Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen voor het eerst kampioen van Duitsland na nieuwe masterclass

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zich zondagmiddag voor het eerst in zijn historie gekroond tot kampioen van Duitsland. De ploeg van succestrainer Xabi Alonso wist dat het moest winnen om de titel al in de 29ste speelronde binnen te halen en slaagde tegen Werder Bremen met verve in zijn missie: 5-0. Victor Boniface, Granit Xhaka en Florian Wirtz (driemaal) scoorden namens het nog altijd ongeslagen Leverkusen, dat ook nog volop kans maakt op de DFB-Pokal en Europa League.

Aan de kant van Leverkusen begon zowel Jeremie Frimpong als Alejandro Grimaldo op de bank. Voor hen kwamen Nathan Tella en Piero Hincapié in het elftal. Voorin koos Alonso ervoor om Jonas Hofmann en Amine Adli op te stellen achter spits Boniface. Bij Werder waren Marvin Ducksch en Nick Woltemade de twee die voor de treffers moesten zorgen.

De eerste kans werd al snel gecreëerd door Leverkusen. Zoals zo vaak dit seizoen belandde een voorzet van de rechter vleugelverdediger, in dit geval Tella, bij de tweede paal. Piero Hincapié kwam tot een poging, maar met het nodige geluk wist voormalig PEC Zwolle-goalie Michael Zetterer de bal uit zijn doel te houden.

Leverkusen claimde halverwege de eerste helft een strafschop na een vermeende overtreding op Jonas Hofmann. Scheidrechter Harm Osmers werd naar het scherm geroepen en kende Leverkusen een strafschop toe. Boniface schoot net genoeg richting de rechterhoek om Zetterer te passeren: 1-0. Xhaka zal even hebben gedacht aan de 2-0, toen zijn schot met buitenkant voet net over vloog. Uit de hoekschop die volgde liet Boniface van dichtbij na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Leverkusen bleef op zoek gaan naar de 2-0, die meermaals bijna viel. Zo had Hofmann de bal voor het inschieten, maar was het Werder-verdediger Milos Veljkovic die Zetterer te hulp schoot. Amine Adli sneed even later vanaf de linkerkant naar binnen. De Marokkaan schoot kiezelhard op doel en had de pech dat zijn inzet via de onderkant van de lat uit de doelmond stuitte. Werder viel aan wanneer het kon en had vlak voor rust op 1-1 kunnen komen. Lukás Hrádecký stond paraat en werkte een scherpe voorzet net op tijd weg.

Vijf minuten na rust wist Werder voor het eerste gevaar te zorgen, al zorgde de poging van Leonardo Bittencourt niet voor kopzorgen bij Hrádecký. Leverkusen bleef het initiatief houden en kwam meermaals dichtbij, maar onder meer Boniface wist net niet raak te schieten. Na een uur spelen schoot Xhaka alsnog heerlijk raak. De Zwitser ontving de bal van Boniface en schoot vanaf een meter of 25 raak in de korte hoek: 2-0.

De toch al zo prachtige middag voor Leverkusen werd mooier en mooier. Wirtz draaide zich open en besloot uit te halen. Niet voor het eerst dit seizoen vloog een schot van de Duits international prachtig en krachtig binnen: 3-0. Met Frimpong en Patrik Schik inmiddels binnen de lijnen vermaakte Leverkusen zijn supporters met grote regelmaat.

Met name Frimpong toonde zich bijzonder bedrijvig als vervanger van Tella. Wirtz maakte er in de slotfase ook nog 4-0 van, waardoor de Leverkusen-fans al helemaal niet te houden waren en het veld bestormden. Na een korte onderbreking en nog enkele minuten voetbal, waarin Wirtz zijn derde van de middag binnenschoot (5-0), was het officieel: Bayer Leverkusen is kampioen van Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een prachtig voetbalsprookje na jarenlang dominatie van Bayern in Duitsland komt er nu eindelijk een andere kampioen en dat heeft Leverkusen ook meer dan verdiend, zij spelen echt voetbal zoals het bedoeld is echt genieten dit

Wat een mooi sprookje, hopelijk gaat het nog verder

14 april 2024 om 19:57

Xabi blijft. Dus we kunnen hopen op meer, heerlijke ploeg.

14 april 2024 om 21:06

Nu ploeg bij elkaar zien te houden.

De ploeg die voor mij het leukste voetbal speelt van heel Europa dit seizoen, dik verdiend!

14 april 2024 om 19:29

Waanzinnig, en niet verloren. Dit gaat de voetbalgeschiedenisboeken in!

14 april 2024 om 19:44

Seizoen is nog niet voorbij, ze kunnen nog steeds verliezen 😅
Desalniettemin prachtig om te zien dit

14 april 2024 om 19:48

Maar ze zijn ongeslagen kampioen geworden! Dat in zo’n moeilijke & stugge competitie.. petje af! Seizoen is idd nog niet voorbij, maar wat gun ik ze die Invincible season & the Treble! Ze kunnen in álle competities ongeslagen zijn

14 april 2024 om 21:27

Ze hebben vandaag ook de langste ongeslagen reeks in top-10 competities (incl. Europees en beker) geëvenaard: 43 duels, gelijk met Juventus van 2011-12. Dit is echt een ziek knappe prestatie van Xabi Alonso en zijn ploeg. Zeer, zeer knap!

Meer dan verdiend voor Leverkussen wat is die Xabi Alonso toch een toptrainer!!

Gefeliciteerd Bayer Leverkussen fans.

14 april 2024 om 19:26

Mourinho had al voorspeld dat Xabi Alonso een toptrainer zou worden.

14 april 2024 om 19:33

@rambokolombo

Dan heeft Mourinho dat zeer goed voorspeld Mourinho zegt wel vaker dingen die ik kan waarderen.

14 april 2024 om 20:16

Xabi Alonso heeft echt veel geleerd van de trainers met wie hij heeft samengewerkt als speler, Mourinho, Benitez, Ancelotti en Guardiola. Zijn vader was toevallig ook trainer.

15 april 2024 om 08:02

Klopt, ik vind het best wel grappig dat Leverkussen nooit kampioen is geworden. Ze hebben zelfs in de CL finale gestaan. Je zou denken dat zo een topclub vast wel een keer kampioen is geweest.

Wirtz 3 x niet 2x! Maar eindelijk! Vind het altijd leuk als een underdog kampioen wordt.

Echt zo prachtig dit, en die Wirtz wat een voetballer is dat zo genieten.

14 april 2024 om 19:29

@khamis2a

Sinds Wirtz afgelopen seizoen zijn kruisband had gescheurd lijkt het wel alsof hij nu op een nog hoger level speelt dan hiervoor wat een speler is het toch.

Hopelijk gebeurt het zelfde met Gavi bij Barcelona.

14 april 2024 om 20:21

Nu doe je precies waar je iemand anders net op afbrandde. Wat heeft Gabi en Barcelona met dit topic te maken?

14 april 2024 om 20:31



@Bas De jong

Op de manier hoe hij dat zei was gwn heel kinderachtig en toen ik typte over Wirtz zijn kruisband blessure dacht ik direct aan Gavi wat hij nu ook heeft niks mis mee toch?

en het is Gavi niet Gabi moeilijk he typen?

Overigens heel grappig hoe je voor die andere lid opneemt

14 april 2024 om 20:46

Slechte dag? Je reageert ongelofelijk op je pik getrapt. Hij neemt het voor het andere lid op omdat jij ineens uit het niets boos reageert.

Je ziet momenteel echt alles als een persoonlijke aanval. Alsof Bas de Jong specifiek tegen jou en vóór een ander lid reageert. Bas reageert gewoon op je aparte reactie.

14 april 2024 om 20:48

Poeh, Messi.. Wel erg op je teentjes getrapt hè. Hierboven pak je een compliment op als een verwijt naar Barca op een of andere manier en hier ga je heel sneu op spellingcontrole terwijl je zelf de ene na de andere spel- en stijlfout maakt. En dan voor jezelf goedpraten dat je Barca er wel bij mag halen als het jou uitkomt. Triest.

On: Waanzinnig dit voor Bayer en Xabi Alonso. Dik verdiend na een grandioos seizoen, en het kan nog veel mooier worden.

14 april 2024 om 21:02

Messi jeetje wat reageer jij vaag hahah. Er is niks kinderachtigs aan wat hier boven word gepost. Daarnaast zou ik absoluut niet mensen hier aanpakken als ze een foutje maken met het typen, jouw reacties zitten namelijk vaak zat vol fouten.

Wirtz verdient zijn transfer naar Real of naar Bayern na dit seizoen, wat een topseizoen en wat een goeie speler!

14 april 2024 om 19:24

Ze blijven in Beieren maar mooi van hem af!

14 april 2024 om 19:25

Dat snap ik! Wat een topspeler is die Wirtz als hij rendeert.

14 april 2024 om 19:29

Dat die nog maar een jaartje blijft, lekker knallen in de CL onder xabi

14 april 2024 om 19:34

Real? Gun andere ook een beetje lol! Real gaat al een Avangers team creëren haha.

Hij schijnt een Barca fan te zijn.... Dus Florian blijf nog ff met Alonso en kom naar Barca wanneer er weer wat knaken beschikbaar zijn haha

14 april 2024 om 19:44

@reppi

Ik zou Wirtz heel graag bij Barca willen hebben maar die kost sws meer dan 100 miljoen. En wordt alleen maar beter waardoor die meer waard gaat worden.

14 april 2024 om 19:46

Hij wil inderdaad alleen naar Barcelona (zoals hij ook zelf al heeft aangegeven) die jongen is gemaakt voor een club als Barca maar nu inderdaad nog een beetje aan de dure kant

14 april 2024 om 19:52

@blaugrana1899

Ik denk ook oprecht dat als we Wirtz naar Barca komt hij ook vaak Pedri kan vervangen die toch echt blessuregevoelig is helaas.

14 april 2024 om 20:01

Met Wirtz heb je veel variatie! Kan op het middenveld, tien, voorop zowel links als rechts...

Met Wirtz, Yamal en Pedri onder andere zou je offensief echt geweldige opties hebben. Gavi hopelijk tegen die tijd ook stappen gemaakt.

Ik maak me alleen wel zorgen over Roque.. maar wie weet met wat meer vertrouwen wat er uitkomt.

14 april 2024 om 20:05

En dan klagen dat Bayern weer kampioen wordt. Laat Wirtz maar gewoon blijven.

14 april 2024 om 20:15

@reppi

Ja volledig mee eens Wirtz kan je overal voorin wel gebruiken hoop echt dat die naar Barca komt.

Roque heb ik nog wel vertrouwen in hoor ondanks dat die gisteren echt helemaal niks liet zien.

14 april 2024 om 20:16

Hij heeft daarna toch juist gezegd dat hij geen fan is van Barcelona, maar juist van Messi?

14 april 2024 om 20:52

Klopt Oenieboy. Barcelona heeft dus vast een mooie plek in zijn lijst van potentiële vervolgclubs. Mede doordat hij in zijn jeugd Barcelona keek door Messi.


Echter is het geen diehard fan die Barcelona op één zet boven andere clubs. Hij zal vast gevleid zijn als Barcelona hem eventueel zou willen, maar City of Real gaat hij echt niet voor Barcelona afwijzen vermoed ik.

14 april 2024 om 20:58

Ik lees inderdaad verschillende dingen. Toen hij wat jonger was droomde hij om voor Barca te spelen. Maar wanneer een carrière serieus wordt, komt de pr training er aan te pas en de "damage control" om alle opties open te houden haha.

14 april 2024 om 19:37

Geef mij maar Alonso in 25/26 haha

14 april 2024 om 19:39

Zie real niet gebeuren, gezien Barca zijn droomclub is en hem ook nauwlettend volgt. Zal nu niet haalbaar zijn, maar hoop zelf ook echt dat dit team intact blijft met Xabi aan het roer. Ben heel benieuwd dan naar Leverkusen in de champions league.

Wel echt de perfecte kampioenswedstrijd wat een vertoning weer, echt genieten voor voetbal liefhebbers dit team.

Heerlijk dat het gelukt is! Ongeslagen kampioen worden... al moeten ze nog het seizoen afmaken natuurlijk

Top wedstrijd weer een top beelden nu!

Bij deze deel ik mijn oprechte felicitaties uit aan Leverkusen. Ik gun het de spelers, Alonso, Rolfes en Carro van harte. Ze hebben allemaal een geweldige job gedaan. De kans is zelfs groot dat er eventueel een verlengstuk komt volgend seizoen.

Ik weet niet of er Leverkusen fans hier zijn, maar gefeliciteerd met de dik verdiende titel! Sinds de aanstelling van Alonso heeft Leverkusen een enorme metamorfose doorgemaakt en is veranderd in een voetbalmachine. Ze hebben dit seizoen (oefenwedstrijden daarbuiten gelaten) niks verloren! Ondanks dat Alonso het enorm goed heeft gedaan, moet ik ook de complimenten geven aan de technische staff van Leverkusen die een enorm goede selectie hebben samengesteld. Met uitstekende backs die uitstekend passen in het systeem van Alonso, en zeer goede talenten zoals Wirtz en Boniface. Geen team die kan tippen aan Leverkusen dit seizoen, in elk geval niet in de Bundesliga. Wat dat betreft wel jammer dat Leverkusen niet in de Champions league zit, want ben zeer benieuwd hoe ze daar hadden gepresteerd.

Mooi dat Alonso blijft, hopelijk blijven de sleutelspelers ook bij Leverkusen, want ik verwacht niet (mits deze selectie behouden blijft) dat ze het volgend seizoen veel minder gaan presteren. Maar aan de andere kant de voetbalwereld is zeer opportunistisch, mocht Leverkusen het volgend seizoen minder gaan doen, dan krijg je weer dat mensen de kwaliteiten van de spelers en trainer naar beneden gaan praten. In elk geval is dat gewoon onmogelijk om dat te doen op basis van dit seizoen dat gewoon met een 10 kan worden beoordeeld tot zover!

14 april 2024 om 19:27

Denk dat zij de enige ploeg waren geweest die City hadden kunnen verslaan op voetballende wijze. Bayern en Real zie ik er beiden afgaan tegen City over 2 duels, maar goed dat weten we pas zeker na deze week. Wie weet gaat Arsenal nog wel door.

14 april 2024 om 19:40

Dank voor de felicitaties Hein! Xabi Alonso heeft een mooie invloed gehad op onze ploeg. Nooit meer Neverkusen of Vicekusen meer.

14 april 2024 om 20:41

Gefeliciteerd Sterkejerke. Het is Leverkusen van harte gegund.

Zou toch wat zijn als ze ook nog de uel en dfp pokaal pakken, dan hebben ze ongeslagen de treble

Wow wat een sprookje, eindelijk wint Bayer Leverkusen de belangrijkste prijs van Duitsland!

Super knap doet denken aan Crystal Palace, fantastisch voor die club en fans.

14 april 2024 om 19:27

doet me eerder denken aan Wolfsburg en PSV. Het blijft een werksclub.

14 april 2024 om 20:57

Bbbayern was Wolfsburg kampioen geworden?

14 april 2024 om 21:01

ja in 2009 toen met Magath als coach en Dzeko als spits.

14 april 2024 om 19:33

Bedoel je niet Leicester City?

14 april 2024 om 19:48

Jazeker, dank voor de correctie topper! Aze/Che.

Florian Wirtz zal helaas de gouden bal wel niet winnen want hij speelt niet bij een City of Real, maar die man verdiend het haast toch. Wat een speler. Masterclass van Xabi Alonso ze kunnen de geschiedenis ploeg ingaan als de enige ploeg ooit die een heel seizoen ongeslagen zijn in alle competities (top-5 ) competities.

14 april 2024 om 19:28

Naja mocht hij met Duitsland naar de EK-winst schieten deze zomer dan zie ik hem nog wel de gouden bal winnen. Het Wk/ek heeft namelijk een enorm grote invloed op deze prijs, ongeveer even groot als de naam Messi/ronaldo.

Geweldig, in stijl kampioen worden door met 5-0 te winnen. En dan ook nog, met alle respect naar de spelers die ze vervingen, met een halve b-elftal en dus Frimpong, Grimaldo, Palacios en Wirtz op de bank. Hieraan zie je dus ook gewoon dat Alonso een geweldige trainer is. Natuurlijk is dit het begin van zijn carrière en is de uitdaging volgend seizoen nog groter, maar nu met een halve b-elftal kampioen worden vind ik al knap. Wordt altijd bij trainers bij dit soort clubs en seizoenen gezegd dat ze de stap dan moeten maken als ze de kans krijgen, maar persoonlijk vind ik het juist knapper en de uitdaging groter als je nog minimaal 1 seizoen blijft en iets soortgelijks presteert waar de verwachtingen hoger zijn en je een deel van je team moet vervangen en opnieuw moet inpassen. Gelukkig doet Alonso dat volgend seizoen.

Leverkusen gewoon dik en dik verdiend kampioen. Een machine dit seizoen en dan ga ik toch weer terug naar Alonso, want alles klopte tot op in de puntjes. Overigens verdiend Simon Rolfes hier net zo goed de credits voor, want die heeft met het aanstellen van Alonso en het samenstellen van de selectie samen met Alonso alles perfect neergezet.

Erg mooie seizoen voor Leverkusen met Xabi Alonso aan het roer. En dan Wirtz die invalt met een hattrick. Wauw.

Geweldig voetbalweekend!

Wat een prestatie van Xabi en Leverkusen.

Bayern's kampioens-streak had vorig vorig seizoen al moeten worden beëindigd.

Zonder dat ik het Bayern misgun, ben ik wel blij dat een andere club kampioen is geworden in Duitsland....

... en wat een mooie en verdiende kampioen is Leverkusen !!!.

14 april 2024 om 19:34

Dat klopt maar wat Dortmund toen deed was ook wel next level weggooien zeg.

14 april 2024 om 19:39

Absoluut; dat was een trieste laatste thuiswedstrijd, maar toch zouden ze het prima verdiend hebben.

14 april 2024 om 19:57

Sowieso. Die wedstrijd en de beelden erna waren pijnlijk om te zien zelfs als niet-fan.

Eindelijk weer een andere kampioen in Duitsland. Van harte gefeliciteerd aan alle Bayer Leverkussen fans!!!!

Wat een fantastisch team zeg.. credits naar xabi alonso en ik hoop zo erg dat ze voor de treble gaan !

Fantastisch sprookje met een eerste landstitel ooit! Mooi man 😁

Wat een team. Goed gebalanceerd elftal. Grimaldo, frimpong, adli wirtz , boniface waren de grootte uitblinkers dit seizoen. Toetje is nog europa league en de beker.

14 april 2024 om 19:34

Adli niet echt, goede rotatiespeler maar geen key player.

Ik weet niet of hier Leverkusen-supporters zitten, maar in ieder geval van harte gefeliciteerd met de landstitel! Volledig verdiend natuurlijk; wat een machine is dat team gebleken dit seizoen. Prachtig voetbal om naar te kijken, met een paar toppers zoals Florian Wirtz. Xabi Alonso heeft het dik voor elkaar gekregen daar. Hopelijk blijft dit team grotendeels bijeen voor volgend seizoen.

Oh en nu zijn ze ook eindelijk van de spotnaam 'vizekusen' af Ik zie ze zelfs nog wel de treble pakken dit seizoen.

Geweldig! Ik kijk altijd met heel veel plezier naar dit Leverkusen. Overal waar ze komen voetballen ze herkenbaar. En dat niet eens met hele grote namen. Als underdog met geweldig voetbal kampioen worden is het mooiste wat er is.

Prachtig voor Xabi Alonso en vooral de fans van Leverkusen! Eindelijk kunnen zij zich kampioen van Duitsland noemen. De eerste keer en wat voor een zeg. Ongeslagen gewoon wat bizar is. En de EL en beker die ze ook nog kunnen winnen.

Het is ze echt echt… echt gegund! Jaren geleden heel dichtbij het kampioenschap, finale CL en DFB pokal winst geweest. Echter verloren ze aan het eind alle 3! Destijds met hun succestrainer Klaus Töpmuller

Wat een voetbal feest 😍😍 ge-wel-dig!!!

Dik verdiend en ook nog op een mooie manier met geweldig voetbal.

Hoop dat ze alle bekers winnen die ze kunnen winnen dit jaar en trainer, blijf alsjeblieft in duitsland

Zonder twijfel de terechte kampioen van Duitsland. De eerste club die ik in Duitsland heb bezocht was Leverkusen in 2015, maar in die periode was het niet meer dan een subtopper.
Fantastisch wat Xabi Alonso heeft geflikt, schitterend.

Schitterend. Hopelijk is dit niet eenmalig en wordt de Duitse competitie spannender.

Het is met name Xhaka en Xabi natuurlijk zo gegund.

Heel knap, om voor de eerste keer zó dominant kampioen te worden!

Een van de beste prestaties in de historie van de Bundesliga denk ik. Dit lukt Bayern niet eens.

Ongeslagen kampioen geworden, en nog 5 duels te spelen. Ze zullen ongeslagen willen blijven, dat wordt moeilijk genoeg als je de titel al hebt. Al staat er geen druk meer op. Ze kunnen de komende competitie wedstrijden lekker ballen en fit blijven voor de overige toernooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren