Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bel Hassani en Bakkali laten ‘gedrag zien dat niet kan’: ‘Het is een keer klaar’

Laatste update:

Iliass Bel Hassani en Zakaria Bakkali zagen het thuisduel van RKC Waalwijk met Vitesse (1-0 winst) van zaterdagavond vanaf de tribune. Het duo werd volgens trainer Joseph Oosting vanwege 'ontoelaatbaar gedrag' buiten de wedstrijdselectie van RKC gehouden. Bel Hassani leek juist de juiste weg te zijn ingeslagen nadat hij vorig jaar tot tweemaal toe een disciplinaire sanctie kreeg opgelegd.

"Zonder al te diep in te gaan wat er precies gebeurd is, is het duidelijk dat het gedrag wat zij hebben laten zien niet kan", gaf Oosting na de thuiszege te kennen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik kan veel hebben, spelers kunnen best ver gaan bij mij. Maar een keer is het klaar. Als je dan als trainer niet optreedt, wordt je gezag ondermijnd. Het is net als met kleine kinderen, je hebt ze lief, maar een keer moet je ze straffen." Zonder het duo wist RKC dus drie punten te pakken, met Michiel Kramer als matchwinner.

Oosting kan nog niet zeggen of hij de gepasseerde spelers in genade aanneemt in aanloop naar de uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord in De Kuip van volgende week zondag. "Dat ligt er echt aan hoe ze zich gedragen op de trainingen. Gaat het goed, dan komen ze er weer bij. Zo niet, dan niet. Het ligt echt niet aan het voetbal, want we kunnen ze heel goed gebruiken", zo benadrukt de winnende trainer.

Dat de beslissing van de technische staf om Bel Hassani en Bakkali te straffen niet is uitgelegd aan de spelersgroep, vindt Kramer geen groot probleem. "Soms moeten zij zulke beslissingen nemen, daar hebben wij dan verder niks mee te maken. Wij krijgen een dag voor de wedstrijd de lijst met namen te zien, dat is het. Ik hoef ook niet altijd alles te weten", aldus de aanvaller, die tegen Vitesse in de 27ste minuut voor het enige doelpunt zorgde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Illias zal nooit veranderen. Woont bij mij om de hoek spanjaardstraat Delfshaven in Rotterdam. Al zeg ik het zelf maar die buurt is echt echt giftig. Zonder al te diep daarop in te gaan weet ik zeker dat deze jongen veel verder was als hij niet uit Delfshaven kwam 100000%

2 april 2023 om 09:42

Dacht altijd dat Bel Hassani een sympathieke jongen was en die zich van bepaalde zaken kon afsluiten. Sympathiek kan hij overigens nog steeds zijn, maar schijnbaar heeft hij hier en daar dus toch wat. Voor zover ik weet, had hij bij AZ wat problemen met de trainers en was de manier waarop hij vertrok bij PEC Zwolle ook niet heel netjes.

Ging toen middenin het seizoen weg, terwijl hij een van de sterkhouders was en koos voor een avontuur in het Midden-Oosten. Maar tegelijkertijd gaf Bel Hassani ook gewoon heel eerlijk toe dat hij wegwilde omdat het een financieel aanbod was wat hij nooit meer zou krijgen en dus niet wilde afwijzen en dan snap ik zijn keuze volledig.

Maar ik weet ook nog wel dat Bel Hassani jaren terug ooit vertelde dat hij is opgegroeid met Bruno Martins Indi. Kwamen beide uit dezelfde wijk, Delfshaven dus, en dat Martins Indi vaak met verkeerde dingen bezig was maar dat juist Bel Hassani hem daarvan heeft kunnen behoeden.

2 april 2023 om 10:02

Weet precies wat je bedoelt, heb er ook vlakbij gewoond en er doorheen wandelen was niet echt plezierig en ontspannen..

Het zijn toch vaak de jongens met Marokkaanse roots die niet met tegenslagen of discipline om kunnen gaan. Lastig als trainer om hier mee om te gaan.

2 april 2023 om 09:57

Klopt maar dat ligt meer aan de opvoeding die vaak ontbreekt. Dus leren ze het foute gedrag van vrienden op de straat die ook niet gecorrigeerd worden door hun ouders.

2 april 2023 om 10:06

Voor iedereen die meer wil / moet begrijpen over de problemen in de opvoeding van verschillende kinderen: Kijk de documentairereeks Klassen op de NPO. Zet heel veel dingen in perspectief.

2 april 2023 om 13:17

Hmm opeens is roots weer relevant hoor jaja. Lachwekkend. Heb je Marokko gezien op het Wk!? Heb je Ziyech en Maza gezien hoe zij zich professioneel staande houden bij Chelsea en Bayern! Heb je de nog zoveel andere jongens gezien! Ahh nee he dan is zeker hun afkomst niet relevant. Alleen als er iets fouts is gebeurd. Oh en hoe zit dat met Kramertje, Overmars en andere tig spelers, is hun afkomst wel relevant als zij iets fouts doen!?

2 april 2023 om 14:22

Zoals wel vaker sla je de plank weer volledig mis, beste socio. Maar eigenlijk is dat reageren als door een wesp gestoken ook wel kenmerkend. Wanneer het loopt is het allemaal hosanna. Wanneer er weerstand komt is het vaak de schuld van een ander.

2 april 2023 om 14:39

Poeh je denkt dat je wat zegt maar je zegt eigenlijk niks. Of nja je ontwijkt mijn terecht gemaakte punt net de matrix. Jammer.

2 april 2023 om 15:24

Een discussie met jou heeft vaak weinig zin. Ik weerleg je punt. De roots zorgen voor intensiteit in het spel. Dat kan positief werken, zoals op het Wk, maar ook negatief, zoals bij deze spelers min of meer het geval is. De raakvlakken met de autochtone voorbeelden ontgaan me.

2 april 2023 om 15:47

Je weerlegt mijn punt zegt ie lol. Dit was je reactie op de mijne en dat noem je weerleggen? ...Uhh nee dat noem je persoonlijk op de man reageren! Je lijkt Derksen wel. 🤦

"Zoals wel vaker sla je de plank weer volledig mis, beste socio. Maar eigenlijk is dat reageren als door een wesp gestoken ook wel kenmerkend. Wanneer het loopt is het allemaal hosanna. Wanneer er weerstand komt is het vaak de schuld van een ander."

2 april 2023 om 16:18

Ja? Je herhaalt mijn antwoord. Wat begrijp je precies niet? Je beticht mij van inhoudelijk niks zeggen.. jouw reactie is dan mij verwijten dat ik aangeef dat jij vaker een ongefundeerde mening erop nahoudt om vervolgens om de hete brei heen te draaien.Voetballers met Marokkaanse roots lijken vaker een probleem te hebben wanneer het allemaal niet loopt zoals ze zelf zouden willen. Dat is de discussie. En dan zijn de roots inderdaad relevant.

Ik ben wel eens benieuwd wat voor gedrag deze gasten laten zien waardoor ze buiten de selectie geplaatst worden. Het is toch eeuwig zonde dat spelers met het talent van Bel Hassani en Bakkali niet verder komen. In zulke kwesties zijn er altijd twee kanten van het verhaal. Ik ben wel benieuwd wat hun verhaal is. Zijn ze het met de trainer eens?

Hoe moeilijk kan het nou zijn???...
Je gaat naar je werk, komt op tijd, doet je stinkende best en gaat naar huis.
Ondertussen voer je gewoon je taken uit.
Hebben deze jongens enig idee wat voor een luxe-leven ze wel niet hebben? Zo verwend.. Niet normaal.

Ik zou me zo schamen als ik Bakkali was. Zoveel talent en er zo weinig meedoen.

Als je bie onz joooosefff over zien grens goat, hijt goed verbruid

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren