iemand anders vindt het een gevolg van jarenlang financieel wanbeleid. Ook wordt de cashflow-problematiek aangehaald. Antwerp kampt met serieuze financiële problemen.

Dat Vermeeren zou vertrekken bij Antwerp mocht geen verrassing meer heten. De middenvelder uit Lier wordt al langere tijd intensief gevolgd door scouts van Europese topclubs. Antwerp hoopte desondanks dat Vermeeren tot het einde van het seizoen zou blijven, maar daar gaat het naar alle waarschijnlijkheid dus niet van komen.

Fabrizio Romano weet dat er met de transfer een vast bedrag van 22 miljoen euro is gemoeid. Bovendien heeft Antwerp een doorverkooppercentage bedongen in de onderhandelingen met los Colchoneros. Vermeeren ligt nog tot medio 2026 vast in het Bosuilstadion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zal er mee te maken hebben dat de Nederlandse competitie, en Ajax in het bijzonder, relatief goed aangeschreven staan in het buitenland en hier en daar nog wel eens een ronde verder komen.. De Belgische clubs daarentegen stellen weinig voor en als ze al talenten hebben dan worden ze te vroeg verkocht.. Kijk naar het voorbeeld Jeremy Doku: hij vertrok niet van Anderlecht naar Manchester City, maar van Stade Rennes. Hij was al 3 jaar weg uit België!

24 januari 2024 om 08:53

Zelfde reden dat de meeste jongens uit Brazilië en Argentinië ook eerst naar Nederland of Portugal komen voor 10-20 miljoen om vervolgens voor het 5-voudige weg te gaan inderdaad

24 januari 2024 om 09:08

Ja en nee. Je ziet steeds vaker dat clubs direct in Argentinië of Brazilië aankloppen om clubs als Ajax en Benfica te omzeilen. Het verschil is vooral dat de Belgen niet de prijzen krijgen die een Ajax kan vragen, omdat ze nog lager op de ladder staan dan de Eredivisie en Ajax.

Binnen de verschillende competities zie je ook verschillen, Feyenoord kan ook niet vragen wat Ajax vraagt. Althans, ze kunnen het wel vragen maar ze krijgen het niet. Kijk naar Kokcu, die jongen heeft Feyenood kampioen gemaakt en heeft 2 aardige Europese campagnes gespeeld om uiteindelijk voor 25/30 miljoen te vertrekken. Bij Ajax zou dat bedrag 2 a 3x zo hoog hebben gelegen!

Zie jij AZ al 50 miljoen krijgen voor een speler? Ik kan het me niet voorstellen (AZ en Antwerp vind ik aardig met elkaar te vergelijken, al heeft AZ veel meer status in Europa).

24 januari 2024 om 09:34

Nee, maar 22 miljoen is wel erg weinig. Hij staat te boek als een toptalent. Volgens mij moet er iets van een contractuele verplichting zijn geweest om hem te verkopen. Voor 22 miljoen had zelfs Ajax hem wel kunnen kopen toch? Dan zou je uit alle zorgen op het middenveld zijn geweest.

24 januari 2024 om 09:47

Antwerp heeft financiele problemen, waardoor ze een hele zwakke onderhandelingspositie hebben. Antwerp heeft Europees bijzonder weinig laten zien. Antwerp staat niet bekend als een brandhaard voor grote Belgische talenten. Antwerp zit pas sinds enkele jaren weer in de hoogste competitie. Antwerp is een Belgische club.

Die jongen zal best een leuk talent zijn, maar er zijn zo veel factoren waardoor Antwerp niet de hoofdprijs kan vragen.

24 januari 2024 om 11:17

Pas maar op want die van AZ denken daar heel anders over.

24 januari 2024 om 09:09

Ach het is zo makkelijk roepen als sportjournalist.

Roepen zonder inhoud, daarmee krijg hij wel de aandacht. Negatief of positief.

Logisch dat spelers van Ajax voor grotere bedragen weg gaan. Heeft te maken met historie en wat jij aangeeft.

24 januari 2024 om 19:00

Tja, en dan krijgen ze Nederlanders in de club, zowel achter de schermen als op het veld en trainers. Pak je de beker en word je kampioen. Terwijl Ajax met Klaassen 6 x kampioen wordt en nog een finale UL speelt. Tja, misschien moeten ze ophouden met vergelijken en kijken, wat je zelf presteert. Zelfs een oud Ajacied is daar speler van het jaar in België en daarvoor Noa Lang. Ga zo maar door....ach ja🤦🏽‍♂️

Druk bij Ajax en andere topclubs is hoger dan bij Antwerp wat nu een keer kampioen is geworden. Volgens mij staan ze ruim halverwege nu 6e en van Bommel zit er nog steeds. Dat zou bij de Nederlandse topclubs niet gebeuren denk ik. Bovendien was Antwerp ook kansloos in de CL als ik het me goed herinner.

24 januari 2024 om 09:14

Nederland is op dat vlak ook niet te vergelijken met België. Je hebt de grote drie en dan AZ. België is op dat vlak competitiever. Daar heb je een top 6 qua clubs.

24 januari 2024 om 09:42

Is dat altijd al zo geweest? Ik dacht altijd dat Anderlecht en Club Brugge de grootste 2 waren met Standard er regelmatig bij. En dan Gent en genk als soort az en Twente erachter

24 januari 2024 om 09:49

Zeker niet altijd inderdaad. Eerder de laatste 10 jaar. Anderzijds kan je je ook nog afvragen of standard er nog bij hoort.

Maar ik denk dat het in België niemand zou verbazen als Gent, Genk, Anderlecht, Brugge, Antwerp en tegenwoordig ook Union gewoon meedoet voor de titel.

24 januari 2024 om 10:03

Is dat het gevolg van die (in mijn ogen) vreemde opzet qua play-offs?

24 januari 2024 om 11:27

Niet echt. Eerder van goed beleid bij subtoppers (Genk en Gent), slecht beleid bij toppers (Anderlecht en standard, al waren die laatsten ook maar even heel dominant) en gewoon de aard van de Belgische competitie.

Er zijn altijd veel verschillende kampioenen geweest. Natuurlijk is Anderlecht veruit de dominantste, maar in de gehele geschiedenis zijn er 12 clubs die meer dan 3 titels gewonnen hebben in België.

24 januari 2024 om 12:54

Dat geloof ik maar gemiddeld genomen wel op een iets lager niveau. Dus dat scheelt dan ook in die transfersommen.

24 januari 2024 om 13:35

Ajax is op zich de enige uitzondering denk ik. Voor de rest zit de absolute top van België ongeveer op eenzelfde niveau als die van Nederland denk ik.

24 januari 2024 om 13:57

Mwa, spelers van Ajax en PSV staan er sowieso veel beter op dan spelers van Antwerp, net zoals spelers van Club Brugge of Anderlecht er ook beter opstaan. Het verschil in competities is dan nog niet eens echt relevant.

Je moet het spelletje gewoon goed spelen, er zal vast een club zijn die meer dan 22 wilt geven, maar als je niet wilt wachten ivm de financiën is er weinig meer uit te halen.
PSV zat met Gakpo ook in zo'n situatie, die had voor veel meer verkocht kunnen worden maar PSV moest een kapitaalinjectie krijgen in de winter, dus was Liverpool spekkoper.
Ajax had het financieel breed, dan kan je zulke bedragen eisen en geeft de gek het er ook nog voor. Gaat de komende jaren niet meer gebeuren buiten Hato om.

Davy Klaassen had toen ook net een Europa League finale gespeeld. Dat telt natuurlijk ook mee in de prijs.

24 januari 2024 om 09:42

Klopt en als aanvoerder

24 januari 2024 om 10:02

Plus Klaassen scoorde ontzettend vaak, die liep zo’n beetje 1 op 2. Terwijl Vermeeren eigenlijk nooit scoort.

Zo gek is het allemaal niet. Antwerp is nog een club in opbouw. 6 Jaar geleden waren die net gepromoveerd na bijna 15 jaar op het tweede niveau te spelen. Als Vermeeren voor Genk had gespeeld had die wel meer dan 30 opgeleverd en bij Brugge of Anderlecht wel meer dan 40. Sowieso had hij meer kunnen opleveren als Antwerp niet enigszins in financiële probleempjes zat.

24 januari 2024 om 13:54

Ik vind de vergelijking met Klaassen sowieso erg scheef, aangezien dat gewoon achteraf-gelul is. Er zijn inderdaad meerdere omstandigheden die de waarde van een speler bepalen.

Qua naam in het buitenland heeft Antwerp nog verre van zo’n grote naam als Ajax maar ook een minder grote naam dan Feyenoord en PSV en dat heeft meestal invloed op de transfersom!

Achteraf praten is natuurlijk wel heel makkelijk he. Die journalist gaat echter wel aan een paar belangrijke zaken voorbij. De belangrijkste is dat Klaassen een sleutelfiguur was in het elftal dat de EL-finale wist te bereiken! Dat alleen al rechtvaardigt toch wel een hogere transfersom. Maar niet onbelangrijk is ook het feit dat Koeman een Nederlandse coach was bij een Engelse club met hele diepe zakken. Het feit dat Koeman bij Everton op een gegeven moment 3 aanvallende middenvelders had voor samen 80 miljoen euro zegt toch heel veel over het wanbeleid van Everton toen. En ten slotte verkeert Ajax nu eenmaal in een positie waarin ze hogere bedragen kunnen vragen, terwijl Antwerp maar net komt kijken en ze toch een wanprestatie hebben geleverd in de CL. Ook zou hij het huidige Antwerp moeten vergelijken met het Ajax onder de Boer. En toen gingen spelers ook enkel weg voor bedragen tussen de 13-20 miljoen. Die 30 miljoen voor Milik was destijds al een niet te weigeren bod voor Ajax. Dat is nu toch niet eens meer voor te stellen?

Een Ajax-speler is dan ook meer waard dan een Psv'er, en een speler van PSV is meer waard dan een Feijenoorder.

En een speler uit de Engelse championship is weer net zoveel waard als een Ajax-speler.

Jazeker hebben talent van clubs aanspraak op meer erkenning.

Een pareltje van ajax is geen gegarandeerd succes, maar het % dat het lukt is groter dan bij een willekeurige club omdat ajax het al vaker bewezen heeft.
Zijn er natuurlijk ook vele door de mand gevallen.

Klaassen was toen aanvoerder van een ploeg die zojuist de Europa League finale had gehaald toch? Lijkt me dat dat wel de prijs wat opdrijft...

Tja, lekker achteraf gelul, maar Klaassen stond er destijds goed op. Stel dat die jongen werkelijk niets klaarspeelt bij Atletico en niet verder komt dan een aantal invalbeurten, vraagt iedereen zich af hoe je daar in hemelsnaam 22 miljoen euro voor kunt betalen.

AC Milan betaalde vorig jaar ook meer dan 36 miljoen euro voor De Ketelaere. Die heeft daar vooralsnog niets klaargespeeld en is dit seizoen verhuurd aan Atalanta (waar hij het overigens wel leuk doet). Het is ook maar net waar je naartoe gaat.

De kans is groot dat deze jongen ook weinig klaarspeelt als hij naar de Engelse subtop zou verkassen, want dat was Everton destijds gewoon. Het is ook maar net waar je naartoe gaat dat bepaalt hoe je carriere eruitziet. Haal Everton weg uit de carriere van Klaassen en het is zo slecht nog niet geweest.

Goede speler maar 'charisma' ..!? Google de jonge en je proest het uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren