Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona haalt clubicoon twee jaar na knallende ruzie met Kluivert terug’

Laatste update:

Victor Valdés keert terug bij Barcelona, zo weet Sport te melden. De 39-jarige oud-doelman krijgt een functie binnen de jeugdopleiding van de Catalanen, waar hij de jonge keepers gaat trainen. Valdés werkte in 2019 al als jeugdtrainer bij Barcelona, maar vertrok destijds na een reeks incidenten en een knallende ruzie met hoofd jeugdopleidingen Patrick Kluivert.

Valdés had vanaf de zomer van 2019 Barcelona Onder-19 een aantal maanden onder zijn hoede. Hij baarde opzien door tijdens de Otten Cup, een door PSV georganiseerd jeugdtoernooi, te vertrekken ondanks dat zijn ploeg de troostfinale nog moest spelen. Valdés werd vervolgens bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen naar de tribune gestuurd vanwege opmerkingen op de scheidsrechter. Na een knallende ruzie met Patrick Kluivert werd Valdés al na een aantal maanden de laan uitgestuurd.

Valdés maakte Kluivert duidelijk dat hij hem een ‘tactisch onbenul’ vond, waarna het gesprek volledig uit de hand liep. Kluivert is nu bezig aan zijn laatste maanden bij Barcelona als hoofd jeugdopleidingen, waardoor de weg naar een terugkeer van Valdés open ligt. De oud-doelman, die werd opgeleid door Barcelona en tussen 2002 en 2014 onder de lat stond, speelde een belangrijke rol in de verkiezingscampagne van Joan Laporta. Het werd snel duidelijk dat Valdés zou terugkeren bij Barcelona als Laporta verkozen zou worden.

Aanvankelijk zou Valdés het aanbod van Laporta nog naast zich neergelegd hebben, omdat hij zijn zinnen had gezet op een functie als trainer van een jeugdelftal. Uiteindelijk heeft de oud-doelman nu toch besloten om vanaf volgend seizoen de keepers binnen de jeugdopleiding onder zijn hoede te nemen. Valdés moet per juni terugkeren bij Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat wordt weer smullen voor de Spaanse kranten om dit ongeleide projectiel binnen te halen. Kluivert heeft hem destijds terecht weg gestuurd. Hoe hij tekeer ging tijdens de ottencup was schandalig, en daarna nog meer incidenten. Je moet er maar blij mee zijn.

1 mei 2021 om 10:06

Het zal je verbazen, maar mensen veranderen. Vooral bij zo iets onbenulligs.

1 mei 2021 om 10:17

Het zal je verbazen maar een opvliegend karakter verander je niet. Juist omdat we dus weten dat het niet 1x een incidentje was wat er heeft plaatsgevonden.

1 mei 2021 om 10:29

Daarom krijgt hij ook geen elftal om te trainen, maar moet hij gewoon de jonge keepers gaan trainen. Zijn kennis daar overdragen. Dus dat geeft wat minder spanning voor hem, dis zal ook wat ristiger gaan.

1 mei 2021 om 10:32

@heuvel 1974

Dat zou inderdaad beter zijn, dan is hij ook iets minder betrokken bij het proces als team.

1 mei 2021 om 11:15

Valdes is echt een ongeleid projectiel. Ik hoop dat hij zich dit keer in kan houden. Het was een goede keuze om hem weg te sturen door Kluivert.

Hoe kunnen zij zo een kwal binnenhalen. Dit is toch ook geen voorbeeld voor de jeugd.

Ik weet niet hoe ik me hierbij voel. Zowel Kluivert als Valdes vind ik lichtgewichten, al heeft Valdes gewoon geen goed track record. Zijn gedrag was belachelijk en het was volkomen terecht dat hij vorige keer is weggestuurd.

Ze halen 'm terug terwijl Kluivert er nog zit. Daarmee laten ze aan Kluivert duidelijk zien dat ze echt niets meer van 'm moeten. Pijnlijk maar ook wel interessant (terugdenkend aan de discussie over de geschiktheid van Kluivert in zo'n functie).

1 mei 2021 om 11:57

Ze halen hem terug in een heel andere functie. Dus, hij krijgt gewoon een 2e kans. En hij is zelf misschien ook tot de conclusie gejomen dat een elftal trainen niet zijn sterkste kant is. En gaat nu jonge keepers trainen daar. Misschien kan hij dat beter handelen.

Ik was bij die Cup. Wat een nare gozer. Vroeger vond ik het echt een barca man. Puyol 2.0 qua enthousiasme. Maar deze streken maken van hem een kneus.

Kluivert heeft uitstekend werk geleverd bij Barcelona en wordt ook erg geliefd en gerespecteerd bij de eerste elftal spelers. Zijn naam werd zelfs genoemd om hoofdtrainer te worden. Kluivert heeft veel jonge talenten laten doorstromen. Maar het was allang al bekend dat Laporta niet met Kluivert verder wilde. Waarom is niet bekend. Het zal wel iets persoonlijks zijn.. misschien dat dit voor Kluivert deur kan openen om naar AJAX te komen?

1 mei 2021 om 19:25

Het was ook Laporta die Kluivert als speler in 2004 de deur wees toen hij het voor het zeggen kreeg...

Dit is gewoon een volslagen dorpsgek die om het minste of geringste kan ontploffen, lekker voorbeeld voor de jeugd zo'n man.

Wat een domme fout van Barca. Kluivert had hem terecht weggestuurd. Kwestie van tijd voor de volgende akkefietje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren