Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen toont ambitie en versterkt zich met Europees toptalent

Laatste update:

Adam Hlozek heeft eindelijk zijn transfer naar een Europese topcompetitie te pakken. De Tsjech staat al jaren bekend als een groot talent en vormt aankomend seizoen bij Bayer Leverkusen in de Bundesliga een spitsenduo met landgenoot Patrik Schick. Die Werkself maken volgens Fabrizio Romano ruim 13 miljoen over naar Sparta Praag, de club waar Hlozek 132 keer voor uitkwam. Daarnaast is met de transfer naar verluidt een fors doorverkooppercentage van 30 procent gemoeid.

Hlozek zet in Leverkusen zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis. Aankomend seizoen komt Leverkusen uit in de Champions League, daar trainer Gerardo Seonae zijn ploeg afgelopen seizoen naar de derde eindklassering in de Bundesliga leidde. Eerder koos de jonge voorhoedespeler bewust voor een langer verblijf in Praag, om zo meer ervaring op te doen in de Fortuna Liga.

In eigen land heeft Hlozek zich de afgelopen jaren al flink op de kaart gezet. In het seizoen 2018/19 brak hij door en veroverde hij een basisplaats bij Sparta Praag. Op dat moment was hij zestien jaar oud. Daarmee werd hij de jongste debutant in de geschiedenis van de club. Daarnaast schoot de spits zich in de geschiedenisboeken als jongste doelpuntenmaker voor de club uit de Tsjechische hoofdstad.

Al snel ging de geruchtenmolen draaien en hingen de clubs om hem heen. Vorig seizoen werd Hlozek nog genoemd bij PSV als opvolger van Donyell Malen volgens Voetbal International. Dat bleek uiteindelijk echter onhaalbaar. Nu durft Hlozek een buitenlands avontuur wel aan. In het afgelopen seizoen was Hlozek 12 keer trefzeker in 47 officiële wedstrijden en daarnaast verzorgde hij 15 assists. De veertienvoudig international stond bovendien op het veld tijdens het duel met Oranje in Boedapest, waar Tsjechië in de achtste finale van het EK met 0-2 te sterk was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kon een Nederlandse club deze geweldenaar niet binnenhalen? Slecht gescout weer!
Ongelooflijk, 30m voor bergwijn, 4m voor dessers, wat ik allemaal lees, maar deze buitenkansen worden niet gespot.
Goede zaken van leverkusen!

2 juni 2022 om 23:14

Geloof er niks van. Onze top 3 had hem kunnen aantrekken ipv met alle respect leverkusen. Kwestie van prioriteit en daadkracht.

2 juni 2022 om 23:18

Feyenoord is al kansloos voor dat geld en PSV kan niet echt concurreren met Leverkusen. Die spelen in een topcompetitie, hebben meer geld en spelen volgend jaar CL.

2 juni 2022 om 23:18

Bijna een jaar geleden, op 25 juni 2021, meldde VZ dit:

''adam Hlozek wordt in de wandelgangen geregeld gelinkt aan PSV. De kans dat het achttienjarige Tsjechische toptalent daadwerkelijk naar Eindhoven komt lijkt niet groot. Volgens Voetbal International vraagt Sparta Praag de absolute hoofdprijs voor de spits annex buitenspeler, terwijl er heel veel concurrentie is van met name clubs uit de Premier League.''

Niet heel gek dus dat hij niet wegging als er zulke concurrentie op de markt is. En om daar nu een hoofdprijs voor te betalen, dat zou alleen Ajax kunnen doen, maar willen is ook maar de vraag.

2 juni 2022 om 23:21

Een ploeg die de laatste 20 jaar naast Bayern en Dortmund het vaakst in de top-5 is geëindigd, altijd Europees voetbal speelt (ook regelmatig CL), de ideale springplank richting de Europese top (lucio, Ze Roberto, Ballack, Vidal, Schurrle, Son, Carvajal, Can) etc en die in een topcompetitie speelt. Waarom zal dat geen daadkracht hebben? Leverkusen schat ik sowieso een klasse of 2 hoger in dan PSV. Tegen Ajax denk ik dat het aardig 50/50 is.

2 juni 2022 om 23:22

Met zo'n mentaliteit gaan we er nooit komen lierse. Jammer die defaitisme. Ajax had hem makkelijk kunnen halen, en sponsoren zijn overal wel te vinden voor feyenoord, zeker nu ze in een positieve flow zitten

2 juni 2022 om 23:23

Ja dat hebben we gemerkt bij Feyenoord de laatste jaren dat sponsoren overal te vinden zijn.

2 juni 2022 om 23:23

Voetballen in de bundesliga of de spaanse competitie + cl voetbal. Lijkt me een betere keus dan voetballen in de ED. En bij Leverkusen ontwikkelen talenten zich goed. Voor hem is dit de beste stap.

2 juni 2022 om 23:25

Lierse, wederom een onjuiste weergave van de feiten. Het afgelopen jaar is pas gebleken dat de lift erin zit, daarvoor niet. Logisch dat sponsoren hand op de knip houden, maar nu liggen er kansen

2 juni 2022 om 23:30

Dominee, prima, waarom heeft ajax liggen slapen dan

2 juni 2022 om 23:39

@bochherief, omdat Ajax Haller nog heeft. Of omdat Ajax wellicht de mogelijkheden onderzoekt om Brobbey terug te halen. Of omdat Ajax wellicht tot de conclusie is gekomen dat Hlozek een ander type spits is dan ze zoeken. Of omdat Ajax de prioriteit geeft aan andere posities binnen de selectie. Wil je nog meer mogelijke redenen horen waarom Ajax heeft "liggen slapen"?

2 juni 2022 om 23:40

Een onjuiste weergave van de feiten? En dan kom je zelf aanzetten met het feit dat Feyenoord plots 13 miljoen zou kunnen uitgeven aan 1 speler door ‘sponsoren’?

2 juni 2022 om 23:43

Mijn statement is zeker wel correct, getuige jullie reacties. Geld is er, openingen in t elftal ook. Goed beleid was geweest adam halen, met een Anthony die binnen nu en 1 jaar vertrekt. Daarbij is 13m echt een schijntje voor een bewezen international.
Brobbey en haller zijn andere types dan hlozek @gelbe, weet je wel waar t om gaat?

2 juni 2022 om 23:46

Lierse, verdiep je in feyenoord en hun vrienden, voordat je doet alsof je weet wat er speelt. Er draait een positieve wind in rdam, arnesen en slot laten een gedegen beleid zien, en dat leidt tot sponsoringskansen zoals feyenoord ze in het verleden ook heeft gehad/gered.

2 juni 2022 om 23:52

Dat je een fout maakt is helemaal niet erg, kan eens gebeuren, maar accepteer dat gewoon.

Feyenoord en PSV kunnen nooit met CL voetbal spelende ploegen uit de top 5 competities concurreren, Ajax misschien, maar die richten zich volgens mij niet op de Oost-Europese markt.

2 juni 2022 om 23:53

Feyenoord die even 13 miljoen uitgeeft wat een megabedrag voor ze is contra een Bayer Leverkussen, voor wie het een schijntje is en Adam ook nog eens de CL ingaat. Ik zou het wel weten.

2 juni 2022 om 23:55

Jerke, inhoudelijk geen enkele reactie op mijn argument
Conclusie: Nederlandse top heeft zitten slapen. Faxx, i have them

2 juni 2022 om 23:59

Feyenoord kan Dessers niet eens betalen, laat staan 13 miljoen.

3 juni 2022 om 00:00

Nee je lult maar wat en kan het nog niet eens onderbouwen ook.

Maar ik wacht wel even op de aankoop van boven de 10 miljoen van Feyenoord die er deze zomer aankomt. Wat trouwens misschien wel kan als ze Malacia en Kokcu voor veel verkopen, maar dan was Hlozek nog niet haalbaar want dan moesten ze wachten op dat kapitaal.

3 juni 2022 om 00:03

Lierse,

dat Feyenoord Malacia voor een hoop geld verkoopt kan ik mij indenken maar ik kan mij niet voorstellen dat er trainers zijn die kokcu de laatste twee potten van de Conference League hebben zien Spelen en denken:”die jongen moeten we hebben”.

Overigens denk ik dat het weinig zin heeft om inhoudelijk te reageren op de reacties van Bochherief. Wellicht moet je het hierbij laten 😉

3 juni 2022 om 07:23

@bochherief, ik denk dat je deze ochtend je antwoord hebt gekregen. Ajax legt een bod neer bij Spurs voor Bergwijn. Prima verklaring waarom er geen interesse van Ajax is voor Hlozek. Ha, nu jij weer... kom maar op met de mea culpa.

2 juni 2022 om 23:13

Als je de tekst had gelezen, dan had je gezien dat hij al onhaalbaar was voor PSV vorig jaar. Stond al in de belangstelling van grote clubs.

2 juni 2022 om 23:18

Is heel lang gevolgd door ons, vorig jaar niet haalbaar. Maar als ik nu 13 miljoen lees, dat is echt een schijntje voor deze speler. Zoals je terecht zegt, een buitenkansje. Die rechtsachter van Praag, Bah, zou ik ook graag zien komen.

2 juni 2022 om 23:27

Vergeet de 30% doorverkoop percentage en ongeveer 10 mln aan bonussen niet

3 juni 2022 om 05:31

Slecht gescout? Huh?

3 juni 2022 om 05:48

Niet gescout

3 juni 2022 om 08:41

Waarom zou je naar NL gaan als je in Duitsland kan voetballen? Leverkusen speelt tegenwoordig ieder jaar om europees voetbal, plus landgenoot patrick schick speelt er.

Vrij nutteloos dus om Nederland te vermelden. Zeker zolang er nog kunstgrasvelden zijn.

Met deze jongen erbij, Schick die bijgetekend heeft, Wirtz die hopelijk het hele seizoen fit blijft (net als Schick trouwens) en Diaby heb je misschien wel de gevaarlijke aanvalslinie van de Bundesliga. Helemaal het feit dat Lewandowski waarschijnlijk vertrekt en Haaland al weg is. Hopelijk halen ze nog een goede verdediger en defensieve middenvelder erbij en wie weet wordt Leverkusen wel de grootste uitdager van Bayern ipv Dortmund en Leipzig.

Hradecky
Frimpong
Tah
Tapsoba
Hincapie
Demirbay
Aranguiz
Diaby
Wirtz
Hlozek
Schick
2 juni 2022 om 23:13

Ligt Wirtz er niet nog een half jaar uit of iets dergelijks met die blessure?

2 juni 2022 om 23:28



Ja dat is wel extreem zonde. Met deze jongen erbij, die jongen van Sjakthar en Azmoun die pas vanaf de winterstop kwam hebben ze in ieder geval wel veel alternatieven achter de hand en kunnen ze meerdere spelsystem spelen. Ook Paulinho ontwikkelde zich best aardig in de laatste paar wedstrijden. In mijn optiek moet er nog wel een goede defensieve middenvelder bij. Aranguiz is op leeftijd, Palacios is het net niet en Demirbay en Andrich zijn beiden te aanvallend voor die rol. Een goede linksback zal ook niet misstaan. Vind Hincapie meer een cv en Bakker is ook geen topper. Met Hincapie, Kossonou, Tapsoba en Tah heb je dan wel 4 aardige cv's staan.

3 juni 2022 om 09:14

Echt een leuke ploeg hebben ze staan als ze dit bij elkaar weten te houden! Missen misschien wel wat breedte om het Bayern echt lastig te maken, maar de basis 11 barst van het talent.

4 juni 2022 om 16:07

Is de kans niet best groot dat Diaby deze zomer nog gaat vertrekken? Vooral in de PL ontzettend veel belangstelling voor die jongen vooral vanuit Newcastle en Arsenal, geen misselijke clubs dus. Hoop natuurlijk wel voor Leverkusen dat ze hem kunnen behouden, was same met Schick wel echt de uitblinker dit seizoen bij Leverkusen met z'n dodelijke versnelling

Hele goede versterking voor Leverkussen, ik heb hoge verwachtingen van hem. Zou eindelijk weer eens een consistente buitenspeler zijn voor Leverkussen naast de geweldige Diaby, die wellicht nog vertrekt. Goede stats, dat wordt vast een goed huwelijk.

2 juni 2022 om 23:19

Wellicht als Real Madrid Gnabry niet kan binnen hengelen dat ze voor Diaby gaan. Zou in ieder geval een goede optie zijn voor ze. Maar Leverkusen heeft een alleraardigst team zo zeg. Keurig beleid.

2 juni 2022 om 23:54

Diaby voor rechtsbuiten of als backup voor Vinicius? Want Diaby domineert de linkerflank namelijk behoorlijk voor Leverkussen

Ik dacht even dat het om Mudryk ging, die staat ook in de belangstelling van Bayer Leverkusen. Zag hem gisteren invallen namens Oekraine tegen Schotland, die heeft wel wat. Vraag me af of zo’n speler haalbaar is voor bijvoorbeeld PSV.

3 juni 2022 om 00:21

Oekraine heeft sowieso wel leuke spelers lopen die nog in hun eigen land actief zijn, zoals Tsygankov (Kiev), Matvienko (Shakhtar), Zabarnyi (Kiev), Shaparenko (Kiev), Dovbyk (Dnipro), en Mudryk dus (ook Shakhtar). Zal niet voor menig Nederlandse clubs haalbaar zijn, maar lijkt me wel interessant voor de top 3 en AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren